COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 20, 2009

Dendam Yg Masih Tak Terbalas Lagi

Memang aku hangin! Entah biler lar dendam aku nie dpt berbalas! Ishh!! Dah 2 kali aku kene... still gak tak dpt membalas dendam aku nih! Tak per.. Tak per.. the time will come... Pasti suatu hari ianyer akan berbalas juga!

Walaupun tak dpt membalas dendam hari tuu... aku tetap dpt melakukan sesuatu yg tak pernah aku lakukan before this! Quite interesting tooo... nak tau apa dia... nie hah!





Yeahhh.. watching ICE AGE 3 in 3-D


Cermin mata 3-D yg disediakan oleh pihak GSC


Bay-Bee
(disebabkan hubbyku rabun.. makanyer dia menggunakan 2 cermin mata.. cermin atas cermin..)


Me!


Us!


3-D Specs brand Dolby
(MAAF.... GAMBAR2 SEMUANYER AGAK BLURRRR SBB PAKAI CAMERA PHONE!)


Mesti korang baca intro aku kat atas tadi tu like very the suspennn jer kan.... suspen ker??? hehehee.. apa2 jer lar... saja jerr.... yg benor nyer... hari sabtu lepas.... boring lepak kat umah.. tak plan pun nak kuar... more to last minute plan pun yer gak.. lepas lunch tak tau nak buat apa.. rasa cam boring maka we ollzz pun kuar lar jejalan gie Mid Valley...

Ala.. tak plan pun nak tengok wayang.. sbb tau.. masih hot lagi citer transformer tuu kannn.. so, hubby kata.. kite gie jer GSC.. tengok citer apa yg available.. since hari tu banyak benor citer yg keluar kat pawagam.. paling hot rasanyer time tuh Harry Porter lar kot... so, ngan harapan ingatkan ade lar tiket tuk Transformer Revange of the Fallen tuu.. rupe2nyer.. adeee.. bukan tak der.. tak der lar sold out pun.. limited pun tak.. still available.. tapi aku yg tak suka kalau nak tengok wayang... seat dah setengah panggung... aku dah penah kene.. tengok agak depan ngan skrin! mak aiii.. memang tension! tak leh tengok ngan jelas & selesa... so aku lebih rela tak tengok terus.. tunggu lar later2 biler citer transformer tu dah agak basi kat panggung.. baru lar aku gie tengok! Coz waktu aku pegi hari tu nak beli tiket dlm kol 4 ptg.. aku nak beli tuk show malam nyer pun, seats dah setengah panggung... utk beberapa show yg ade since ptg sampai malam.. mainly most of the seats dah setengah panggung.. so abaikan jer lar...

Nasib baik ade citer lain yg memang we ollz nak tengok gak.. i.e. Ice Age 3.. then biler tengok seats.. memang ade seat yg available which is not at the middle of cinema lar.. so, since aku tak penah tengok lagi cartoon2 dlm versi 3D.. so aku amat lah teruja nak tengok dlm version 3D! Harge tiket agak berbeza ngan harga tiket biasa.. tuk version 3D.. harganyer RM17 per person.. memang agak mahal.. tapi sekali sekala... belasah jek lar..

To me, quite interesting gak lar.. watching cartoon dlm 3D.. nampak real jek cartoon2 tu.. cam dia ade kat betol2 depan mata kite.. kalau kite tak pakai cermin mata 3D tu.. kite tengok screen cinema tu ngan mata kasar kite jer.. memang lar tak leh tengok movie tu coz movie tu akan nampak blurrr jek... cam ade bayang2... mungkin korang dah tau kot.. aku nie jer yg baru terkedek-kedek nak merasa tengok cartoon 3D kann... hehehe... Tapi Ice Age memang besttt.. kelakorrr jek! rasa worth it lar tengok dlm version 3D!

So, tuk citer Transformer Revange of the Fallen... harus aku pegi jugak tengok kat pawagam nantiii.. biler tu tak tau lar.. harap2 dpt lar chan nak tengok kat cinema! Harus dendam ku terbalas jugak nanti akhirnyer! hehehehee...

Ok.. Ok.. Before that... since wayang we ollzz start kol 9:30 malam... ptg tu jalan2 dulu lar kat dlm Mid Valley tuu.. window2 shopping lar mula2 tu konon2 nyerrr.. tup2 hubby aku udah ternampak sama ini benda!


DSLR!
Jeng... Jengg.. Jenggg....


Dia dok mengintai2 dari tirai cermin kat kedai camera tuu... dia minat sgt gamak2nyer ngan DSLR nih! Tengok2 ade lar satu tu DSLR 5000D Canon body kit jek RM3,000++ larr.. kalau takat nak basic memang ok lar tu.. nanti2 baru lar tukar lense nyer... tengok punyer tengok punyer tengok... KAMI AKHIRRRRNYEEEEEEEEEE............................. TAK BELI PUN!!! hahahahahahaa..... tak der maknenyer OK!! Cian my Bay-Bee... hehehe.. jahat I yer tak kasik you beli... nanti2 lar yer Bee... kite tunggu dia turun harga sikit lagi... baru syok nak beli.. nie kalau kite beli mahal2 skg... esok2 kuar yg lagi latest... udahnyer yg kite beli skg nie turun harga.. mauu gigit jari + meroyan jek kite nanti kannnnn... cewahhh alasan nak mendelaykan pembelian.... ahaks!!

Tapi hubby aku ok jer.. dia tak kisah punnn.. saja jer dia tengok2... dia kata dia nak mahirkan dulu yg semi pro tu dulu... nanti2 dah terror sikit baru nak change to DSLR tuu... Then after that... lepas jejalan dikedai camera... we ollzz terjumpa lar outlet Polo kat dlm JJ.. apa lagi.. kan hari tu hubby aku waktu shopping kat JJ Wangsa Maju dia tak dpt beli seluar keje... at last dia beli suar jeans kannn... so waktu kat JJ Mid Valley nie dia terjumpa lar seluar keje yg dia nak sgt tuuu...


Tengah memilih saiz!


Akhirnyer 2 helai seluar kerja sah menjadik miliknyer!
(Aku lupa lar nak amik gambar seluar tuu.. ala tak pe lar.. janji ade gambar dia tengah shopping nie kann...)


Ade lagi yg aku buat kat Mid Valley tuu... tunggu di next entry yeah! ~ ADIOS~

7 comments:

Deqna said...

syokkan tgk 3D moview.. aku pun baru tgk sekali jer.. citer dinosour tak salah aku tgk kat Berjaya Time Square.. memang nampak kat dpn mata jer..

What??!! laki ko pun sama dah mengusha DSLR itu??? ngeh ngeh ngeh... shah pun sama siap bawak aku dah pergi kedai kamera... aku pun sama cam ko, tunggu sampai harga sudah turun.. masa tu baru boleh beli..hehe

Hasra_Razali said...

haha....tajuk mmg suspen...

best nyer tgk 3D movie...amboi dh survey DLSR nmpak...tak ajak kita pun...kita pn nk survey gak...kita tunggu harga jatuh,kita g beli reramai nak...time tu, org dh lagi high tech, ye tak? hahaha...

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah.. syok! ohhh.. ko dah tengok yek.. ok lar.. aku jer baru nak mencuba nie haa.. hehehe..

ye ker??? memang patot kite lepaskan mereka berdua itu di kedai2 camera TANPA kite! hehehee...

Hasra:
suspennn yerr.. hehehe...

nanti Has ade peluang cuba lar tengok version 3D.. ok lar not bad! ala.. Has.. saja jer jejalan2 sementara tunggu movie start.. tu yg dia dok singgah kedai camera jer tuu... hehehe.. betol gak tu kannn...

Suki Cida said...

wah... tengok 3d... tak pernah pun tengok 3d ni... best ke? oh anyway harry potter tak berapa best la... so dont worry panggung tak ramai... agak frust bila cerita dia tak sehebat dlm buku... heheheh

nasaoji said...

pernah tgk 3D ni yb kat langkawi tu, aper world ntah..tp, tgh citer, leh tito...hehehe...;p

nak tgk gak trnasformers...tp, cik abg den putus asa beratur panjang...

bking tru internet, memanjang sold out..ish..

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
oh! u shud try it taww... besttt!
ohhh.. harry porter tak best yek.. hehe.. anyway neena memang tak minat pun ngan harry porter nyer cerita...

nasaoji:
memang susah dik nak dptkan tiket for transformer.. tunggu lar disaat2 akhir nanti.. rasanyer ok dah kot..

Mohd Rosli said...

kitorang suka part jeguk2 500D DSLR tu.. hahahaha.. bila lagi wei.. cepat la join the club.. -lee & za

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails