COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 31, 2009

Best Lake Resort


Kesimpulannyerrr.... Lake Kenyir Resort & Spa memang best.... tak mustahil lar resort nie dapat anugerahhh......


The Best Lake Resort for Travel Awards 2007


Errrmmm.. pasal tu lar sepanjang aku stay kat sana... majoritynyer aku tengok guest2 yg dtg terdiri daripada.....


Foreigner...


Foreigner...


and.... Foreigner.....


Tapi memang pun.... we ollzzz jek satu2nyer family melayu yg bercuti sakan kat situ.. waktu we ollzz pegi tu larr.. dua kali aku pegi.. dua kali jugak kami jer satu2nyer family melayu @ malaysian kat situ.... memang susah sgt nak nampak malaysian bercuti2 kat tempat2 camnie... tak tau lar naper yerrr... adekah sbb resort nie mahal?? ermm.. aku rasa tak der lar mahal mana pun.... lebih kurang jek cam hotel2 kat town mana2 negeri... tapi dari pengamatan aku lar kan... aku rasa malaysian nie suka bercuti2 di bandar2 yg havoc larr... majoritynyer suka bercuti di town2.... lebih2 lagi kalau tempat yg leh shopping... fuh.. memang akan bershopping bagai nak rak... so, that's how they spent their holiday & they will get a relaxation... aku tak kata lar itu salah... tak kisah larr... ikut lar masing2 nyer cara relaxation kannn... tapi yg pasti aku nie lain lah! aku lak rasa kalau gie bercuti2 kat town2 area nieee.. makin pening lar kepala hotak aku... mana tak nyerr.. kalau dah asyik bershopping jer... mau tak pening pale sbb duit ku dah abisss... lagi pun cam aku yg memang dah duduk KL yg sememangnyer terkenal ngan kepeningannyerr.... so tu yg biler holiday aku mesti nak carik tempat yg sunyi2.... jauh dari kesibukkan kota.... baru lar aku mendapat ketenangan yg maximum!! huhuhuhu.... tapi itu tak lar bermakna aku tak gie langsung area2 town tu yer... ade gak before2 this aku pegi berholidaying di area2 town cam kat Melaka & JB.. cumanyer aku more prefer tuk memilih percutian di kawasan2 yg sunyi & luar dari kawasan bandar... :))

Anyway... percutian ku ke Kenyir memang satu percutian yg amat relax... amat tenang... dpt jugak aku mengembalikan semula tenaga2 aku dari segi mental & fizikal... ye lar .. mana tak nyer... sepanjang berada disana.. aku tak der buat keje lain melainkan... makan... tidoo... makan... tido... huhuhu....

Tak tau lar bile lagi aku akan ke sana... since dah pegi 2 kali dah dlm masa terdekat.. so.... jom lar layan gambar2 suasana di Lake Kenyir Resort & Spa buat kali terakhir yerrr...


*Google Courtesy*









We ollzz check out @ 1:00 PM... lepas tu terus turun ke town KT... sbb flight kami pada pukul 8:40 malam... so, nak tau apa we olllzzz buat sementara menunggu flight balik KL? tunggu next entry yerr... hehehehe.. tak abis2 lagi citer aku niee... :P


3 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sekali sekala bercuti tempat yang sunyi dan nyaman cam nie pun best jugerk kan..memang sesuai la klu nak release tension dan lari dari penat kerja tempat2 cam nie kan..

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
yup.. betol tu sis! kalau nak release tension nie lar tempat nyer... :D

coconut said...

mahal sangat ke resort ni kak neena?,hehe.Suke sangat blog kak neena ni,cos kite suke sangat melancong sampai x ingat dunia.Teringin la nak g tasik kenyir,but biase le student,budget x de.hehehe.Anyway,mamng sweet tul la kak neena n encik teman anda nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails