COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 23, 2009

Parasit @ FB Lar Pulak!


Aku tak tau lar korang2 yg ade Facebook (FB), penah tak experience cam apa yg aku experience niee... tapi tak per.. saja jer nak share something here... and bende nie memang dah lama aku monitor... since awal tahun hari tuu.. tapi setelah di teliti & di amati baik.. setelah aku membuat CSI terhadap apa yg aku amati niee.. nie lar yg aku nak luahkannn...

Aku kannn.. memang tak paham betol ngan sesetengah makhluk kat FB nie taww... sgttt pelikkk perangai sesetengah mereka ini.. aku ulang yerr.. SESETENGAH SAHAJA... but anyway to make it more clear... SESETENGAH MEREKA2 itu bukan lah terdiri daripada anda2 yg berblongging nie yerr... memang tak der langsung!

Mereka2 yg aku maksudkan nieee... merupakan makhluk2 yg memang aku kenal sbb aku takkan add sewenang2nyer jerr org kat FB aku nie.. ade gak lar beberapa yg aku tak kenal tapiii... mungkin aku kenal melalui kawan2 gak lar... so aku add lar kan..

But berbalik kepada makhluk2 yg aku nak ceritakan niee.. mereka2 nie adelah org yg memang aku kenal... OK.. apa yg aku menyampah kat sini adelah... mereka2 nie berkelakuan agak pelik... nak tau naper aku kata pelik? OK cam gini cerita nyerr... Biler aku letak on aku nyer status... status yg happy2... or aku publish gambar2 aku ker atau apa2 jer lar yg happy2 or normal lar kannnn... makhluk2 nie tak penah nak comment tauuu... ok... kat sini bukan aku nak suruh org comment or what... BUTTT... secara logiknyer... diaorg nie more tu be my silent reader lar.. aku tak kisah ko nak diam tak nak comment or say anythingkan... but yg jadik pelik lagi weird bilerrrrrrrrrr manaaaaaaaaaa... aku letak jer status yg mencerminkan seolah2 aku upset sikit ker.. ala2 emo kerr... or something yg diaorg tau what is going on arounds me kerr... mula lar makhluk2 parasitt niee meninggalkan comment kat status aku tawww... kalau komen tu berbau ikhlas tak perr.. aku tak kisah lar kannn... nie tak.. comment tu seolah2 saja nak memperli & memberi kata2 yg ala2 nak mengatakan aku lar yg tak betol! something like that larr...

Aku kan like Whaattt??? Ehh.. Hello.... ko selama hari nie tak penah2 ko komen on my happy status @ gambar @ links.. then why suddently ko nak meninggalkan komen on my status yg berbau ala2 ko nak mengenakan aku balik pulak??? nampak sgt korang nie parasitt!

Pada aku lar kannn... kalau org yg betol2 ikhlas lar kann.. lets say lar aku nyer status tu like "SAKIT HATI!!" or "BENGANG" of course diaorg akan tanyer... "are you ok neena?" or "relaxx... chill outt" or else baik lar ko berdiam diri dari ko berkata2 kannn... sbb it looksss soooooo obvious biler selama hari nie ko hanya menjadik silent reader aku... tup2 biiler ade status aku tu yg ko rasa ko ade chan nak mengatakan sesuatu sama ade pada aku ataupun pada org lain.... baru ko comment... apa tu kannnn???

Then biler aku letak... "Eeeeeeeeeee... HAPPY NYERR HARI NIEE.." tak nak lak ko comment yek?? tanyer lar.. "wahhh happy nampak... anything that can share with us? " so apa maknanyer tuuuu???? kalau gambar aku tu berpuluh2 gambar aku yg semuanyer dah sememangnyer happy2 belaka lar kannn... semua dok berdiam diri seribu bahasa.. tak mengomen pun! againnn... bukan aku nak org komen.. tapi apa yg aku cuba nak ckpkan kat sini adelahhh.. why is it when it comes to my emo status only u want to comment? what do you want to prof?? So, pada aku lebih baik lar korang tak yah komen teruss.... sbb memang nampak sgt2 pelik bin ajaib biler tetiba jer korang muncul tuk komen on my fishy @ emo status!

Soooo.. dari situ baru lar aku boleh baca yg sesungguhnyer makhluk2 parasitt niii sengaja jerrr nak tengok aku marah... yg benar nyer aku bukan lar marah mana pun sometimes tuu.. but saja jerr nak test gak kann.. nak tengok ade tak si parasit2 tu comment on my status.. but it's provenn.. it is... hahahahahaha... But then suka hati aku lar kan.. aku nyer FB aku nyer suka lar nak tulis apa.. yg diaorg sibuk nak membzzzz bodddy kan diri diaorg tu buat apa?

Anywayyyy.... aku bukan lar bodohhh.... aku tauu sapa yg ikhlas & sapa yg takk... aku tak kisah kalau korang tak ikhlas.. tapi lebih baik korang memilih tuk berdiam terus daripada ko berkata2 di waktu2 tertentu sahaja... coz bukan nak ckp lar kann.. ade gak some of my frens kat FB tu yg memang diammmmmmmm seribu bahasa.. so lebih baik camtuh kan.. so aku pun tak der lar bertanggapan apa2 pada org2 yg sememangnyer dah mendiamkan diri tuuu...

Tapi tak per... pada aku ade gak hikmahnyer kan bende nie berlaku.. so secara tak langsung aku lebih mengenali mereka2 ituuu kannnnnnnn... sbb diaorg dah pun mencerminkan diri mereka yg sebenarnyer! ahaks!! Good Job!!

Anyway.. kalau lar depa rasa gumbira aku panas hati.. sorryyy lar arrrr... akunyer panas hati tu kejap jekkk... jgn mimpi lar nak tengok aku panas hati berpanjangannnnn.. sbb aku ade Bay-Bee yg cepat jer menyejukkan hati aku yg panass tuuuu.... wahhh.. besttt jek rasanyer apabila disejukkan oleh Bay-Bee ku itu... (ehhh tetibaaa jerrr)

OH yaa.... kalau korang nak tau.. majority parasit2 tersebut adelah terdiri daripada kaum LELAKIIIIIIIIIIIIIII ok!!!! sila tahu! AKu kannn... ishh.. memang sadis tol kalau org lelaki berkelakuan seperti org pompuan nih! Kaki mengumpattt nombor satu lak tuuu.. jgn korang tak tau yerrrrrr.... aku kalau pompuan tu leh lar aku consider lagi.. nie tak... diaorg lak lebih dahsat dari org pompuan nieee.. eeeeeeeeeee.......... ngeri arrr!!


11 comments:

lidasyah said...

kenapa la manusia ni kan .. selalu pk kontot camni ha.. mmg akal kontot tul ar.. paling sedih sbb jantan.. ntah apa2 la.. neena ignore jer lelaki camni.. buang masa layan dorang...

Deqna said...

now u got the point????

maknanya parasit2 ni memang tak suka tgk kebahagiaan kita tetapi gembira bila tengok kita dalam keadaan yg bermasalah...

tahlah...

patutnya baik sedih, gembira, apa2 pun kan baik kalau kita kongsi sama2 kan..

Liea said...

rahsia lelaki... diorang ni kalau mengata org pompuan memang hebat! nampak jer buat tak tau tapi telinga macam telinga kuali! heheheh (harap2 laki aku tak rajin le baca comment blog neena ni) heheheh

Anonymous said...

kesianyer orang2 mcm ni yer... duri dalam daging. tak payah la simpan jadi kawan...

-Superstar Suri

Hasra_Razali said...

Ermm...lelaki slalu nya kalau bab kutuk lagi POWER dr pmpuan biasa nya, kan..p..tak pe nnti kita g mandi air sungai, bagi neena sejuk sikit...tgh panas2 tu kan..bagi PARASIT2 tu lagi bengang jer ngn kegembiraan kita semua...ahaks!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

walaweh lelaki memang ohhhh kadang2 mulut cam puaka niang rapik ok...giler keji taw...kalah kaum hawa...ish2 keji2..

NeenaAnuar said...

lidasyah:
memang dah ignore pun Ida.. hehehe... tak kose nak layan kannn...

Deqna:
yeahhh... now I really got the pointttt.... hehehehe.. (suka aku baca tonasi ko nih.. bunyik cam marah jekk.. sbb byk question mark! ahaks)

tu lar kann.. memang dasar parasit tol.. tak leh tengok org bahagia.. sbb dia tak bahagia agaknyer la tuu.. tu pasal lar kannn..

NeenaAnuar said...

Liea:
memang pon! itu bukan lelaki tu.. ku gelarkan mereka JANTAN!
hahaha...aku pun harap2 laki hang tak baca lar yerr... :)

Suri:
memang punn... tak kose nak buat kawan ngan org2 parasit sebegitu!

Hasra:
heheheeh.. tu lar tuu.. harus bagi mereka lebih bengang kann.. sbb neena dah sejuk beku dah time tuu.. huhuhu..

Purplelicious:
sungguh keji org2 itu kannn... hahahaha...

Suki Cida said...

biasalah tu neena... tak semua suke dengan apa yang kita lalui,kan? just ignore... kalau status happy biasalah tak siapa pun nak komen, but sedih laju jerk nak komenkan? so biarkan... lupakan org2 macam ni... they just being jeles la dengan kebahagian neena... so buat tak tahu je... kalau sakit hati sangat... delete je dia... so tak sakit hati...tak tambah dosa... diam diri je dah cukup...makin kita lawan, makin jadi... makin sakit hati... ok :)

BHMB said...

dr sakit ati..baik ko ptimbangkan remove je nama2 dorg tu na..hehehe..*statement batu api*..ahaks

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
yeahh... memang dah ignore pun... hehehee.. Thanks dear! :)

BHMB:
tak per... ko tak batu api pun.. memang aku dah deleteeeeee pun... hehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails