COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, August 7, 2009

Aku Dah Kena Dah...


Apa yg aku kene? Haaa.. si
buddy aku nie larrr.. dia sudah tag sama aku! huhuhu... Title post dia tuuu.. "SAPA YG KENE?" So maka entry aku niee.. aku jawab lar.. Aku Dah Kena Dahh.. hehehe...



AKU GEMBIRA BILA:
  • Sentiasa berada disamping suami ku yg terchinta!! He always makes my day a live! especially biler aku berada di dlm mood yg tak bagus @ emo @ ting tongg... He's cheering up my life... Thanks Bay-Bee!!
  • Mimpi arwah makkk... dpt lar melepaskan rindu yg terbuku di hati niee.. Miss her soo mucchh!!
  • Dpt bercuti.. makan2 & jalan2...

COPY AWARD UTK DILETAKKAN DI BLOG ANDA:
  • Waahhh.. aku amat terujaa biler dpt award niee... sgt2 terharu.. sbb since blogging nie adelah award pertama yg aku received... cewahhh.. cam award di malam anugerah lar pulak kannn.. hik.. hik... Anyway... aku dah letak dahhh pun award nie... sila tengok kat side bar aku yerrr... Thanks fren for this lovely award! Muaaaachhh!!

NYATAKAN 6 FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD INI:
  • She's my good buddy.....
  • Dia seorang isteri yg happy go lucky kepada En. Shah yg jugak seorang kepala giler2...
  • Seorang yg very very funny to mee.. kalau berborak ngan dia.. memang tak kering gusi lar dibuat nyer!
  • Kaki Jalan! sama jer 2 x 5 cam aku.... bagus2.. aku suka!
  • Kaki Gedikksss!! pun sama gak ngan aku... memang pantang nampak camera, secara automatik kami berdua akan memberikan pose2 yg menarik! wahhh....
  • Seseorang yg memperkenalkan kpd aku apa itu perkataan "BLOG"... hahahahaha.. bermula dari dia lar aku start menulis blog!

SETIAP BLOGGER MESTI MENYATAKAN 9 FAKTA / HOBI DIRI SENDIRI:
  • Berholidaying! Tu hobby yg agak mahal lar pada aku.. tapi nak wat camner.. memang dah namanyer pun hobi... biler ade peluang... harus ku terjah ke mana sahaja....
  • Bershopping! Aku memang kaki shopping... asal ade yg berkenan di hati.. harus aku rembat!!
  • Berblogging! Yeahh.. now dah menjadik sebahagian dari hidup aku.... kalau tak jenguk blog satu hari rasa cam verryyy the sesuatuuu... coz kat sini lar aku boleh luahkan segala rasa suka mahu pun duka.. aku anggap blog nie like my own Cyber Diary!
  • Aku seorang yg sensitive & panas baran! Tapi baran ku bertempat yerrr.. but to tell u the truth.. dulu2 aku lagi teruk barannyerr.. tapi setelah semakin meningkat dewasa... wahh.. tua sgt ker aku nie kann?? takkkk... bukan tua.. tetapi MATANG! hehehe.. so biler kite makin matang nie... kite seharusnyer cuba mengubah yg negative kepada positive... kannn... and alhamdullilahh.. the main person who is behind me... who has changed my life.. tak lain tak bukan adelah my beloved Hubby Bay-Bee... TQ Darling! Luv U! Muaachhh...
  • Aku selalu berpegang kepada pepatah.... I'M NOT SHOWING OFF... BUT I'M SHARING IT! Terpulang pada org nak menilai diri aku... but demi Allah aku tak penah ade niat riak @ bongkak atas apa yg Allah anugerahkan pada aku... sesungguhnyer yg baik2 tu semua dtgnyer dari Allah S.W.T. & sesuatu yg kurang itu adelah dtgnyer dari diri aku sendiri...
  • Seorang yg very straight forward @ outspoken @ not hypocrite! aku lak tak pandai sgt nak berlawak2 niee.... tapi hubby aku memang seorang yg lawak larr... so jadik lar kannn... sorang pelawak.. sorang penonton kepada pelawak yg membuat lawak kannn.. ehh.. apa yg aku memgarut niee.. hehehehe.. ok ok... aku kalau aku tak suka @ terasa hati @ apa jer lar yg aku rasa tak sedap tuuu... aku lebih suka berdiskusi... bincang ... & talk it out... but provided org yg di pihak lain tu nak lar berbincang.. berdiskusi & also nak talk it out ngan aku kannnn... kalau dah aku sorang jek yg nak menyelesaikan masalah.. tapi di pihak lagi satu tu tak nakk.. apa boleh ku buat kannn? takkan lar aku nak berckp sorang2 lak.. kang org kata aku giler laksss.. hehehehe...
  • Aku seorang yg BoLeH menerima teguran & kritikan yg membina... kalau betol aku salah larr.. kalau aku tak salah.. awas kamu.. akaan aku terus berdebat ngan kamu yerrr... hehehehe... walaupun waktu mula2 org tegur tu cam rasa tak leh terima.. ye lar sapa yg suka di tegur kann.. tapi aku lain larr.. Ego aku tak lar setinggi mana... lepas aku dah ditegur tuu & aku dah coolll.. biasanyer aku akan duduk dan pikir sendiri (lu pikir lar sendiri.. hehehe)... so lepas tu aku akan cuba ubah diri aku ke arah yg lebih baikk... coz kekurangan diri kite niee biasanyer kite tak nampak... org lain yg leh nampak kekurangan diri kite tuu...
  • Ramai org kata aku garang! hahahaha.. garang kerrr??? hehehe... errrmmm... boleh dikatakan YES at times coz kalau tak garang... org akan sesuka hati ambil kesempatan & pijak kepala kite... I really don't like OK!! but actually dulu2 waktu tengah tak matang tuu... aku lagi garang kottt... kalau org yg kenal aku dah lama tau lar... kalau tak caya tanyer my buddy Deyna... dia tau lar... hehehe... tapi skg aku dah tak garang cam dulu kan Deyna kann?? kann?? :D
  • Aku suka pegi buat SPA Massage! 1st time aku buat SPA Massage nie kat Bali on our first honeymoon after kawin... wahh.. sgt best.. and till now masih lagi meneruskan aktivity2 tersebut.. sama ade di pusat2 SPA @ di rumah bersama suami ku yg terchenta! *wink*
  • Aku adelah anak kacukan India + Melayu... bapak ku Indian Christian yg masuk Islam biler berkahwin ngan my late mom.. and my late mom sememangnyer melayu lar kannn...
  • Ok yg last but not least nieee... bukan lar nak angkut bakul masuk sendiri... eehh..ehhh.. tersalah taip lar pulakk.. hahahaha... tak per.. let it be very original kannn.. malas aku nak delete2.. ku terus kan saja.. ok.. pembetulann.. bukan lar aku nak masuk bakul angkat sendiri.... tapi memang dah lebih dari 100 org dah mengatakan muka ku seperti Kajol pelakon Bollywood itu! ahaks!! ye kerrrr????? errmmm.. biler aku tengok muka aku sendiri tak lar pulak ku rasa begitu.. tapi biler dah lebih dari 100 org mengatakan begitu.. maka betol lar tu agaknyer yerr... hehehe...
  • Ehh.. aku rasa aku dah terlebih dari 9 fakta dah niee... oberrr lar pulakkann.. hehehe.. tak pasan arr.. idea tengah dtg mencurah2 nieee.. belasah jer larr... hihihi..

ANDA PERLU MEMILIH 10 PENERIMA AWARD SETERUSNYA & DESCRIBE TENTANG MEREKA:

Alamak! Nie yg lomahh nih! Errrmmm.. sapa yek... 10 org tuuee.. wah2... sgtt ramai OK! Ok.. buat masa nie yg aku leh terpikir....
  • LidaSyah ~ seorang yg sweet! Aku kenal dia & dia mengenali aku dari my frenn Deyna..
  • Liea ~ kawan satu sekolah aku yg tak ku sangka akhirnyer berjumpa balik kat dunia blog nie! such a small world kannn...
  • Awien ~ she's such a simple gurl... relax.. and cool! Hubby dia Rudy pun sgtt semppoooiii...

Ok lar.. tu jer yg aku boleh terpikir buat masa niee... coz aku bukan lar ramai follower mana punnn kannn... hehehe...

10 comments:

Awien Ghazi said...

alamak ... awien kena tag yerr?? :)) (mode confius..hhehehe)

Liea said...

erm.. aku pun mode confius.. ni maknanya aku kena tag le ni ek? hehehe kena cari idea jawapan ni

Liea said...

confius? nih tag award best buddies tuh ek? (herm?!!! ) maknnya award pertama aku ni!! (seronok plak dapat award ni) thanks dear muach muach!!! nak sayang gak macam ko sayang deqna muhahahahha

NeenaAnuar said...

Awien:
hahahaha.. jgn confius tawww!! buat yek jgn tak buat... hehehehe...

Liea:
yes! ko telah di tag yer.. so jgn nak confius2... :D

hehehehe... u're most welcome dear! muaahhahha... so, harus ko buat tag nie keh!

Deqna said...

clap..clap..clap... hah buat pun kan.. camni lah good buddy kene buat tugasan yg buddy dia kasi..hehehe..TQ fren..

so, tag ini berantai.. kengkawan yg lain buat juga yer..

lidasyah said...

ala ida kena ker neena.. mm apa nk tulis erk.. hahah kejap2 nk pk.. aiseh.. haha suka plak ni.. tunggu my entry k...

NeenaAnuar said...

Deqna:
wahhh.. waahh... tugasaann yerrrrr... hehehe.. u're most welcome fren!

lidasyah:
yes Pn. Lida! sila buat yerr.... ku nantikan kemunculan nyer.. hehehee...

nasaoji said...

yer..muka kakak ini mmg mirip kajol...

amat suka akan senyuman di dlm gambar2nya..;p

Liea said...

yup yup tengah2 blank & takda idea nih tagging nih bagus gakk!!!

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hehehe. ye ker dik?? adik adelah org yg keeeeeeeeee.. entah ke berapa dahh.. tak ingat...

hehehe... Thanks darling!! malu larr.. *blushing* * blushing*

Liea:
hehehe.. sila buat yerr.. cepat sikit tawww!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails