COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 25, 2009

Hari Pertama Berbuka Puasa


Semua org dah buat dah entry about first day bukak pose.. aku jer baru terkedek2 nie hah! tak per lar... nak wat camnooo.. ku kebizziaann lately nih!

Keh.. first day puasa.. MIL aku dah booking aku siap2 seminggu awal tuk buka puasa ngan dia.. wahh... booking lar pulak.. tak lar.... tu bahasa kasar... bahasa lembut nyer.. menjemput aku lerrr tuk bukak pose sama2 kat umah BIL aku.... walaupun aku dlm tempoh "bercuti".... tapi aku still cam pose gak... sbb malas arr nak makan sorang2.. aku makan biskut jer buat lapik perut...



MIL aku ngan 2 jug air soya buatannyer sendiri!!


Hamik ko!! nak sgt air soya.. ye lar... hari tu sampai licin aku ngan si nabilah dok bedal air soya tuu... waktu tu mak buat 1 jug jer.. so nie dia tau ramai & for sure aku ngan nabilah minum yg paling banyak.... sila tahu dia buat 2 periuk besorrr!! huhuhu... makacihhhh makk... muahhh!!!

Jom tengok apa antara lauk2 yg MIL aku sedia kan...



Sambal tumis udang petai... ikan goreng.... dannnn...



Hubby Bay-Bee ku punyer favourite... Masak Daging Cincang... sila tahu... daging tu tak dicincang punn.... tapi aku pun tak pasti naper ianyer dipanggil daging cincang... hahahaha... but yg paling pentingg... rasanyerr memang lar sodapppp!!!!



MIL tengah sibuk dok idang nasi.... menantu hantu aku kannnn... bukan nak tolong letakkan nasi... amik gambo lak dia... hehehe.. tak per.. aku dah ckp kat MIL aku.. mak jadik model yer hari niee... huhuhuu...



Sesampainyer kami.. memang MIL aku dah siap masak punnn.... ikutkan aku memang lar nak tolong dia masak... tapii kalau nak tolong.. memang kene tido umah BIL lar gamaknyer... sbb MIL aku niee kalau masak sebelum subuh dah siap2 tuk masak tauu.. awalll.. dia memang suka buat semua seawal2 pagi... sbb senang... biler dah ptg... katanyer leh relax2... ermm.. aku pun suka camtu gakk.. so tak der lar kite rushing2 time ptg kann.. hanya perlu di panaskan jer.. cumanyer tu lar... MIL aku start masuk dapur kol 4 pagi taww.. adoiii... memang tak dapekk lar den menolong nyer ni hah! hehehee.... ewahh.. bunyi cam alasan jer kann.. tak der lar seyes.. kalau korang tak caya aku ckp... gi tanyer MIL aku betol ker tak... hik.. hikk...




Dah tiba masa berbuka... Irfan pose... tapi nabilah hampeh! hehe...


Oh ya.. nie lar adik ipar aku... yg pompuan tu.. Norzie.. adik nuar.. yg sebelah tu hubby dia... diaorg duduk kat Klang... jauh gak lar kalau nak gie umah diaorg nie...


Muka kepuasan seorang menantu! ahaks!!
Sakan aku makan ko!! banyak sedappp wwooo MIL aku masak!!


Model air soya MIL ku... ahaks!!

3 comments:

Suki Cida said...

neena jahat... neena jahat... nuar bad boy... beli camera yang tah apa-apa... geram aku...nampak real!!!! aku lapar??? waaaaaa.... sungguh jahat... erk siapa tinggal klang... boleh suruh tapau tak? cida ambik kat umah dia... nak daging cincang tu... wahhh tetiba...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah...buka posa ngalahkan orang yang berposa jerk..hehehehhehe...argghh nie yang buatkan rindu nak balik kampung gak nie..rindu masakan mama la...--- tag u kta dah buat sis..heheh

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hahahahahaaha..... lawak lar cida nie... ok ok.. lain kali neena suruh adik ipar neena tapau tuk cida yerr.. :D

Purplelicious:
ha kannnnnnnn... kite lak yg lelebih dari org berpuasa...

ohh... dah buat yer.. ok ok.. will look into it soon! TQ sis! :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails