COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 17, 2009

Ku Relakan Jua...



Memang dah tak leh nak di bendung lagi dah perasaaan Hubby aku tuuuuu....


Setiap hari.. pagi petang siang malam... tido pun dah tak lalu.. mandi pun dah tak kenyang... makan pun dah tak lena.... (tu membayangkan betapa teruknyer kemaruk cinta laki aku sampai semua dah tonggang terbalik!!) Saban waktu dok menyebut nama si "dia" yg menjadik idaman hati dia.... Sampaikan aku pun dah tak larat lagi dah nak bendung @ nak halang niat suci dia tuuu...

Sudah puas berbincaangg... sudah puas di tilik... sudah puas bertukar pandangan... sudah puas di kire... & jugak sudah puas di hitung dari segala baik buruk dia atas keputusan yg kami ambil..... Akhirnyerr..... Ku Relakan Juaaa.....

Semalam.... Tanggal 16hb August 2009... secara SAH nyerr... Hubby aku memiliki dan dimiliki olehhhhhhh.......




SET DSLR NIKON D90


Yaaa ampuuunnn.... memang aku dah tak koseee lagi OK nak layan kegairahan dia tuk memiliki DSLR nie yer kengkawannn.. sila tahu! hahaha.. bukan lar aku tak sukaa... semestinyer lar aku TERRRAMAT2 SUKAAAAAAA... hehehee.. sbb dah tentu2 aku lar model nyer kannnn.... sapa lagiiii.... tapi... yg buat aku pening.. risau & gundah gelana tuuu sbb beli DSLR set nie bukan lar satu pelaburan yg kecik taww... boleh tahan gak larr.... ibarat dah leh keluar satu motorsikal! tu yg dok pikir2.. bincang2... sbb ini bukan bende main2.. ini betol2.. bukan cobaaannn... hahahaha...

Tapi since aku tengok Hubby Bay-Bee aku nie begitu amat2 meminati bidang photography niee... so aku pun bagi la dia support tuk beli DSLR niee.... takat bagi support tak per... sbb tak perlu kuar duit... hahahaha.... tapi support tuu amat2 penting tauu.. kalau tak der support dari bini dia niee.. haa.... camner? mesti susah kan... kalau dia nak gie amik2 gambar ker apa ker kalau aku tak berkenan... mesti tak jalan gak kann.. so support tu penting!

Actually memang dah lama dah dia dok aim SLR niee tapi dia hanya betol2 all out tuk beli DSLR nie since hari sabtu hari tuu... Oh yaa... Hari sabtu hari tu gie umah BIL.... as usual lah nak jumpa MIL & anak2 buaah aku lar kann... So lewat ptg sikit baru lar gie jalan2 kat area subang nak tengok2 camera... gamaknyer abih lar dari subang ke sunway piramid dia dok surveyyy.... sik baik tak sampai ke shah alam @ klang... uiiishhh... tak sanggup bini mu ini en. anuar!! Yg benor nyer bukan lar soal susah sgt nak beli camera or what.. but my hubby nakkan NIKON D90... punyer lar cam goreng pisang panas camera niee... boleh... majority of Klang Valley nie SOLD OUT! ishh... memang hot sales tol! itu maknenyer memang ramai org skg nie yg suka buat photography... sama ade buat business ataupun sbg hobby... Hubby aku buat permulaan nie hanyalah setakat hobby2 jer lar... lelema nanti biler dah terror amik gamboo.. biler dah bertaraf PRO... apa salahnyer kalau nak buat business pulak as side income...

Sudah nyer biler dok pegi sana sini.. NIKON D90 memang tak der... so tengok2 option lain camera CANON 50D... pun ok gak camera Canon niee... then dah mula dah laki aku kepeningan... dah tak tau nak beli CANON or NIKON.... di hati dia memang berkenan NIKON D90... tapi biler tengok CANON 50D tu pun not bad.. then biler pikir2 balik.. cam nak jugak D90 tu tapi tak tau biler akan ade stock nyerr... Actually dua2 brand nie memang top camera for DSLR lar.. but cuma ade pro & cons jer for both cameras.. biasa lar kan.. mana boleh dpt 100% perfect punnn... Mcm Nikkon memang bagus tuk amik gambar2 potrait.. gambar2 org kawin.. scenery.. outdoor.. memang bagus lar... which is canon lak kurang.. coz Canon more advance in movie HD pictures.. or nak amik gambar yg dlm speed yg laju cam tengok F1 ker kan.. so kite nak capture gambar kereta F1 tuu... so better guna Canon lar... sbb dia punyer speed shutter to capture picture tu laju.. sooo in order to decide which camera is better tu susah lar.. sbb masing2 ade kelebihan masing2.. so tu yg aku dok berdiscuss ngan hubby semalam seharian.. tanyer bebetol... "You nak amik nie more on which mode... takkan u nak gie amik gambar kereta jer kan?? dah tentu2 u kena amik muka bini u yg giler menggediksss nie kannn most of the time... so harus lar kalau u tanyer I.. Nikon D90 lar is the best.. then later2 kalau u dah pandai leh buat business lak..." Wahh.. tinggi tol cita2 kann.. tak per.. verangan rangan pun jadik lar kannn.. tu yg penting!

Eh ok lar.. dah panjang lak aku membebel about the camera... so kesimpulanyer memang nak jadik rezeki dia semalam.. punyer lar jauh dari subang ke sunway bagai.. udah nyer camera Nikon D90 tu ade new stock but very limited lar kat Foto Flash Suria KLCC... ku kata pada laki ku... "KLCC jugakkkkk.. tak nak lari jauhhh..." ye lar.. anything yg we ollz nak beli biasanyer dari KLCC.. but sometimes try to avoid nak beli dari KLCC nie coz harga dia agak mahal sikit sometimes.. sbb al maklum lar tempat foreigner kann.. but what to do.. dah ade stock kat situ.. hubby pun dah meroyannn... so akhirnyer kesana lah kami ptg semalamm.....


Foto Flash KLCC


Nikon counter....


Sharon... customer servicenyer tip top!


Fresh from da Box.. NIKON D90


Testing.. Testing... D90 with Kit Lense!


Ade gaya pro tak?


Apa lagi yg dia dok tengok tuuu...


Ooohhhh... Nak tambah lense lagiiii.... tak cukup ngan kit lense dia belasah amik yg close up lense jugakk... memang sah laki ku dah meroyannn!!!


Briefing...


Sign up for warrantyy...


Harga package comes with Tripod..



Beg & Jugak Memory Card yg jenis High Speed
(gambar memory card tak amik... kalau perasan ade kat dlm gambar memula kat atas tadi tuu)


Actually mula2 tu cam takot gak kann.... takot lar kot2 harga nyer mahal sesangat ker... but alhamdullilah lar.... ngan package yg diberi... setelah di comparekan ngan lebih 20 buah kedai camera yg telah disurvey oleh hubby aku.... jgn main2 OK.. dia call + pegi kedai dah hampir 20 kedai dah aku rasa... punyer kemaruk DSLR.... hehehee... So, kami memang berpuas hati lar ngan harga yg ditawarkan kat Foto Flash KLCC niee.... selain harga lagi satu yg buat kami takot pun on the condition of the camera... betol ker camera nie camera baru.. entah2 display item or what.. but after Sharon tu explain to us... memang aku puas hati lar ngan explanation dia..



Foto Flash - NIKON Authorized Dealer


Ok.. tuk confirm kan yg Sharon tu tak kelentong aku... coz mana lar tau kan.. kot2 dia nak kelentong aku sbb nak suruh gak beli kat tempat dia kannn... bleh jadik gak.. sbb org business minded nie lain kannn... Sooo... to make sure camera tu memang fresh from the box... balik we ollzz do the checking on the first picture yg we took from the camera.... kirenyer check the shutter count lar... so dari first picture tu we ollz boleh tau gambar yg kite amik tu dah merupakan shot yg keberapa... kalu first shot tu kite test dia tulis shot yg pertama.. makanyer memang tak der org test lagi lar kan camera tuuu... but let say lar our first shot we take from the camera.. but when we check picture first shot yg kite amik tu details dia dah shot yg ke 50 lar katakan.. so maknanyer camera tu dah digunakan sebagai tester lar sbb org dah click banyak kali... Makanyerr.. confirm camera yg we ollzz beli tu masih lagi virgin! hahaha.. alhamdullilahhh.. puas hati lar jugak kannn.. tak der lar rasa tertipuuu.. kalau lah aku tengok shutter count tu dah berpuluh2 dari first shot yg aku amik tuuu... mau si Sharon tu kene hampukk ngan aku... hehehehe.. ok lar.. she's a very nice lady! customer service tip top!


Dua dua org happy... yg si Sharon happy sbb dpt commission...


Hubby aku lak dah tentu2 gumbiraaaaa & berbungga-bunga hatinyer ngan meng-carry DSLR lepas nie!


Sooo my notes to you Bay-Bee.....

Rajin2 lar belajar manual tuu.. jgn dok perap jerrr... nanti lambat pandaiii..... and also to be your model yg bukan saja kat luar tapi boleh jadik model tuk u sepenuh masa... so berapa u nak bayar I?? kalau model luar tu u kene bayar RM50 tau... I camner u nak kire nih?? mana nak dpt model yg siapkan makan, pakai, dan plus macam2 service lagi lar u dpt dari model u nie which dah kire almost complete package dah nih... so amacam?? huhuhuhuhu...
(buat muka mengadasss ngadasss + kenyit2 mataaaaa kat Beee)


p/s: tuk korang yg ingat aku preggy di atas entry kepeningan aku semalam tu... mintak maap lerr sesangat yerrr... hehehe... bukan lar saja2 nak bikin gempak... tapi memang seyes peningg sampai nak termuntah seehh biler dok kire2 nak beli DSLR nie.. sbb terlalu banyak info yg perlu di gather dan harus membuat pilihan yg bijak!!

14 comments:

Nanthini said...

Kak neena. Ingat u memanag tak sihat....issshhhhh pening pasal camera lah ni.....any way u forgot to put one info...how much is the price of the camera....maybe it will help your followers......so dotn forget to bring that camera for our next outing ok...he he he

Deqna said...

akhirnya mendapat juga nuar ngan DSLR tu yer.... bagus2... boleh lah kita berposing dgn kamera baru itu yer...

derang ni kalau dah minat memang tak leh dihalang lagi lah...

itu ker yg membuat ko pening sampai nak muntah kawanku?

lidasyah said...

aduhai neena.. ingatkan apa la sebab pening2 ni kan..

akhirnya termakbul sudah permintaan en anuar ni..

so ni kira hadiah bday, anniversary etc untuk brapa tahun??? huhuuh tak la ida gurau jer..

nnt tangkap gambar byk2 lagi k... seronok la dia posing ngan camera baru.. have fun :-D

Balqies Arafia said...

wah upgrade!!!!!!!!!!! :D

MahaSayang said...

laaa...ini ke yg dok pening2 kat entry lepas tu...

kalau i la kan..i rela kan je..tentu2 lah u je yg jadi model nye kan..

dah canggih tu....so, bila lagi nak berkelah ni..??? nak gak tumpang snap sekali..!

nasaoji said...

huhhh..gigih mmbeli...

untung2, leh wat biznez tu..

Hasra_Razali said...

huhuhu...sgt kejelesan..:-)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah akhirnya...memang ohh kaum adam (kaum hawa pun ada gak )nie kan..klu dah berkenan dengan camera tue sanggup gak nak ikhtiar sampai dapat..bagus sis lepas nie leh posing habis-habisan dengan camera baru...heheheheh..caya lah..canon D90..

Suki Cida said...

neena... geget nak?!!!!

Sajer tau... mmg bikin gempak... tak mo komen pasal camera... ahak! sbb aku salah teka... wakakak

NeenaAnuar said...

Nanthini:
hahaha... price? RM5,000 for the whole packages... :D
Sure.. why not.. but make sure Anuar will be around lar... if not sure gambar tak jadi coz I tak pandai use that DSLR.. hehehehehe..

Deqna:
Oooohhh.. boleh sesangat... bile2 jer agak2 nak berposing tu sila lar bagi tau yer.. si nuar nak jer jadik photographer tak berbayar tuk kite tuuu... hehehehe.. So, apa lagi.. suruh lar en. shah angkut satu! ahaks!!

lidasyah:
hahahaha... DSLR nie adelah hadiah buat diri dia sendiri... neena akan bagi hadiah lain jer lar nanti... pandai nak ngelat kan! hehehe...

Balqies:
hik.. hik... *wink* *wink*

NeenaAnuar said...

MahaSayang:
ha'ah.. nie lar yg dipening kan sgt2 nie... tapi memang pun I merelakan sbb I sendiri suka bergambar kan... hehehe...
Ohh.. nak berkelah tu tuan pengerusi nyer senyapp jok! sibuk berchinta dah kot.. hahaha... (jeling2 kat Hasra)

nasaoji:
insyallah... kalau dah pandai nanti apa salahnyer kann buat business lakk.. :D

Hasra:
hehehe... jgn lar jeles negative yer.. jeles lar positip2.. nanti kite bergamboo bersama-sama yerr.. :D

Purplelicious:
tu lar kannn... memang dia dah minat sesangat.. so harus lar diusahakan sampai dpt...
Memang akan berposing pun.. tapi buat masa nie belum lagi berkesempatan.. :))

Suki Cida:
hahahahahhaah.. jgn geget neena.. geget en. anuar.... eehhhh.... kang lain lak kang jadik nyer... tak per2.. cida pass jer betton kat neena tuk geget dia keh!! :D

Ayu Mastura said...

Serius D90 mcm pisang goreng panas...
tp i xsmpai tahap nk grab D90 lg..lom pro hehehe...nnti leh la en.anuar n neena ajar i eh..hehhehe

Ayu Mastura said...

bila nk ajar nih huhuhuuhu

soclose2213 said...

hi beli gak kat tmpt yg sama ler KLCC..tapi cuma dpt nikon D3000..bugdet2.. beshnya dpt D90..=.=

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails