COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, August 21, 2009

About Us


For sure sapa yg dah baca entry aku sebelum nie dok bantai gelakkan biler tengok gambar lama2 si Nuar kannnn.... hahahahaa.... cute tak muka dia??? Nerdddd jekkk... Sowwwieeeee Beee... U jugak yg bagi permission kannn.....

Ok lahh... kat sini ade beberapa fakta menarik yg aku rasa aku nak share kat sini... part of my feelings actually.... nice to keep it here as my sweet memories! :))

Sapa yg dah khatam baca my entry yg NIE... maka akan paham lar ngan apa yg cuba aku nak cerita kan kat sini.....

  • Waktu aku call Nuar for the first time tuuu.... sikit perasaan sayang @ minat pada dia tu memang tak der langsung... but just simply dunno why hati aku memang tergerak sgt2 nak call dia... tak tau lar naper... dlm hati tu just nak tau mamat nie masih wujud lagi ker kannn.. hahaha.. and tujuan aku call tu pun bukan lah aku nie nak jadik GF dia or nak bercintan cintun punn... but dunno lah! memang aku tak der jawapan yg specific for that... cuma yg leh aku katakan.. hati nie memang tergerak sgt2 nak call dia and tanyer khabar tu jer....
  • Kalau nak di ikutkan perasaan cinta & sayang aku terhadap dia before & after marriage... aku rasaaaaa... aku punyer perasaan sayang tu lebih banyak develop lepas aku berkahwin lah... walaupun kami bercinta selama 6 tahun.. tapi dlm tempoh 6 tahun tu.. aku tak der lar like cintaaaa matiii giler2 ker apa.. just normal2 jekk.. tak tau lar naper... bukan lar aku tak suka dia... suka.. but dunno why perasaan sayang tu like biasa2 jer lar.. tak der lar cam org lain yg bercinta tak jumpa sehari tu rasa cam nak setengah mati ker kannnn... but Nuar yg tak leh kalau tak jumpa aku seharii.... memang meroyann jek mamat tu time tu kalau tak dpt jumpa aku sehari... hahahaha... aku lak behave coool jek cam tak der apa2 yg berlaku... terbalik kann.. biasa pompuan yg oberrr.. nie lelaki lak yg oberr sikit.. tapi tak perr.. tu tanda nyer dia amat2 sayang kan aku tuu.. aku test power jek.... hik.. hik...
  • Actually my parents punyer prinsip... diaorg tak suka anak2 diaorg berkawan ngan "Stranger"... ialah kan.. sapa yg suka... kalau aku pun esok2 takot lar anak aku kawan ngan org yg entah apa2 entah kat luar tuu.. tak tau latar belakang... tapi tu lar yg dinamakan jodoh agaknyer.. mula2 waktu aku nak bagi tau mak aku sapa Nuar tuuu... aku tak tau camner nak ckp kat mak aku.... risau sgt2.. kalau aku nak kata kat mak yg dia tu stranger.. memang mampos mak aku takkan nak jumpa dia... so, aku TERpaksa ckp ngan my mom that I know him thru my frennn Ratna... tapi memang betol pun kann... Ratna yg pass the number to me... hehehe... at last biler mak aku dah kenal Nuar.. aku bagi tau jugak lar perkara yg sebenar & aku mintak maaf lar sbb TERpaksa tukar citer sikit pada awalnyer sbb takot mak marahhh... hehehehe.. so aku pun bagi tau lar yg Nuar nie sebenarnyer bukan lah org yg aku kenal melalui kawan2 or what.. aku kenal dia kat tempat keje aku.. then mak aku OK jerrr.. tak der lar dia marah2 ker apa... kalau dah jodohh.... Yg mustahiil pun jadi tak mustahil kannn...
  • Arwah mak penah ckp ngan aku... dia suka sgt ngan org keje BANK! aku pun pelik.. naper entah dia suka sgt ngan org Bank niee.. dia penah kata kat aku yg dia suka jerr tengok org2 keje bank niee.. nampak cam golongan elit2 jerr... wahhhhhh.... Beee don't be perasan OK! Anyway, memang dah rezeki arwah mak nak bermenantukan org Bank....
  • Sepanjang kami bercinta 6 tahun tuu... aku memang tunjuk the true colours (perangai sebenar) of me... boleh dikatakan 90% aku memang show my true colours pada Nuar.. tak der nak control2.. aku ckp kat nuar.. kalau awk tak suka ngan kelemahan saya... baik awak bagi tau saya sekarang... jgn esok2 dah kawin.. baru nak bagi tau yg ishhh.. awk nie camnie lar.. ehh.. awak nie cam tuh lar.. I DON'T LIKE OK! wahh ku dah siap warning dah kat pakwe aku time tuuu... and then aku bagi tau kat dia jugak yg dia pun harus menunjukkan dia punyer true colours.. jgn nak control2 pastu esok2 dah kawin bermasalah besar... aku tak suka! hehehe... so dlm tempoh tuuu.. kalau ade yg tak berkenan di hati masing2... boleh lar kite cuba perbaiki & menilai... if let say kite tak leh jugak nak adopt kekurangann pasangan kite tuu.. baik kite tak yah kawin kannn... buat susah jer nanti... however, we both manage to overcome our own weeknessess larr.... kite leh terima antara satu sama lain... if not takkan lar kami bertahan sehingga ke hari ini kannn... alhamdullilahhh.... but it just that I think he only shows he's actual attitude to me 60% jer kott waktu bercinta dulu... BUTTTTTT..... thank god the balance of 40% tu bukan lah kelemahan dia.. tapi sebaliknyerrrr....
  • Memang tak sangka after kawin.... the rest of 40% of his true colours tuu.. memang sgt2 menakjubkan pada aku.. u wanna know why? i'll let u know... waktu aku kawan ngan nuar selama 6 years tuu... Dia nie amat2 lah pendiam gilerrzzz org nyer... berat mulut nak berckp... nampak sombong.... nampak Nerd jek kann! memang gituh lar perangai dia sampai aku kawin ngan dia.. even for the 1st year pun dia masih lagi belum menunjukkan taring dia yg sebenar... at last biler dah masuk 2nd year of marriage.. agaknyer dah tak tahan dok dengar aku jer yg ber pot pet pot pet.. dia pun teringin agaknyer.. dia pun layan sama pulak dahhhhh... dia pun now nie dah pot pet pot pet.... sometimes tu aku lak yg rimas di buatnyer... hahaha... but Bee... I rimas manja jer tauu.. bukan betol2.. I simply loves the way u're behaving noww.. very gilerzz gituh! Oh yaa.. part of the 40% tuu.. dia waktu bercinta dulu... tak pandai nak buat2 lawak apa pun ngan aku... coz pendiam kann.. aku jer lar yg byk ckp... tapi since dah kawin niee.. wahhh.. he's showing his true colours.. he's damnn funnyy lah! Dia memang pandai melawak! tapi nyer sila tauu.. dia hanya akan melawak tahap gaban just infront of his wife sahaja yerrr.... kalau kat dlm umahh... yaaaaa ampuuunnnnnnnnnn.... memang selalu lah dia buat show Raja Lawak tuk aku... tapi show tu just limited to me sahaja lar yerrr.... hehehe... aku sampai leh nangis2 tau punyer dok bantai gelakk... but better lar like org kata ketawa lepas kawin dari ketawa sebelum berkahwinnn kannn...
  • About his appearance! Aku rasa korang mesti bantai gelakkan biler tengok gambar2 lama dia tuuu.. ye lar .. dia kan cam ala2 Nerd jer kannn... rambut pun ala2 GQ gituhh... badan pun kurusss melidiiii.... Yeah.. the best words to describe him is... TAK HENSEM!! kannn?? kann?? tu yg korang katakan kann?? But to tell u all the truth.. kalau lar korang tanyer adekah aku jatuh cinta ngan dia punyer appearance ketika bercinta dahulu... jawapannnnnn nyer harus lah TIDAK! BUT dunno why when I kawan with him... Aku tak pandang pada rupe ketika ituu... sbb selalu aku pesan pada diri aku... buat apa aku nak berkahwin pada rupa semata2 tapi biler dah kawin nanti hati sakit jer memanjang! Even itu lah pesanan my late mom toooo.... Aku tauuu.. ramai kawan2 aku ketika tuuu especially kawan2 office lama dulu laarrr dok gelak2 kan aku coz nak kawin ngan Nuar.... aku tauu.. diaorg kata Nuar tak sesuai ngan aku lar apa lar.... Eh.. Heloooo... aku yg nak kawin ker ko yg nak kawin.. yg ko tu kawin ngan org berpangkat besar bagaii.. kaya raya.. hensem.. machoo... tapi korang sendiri hidup tak bahagia kan?? Yg si suami ade GF & yg si isteri ade BF lainn.. boleh camtuuu?? Apa pun org ckp about him waktu tuuu... aku tak pedulik walaupun telinga aku sakitt mendengarnyer.. coz to me yg penting biler aku dah berkahwin... hati aku harus tak sakit... biar lar suami aku tu perfect di hati & bukan perfect pada appereance nyerr.... Soal appearance tu aku rasa.. aku boleh mengubahnyer and which dah pun terbukti kannn? kannn?? kannnn??? heheheh.. Hensem tak Nuar skg?? hahaha.. kalau korang kata tak hensem tak per.. janji yg penting pada aku hensem lah kannn.. hik.. hikkk...
  • We both really2 contra... Contra dari segi... He's such a cool guy and me.. aiyyooo... aku nie agakk panassss woooo.... cepat jek sometime tu nak naik angin.... but di sebabkan contra itu lah kami begitu serasi sekali bersama.... Panas & Sejuk.. bukan kah satu combination tuuu... barulah jadik suam kannn.. hahaha.... apa yg aku melalut niee.... ok ok.... So... to me.. Nuar is part or piece of my life! He's really my true soulmate... he understand me very well.. he knows how to tame me! hahahaha... menjinakkan aku?? hehehe.. yeahh.. dia jer yg boleh control akuuu... and alhamdulillah.. disebabkan dia jugak lar aku dah banyakkk sgt2 berubah... dari seorang yg agak negative.. sudah boleh menjadik seorang yg lebih positive... disebabkan dia jugakk aku lebih mengenali apa itu perkataan SABAR... Thanks Bee for always remind me and being there for me! Lovvveesssss U sooooooo Muucchhh!!!!
  • Dlm banyak hal... we both memiliki perasaan yg sama... citarasa kami sama, suka masakan yg pedas2... kami suka traveling... kami suka bidang photography.. we loves sports too.. pendapat kami kebanyakkan nyer sama... kalu ade difference pun dlm 5% jer camtuuu.. contoh cam aku suka tengok drama cerekarama lar... but Nuar more suka tengok movie2 kat HBO tuu.. ala aku bukan lar tak suka movie2 kat HBO tuu.. aku suka.. cuma aku sometimes suka gak lar layan2 citer melayu nie kannn ikut citer gakk.. kalau citer best aku tengok larr.. kalau citer tu hampeh... tak kose aku nak tengok... so di situ we ollzz do give & take.. sometimes nuar layan aku tengok cerekarama walaupun dia tak suka.. and aku pun layan gak citer2 kat HBO tu yg ade masanyer aku tak suka citer2nyer like Matrix Reloaded ker kann... aku tak minat tapi dia suka... so tak der salahnyer aku pun give and take kannn... Maka dari situ lah kami jarang sgt gaduh2 niee... sbb everything kami dpt mencapai kata sepakat... takat2 tergigit lidah tu ade lar.. tak der lar nak kata tak der langsung tu cam tak logik lar pulakkan... nama pun husband & wife... tapi kejap2 jerr.. tak der lar gadoh besar2 bapak gajah nyer gadoohhh.. and alhamdullilahh takat nie tak der lagi lar & harap2 kekal lar sampai biler2 hendaknyer.... insyallah....
  • Kami mengamalkan sikap berterus terang dlm segala hal... kalau ade yg tak puas hatii tak kire lar soal zahir batin.. memang tak simpan2 dlm hati nyer... everything we will talk it out.. and alhamdullilah lar Nuar boleh terima cara camgituu... di awal perkahwinan agak susah gak dia nak adopt bende tu maybe tak biasa... but like me aku memang dah biasa ngan keadaan tu sbb in my own family memang my parents dah adoptkan cara camgituh which to me is very2 good things to do... better berterus terang dari simpan2 dlm hati then tak der sapa yg tau apa rasa hati kite kann... then we aspect people to understand us.. endup biler org tak understand kite punyer perasaan.. mula lar kite nak naik antoooo.... then apa lagi... mula lar kite pun gadohhh lar kann.. apa lagik! hehehe.. so its all about communication... we both also must be very open... tak leh terlalu egoo.. must willing to accept our own weeknesses... let say kalau nuar tegur aku silap tang situ.. aku kene lar terima dan cuba ubah.. then if aku lak tegur nuar tak betul tang sini.. dia pun tak ego dan terima apa yg aku tegur dia tuu... alhamdullillahh... this how we manage our communication skillss! and so far it works very well for both of us... syukrann.. harap2 ianyer berkekalan selamanyer....



Sessi berbincang....

Adoiii... Pening sudaahhh...

Alaaaa.... Ok lar2.. bende dah settlekan.. kite pun dah talk it out kann.. Meh I pujukkkk mehh...


I dah pujuk u tadi.. now u pujuk I pulak lar kannn... hehehe...


Errrmmmm.. ok lah.. rasanyer tu jer lar yg aku dpt coretkan kat sini... as my reminder toooo.. kot2 esok2 aku dah terlupa cara how we both communicate kerr... how we both used to behave and used to be... ye lar mana lar tau tetiba jer terkene concoction ker kannn.... hahaha.. so boleh lar aku refer2 balik blog aku nieee....

Apa punn.. aku memang rasa amat2 bertuah tuk memiliki Khairol Anuar Ahmad Azaib as my hubbyy.... Beee... I really loves you till end of my life.. day by dayy... my loves to you getting more and moree... Hopefully we will together till the end of our life! Muuuaahhhh!!!


I Love U!


Yipppeeeeeeeee....
Supaya kite happy2 dan ceria2 seperti ini selalu yer Beeee... :D


Hah! aku rasa aku nak buat TAG gak lar about this entry... errrmmm.. cam menarik jer kann.. hehehe... let me see.. maybe korang leh cerita about you & your partner kann.... apa2 jer lar.. janji related about u and your hubby... apa yg u suka dia pun suka.. and apa yg u tak suka but dia suka ker & begitulah sebaliknyer kann... Boleh??

Ok.. mari kite mengeTAG! huhuhuhu....

  • Deyna - Frennn.. ko baik buat yer.. aku tau lar ko dah lama berblogging.. kalau let say ko dah penah buat tag nie.. ko copy and paste pun tak per.. sbb rasanyer aku dah khatam dah ko nye blog.. tapi cam tak penah lagi jumpa story sort of like this... OK... buat yerr.. klau tak aku majuk nanti.. heheheeh...
  • Cida - Sbb dah kawin kann... so boleh lar TAG... hahaha.. ceritakan diri anda & zamani yerr....
  • Liea - hahaha.. sorry yeahh.. hari nie ko kene buat 2 tag sekali.. hehehe...
  • Purplelicious - Sis pun sama.. kene tag jugak 2 kali.. hik.. hikk...
  • LidaSyah - Ida sweeetieee.. sila jalankan tugas anda yerrr... :D
  • Nasaoiji - Adik sila buat yerr...

9 comments:

Suki Cida said...

how dare u neena!!!! hahaha ok ok...cam best jer

anyway suke tengok u dengan nuar very loving... i like... sedap jugak ku memandang dia sekarang... hahah kalau tak nak gelak tau... sila tampal kat dinding wall blog ni gamba dia tu.... heheh jahat aku

ampunnn nuar... salam salam selamat menyambut ramadan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah very the ok...xpa2...walaupun xleh sambut 1st ramadhan akan ku sambut tag nie dengan hati yang terbuka..wakakakakak..

Liea said...

herm... apa aku nak cerita, kali ni makan minggu nak creat entry tag nih... hehehehe hey love to see both of you!

Deqna said...

memang ternyata pandai ko jaga laki kan... dari kurus melidi sekarang dah sedap2 ajer....itu namanya hati bahagia beb... keep it up...

ala tapi aku kena tag gak ker....ok akan ku buat walaupun amik masa sikit yer...

nasaoji said...

adoi....cam drama seh n3 nih...

nampk beno kegumbiraan kalian... :)

alalala..apo den nak cito neh?..

lidasyah said...

hi neena.. ida dah buat tag ni.. buat short n simple jer k.. coz itu yang dpt dpk kan this moment.. heheh.. thanks for tag me..

i still owe another tag.. will do it later k...

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hehehe.. buat lar yer... akan ku tunggu! :D
thanks dear! hahahaha.... mau nuar boykot neena nyer blog nie nanti! hehee...

Purplelicious:
so, ku menanti entry dari mu sis! ahaks!!

Liea:
tak per liea.. yg penting ko buat taww.. ku sabar menanti... ewahhh! anyway... Thanks dear!! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
alhamdulillahhh.. harap2 kekal lar dia begitu & kekal lar aku begini & jugak kekal lar bahagia selama-lamanyer... aminnnn....

hah! ko baik buattt... kalau ko tak buat.... siap ko... memang akan ku merajok giler2 nyer lah! hikk.. hikk..

nasaoji:
hehehe.. cam drama yer dik? hehe.. malu lar.. hah! citer taww.. jgn tak citer... ;)

lidasyah:
thanks darling... tak per yg penting buat jugak kan... yeahh.. lagi satu tag kann... akan ku tunggu! :D

Superstar said...

best!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails