COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 20, 2009

Keep or Sales - Part 2


Wahhh.. tak sangka rupe2 ramai gak yg berminat nak tau berapa aku nak jual my Lumix SemiPro camera tu yerr.... hehehe.... ye lar aku tak bagi tau harga lagi kan.. harus lar ramai yg berminat.. kang biler aku dah bagi tau harga.. takot ade lak yg teruss larikkksssss lepas tau harga yg aku tawarkan... mana lar tau kan... hahahahaha...

Alaaaa... aku pun berbelah bagi yg benornyer nak jual ker idakk.. tapi since ramai yg berminat berdasarkan comment2 yg diberikan..... ok lar..... aku bagi tau lar berapa harga yg aku nak jual kannn... since camera tu pun masih lagi dlm tempoh warranty.. umur dia pun baru genap 5 bulan... So the best price yg aku leh tawarkan RM1,000 (seribu) lar... coz kalau nak murah lagi dari tuu.. rasanyer tak berbaloi lar kot... coz condition camera pun masih lagi tip top... ianyer di jaga seolah2 sebuah bijik kereta oleh hubby ku... so pasal tu lar sometimes aku rasa kalau nak jual murah sgt baik aku simpan jerrr kann... aku pun bukan lah nak buat untung punnn.. if lets say aku nak buat untung baik aku letak harga RM1,200 ker kan... sbb harga kat luar pun masih sama lagi ngan harga sewaktu aku beli bulan 3 hari tuu.. i.e. RM1,499.00....

Waktu aku beli camera tu, aku dpt 4G memory card & casing camera jer... tripod tak termasuk taww.. so aku pun pujuk2 lar cina yg jual tu tuk bagi aku free tripod which actually not included in the package... so, at last dpt lar jugak aku free tripod... So, kalau aku jual lar camera SemiPro aku niee @ RM1,000 maka aku akan berikan sekali the whole package i.e. camera casing, 4G memory card & tripod!

So, kalau ade yg betol2 berminat nak beli camera aku nie, sila lar drop komen yer... kalau tak der yg nak beli pun tak per.. aku leh simpan as my second camera lar kot.. cam comment2 yg aku dpt hari tu pun ade yg kata tak yah lar jual kan... simpan pun ok... so kite just wait and see lar yer.. kemana lah arah tuju camera aku tu nanti....


3 comments:

Suki Cida said...

mmg berbaloi... aiyoooo

Hasra_Razali said...

neena!
Has nak...seyes..has nk beli...sbb has pn penah guna dah kamera tu kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha see dah ada buyer dah pun..apa lagi..let it go la...bagus gak kan..blog nie sebenarnya..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails