COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 30, 2011

5th W.A. > 5th Trip to Melbourne @ Great Ocean Tours_Kennett River Holiday Park!


Perjalanan diteruskan lagi... perhentian seterusnya adelah di....

DSC_0185 copy
Kennett River Holiday Park
Ade apa kat sini? basically kat sini tourist leh tengok....

DSC_0220 copy
Koala liar

DSC_0187 copy
dan burung kakak tua yg sangatt jinak!
Yang si koala tuu sombongg bukan main.. jenuh nak carik dia kat atas pokok.. semuanyer stock duduk tinggi melangit..  and as usuall koala nie memang sangatt terkenal ngan sifatnya yg pemalas lipas tuu! tidoo jerk keje dia.. lagi pun koala2 yg ade kat park nie jenis yg liar punyer.. so agak garangg... kene hati2 jgn sampai dia cakarr kite sudah!  tapi kalau kite tak kacau dia.. dia pun takkan kacau kite! niat dihati kalau dpt bergambar sekali lagi ngan kaola pun best gak.. walaupun takat dia duduk kat atas pokok.. tapi kalau dah si koala tu bertenggekk tinggi melangitt kat atas pokok.. memang nan hado lah gambar bersama si koala!  tapi impian nak bergambar  ngan koala tak menjadik kenyataan tak lah terasa sangat... sbb dulu waktu aku pergi Perth aku dah penah bergambar ngan Koala jinak nie!

OK.. lupakan pasal si koala yg tak berapa nak mesra alam nie... skg jom tengok burung kakak tua yg terlebih mesra alam nie pulak!

DSC_0193 copy
tengah2 berjalan dan berdiri di kawasan park nie.. tetiba jerk si burung kakak tua jinak nie singgah atas kepala!

DSC_0194 copy
dah puas dia duduk berehat atas kepala gonjeng.. dia terbangg ke tempat lain pulak!

DSC_0210 copy
tadahhh jerk tangan! confirm si jinak nie dtg menerpa!

DSC_0199 copy
en. teman memang pencinta binantang!

DSC_0205 copy
comey kan?  serasi bersama berdua nie!

DSC_0207 copy
alolololo... sweeetttt nyerr!!

DSC_0211 copy
amboi2.. kalau amik gambo ngan aku tak pulakk dia senggehh camgitu org tua nie!

DSC_0212 copy
sambil2 bagi makan jugak!

DSC_0214 copy
memang tempat nie penuh ngan burung kakak tua.. semua nya jinak2 belaka!

DSC_0216 copy
lupa pulak nak test ckp melayu hari tu ngan burung nie!

DSC_0217 copy
aku rasa dia comfort duduk atas lengan yg cam dahan tu! :p

DSC_0219 copy
hahahaha... memekk muke gonjeng ngan photographer kat belakang tu tak boleh blah! macam burung tu nak makan we olllz jerk!

DSC_0223 copy
percubaan memberi makanan kepada si parrots!

DSC_0222 copy
dtg gak dia!

Tapi bukan nak kata laa.. memang si parrots nie memang cukup suker ngan en. teman! aku rasa2 burung nie burung betina lah kott... sbb bukan main sakann dia dok posing gedikss ngan en. teman!  tak caya tengok nie!

DSC_0225 copy
burung en. teman! ehh.. silap!! burung & en. teman! :p

DSC_0229 copy

DSC_0232 copy
gedikkkkk kan?????  tapi aku suker sbb aku cam pandaii jerk amik gambar diaorg berdua nie! ye lah.. kalau lambat susah gak nak captured moment yg sepantas kilat nie! :p
Kat sini memang semua tourist cam terujaa memain ngan burung kakak tua nie... seronott tengok gelagat depa!  apa pun sib baik lahh burung2 nie semuanyer sangatt behave!  kalau tak behave confirm kami semua bermandian dengan najis! hahaha...

 

7 comments:

Mimy Hamid said...

eeeeeeeeee burunggggg..geli la babe..aku takuttttt

Bitt2 said...

bird hahahhaa kecoh meh dlm rumah ni tengok aksi korang dengan burung...ahhahahaha adehhhh eehhh the tahi burung tak de yg terkena ka?? hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

burung ngan nuar xdapat di pisahkan...hahahahaha *larikssssssssss..* jeng ko perasan x...ada orang amik gambar burung kat atas tangan ko tue..aku mula2 ingatkan nuar...skali tengok..eh bukan...cino mana lak nie...

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehe.. ko nie.. burung tu tak gigit pun laa.. :p

NeenaAnuar said...

Bitt:
hihi.. nie mesti you and anak2 dok tengok entry I nie kann.. maluu lak rasanyer! hiksss!!

NeenaAnuar said...

Pepel:
ha'ah.. memang dia nak focuskan kat burung tuu... bukan kat aku! =))

wAnNy said...

waaa,,byk nye ketinggalan gara2 smlm x on9...kene marathon nih.. ;D

btw,cute gmbr2 ngan burung nih..yg bertenggek atas kepala tu nasib bek x meninggalkan kesan2 terlarang..hihihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails