COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 30, 2009

Setibanya Di Lake Kenyir Resort & Spa


Dlm pukul 1:00 t/hari camtuh sampai lar we ollzz kat tasik kenyir niee... just nice for check in timee... So, bermula dari entry nie akan aku selitkan gambar2 lama i.e. pictures yg aku amik waktu first time aku gie tasik kenyir dlm bulan 2 hari tuu... akan aku Tag kan ngan perkataan
*~Archive Picture~*.

For second time pegi nie we ollzz masih lagi memilih resort yg sama.. i.e. Lake Kenyir Resort & Spa.. Resort nie satu2nyer resort yg dekat main land of the lake & ia jugak resort yg paling dekat ngan Jetty Pengkalan Gawi.. kalau resort2 lain tu kebanyakkannyer kene amik bot lar nak ke resort diaorg.. and resort2 tu semuanyer agak jauh...


*~Archive Picture~*

So, as usual.. aku nyer accommodation nie aku purchase during MATTA Fair bulan 3 hari tuu... For Deluxe Lake View Chalet aku dpt purchase ngan harga RM250 per room per nite + breakfast fro 2 person... well compared to published rate dia yg RM440++ tu kann... harus lar murah kannn... so korang kalau nak gie jejalan tuuu.. rajin2 lar pegi ke MATTA Fair setiap tahun pada bulan March & September yer.... tapi terms & condition apply lar.. cam yg aku beli niee.. kene bayar siap2 secara penuh RM250 tuuu... so kalau aku duduk 2 malam so aku kene bayar RM500 during MATTA Fair tu itself... tapi korang leh lar pegi biler2 dlm setahun tuu... ikut lar resort tu offer dari biler sampai biler validity tuk puchase during MATTA Fair tu kann... but ade gak sesetengah agent or hotels during MATTA Fair nie yg korang tak yah bayar abis.. just bayar deposit sikit then balance bayar waktu pegi pun ade gak.. so bende nie very the subjective lar... ikut travel agent or hotels tu diaorg nak offer camner during MATTA Fair tu... eh.. ok lar.. dah panjang lak aku bercerita pasal MATTA Fair niee.. but it's ok.. secara tak langsung korang dpt lar idea kannn cam ner nak mendapatkan percutian yg berbalooiiiii.. baloooiiiiiii..... Waktu 1st time we ollzz pegi bulan February dulu, we ollzz just stayed 2 Days 1 Nite.. so like very tak puas lar gituhhhh... coz resort nie amatt relaxxxxx & mendamaikannn.... kalau org pikiran kusut2, pergi lar duduk kat sini... gerenti kepala hotak clearrrr punyer!! Pada aku clear lar yer.. pada korang aku tak tau lar... heheheehe...


Welcome Centre Lake Kenyir Resort & Spa...
Nampak tak hubby aku tengah on da phone tuu?


Resort nie memang mengutamakan suasana yg aman damai... korang nak tau naper... sbb dia punyer parking lot kereta adelah agak jauh dari lobby hotel & jugak bilik2 di sekitar resort tersebut!



Ni lar kawasan parking lot kereta!


Kalau korang perasan tadi kat gambar yg pertama tadi tu... kan Nuar tengah buat call kat situ.. Ianyer adelah bertujuan tuk panggil hikmat Buggy nie lar....


Setiap pergerakkan dlm kawasan resort tu memang perlu menggunakan khidmat Buggy... just call Reception and get a Buggy!! Ini kerana jalan dlm resort tu amat2 kecik.. memang muat2 tuk satu Buggy jek bergerak... tapi aku udah lupa tuk amik gambar jalan kat kawasan resort tuuu....


Hubby & Daddy on Buggy! *~Archive Picture~*


So... lepas nie aku akan bawak korang melihat bilik & kawasan sekitar Lake Kenyir pulak yerr... see yaa!! ;)

9 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

senang skit nak bergerak..ada buggy nie..hehe jimat tenaga oh..xyah nak menapak..heheheheh

nasaoji said...

bersedia tuk MATTA FAIR...;p

Nanthini said...

as u said earlier....im one of the person waited for the next entry after the story of si kucing......kak neena ni teruk sangat......now need to wait for next entry.....isssshhhhh....cepat sikit...tak sabar ni....he he he

Deqna said...

we want more plsssssss ... hihi

Liea said...

thanks dear for matta fair info, utk org mcm aku yg tak pernah gi matta fair , that ifo was superb!!!! lepas entry bilik enry jejalan kat kenyir lake or food yer? tak sabor eden ni ha!

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
memang punn.. tapi kalau menapak tu lebih sihat sebenarnyer kann.. biler dah sampai tahap malas gaban tuu.. tu yg dok call buggy jek tuu.. hehehe...

nasaoji:
yup! kasi gegar PWTC bulan 9 nie yerr.. :)

Nanthini:
hahahaha... well my dear.. be patient keh... will update u soonnn... :D

Deqna:
hehehehehe... u want more?? more chips or more nuts? hahaha..

Liea:
u're most welcome! tu lar gunanyer blog nie kann.. harus kite share apa yg leh kite sharekan kannnn... ohhh.. ko harus gie gegar Matta Fair bulan 9 nie yerr.. but kene get ready for rambang mata lar yerr.. hehehee...
hahahaha.. ko pun dah leh agak dah aku nyer style entry camner kann.. huhuhu.. keh.. keh.. will update soon!

Hasra_Razali said...

ermm hasra ni nama je suka berjalan, tp tk pernah pergi matta fair...mmg murah tul ke time fair tu ek...cm menarik ajer...akan dtg bln 9 ek..bln pose pn dorang on ek?

Suki Cida said...

wah best.... berapa rate dia eh???? macam nak gi la... heheheh

NeenaAnuar said...

Hasra:
ohh Has patot pegi sbb memang boleh dpt good deals... bulan pose pun diaorg buat jugak...

Suki Cida:
aik.. cida terlepas pandang kot rate dia... hehehe.. neena dah story mory dah kat entry tu tadi... heheheh.. check balik yek! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails