COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 26, 2011

5th W.A. > 5th Trip to Melbourne @ Great Ocean Tours_Bells Beach!


On the first day memang kiteorg tak wat apa2 aktiviti sangat punn.. just be around the city.. survey2 tempat makan especially in finding Halal Restaurant.. part makan akan aku share kan ngan korang dlm entry yg lain nanti...

Skg aku nak citer about our 1st tour trip @ Melbourne!  On our second day.. papagi sapiee kiteorg dah bangun and get ready to go to Great Ocean Tours!  Memang gilerr great tours nie!  Dua hari sebelum aku terbang ke Melbourne.. aku dah siap2 wat online booking with Wild Life Tours nie... harga cam yg masih tertera kat website dia.. we ollz dpt pada harga AUS$95 per person which include or light breakfast & also lunch!  So biler dah booking awal2 nie... senang lah sikit.. biler dah sampai melbourne tak yah nak pikir2 lagi.. so on early morning.. our tourist guide just datang in front of our hotel doorstep and just pick us up for this 1 whole day tour!

DSC_0060 copy
Tourist Guide kiteorg.. klakarr gak dia nie! tak lah kiteorg boring sgt sepanjang perjalanan..
Bermula seawal jam 7:30 pagi.. van Wild Tours dah dtg jemput kiteorg kat Kingsgate Hotel.. owh diaorg memang sangatt punctual dan utama kan masa!  sib baik lah aku ngan en. teman dah ready waktu van sampai... kalau tak maluu jerk ngan tourist2 lain kat dlm van tuu.. huhu.. yea... satu van kiteorg on that day penuh!  all seats occupied! And dlm group aku on that day.. bukan we both jerk yg Malaysian.. ade satu family gak dari Malaysia yg kebetulan sama2 joint our tour on that day... best gak ade lah geng.. hehee.. yg lelain tu ade lah dari China.. dan beberapa Mat Salleh dari pelbagai country!

Great Ocean Tours memang 1 full day tour yg memakan masa dari 7:30 pagi sehingga lah ko balik ke hotel dlm pukul 9:00 malam! soo bayangggggggggg kannn betapa jauhhnya perjalanann utk Great Ocean Tour nie... our tourist guide bagi tahu yg perjalanan keseluruhan kiteorg mengambil jarak lebih 250++ km kalau tak salah aku...and perjalanan sangat lah adventure! bukan takatt straight roaddd yg biasa2 yer.. hihi...

great-ocean-road-map
Ok.. nie lah dia map perjalanan we ollzz utk Great Ocean Tours!  Ianyer seperti satu bulatan pusingan yg dibuat which bermula di Melbourne then akan melalui Geelong - Torquay - Lorne - Apollo Bay - Port Campbell  dan kemudian kembali semula ke Geelong and then teruss balik ke bandar Melbourne semula!

DSC_0061 copy
Ok.. we are readyy for the adventurous tour! woottt wootttt!!
Sepanjang perjalanan.. memang banyak kali kiteorg berhenti dan berhenti.. coz setiap perhentian ade tarikann mereka tersendiri.. sangattt kagummm dan sungguhhh jakunn kami dibuatnyer! hehehe.. so akan aku sharekan ngan korang kat sini... waimaaa.. bakal banyaklah entry about Great Ocean Road ini sahaja! hahaha..

DSC_0067 copy
waktu on the way ternampak permandangan nie.. cantikk sangatt... seluas mata memandang.. nampak ladang ternakan biri-biri yg dibelakangi oleh gunung berapi yg dah tak aktif lagi!
Alrite.. after almost 1 journey our first stop adelah di Bells Beach!

DSC_0071 copy
nasib kami tak berapa nak baik lahh.. cuacaaa sangatt2 gloomy! langitt gelapp dan sentiasa cam nak hujan.. kalau cuaca cerah... confirm laut membiru sbb langit pun turut membiru! huhuhu...

DSC_0113 copy
seee.. gelap kann.. uhukk.. uhukk...

DSC_0072 copy
tu nampak lah sikit2 cam awan tu nak larii.. tapi tak banyak punn.. tetap awann berkepol-kepol menyelubungi langitt ituu.. seee.. gelap kann..
Ok.. lupakan pasal cuaca yg sedihh jerk tuu.. agenda utama kami berhenti di Bells Beach (One of Australia's most famous surfing destinations, home of the Rip Curl Pro) adelah utk enjoying some complimentary morning tea as we watch the surfers!  tapi during autummn and dah nak masuk ke winter nie... nan ado lah org2 yg wat kerja surfing... so we ollzz just cuci mata masing2 dengan permandangan yg indah disituu.. so jom layan gambo ekk!

DSC_0074 copy
'cold' couple! tak leh nak ckp hott sbb memang sumpahh giler punyer sejukkk!! :p

DSC_0075 copy
sea breeze tersangatt lahh sejuknya!

DSC_0076 copy
hahaha... tengok si gonjeng tamak! tangan sebelah angkat utk rakam videocam.. yg kepala pandang sebelah lagi utk menikmati permandangan yg indah!  rugii wooo.. diaorg kalau stop bukannyer lama.. sbb jauh lagi perjalanan kann.. so harus lah amati keadaan sekeliling sebaik mungkin! :D

DSC_0078 copy
haa.. tu sebahagian dari malay family yg satu group with us that day!

DSC_0080 copy
bergedikss santaii harus lahhh ade! :p

DSC_0081 copy
buktii kebekuann melanda diri si gonjeng!!

DSC_0086 copy
muke org tak puas hati sbb cuaca cam sedeyy jerkk! kalau cerahh mesti gonjeng gembira sambil berlari2 ceria! nie nak bergedikkk pun cam takdak mood jo! huhuhu...

DSC_0085 copy
berdua haruss ade! kalau tak nanti abg hensem I majok!

DSC_0082 copy
walaupun sejuk.. tapi tetapp nak maintain sweet & charming! ngagaga..
Memang lahhh sangatt sedihhh biler tengah dok posing2 sakan.. tetibaa jerkkk hujan dtg menerpa! aduuh... sedeyyy lagiii.. rasa cam tak sempat jerk nak captured gamba2 lain disekitar Bells Beach nie.. walaupun ianyer hanyalah Beach.. nothing much pun.. tapi cam tak puas nak discover... huhu... tapi nak wat camne.. redha ajer ler.. perjalanan pun masih jauh lagi.. sepatotnyer we all ade morning tea kat area sini kan.. tapi since dah hujan.. our tourist ajak move on kat satu tempat yg agak menarik gak.. tak jauh dari Bells Beach nie.. ade satu kawasan yg ade tempat berteduh...

So will share our light morning tea moment in next entry yea! ;)

10 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

sian nuar...gambar yang last tue...bunga ko dah menlindungi pp dia..kekekekke..cantik kan view kat sana...dan memang klu langit biru..kompom bertambah2 cantik jeng

mrs chenta said...

nak komen lagi. jeles lagi ni.. ape nak buat ni.ahahahahhaha

Dee said...

ada certain pic dee takleh nak tengok..tp gambar berdua tu so sweet..walau gelap awan dan lautnya..still nmpk cantik..

Deanna Suka Warna said...

canteknyeeeee view!

NeenaAnuar said...

Pepel:
hahaha.. yg dia pun senggal.. suke benorr dok nak duduk kat belah bunga tuu!

dah.. dah! ko jgn sakiti hati ku ngan kata2 begitu.. sesungguhnyaa aku kene terima hakikat yg langit tak biruu time tu! huH! :p

NeenaAnuar said...

mrs chenta:
hehehe.. takpe2.. nanti gie jejalan ngan babyy lak ek! :D

NeenaAnuar said...

Dee:
aramak.. cuba akak referesh.. kengkadang flickr nie dia lambat loading sikit..

hehe... Thanks kak.. :D

NeenaAnuar said...

Deanna:
memang superb tempat nie.. ;)

wAnNy said...

bestnyeee,,cantik view wlupun awan gelap sikit... ;D
bilo la nk smpai sane...

NeenaAnuar said...

wAnNy:
insyallah dear.. rezeki kite tak tahu biler kan.. pasti suatu hari nanti awk leh jejakkan kaki disini.. akak doakan yer! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails