COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 9, 2011

5th W.A. > 4th Trip to Sutra Beach Resort Terengganu!

.

DSC_0365 copy

Trip yg ke-4... sempena annniversary kami yg ke lima tahun pada tahun lepas... fuhh.. tinggal satu jerk lagi trip i.e. trip kemuncak insyallah pada hari Rabu nie... akan aku terbangg meninggalkan bumi Malaysia dalam tempoh seminggu...

Seriously trip ke-4 nie adelah trip yg tak dirancang.. sangatt last minit dan dibuat berikutan kejadian emergency... dan sesungguhnya secara kebetulan dan telah pun tersurattt utk kami ke sini... Kalau ikutkan our actual plan for this 4th trip nie adelah ke tempat lain... tapi nasib baik lah tak buat apa2 payment lagi.. perancangan tu dah ade.. tapi masih macam ding dong ding dong.. tup2 lain yg diplan kan lain jadiknyer.. yerr. sememang & sesungguhnya kite hanya  mampu merancang dan tuhan yg menentukan... so tak perlu dikesahkannn... :)

DSC_0356 copy
Check In time!
Yes! this time aku punyer anniversary trip bawak daddy sekali due to the emergency trip back to Ganu! since daddy sorang.. PakNgah pun dpt lah holiday di tempat sendiri.. jarak hotel ngan umah pakngah tak sampai 15 mins drive pun... hehe.. in away biler ade pakngah.. tak lah rugi breakfast set yg dah di include dlm room rate which for 2 pax!  ye lahh.. my dad duduk sorang jerk in another room.. since dia pun close ngan abg ipar yg merangkap kepada pakngah aku... so tu yg daddy ajaak pak ngah temankan dia lepak kat Sutra Beach Resort nie sekali...

Untung bawak my dad nie actually kalau berjalan dlm malaysia... sbb leh dpt gomen corporate rate! hehehe.. en. teman ade gak for Maybank Corporate rate.. tapi mana2 hotel pun.. kalau utk org gomen.. memang leh dpt cheaper lahh.. cam contoh kat Sutra Beach Resort nie.. Published rate dalam RM260 nett for Deluxe Sea View Room... so en. teman punyer corporate rate.. leh dpt around RM240 and Government Rate cam yg aku dapat hari tu around RM225 nett!  So haruslah guna yg gomen rate... :D

DSC_0364 copy
masuk2 jer kat area hotel nie.. terus ternampak permandangan yg indah ini!

DSC_0373 copy
I love this!!

DSC_0433 copy
hotel nie betol2 mengadap Pulau Bidong.. pulaau redang pun leh nampak dari resort nie kalau cuaca cerah dan tak berjerubu!

DSC_0361 copy
Pandangan dari ruangan restaurant!

DSC_0421 copy
I really loveeeesssss the pool concept!!!!

DSC_0690 copy
It is b'coz... the pool and the sea have the infinity views!! Teringat kat Maldives Club Med Swimming Pool! sama camgini lah concept nyer... 

DSC_0419 copy
petang2 memang layann lepaking kat atas kerusi tinggi nie!

DSC_0357 copy
Sutra Beach Resort front view! (taken from beach area side)

DSC_0688 copy
Sukerr resort nie sbb banyak tanam pokok kelapa!!!

DSC_0393 copy
Ok this is our room!  Deluxe Sea View Room! memang betol2 giler punyer sea view nie! Tapi sayangnyer.. disebabkan plan and booking was made at a very last minit... semua room yg with queen bed dah fully booked!  so no choice! nak tak nak.. amik gak lah 2 single bed camgini.. ingat boleh lah di cantumkan bed tu menjadik satu.. rupe2nyer kat tengah2 tu diaorg dah wall plug kan meja phone tu.. so memang tak leh lah nak transform twin bed menjadik queen bed! but tu semua small the matter! yg penting view from this room are really awesome! :)

DSC_0391 copy
See.. ginilah gayanyer! ko baring dari atas tilam yg empuk itu.. leh nampak lautt terbentang luas depan bijik mato! tapi at times aku terasa gak ke-scary-an nyer.. tetiba ingat kalau lah tetiba terjadinya Tsunami!  tapi seriously aku takmo pikir! sbb itu semua kerja tuhan.. kalau ditakdirkan terjadi.. maka ianyer akan terjadi... so senang citer tak yah berat2 kan kapla hotak! just enjoy the awesome views & mengagungi ciptaan Illahi.. itulah yg lebih baik! :)

DSC_0388 copy
jom kite pi tengok camne rupe kat luar bahagian balcony tu plak!

DSC_0384 copy
memang syiokk lepak kat balcony nie!  angin bayu laut tak henti bertiup kencang! such a therapy! :)

DSC_0382 copy
tak jemu mata memandang ke arah lautan membiru!

DSC_0396 copy
sapa2 mata yg bermata helang.. kalau boleh spot kat sebelah kiri tu ade nampak cam sama2 sebuah pulau.. yerp.. tu lah pulau redang!

DSC_0381 copy
Ni lah antara Deluxe Sea View Room!  Aku ngan en. teman amik bahagian bawah... and my dad amik room bahagian atas..

DSC_0380 copy
sessi merehatkan minda!

DSC_0359 copy
Haa.. nie pandangan dari bilik my dad yg dibahagian atas plak!

DSC_0723 copy
Daddy and Pak Ngah enjoy their stay here!

DSC_0721 copy
Daddy and pak ngah sambil chit chat.. sambil menghirup angin laut.. sambil menghirup air kopi... hehehe...

DSC_0720 copy
My Daddyyyy!!
Overall hotel nie tak lah mengecewakan.. dengan harga yg aku bayar or even if have to pay with the published rate itself.. plus with all the facilities and great views.. I think it is really worth it!  susah nak carik hotel yg beach front betol camgini kat Ganu!  pendek kata I'm fully satisfied to stay here.. and berkemungkinan akan kembali lagi ke hotel ini di masa akan datang...

Di sebabkan plan balik kampung nie secara mengejut dan emergency.. so memang aku tak cuti panjang.. we just stayed here utk 1 malam sahaja!  takpe.. insyallah next time pasti aku akan terjah hotel nie lagi..  and now jom tinjau2 view hotel nie diwaktu malam plak!

DSC_0559 copy
tempat makan!  esok paginyer kami breakfast disini!

DSC_0554 copy
Pandangan Belakang Deluxe Sea View Room!

DSC_0553 copy
Part of Resort Views @ nite!

DSC_0550 copy
Pool @ Nite!

Relax dan mendamaikan suasana malam kat resort nie... I love it.. kalau lepak kat balcony memang giler gerunn.. sbb lautan tu gelap gelumak! better lepak kat area pool sambil menikmati angin bayu darat plak.. pastu mendongak ke langit... sambil melihat bintang2 yg bertaburan di atas sana... pastu mata pun dah berat.. badan pun dah letih.. balik lah ke bilik utk merehatkan tubuh badan... 

Disebabkan katil tak dpt nak disatukan menjadik queen bed.. maka inilah hasil kreativiti kami!

DSC_0717 copy
2 in 1 adelah yg terbaek! more closer more fun! ngagagaga.. :p

18 comments:

juelee said...

besssttt nye view lawaaaa harus terjah jugak nii..

Shu Shinju said...

bestnye.....laut membiru.....

kathy jem said...

best nyer tmpt ni..mcm nk pegi jer...hehe

Mama'cfa said...

percutian yg rmntik.. xkesh la de fmly pun kan.2..

bonda dadif aka akish said...

last pic tuh..whoaaaaa.....cunnnn!!!!!

Iryani Noor said...

ngeheheh cantik kn tmpt nie..
dulu time I honeymoon pun pegi sutra beach gak...
best tgk laut dr bilik =p

ratusiput said...

mmg cantik view dia...aku pun lom pnh jejak lagi ganu n klantan...bagus gak ko wat riview cmni leh bantu aku memilih lokasi.pd pun best yg tmpat ina pegi...haish...mane satu ni...

Are'Ja_(",) said...

wahh akak neena dtg terengganu tak gtaw.. hek3.. klu tak kita leh jumpa ;) teringin sangat nak jumpa akak neena yg gojes ni...hek3. happy holiday sis ;)
and Happy Belated birthday.. sorry lambat wish ..hehe... senyum sokmo ye..

Wahidah said...

sgt cantekkkkkkkkk.........ngadap laut mmg kelassss tau..:)

NeenaAnuar said...

juelee:
haa.. terjah2.. jgn tak terjahh kalu dah sampai pantai timur taw! rugii nanti.. hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Shu:
memangg sangat2 blueishhh! :D

NeenaAnuar said...

kathy:
memang bestt dear tempat nie.. sangat2 recommended! :)

NeenaAnuar said...

Mama'cfa:
hehehee... family pun kesayangann kite jugak kannn.. :D

NeenaAnuar said...

bonda dadif:
ngagagagaaaaa.. :p btw thanks yea! :D

NeenaAnuar said...

Iryani:
ganuuu memang punyai pantaiii yg sangatt dabombb kann! ;D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hehhee.. takpe beb.. pegi jerk dua2.. yg PD lain.. yg ganu nie lain plak! :D

NeenaAnuar said...

Are'Ja:
woooohhh! kamoo dari ganu kah? sorry lah.. takpe2.. insyallah bulan 7 nie akak balik ganu lagi kot.. so kalau ade rejeki kite jumpa yer..

btw thanks for your wishes dear! :)

NeenaAnuar said...

Wahidah:
waii.. nanti balik sini make sure gie holiday sini plak yer! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails