COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 24, 2011

My Autumn Collection!


Haha.. gedikkk nak ade own autumn collection kunonn! :p

Ok.. pembuka tirai cerita di Melbourne akan bermula... memang banyak giler bende nak story.. nak update.. and pictures apatah lagi.. tapi gorjess gonjeng akan pelan-pelann kayuhh naaaaa... kalau mauu makan sebulan pun citer percutian aku di Melbourne nie.. lantak lahh.. janji aku update utk sharing2 info dan jugak utk kenangan abadi aku sendiri di my own cyber diary nie...

Sebelum aku start bawak korang sama2 melayari cerita percutian aku di Melbourne.. nie aku nak sharing2 my autumn collection!  owhh.. sangatt eksited waktu shopping baju2 nie.. nak pergi bercuti pada bulan 5.. tapi seawal bulan January hari tu aku dah shopping dah.. tapi elok gak shopping awal2.. tak lah bebannn nak simpan duit bercuti dan jugak nak shopping baju2 holiday sekali guss kann...

Ingat tak pada entry aku yg NIE? Yup.. mainly baju2 yg aku shopping time tu adelah utk percutian di Melbourne nie... bukan apa.. aku memang dah tahu yg aku akan pergi bercuti during musim Autumn.. so kalau autumn nie biasanye agak sejukk gak lah cuaca nyaa... So nak tak nak kene lah carik baju yg tebal2 sikit..

DSC_0498 copy
first yg aku rembat kat Forever 21 adelah sweater cardigan tuu.. harga dlm RM270++ kot kalau tak salah..
Aku ingatkan dah cukup tebal lah yg aku beli tuu.. rupenyerr tatappp aku gegellllll tak hengatt! sbb tahap kesejukkan dia lebih dari apa yg aku ingatkan.. ye lah.. before this pergi Gold Coast & Perth tak lah sesejuk ini.. sbb waktu tu musim bunga.. so tahap sejuk dia tu macam leh kawal lagi lahh.. so aku pun budget utk musim luruh nie cam sejukk lebih sikit dari apa yg aku rasa kat sana during spring season tu lah... sekaliii amiikk kauuuu!! kalau dah tahap kesejukkan 9 darjah celsius. itu dah membawak kepada ala2 musim sejukk dah tuuu! huhuhu.. sib baik lah aku bawak a few body knit inners bebayak sikit.. so sila lah tahu yg aku menggunakan 3-4 helai baju yerrr sewaktu berada di sana!  and also sib baik aku dulu waktu gie Gold Coast dah beli siap2 glove dari winter collection.. memang glove tu sangat2 membantu laahh... if not memang silap haribulan leh kene frost bite! huhuhu....  Oh ya by the way, baju inner aku yg berbunga-bunga tu pun aku beli kat Forever 21.. aku tak sanggup nak bukak sweater and bergambar ngan inner tu sesaja... confirm bekuuuu keras kakuu aku kat situ silap hari bulan! :p

Actually aku memang ade gak berangan-angan nak beli jacket yg tebal2 cam coat nie...

mackage-coat

Tapi survey2 harga.... perrgghh.. coat2 camgini semuanyer tak kurang dari RM500 dan ke atas laa... so tu yg pikir2 balik cam tak jadik lah nak pegi.. aku bukannyer selalu pun travel ke luar negara during musim2 sejukk nie... beli mahal2 pastu pakainya sekali dua jerk.. rasa cam rugi plak..so tu yg tak beli... aku just carik cardigan sweaters.. so kalau agak2 nak jalan kat malaysia cam kat Genting.. leh lah jugak diguna pakai kannn.. :D

Then biler dah masuk Forever 21 tuu.. memang mata liarrrrr memandang itu dan ini.. end up aku grab Beanie Hat nie pulak!

DSC_0531 copy
bagus gak beanie nie.. coz tolong tutup kan telinga aku dari kesejukkan... *eh nampak jelas plak unggu mata hitam ku! :p*

DSC_0530 copy
mula2 cam tak sukerr jerk nak beli beanie nie sbb ade bunga sekelepukkk besaqqq kat tepi camgini.. tapi biler en. teman yg cerewettt dah buat QA QC and dah bagi kata OK! maka harus lah OK jadiknya!

DSC_0533 copy
pandangan dari sisi belakang!

DSC_0532 copy
owh peliss.. dia sedang perasann comel! :p

DSC_0576 copy
Ok.. nie satu lagi bende alah yg aku shopping kat Forever 21! Aku panggil pretty woman boots! ahakss! :p

DSC_0577 copy
kalau boleh memang aku nak carik boots yg tak der tumit.. tapi masalahnye cutting yg aku berkenan adelah yg bertumit camgini.. tapi ok lahh. aku dah biasa pakai kasut tinggi.. so tak lah rasa teruk sangat.. and pakai boots nie pun aku selesa sepanjang berada kat sana..

DSC_0512 copy
this is another top sweater yg aku beli.. but yg nie aku beli kat MNG! dapat beli time sales... dpt lah pada harga RM50 jerk! Sweater nie style dia unik sikit.. dia ketat kat bahagian tangan.. btw, ade masa nie aku nak test kekebalan aku ngan pakai leggings jerk.. perrghhh... memang carik pasall.. gegell lah ko kat situ.. tapi aku belasah jugakk sbb tengok ramai minah2 salleh kat sana pakai camgini gak.. hahah.. diaorg dah biasa.. relaxx jerk aku tengok.. dah keball...

DSC_0124 copy
disebabkan sweater aku tak banyakk.. so aku dok ulang2 jerk lah pakai sweater cardigan aku tu... yg aku tukar cumalah inner nya saja.. yg inner warna kelabu nie pun aku beli kat Forever 21!

DSC_0615 copy
nie sweater lama... beli kat MNG gak waktu nak gie Gold Coast dulu.. sweater with hood!  tahap ketebalan tak cukup.. so pakai lah inner berlapis-lapis kekdahnye!  See.. tak lah merasa janggal biler berBoot begitu disana.. sbb memang majority nya mereka2 disana semuanya memakai boots during Autumn.. :)
Seriously skg baru aku tahu kenapa diaorg di negara2 obersea nie ade collection musim luruh lah.. musim sejuk lahh.. musim panas lahh.. musim bunga laa.. sbb memang diaorg kat sana semuanyer bergaya hebat2 during musim-musim yg berkenaan.. seronokk tengok! semuanyer stylo-stylo abisss... kat sana majority nya diaorg berjalan kaki.. dan naik train or trams... so memang leh nampak lah ramai org yg bergaya nak ke pejabat atau pun for outing... bestt jerk tengok.. hehe.. kite kat sini memang tak sesuai lah kann.. sbb iklim kite berkhatulistiwa.. ibarat semuanyer perlu berpakaian di musim panasss sesajooo lah kekdah nye.. hehe..  apa pun aku tetap rasa bersyukur & happy coz dpt gak lah merasa macam mana org bergaya di musim luruh... ibarat en. teman kata.. bergaya di musim luruh nie baguss betool lahhh.. semuanyer tertutuppp abis... susah nak nampak yg seksi-seksi... hahaha...

26 comments:

atty's said...

cantiknya neena

InaAchik said...

br pembuka tirai ni...
nak lagi! ;)

Shu Shinju said...

wahhh..lawa & sgt stylo !!!

suka pic akak yg 2nd last tu...:)

muka kak iras dato ct plak bila pakai beanie hat tu..

kathy jem said...

bestnyer neena..jeles tngk..xper2 satu ari aku kan dtng ke Melbourne jugak..hehehe

ratusiput said...

fuh berpeluh tgk baju2 ko... :)

mrs.spicy said...

ala neena, kamu memang cantik. pakai kain batik pon meletop! jeles! nak tempek gambar u jadi wallpaper latop la. pembakar semangat nak diet. haha

Nana said...

sangat meletoppp mcm model

Pepel BoNda AmaNi said...

cun siut kawan aku sorang nie...

Mimy Hamid said...

bila la aku leh jejak cam ko neena...nak gak merasa pakai baju sejuk oberseas...hehehe

Hanis MY said...

i like i likeee lawanyaa... model dan baju, pertama kali singgah sini... salam kenal..

Eri-chan said...

semua outfit ko cantek2 saje..pandai gaya lagi mmg cun..nuar mesti sengih manjang hehe

^*NaNa*^ said...

sweet je kak neena nih...

NeenaAnuar said...

atty:
TQ soo muchh sis! ;)

NeenaAnuar said...

InaAchik:
sabauuuuuuuu ngekkkkkkk!!! :p

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehe.. TQ dear! akak dah agak gak dah.. tang beanie hat tu mesti ade yg akan kaitkan ngan si tokti.. ye lah sbb dia yg guna camgitu pun kann.. :D

NeenaAnuar said...

kathy:
insyallah dear.. I will always pray for you.. mudah mudahan satu hari nanti kawan2 I semuanyer dpt pergi berjalan ke mana2 sahaja... and for you of coz to Melbourne! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
huhuhu.. why beb? aku kat sana sejukk geggelll.. so tak kuar peluhh langsung taw! hehhee..

NeenaAnuar said...

mrs.spicy:
hohoho.. scary tu sampai nak wat wallpaper.. hehehe.. thanks dear!! ;)

NeenaAnuar said...

Nana:
TQ so muchh dearr! :)

NeenaAnuar said...

Pepel:
ko baru tau kaaa??? hahahahahahahaha... :p

anyway TQ so much my pren! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
insyallah beb.. aku sentiasa mendoakann.. mana tahu satu hari nanti kan.. sbb aku sendiri tak penah terpikir dan terlintas dpt merasa semua nie satu masa dlm hidup aku.. :)

NeenaAnuar said...

Hanis:
salam kenal dear.. thanks for visiting here.. TQ so muchh yea! :)

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
hehehee.. Thanks beb! pakcik tu dah tak larattt nak senggeeh.. dia wat muke ketatt jo! ahakk!

NeenaAnuar said...

^*NaNa*^:
TQ soo much dear! :)

Dee said...

cantik2nya..and sgt2 stylo..nak2 org yg memakainya pun mmg cantik..

NeenaAnuar said...

Dee:
TQ veryy much sis!! muaahss!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails