COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 31, 2011

I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous in a KEBAYA?


GUMMY POST!!!
~PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRIES~


Assalammualaikum... Salam Sejahtera.. and Very Good Morning to all of you!

Hari nie ingin aku war-war dan lancarkan... my veryy first contest at my own blog I'm Yourss!










Fuuhhhhh.. agak berderauuu gak darah nak organize contest nie.. hehe.. ye lah.. nie first time aku anjurkan contest.. before2 this aku more pada giveaway jer.. pada aku ade beza sikit lah contest & giveaway di blog aku nie.. bezanyer kalau giveaway biasanyer more simple laa like main teka2 and tak banyak syarat2 yg perlu dipatuhi..  but in this very first contest.. bakal ade 10 syarat yg perlu dipatuhi.. amiikkk kauu.. hehehe.. ye lah.. kalau contest nak kene buat pilihan yg terbaik dari yg terbaik.. and then akan ade juri2 luar yg akan adili setiap penyertaann... pendek kata it's more detailed sikit laa...

Ok.. jom tengok apakah syarat2 penyertaan I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya?

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Contest nie terbuka kepada anda semua yg mempunyai blog... tanpa mengira peringkat umur.. berhijab atau tidak.. bersaiz XXL or XXS... anda semua boleh jerr joint my contest nie yer.. 

2. Tiada paksaan utk menjadi follower blog I'm Yourss nie... kalau rasa nak follow silakann.. kalau tak nak pun takpe as long as on any updates about this contest you all are fully aware about it yea.. :)

3. Create satu entry khas mengenai contest ini dengan tajuk "I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya?"

4. Copy dan letakkan banner contest ini didalam entry & di side bar blog anda.. pastikan ianyer di link kan ke blog I'm Yourss...

5. Letakkan SEKEPING SAHAJA gambar anda secara berSEORANGAN yg tampil bergaya hebat dan gorjesss dengan outfit KEBAYA...

Fridge Magnet @ FM yg bakal dimenangi oleh 3 org pemenang contest!
6. Ade 3 hadiah yg bakal dimenangi... Hadiah tempat pertama, kedua dan ketiga adelah sama i.e. Fridge Magnet Baju Kebaya yg seperti diatas nie... cumanyer pemenang bagi tempat pertama akan ade hadiah extra seperti dibawah ini...

2 meters + 2 meters material for 1st Winner!

7.  Update terbaru.. akan ade hadiah bagi kategori Pilihan Khas Juri .. Korang boleh hantarkan penyertaan... tak kira lah gambar sapa pun yg korang nak pertandingkan... gambar anak ker.. gambar nenek ker.. gambar mak ker.. gambar kakak korang ker... tak kisah lah.. janji gambar diaorg berkebaya and make sure gambar diaorg secara berseorangan ok.. kalau takde gambar diaorg secara berseorangan.. sila lah cropkan gambar tu yer..

8. Penjurian (Juri terdiri dari 4 orang) akan berlandaskan beberapa kriteria ataupun kreativiti peserta.. pendek kata.. kalau lagi banyak kriteria yg dipenuhi... lagi mudah & makin cerah lah peluang anda nak menang! So apakah faktor2 @ kriteria2 penjurian? Ok... antaranya ialahhh..

- kalau nak menang tempat pertama... sila lah beraksi Kebaya versi Neena Gorjes Gonjeng!  kalau lebih hebatt dari si gonjeng pun takpe... lagi bagusss.. hehe.. and kalau dpt berkebaya nyonya macam fridge magnet tu pun lagi bagus... if not don't worry.. pakai lah apa jenis kebaya sekali pun.. kebaya labuh ker.. kebaya modern ker.. tetap akan diterima penyertaan anda.. sbb hadiah ade 3 kann.. :D

- gambar yang unik... macam contoh pakai baju kebaya di tepi pantai @ kawasan salji or maybe di atas puncak gunung... dan macam2 lagi lah.. janji unik.. lain dari yg lain dan jugak kreatif!  BUT yet kalau takde gambar kat tempat2 unik & kreatif nie.. dont worry... korang still boleh jerr korang joint contest nie... as I said.. kalau nak menang tempat pertamaaa tu yg nak kene usaha lebeyy lah sikit.. hehehehe...

9. Kalau korang dah complete semua syarat2 diatas... sila tinggalkan link entry contest anda tu di sini.. I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya? ni yer...supaya senang si Neena Gorjes Gonjeng nak gi check korang punyer penyertaan...

10. Sila TAG kan SEORANG rakan anda dan pastikan dia tahu yg dia telah pun di TAG oleh anda...  kot2 ade yg tertejah blog nie.. ternampak contest nie.. and ade hati nak joint walaupun tak kene tag... takpe.. di persilakan dan jgn malu2 utk joint yer! :)

11. Tarikh TUTUP Contest pada 31st May 2011 pada tepat jam 11.59PM...


So tunggu apa lagi.. kalau sesiapa yg takde gambar ngan kebaya tapi ade baju kebaya dlm almari.. pi cepat2 pakai baju kebaya tu.. pi posing kat tempat2 yg menarik and then cepat2 joint contest nie yer! hehehe...

In case korang ade apa2 persoalan @ pertanyaan tentang contest nie.. leh jer tinggal jejak kat sini.. and insyallah I'll reply it as soon as possible keh!

gOOd Luck all! :)


~CONTEST UPDATES!~



~UPDATED CONTESTANTS LIST~

1) NANA
2) XI DA YA
3) INTANBERLIAN
4) JUELEE
5) WAN JUN
6) MISZ LOVELY
7) CIK LYNN  
8) MAMA ZULAIKHA 
9)  RATU KEBAYA 
10)  LELORD
11)  NIL
12)  BITT
13)  LADY DREAM'S
14) YUMIKO @ NANA 
15)  MADAM LIEZA
16) INACHIK
17)  NIDA 
18)  AMY
19)  LISSA
20)  NANASITUSANASINI
21)  MAK IZZ 
22)  UMMIRAYYAN 
 

.

~UPDATED CONTESTANTS LIST (HADIAH KHAS JURI)~

1) UMMI
2)  BITT



.

93 comments:

mama tisya said...

melepas nk menang FM cz tkde gmbr berkebaya...good luck utk peserta lain

Miracles Of Life said...

tak ada gmbar berkebaya :((

gud luck semua yg join :)

POSH76 said...

nak masuk tak nak.....hehe

-oP_ida- said...

mcm nak JOINN gak lah..ehehhehe
sat nak balik umah cari baju kebaya..ehehhe

ratusiput said...

good luck pd sme yg akan menjoinkan diri nnti.aku tak dpt join sbb takde kebaya n gambar lagi la nan ado.

MaDaM LiEzA said...

gambar baju kebaya mcm ade... tp semua kat tmpt biasa2.. masa kenduri le... erm nk join tak ni????

NeenaAnuar said...

mama tisya:
takpe.. masa panjang lagi nie.. sempat lagi kalau nak pi snap2 gambar ngan baju kebaya! :D

NeenaAnuar said...

Miracles Of Life:
baju kebaya ade tak? kalau ade pegi mintak cik abg awk amikkan gambar awk berbaju kebaya.. pastu joint.. dateline lambat lagi nie.. ade sebulan dari sekarang.. :D

NeenaAnuar said...

POSH:
kalau nak dipersilakan.. kalau takmo pun takpe tak paksa.. hehe.. rezeki kite tak tahu dimanakann.. :D

NeenaAnuar said...

oP_ida:
ha.. pi carik pi.. hehe.. come and joint.. let's make it fun! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
takpe beb.. nanti aku buat contest lain ko joint ekkk.. :D

NeenaAnuar said...

MaDaM LiEzA:
takpe... joint jer.. janji kebaya... belum tentu pun ade yg nak joint ngan amik gambar kat lokasi yg luar biasa.. so rezeki kite tak tahu di mana dan macam mana kan.. :)

nairaariaa said...

wahh...bestnye...da buat contest sndiri da...hee~

gudluck sis

faiez said...

menariknyer hadiah.FM jugak sgt cute..tapi xde gambar pakai kebaya lar.......apatah yg gojes gonjeng..........uwaaaaaaaaaaaa

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
thanks dear! :)

ellyna riduwan said...

nak join2!!

mizzura said...

wah berminat...tapi nak kena buat gaya sis neena ni yang leceh ni..sebab kena snap balik..ingat nak guna gambar sedia ada..

|Tak sempat.. |

Dee said...

abislah...student overseas menang..amik gambar pakai kebaya dlm snow..hahaha..

anyway, all the best for your contest neena..good luck..let me see whether i have any pictures wearing kebaya..lalala..

Wahidah said...

gudluck sumer...wai tk berkebaya la..tk sesuwai ngan body wai yg gebu ne..hahaha

mekchu said...

wow!!! 1st prize tu sgt megujakan!! kebaya tu banyak, tp itu la, gambar x de yg gonjeng segonjeng neena lagik.. akan ku usahakan.. (sambil berfikir)

NeenaAnuar said...

faiez:
alaaaa.. tak masuk mana you tahu gambar you gorjes ker tak di mata para juri... hehe.. lagipun I bubuh kriteria tu incase kalau banyak saingan laa.. so peluang utk peserta yg meet the criteria tu lebih besar lah peluang nak menang.. but in case secara majoritinyer lebih kurang sama jer penyertaan & saingan yg diberikan.. so rezeki masing2 kite tak tahu berpihak pada siapa kan... so just try your luck ok.. :)

SURIA AMANDA said...

dah sah2 Lisa x leh nak join..kebaya apa perut dah besar ke depan....x caya leh tgok update terbaru Lisa...

NeenaAnuar said...

ellyna:
jom jomm! :D

NeenaAnuar said...

mizzura:
dear.. takpe.. kriteria yg I bagi tu just to make it more challenging jerk.. in case you dah ade gambar sedia ade.. you're always welcome to joint this contest.. because mana tahu tak de sapa pun yg bergambar ngan cara luar biasa with those criteria.. so chances you nak memang tatap ade dan tinggi kan? hehehe.. so just joint kalau you nak joint okk! :)

NeenaAnuar said...

Dee:
hahaa.. belum tentu adenyer student obersea yg baca my blog yg gonjeng nie kak dee... :p

anyway.. kak dee mesti ade nyer lah gambar ngan baju kebaya.. so kalau nak joint.. mari2.. di persila kann.. :)

NeenaAnuar said...

Wahidah:
ehh.. belum tentu lagi.. mana tahu akak akan pilih pemenang kat tempat kedua dan ketiga tu bagi mereka yg gebu2 plak ker kann.. errmm.. :D

makdara TERdiva said...

pergh!!! kena berkebaya atas bukit Broga la ujung minggu ni.. :)

NeenaAnuar said...

mekchu:
hahaha.. alaaa.. as I said.. kriteria tu just to make it more fun and fun! kalau ade ok laa. kalau rasa2 rajin nak snap picture balik ok la.. if not kalau nak pertandingkan gambar apa yg ade pun dah kire ok dah.. sbb hadiah ade 3 kann.. so kalau tak kene yg first.. mana tahu leh terkena yg no. 2 & 3 tuu.. hehe.. :D

NeenaAnuar said...

SURIA:
hehhee.. takpe.. nanti contest lain joint yer! :)

Nana said...

datang menerjah support contest neena hehe
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ada tapi gbr ngan adik huhu..x lepas syarat ni ;p

xi da ya said...

hii sis!
nk join~~~
sile chek yer..

link:

http://aboutcontest.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

tq~

Are'Ja_(",) said...

sis, saya tak nak masuk contest nie, tapi sy menyokong..hehehe

kebaya untuk dijual...mana tahu ada yg berkenan..leh tgk..murah2 je..

http://arejasweetmemory.blogspot.com/2011/05/kebaya-indonesia-untuk-dijual.html

IntaNBerliaN said...

Sangat2 sukakan kebaya, so, sangat2 berminatlah nak join contest neena ni walaupun tak se"gorjes" neena.. hehheh

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

Jangan lupa usha entry saya ni tau.. berminat nak join ni.. muahahhah

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
hahahaha.. sila kann! jgn lupa naik buaian fantasy angkasawan kite tu yer! :D

NeenaAnuar said...

Nana:
I've checked your link already! TQ so much for joining my contest! Good Luck! :)

NeenaAnuar said...

P.i.n.K.y MoMMa:
hehe.. takpe.. boleh jerk cropkan gambar you tuu! :D

NeenaAnuar said...

xi da ya:
I've checked your link already! TQ so much for joining my contest! Good Luck! :)

NeenaAnuar said...

Are'Ja:
hehehe.. thanks! :)

NeenaAnuar said...

IntaNBerliaN:
I've checked your link already! TQ so much for joining my contest! Good Luck! :)

Ummi AmnaAmzar said...

http://amna2amzar.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html


salam..ummi dah join but gambar ank ye..boleh la ye..pleaseeee..hehe

mummysyafie said...

akak takde kebaya taw..siyes tak tipu. hihihi...cantik neena berkebaya..

juelee said...

join

http://jueleecontest.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

Wan Jun Smile said...

i'm joining sis = )
http://wanjunsmile.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html#more

misz l0vely said...

hYe!
h0neyz j0in ur c0ntest...

http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

tq...
;)

::CIK LYNN:: said...

salam...
cik lynn join...

http://lynnlinda.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

Pepel BoNda AmaNi said...

wah menarik nie...nanti aku cari2 dulu gambar berkebaya k beb..harus ku join nie...

joijoi80 said...

hahaha..kebarung leh tak.....kebaya xde...

Perindu_ZULika said...

nak join...nak join...tgok2 check.dah qualify x ni???
http://zulika09.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest.html

rATu kEBaYA said...

neena... akak join ni... harap2 layaklah ye... kalau tak layak pun kabo kat akak.. huhuhu

http://matahati-aishahazhari.blogspot.com/2011/05/kindness-in-words-creates-confidence.html

TApikan neena.. akak taktaulah kenapa dia keluar tajuk macam tu.. herm.. penat dah tukar...

Lelord said...

akak join gak

http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

nEa FleriDa / nIL said...

salam.. nil join..

http://neaflerida.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

Just Call Me Bitt said...

Alooo gonjeng sihat ka??? holiday ehh

ehehe join mehh, ni link...

http://b1tt.blogspot.com/2011/05/do-i-look-gorgeous-in-kebaya.html

LaDy DrEaM's... said...

Hai Neena, i nak cuba2 nasib la nih... berjaya atau tak yang penting eppy... Hehehe...

http://ainurnatasha.blogspot.com/2011/05/im-yours-1st-contest-do-i-look-gorgeous.html

Layak tak layan layan jer ler...
Thanks for the contest...

YuMiko itu Nana said...

Sis..saya join yekk.. :D

ni link nyer..

http://yumikoice.blogspot.com/2011/05/contest-im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

TQ~~..

MaDaM LiEzA said...

salam neena... saya dah join contest ni... nanti jengah2 ye... ape syarat tak penuhi lagi bgth ye... thanks

http://riezalieza.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

InaAchik said...

aku join jugak jeng!
tlg update LINK penyertaan aku neh! hahahhaaa

http://inaachik.blogspot.com/2011/05/m-yourss-1st-contest-do-i-look-gorgeous.html

Nida said...

AS-salam Neena..

Kak Nida datang memeriahkan pertandingan.. moga-moga ada rezeki..ameeeeeennnnnnnn

http://along-nidar.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

id follower: Nida

tq:)

sW33tdARLiNG said...

i join!!
http://sw33tdarling.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look-gorgeous-in-a-kebaya/

Hanis MY said...

wahh ada contest rupanya... neena ni mmg gojes pakaila baju apa pun. neena, berapa banyak gambar boleh letak? nak kena carik gambar berkebaya ni hehe...

thanks sudi visit my blog...

♥♥LiSsA♥♥ said...

lisa join lah

http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

tq

Puteri Salju said...

kalo gambo tu backgroun dia ada edit xper ker? huhu nak cari gambo ori ntah mana simpan ler..

NeenaAnuar said...

Ummi:
thanks for joining ummi... good luck yea! ;)

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
hehee.. no prob kak.. thanks yea! :)

NeenaAnuar said...

juelee:
thanks for joining my contest yea! good luck! :)

NeenaAnuar said...

Wan:
thanks dear! good luck yea! ;)

NeenaAnuar said...

misz l0vely:
thanks dear for joining my contest! good luck to you yea! ;)

NeenaAnuar said...

CIK LYNN:
salam dear.. thanks yea and good luck to you! ;)

NeenaAnuar said...

Pepel:
aku tauu ko ade kan beb baju kebaya begini.. hehe.. so kalau sudii joint lerr.. hehhee..

NeenaAnuar said...

joijoi:
leh jerr.. janji berkebaya! :D

NeenaAnuar said...

Perindu_ZULika:
thanks for joining my contest yea.. good luck to you! ;)

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
hehe.. TQ soo much yer kak sbb sudi joint my contest yg tak seberapa nie.. gambo akak tu layakk.. don't worry keh.. so good luck yea! :)

NeenaAnuar said...

Lelord:
TQ dear for joining my contest... good luck to you yea! :)

NeenaAnuar said...

nEa FleriDa / nIL:
TQ dear for joining this contest! good luck to you yea! :)

NeenaAnuar said...

Bitt, LaDy DrEaM's, YuMiko itu Nana, MaDaM LiEzA, InaAchik, Nida & sW33tdARLiNG:

THANKS A LOT! GOOD LUCK TO YOU GUYSSS!! ;

NeenaAnuar said...

Hanis:
as I said kat syarat contest tu gambar berseorangan sahaja.. kalau nak crop gambar boleh.. :)

NeenaAnuar said...

Hanis:
as I said kat syarat contest tu gambar berseorangan sahaja.. kalau nak crop gambar boleh.. :)

btw thanks dear and you are most welcome! :D

NeenaAnuar said...

LiSsA:
thanks for joining dear! good luck to you yea! ;)

::EIDA:: said...

Hi, nak tanya . .
Boleh ke i nak masuk pilihan khas juri & still antr pic sendiri ? hehe~

NeenaAnuar said...

Puteri Salju:
hehe.. kalau dpt buat yg style original lagi credit kot.. kalau takde pun takper.. leh jek joint! :)

NeenaAnuar said...

EIDA:
hi dear..

kalau you antar gambar you sendiri.. you akan jatoh dlm kategori biasa dan bukan dlm kategori khas juri..

kategori khas juri nie kalau gambar yg dipertandingkan bukan dari gambar you sendiri.. maybe gambar tu adelah gambar anak you or anak sedara or nenek or makcik or mak or sesiapa saja selain dari diri anda... :)

Mimy Hamid said...

bilik 3 bintang pun huyooooooo best pa...baik bilik air together eheheh..nak mandi sama tu best best...eerkkkkkkk

Lelord said...

ok dear...dh tag
http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

^*NaNa*^ said...

kak neena...sy da join..tak tau lulus tak..hehehe...

http://ladyziana78.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

nEa FleriDa / nIL said...

salam.
:)
saya mmg dah add banner lama dh

Mak Izz said...

salam k'neena,

seperti yang dijanjikan. mak izz MESTI JOIN punyer!

http://sayangizz.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

good luck utk diri saya! :P

Rose Khadijah said...

hai kak neena..

sy da follow..
id: ummirayyan

menyahut tag dari mak izz..

sy join yer..

ni link nye... http://farisarrayyan.blogspot.com/2011/05/im-yourss-1st-contest-do-i-look.html

da daaa...

ahmadjohnson said...

Salam, hi! Gadis2 sekalian yg mahu cuba nasib utk memenangi RM100 dan mobile phone, hanya perlu menghantar gambar sekalian dgn berbaju kurung satin melalui emel. Tarikh tutup penyertaan pd 30 Jun 2011. Sila layari http://gadissatin.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut.

Hafidzah Hafidz said...

ala akak!!! dah tammat ke? aiseh man, baru ingat nak masuk waaaaa~ apa2, congrate pada yang menang..

Mama Ishazah said...

laa..dh tamat ker??apsal leh x tau ada kontest nih...

nEa FleriDa / nIL said...

bla nak umum pmng nie?

fiena_sofie said...

da telmbat la ni..huhuhuh....
menarik contest akak..sy pon minat akak bile f'time tgk blog akak..

::an ordinary blogwalking::

Pink Cherry Cakes said...

teruja i tengok blog u ni...tapi sedih la..i tak muat nak pakai kebaya ni..tang perut tak cantik..hancusss...kain nak buat kebaya banyak tapi ni la masalah nyerr..sedih..lagi2 tengok u berkebaya..cun gilerrr..tolongg la saya..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails