COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 20, 2009

Perasaan Teman


Entry atas permintaan Pn Ida mengenai perasaan teman (saya) bila dapat DSLR nie...


Ehem... Ehem...

arhhh.. lega rasanyer setelah sekian lama dpt jugak memiliki DSLR yg merupakan idaman hati walaupun tak pandai lagi menggunakan nyer (dalam proses belajar)..

tulah bila dah berkecimpung dlm dunia photo nie, rupa2 nye memang mencabar gaklah, sebab banyak jugak kena belajar, tapi fun bila dapat buat hasil yg memuaskan hati kita..

sekarang nie banyak kena buat research pasal photo nie, kena masuk forum lah, itu la, ini lah, cuma belum join group forum lagi buat photo shot..

mula2 nak beli DSLR nie kena pikir dalam2 gak sebab pelaburan yg besar...takut ooooo..tapi teman dapat dorongan, support yg teman perlukan daripada anje tercinta temanlah, kalau tak susah jugak teman nak beli nie, yelah benda bukanye murah, nasib baik anje teman mempunyai minat yg sama, syukurrrr...

eehh, entry nie cam skema je kan, serious pulak rasanye, ala sesekali nak serious apa salahnye...sebab harganye serious, cerita kena seriouslah...

anje kat sebelah nie asyik membebel je bila teman buat entry ni tau...eeee bingit teliga teman dibuatnye...takpa teman pekakkan telinga je, apa boleh buat dah naik pekak dah teliga teman sebelah nie, esok kena buat balancing kat sebelah telinga satu lagi...bagi balance....sorry iklan jap..

jgan salah paham tau bukan anje teman tak suka teman buat entry nie, cuma dia nak tengok teman taip betul ke, aligment teman buat betul ke, ade typing error ke, font teman buat ok ke, bisalah secretary la katakan..

oklah balik kepada cerita DSLR nie, teman memang gembira bila dapat benda yg dihajati nie...malah benda nie dah teman aim lama since sebelum beli camera semi-pro tu lagi..tapi sekarang lah baru dapat...fuhhh

teman pun kat sini nak menyeru kepada sekalian bloger2 di luar sana, joint la teman sekali beli DSLR (racun nie) leh kita buat group "budak baru belajar"..eeeeeee..so kita pun ada seorang guru yg boleh ajar kita, iaitu En. Rosli (husband kepada Za kawan kepada Hasra)..

bila dah pakai DSLR nie, baru lah tau nak tukar lense, kalau tak main belasah jelah ngan satu lense kalu pakai compaq, atau semi-pro camera tu..

di sini jugak teman ingin mendapat mandat daripada para bloger semua, ok ke teman berkecimpung dalam dunia baru nie? just tanya pendapat je kat para bloger semua...eeeee..nie pun teman baru nak belajar2 lagi..banyak kena explore dari segi teknik dan lain2 lagi, yelah bukan senang nak senang kan..

untuk menutup entry serious teman nie, teman ingin mengucapkan teima kasih yg tak terhingga kepada anje teman yg selama ini memberi banyak support di atas apa saja minat yg teman nak ceburi, So skg nie teman tak yah susah2 nak carik model kat luar tu, anje teman pun dah cukup dah tuk jadik model teman.. nanti tak lama lagi teman akan publish kan hasil kerja teman yg pertama bersama-sama model tercantik sapa lagi kalau bukan anje teman tuuu... (perasan lar tu) eeeeeeeee.... anyway anje... Luve 2 anje,,muahhhh

dan pada Pn Ida, diharap anda berpuas hati dgn penjelasan tetang perasaan teman nie...

p/s: jointlah teman....belilah DSLR (ewah racun nie)...eeeeeeee

MAJULAH BLOGGING UNTUK NEGARA

yg benar-benar belaka,

Teman (Anuar)


4 comments:

Deqna said...

kelakar2... hahaha

mula2 teman nak ucapkan tahniah kepada suami kawan teman ni hah.. yg akhirnya dapat gak dslr sebijik..

eh pesal lak aku pun nak berteman2 nie? teman bkn org perak...haha

yg tak larat tu siap racun blogger sumer beli dslr sekali tu..
ni kalau shah baca tak taulah..

akhir kata semoga menjadi photographer yg terkemuka satu hari kelak..hehe

model seharusnya bini sendiri yer..haha

Suki Cida said...

amboiii en nuar...meracuni nampak??? hahahah... oh kena bagi alasan tuk zamani tidak membaca entry ini... kalau tak harussss...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaha sis pakai racun apa nie..ahhahaha bagus..bagus..kta pun kan..en shukri jerk yang dok ngadap camera tue..nak transfer dalam pc pun kta soh dia..kta ckp kta xtaw nak buat..wakkakaka..memang dasar pemalas cipan nak belajar...nak edit2 pun malas...tapi rugi lak rasa kan..dah pakai camera cenggini harus kena blajar edit2 nie..baru sempoi kan..nanti kalu sis neena blajar edit2 @ masuk apa forum pasal nie kan..rojer la kta gak nyek...ehhehehe

lidasyah said...

pertama sekali cheq (org penang no) nk kata time kasih la kat en anuar yg sudi membuat entri ni...

wpun susah payah mendengar bebelan anje tersyg tu... tp untuk kebaikan hang untuk membuat entri dengan lebih baik...ahakssssss

cantikq la hang buat research psl photography ni kan.. mana tau cheq nk wat kenduri ka, bday anak ka leh la amik hang.. takyah dah nk p jauh.. dekat ni ada dah kan...

hajat hang suh kami bloggers beli tu.. mm kena la cheq lak pening ngan hubby cheq pikio pulak... bak kata hang kan "satu harga yang mahal dan kena la serius pk n pk"

mmg la satu pelaburan yang tggi untuk memiliki dslr ni dan cheq rasa ada bagus nya.. kalau hang dah pro sok2 leh wat p/time mcm majlis tunang kan, hari jadi ka.. silap2 sok wedding lagi kan... duit tu.....

bab lens tu cheq tak tau nk komen lagi la kan.. tu cheq nk kena beli dulu baru leh tau camner...

sesungguhnya cheq puas hati la ngan entri ttg perasaan en anuar ni.. cuma kalau boleh selitkan la sikit elemen lawak ye.. wah jadi penkritik blog plak...

amboi panjang nya komen cheq kali ni.. maaf la yer...

ya marilah maju berblogging untuk negara...

cheq pun betui ni.. tak tipu pun..

Cheq (Puan Ida)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails