COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 15, 2009

Haa... Kan dah Jatuh!


Lepas makan buah-buahan hari tu... hubby aku keluar lar nak gie buang sampah buah-buahan tuuu... umah aku kan umah apartment... so kene lar gie buang sampah kat rumah sampah kat luar tuuu... Yg si kecik Nabilah nie.. memang rajin jek kalau nak ikut org berjalan.. before that waktu pakngah dia keluar gie beli lauk dia dah ikut dahhh... nie nak gie buang sampah pun dia nak ikut jugak! Aku waktu tu tengah dok mencuci pinggan kat dapur.. aku ckp kat dia.. "takyah ikut pakngah nabilah... pakngah nak gie buang sampah jerrr" then pakngah dia pun ckp gak... "tak yah ikut lar.. pakngah nak buang sampah kejap jerrr"

Tapi budak itu memang degil... dlm pada aku dok berkata sambil membasuh pinggan tu jgn ikut... dia ikut jugak... sudahhhnyerrrr.... ini lar yg dia dpt!


Dia jatuh tertungginggg kat atas jalan tar!

Aku heran gak memula tuuu.... biler dia masuk umah.. aku masih lagi cuci pinggan.. aku nampak dia meluruuuuu masuk umah aku cam terus nak menujuu ke arah toilet... aku just terdetik kat dlm hati.. eh.. budak nie tak tahan nak kencing ker... rupa2 nyer... dia takot ayah dia marah dia sbb dia jatuh.. dia tau ayah dia mesti marah dia punyer sbb degil kannnn org dah kata jgn pegi.. dia nak pegi jugak.... tu yg masuk2 umah aku tuu.. terus dia pegi duduk kat depan pintu bilik aku... tempat tu cam tersorok sikit lar... ayah dia duduk kat ruang tamu.. so kalau dia duduk kat depan pintu bilik aku tuu.. sah2 ayah dia tak nampak.. hehehe.. sungguh cerdik itu budak!


Muka tengah tahan sakit!

Pastu si Nuar pun masuk umah.. terus dtg kat aku sambil bisik..... "dia jatoh... dia takot ayah dia marah dia". Terus aku berhenti cuci pinggan & terus gie tengok dia... Nuar lak gie amik ubat gamat tuk sapu kat luka dia tuuu.. boleh tahan gak lar lukanyerr... tapi dia tak nangis waktu tuu... aku tanyer nuar.. "dia tak nangis ker Bee? camner dia leh jatuh?" nuar kata.. "mau tak nangis.. as dia jatuh tu terus dia cam terperanjat larr... sbb dia jatuh ala2 stunt men gituh.. tertunnging sampai kaki naik atas! tak lama pastu baru dia nangis" then aku tanyer lagi.. "abih tu camner dia leh cool jek masuk umah nie.. behave seperti tiada apa2 yg berlaku" nuar kata.. "dia awal2 dah tau yg kalau ayah dia tau dia jatuh.. for sure dia kene marah lagi.. so dia ngan innocent nyer ckp kat I.... PakNgah jgn bagi tau ayah yerrr.... nanti ayah marah!" Ala2 comeyy nyer anak buah aku niee.. sian dia.. tapi tu lar memang patot pun ayah marah nabilah.. dah nabilah degil tak nak dengar ckp ayah kannnnn... So, aku pun layan lar si nuar bubuhkan ubat kat kaki dia tuuu...

PakNgah sapukan ubat!


teruss nangiss.. tak tahan sakit lar tuuu...


mintak simpati dari pakngah yerr...


Merah tapka tangan dia... dia tahan ngan tangan dia lar tu waktu dia jatuh tersembam ke bumi! Sib baik tak luka... terkupik sikit jek kulit dia tuu...


Sampai ke dapur pun dia mintak pakngah dia sapukan ubat gamat lagi...



Pakngah... Layannnnnnnnnn..............


Lepas dah luka kakii tuuuu... baru lar dia reti nak duduk diammmmmmmmmmmmm........


tapi kejap jer tuu... hilang esok, mengelinjat lar balik dia tu nanti.. hehe.. itu lar dia anak buah ku yg bernama Nabilah!


p/s: sorry gambar aku still tak der kat dlm entry nie.. sbb aku tukang amik gambo! ahaks! jgn marah my dear fren! :D

10 comments:

nasaoji said...

cian dak tu...

kt kecik2 pun, klu jatuh kene marah, sb degil, mak tak kasi main kat luar..jatuh, lg le...

ana izzati said...

ish...sakit tu kak...sy yg tengok nie pon da taw rase sakit nye mcm mane...hush...pedih tu...hehhe

Deqna said...

aduih.. aku rasa kalau aku yg kena pun harus aku nangis tau.. terangkat buntut aku tgk luka dia tau.. kuatnya anak buah ko tu yer.. boleh dia tahan.. aku tgk teruk gak luka dia tuh..

uuiiih mesti pedih tuh.. tambah lagi kalau kena air..

p/s: ko ngelat lagi yer takde gambar ko

Suki Cida said...

mmg budak nakal... hahaha sbb selalu budak nakal dia mmg tak nangis... tapi org kata budak nakal ni bijak2... ermmmm... baik je pak ngah sapu ubat... hahah mak ngah kejam... budak tu sakit ambik gamba... kah kah kah... kantoiii eh mak ngah...

lidasyah said...

comei nya dia minta simpati.. nasib la pakngah ni super sporting kan.. leh gak cover2.. at last father dia tau tak.. sian jugak la kalau dia kena marah.. hihii teringat muka anak ida jugak.. selalu camtu la wat muka simpati.. budak2 mmg pandai main emosi tau...

NeenaAnuar said...

nasaoji:
tu lar kann.. nama pun budak2.. kalau kite kata Jangan tu lar yg dia nak buat gak.. hehehe..

ana izzati:
ha'ah... memang punn.. akak pun leh rasa sakit nyer camner...

NeenaAnuar said...

Deqna:
memang dia kuat taww.. aku pun cam terasa jerr biler tengok dia punyer luka tuuu... tapi dia leh like verryy the cool gituh!

ha'ah.. memang pun... kalau kene air nanti tu aku rasa memang dia meraung jugak lar rasanyer...

p/s: hehehe.. mana ade ngelat beb! aku kan photographer... OK lar.. nanti lepas2 akan aku selit kan gambar aku sekeping dua yerr.. :)

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
memang dia sgt bijak cida... dia very aktive & cepat tangkap... hahaha.. kijam kan makngah dia.. siap gelakkan lagi.. hehehe...

lidasyah:
tu lar tu.. memang cute sgtt biler dia mintak simpati dari pakngah dia.. oh ya lupa lak nak citer kat entry tu.. at last ayah dia tau lar jugak.. tapi ayah dia tak marah lar.. sbb dia dah dpt strong support from PakNgah & MakNgah dia.. hehehehe...

Oh.. anak Ida pun camgituh yer.. hehe... tu lar.. budak2 nie semuanyer lebih kurang jek rasanyer...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lahai siannyer budak cute tue..takut kena marah sanggup tahan sakit..budak2 memang cam tue..lagi kita larang lagi dia nak buat...ohh tiba2 rindu anak2 buah ku...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
tu lar namanyer budak2 kannn... tapi diaorg tetap cute kannn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails