COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 5, 2011

My Hair Bun Style! Wanna Tips & Tutorial About It? YES! You Can Find It Here! :)


Gaya rambut terbaru aku adelah ber-HAIR BUN buatan air tangan sendiri!

Dulu2 selaluuu dok teringin nak buat hair bun sendiri yg macam ala-ala pramugarii MAS tuhh... puas dok cuba dari dulu tak penah nyer yg menjadik.. entah naper entah.. mungkin dulu2 rambut aku tak cukup panjang and maybe it is tooooooo thick!  biler tebal tapi tak cukup panjang... memang kecundang lah jawabnyer.. buat sendiri adelah mustahil.. unless aku pegi kedai and set it up.. guna hair spray sebotol.. plus hair clip semua lengkap...

Tapi on my 31st b'day hari tu... saja lah pulak tangan nie dok menggatal nak buat hair bun ala2 pramugari di awan biru... memang yg sebenornyer.. memang dari bangku sekolah lagi udah menjadik cita-cita aku nak menjadik pramugari MAS... tapi apakan daya... rejeki nyer di sini.. hanyalah sebagai seorang seksitari yg tak berapa nak seksii punnn... dan bukannyer bertugas terbang bebasss di atas awan membiru ituuu... huhuhu..

Anyway... berbalik pada citer pasal hair bun tu tadii... seriously tak sangka plak biler aku saja2 menyanggul secara spontan tu.. ehhh.. ehhhh... cam menjadik pulak sangggul aku tuu.. and kebetulan en. teman pun ckp yg sesuaii ngan Red Dress yg aku pakai on that day...

Ok.. now aku nak share kan ngan korang... cara2 aku menyimpul sanggul tanpa menggunakan sebarang hair clip mahupun hair spray!

Ini Hair Bun Versi Neena Gorjes Gonjeng!

DSC_0705 copy
macam mana nak dibuat sanggul begini?

DSC_0709 copy
mudah jerr.. pastikan rambut anda cukup panjang...

DSC_0710 copy
Kemudian pintal @ putar @ belit-belitkan rambut anda sebegini...

DSC_0711 copy
kemudian putarr kan dia ke atas sebegini....

DSC_0712 copy
pastikan putaran itu tersimpul rapi...

DSC_0713 copy
lebih kurang begini lah jadiknyer nanti.... 

DSC_0714 copy
kemudian di angkatkan rambut sedikit dibahagian tepi dengan ibu jari....

DSC_0715 copy
kemudian rambut yg di ambil dari bahagian tepi itu tadi.. dipintal @ diselitkan sebegini... time nie memang be prepared utk menahan kesakitannnn... urat leher ko akan menegang!

DSC_0708 copy
maka inilah hasilnye! tak lah sekemas mana apatah lagi seperti di salon.. tapi boleh lah kalau nak bergaya santai sesaja! :D
Agak2 korang boleh captured tak cara2 menyanggul aku nie? kalau tak leh takpe... nanti aku upload video lak utk lihat kondisi yg lebih real yek! ;)


p/s:  Come and joint my 1st Contest! I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous in a KEBAYA?

18 comments:

Shu Shinju said...

video pls !!!

L@dykiki said...

i pun suka sanggul begini time rambut i panjang dulu..tapi sikalang saat menunggu rambut pjgggggg lagi... ;)

nuraitul said...

cantik !!

Aini said...

selalu buat gak.. senang buat kalau rmbut ckup panjnag n tebal..huhu

Nini Zulkifli said...

kak neena.....xjadi laaa, setiap kali nak selit rmbut mesti jatuh balik, benciiiii! T_T

Mia-Ina said...

mcm kena tgk video la..

msk sini smbil klik ur nuffnang..

mummysyafie said...

nak try..nak try..tapi tak tahu la menjadi

ratusiput said...

kompem fail kalau aku yg buat.ehehe..

Mama'cfa said...

ha... penah gak buat tp da mcm ape da jd sarng lebah lak. hihihhi nk try la.

NeenaAnuar said...

Shu:
dah post dah... :D

NeenaAnuar said...

L@dykiki:
hehehe.. rambut you cantikk dear! i looikke it! :D

NeenaAnuar said...

nuraitul:
TQ darling!! muaahsss!!

NeenaAnuar said...

Aini:
yeaa.. kalau panjang dan tebal tu lagi senang nak buat kann.. :)

NeenaAnuar said...

Nini:
dear.. you maybe kene pakai hair clip kot.. sbb rambut you nipis and jenis licin tak?

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
video I dah published dah! :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
tryy kak.. insyallah jadik! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahaha.. cuba dulu beb.. mana tahu menjadik kannn..> :D

NeenaAnuar said...

Mama'cfa:
hihi.. usaha tangga kejayaan.. goo.. goo gooo! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails