COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, May 11, 2011

Nasi Lemak Ikan Tongkol, Air Nenas Susu & Sata! Superrrrrbbbbbbbbbbb!!!!!!


Kalau balik kampung Ganu.. agenda makangg makanggg memang tak leh tinggall!!!  adelah satu kerugiaann yg amat dasattt kalau tak makannnnggg sampai lebamm!! aku kalau balik ganuu memang tak der nyer nak control2 makan! aku belasaahh jerk selagi terdaya....

Antara menu baru yg aku cuba biler balik kampung baru2 nie adelah....

DSC_0567 copy
Nenas susu! Pergghhh!! memang terbaekk lah! selaluu org dok minum carrot susu kan.. tapi tak tahu lah kot2 dah ramai org yg tahu pasal nenas susu and aku baru nak tahu.. tapi seriously memang gorjes lah nenas susu nie.. till now aku ngan en. teman kalau gie mana mesti tanyer Nenas Susu ade tak? hehe.. dah kemarukk ngan air nenas susu dah kiteorg skg nie...

DSC_0564 copy
kat mana nak dptkan nenas susu yg best tuu?  sila lah ke restaurant Dara Inn yg terletak di pantai teluk ketapang nie.. dia berdekatan ngan airport!  kat sini nasik lemak dia pun bestttt gilerrrrrrrrrrrr!!!  tapi hanya ade di belah malam sahaja yer! :)

DSC_0563 copy
nasik lemak yg dihidangkan suam suamm.. memang layan.. en. teman sekali makan 3-4 bungkus.. aku maxima pun 2 bungkus.. sambal dia marbeles! biasalah ganu nie tak lari dari ikanngg kan! so.. ikan tongkol adelah inti bagi nasik lemak nie!

pastu Sata!  memang my favourite gak kalau balik kampung!  owhh! sangattt yummiessss lahh! tak terkata keenakkannyer!! Sata nie aku makan waktu kat umah Pak NGah aku... memang terbaekk lah rasa dia complete betoi!
Nasik dagang aku tak dpt nak makan this time coz too short of time.. sbb nasik dagang kan diaorg server pagi jerk... lewat sikit abiss dah... as for keropok lekor.. kiteorg borong bawak balik KL jerk... simpan dlm freezer.. anytime nak makan.. goreng kan ajer! :)

p/s:  Anda ade baju Kebaya? Come and joint my 1st Contest! I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous in a KEBAYA?

5 comments:

Are'Ja_(",) said...

wahh akak gojes..
"sakang sungguh die makang....jangang ade hok ngukit badang naik tembang molep doh lee..." (sleng ganu kak..hehe) ;)

dtg ganu lagi, psst psst laa. mane tau leh jumpe, sy bwk akak dan teman akak g tempat makan best2 lagi.. nasi lemak, satar, sotong celup tepung, nasi dagang yg lagi best dari biase orang pergi.. ;)
peace.

ratusiput said...

makin terdorong nk g ganu ni...

Aini said...

uh mkan macam2 tapi bdan begitu jugak.. jeles tul la ngan akak ni

Pepel BoNda AmaNi said...

ku suka nasi lemak ikan tongkol tue....

MuniQazrina said...

waaa...dara Inn best!!!port kami yg tbaek,tk leh ckp bab ns lemak die tu, 2 bngkus bole telan..he3!!!**nafsu2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails