COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 29, 2009

Sepanjang Perjalanan


Lepas jadik paparazzi kat stadium runtuh tu.. perott dah laporr,... nak b/fast... dlm flight tak dpt apa pun... sbb too short of a distance maybe.. so MAS hanya served sepeket kacang tanah & air oren... maka adelah menjadik kewajipan aku kalau dah menjejakkan kaki kat kg aku (
kg arwah mak aku actually.. aku ni tak der kg pun... memang pure anak jati KL... uhuk... uhukk..) harus aku mencarikkkkkkk.....



NASI DAGANG!!!


waktu kiteorg sampai niee dlm kol 10:30 pagi... tengok lar dah almost finished dah nasi dagang dlm kawah tuuu... but memang nak menjadik rezeki kami... dpt jugak we ollzzz menikmati keenakkan nasi dagang pagi tuuu....


Warung Che Dah Nasi Dagang yg terletak di Kg. Wakaf Tengah, Seberang Takir, T'ganu


Lihatlah betapa gumbiranyer aku dpt makan nasi dagang... cam org mengidamm laks!! ahaks!! tapi memang betol... buatnyer abis lar pagi tuu.. nak mencarik tempat lain pun belum tentu ade sbb dah agak lewat for b/fast... harus aku meroyan gak lar pagi tu sbb tak dpt makan nasik dagang... hehehehe... coz kat lake kenyir mana nak ade org jual nasi dagang dah kat kawasan tuu...


Memang cedapppppppp sgtt nasi dagang Che Dah niee... Wajib ade cili api yerr... baru ade 'kick'!!
Oh yaa... nasi dagang nie memang banyak di jual diserata t'ganu niee... tapi nak dpt yg betol2 pure & super sedap tu agak payah larr yer... kedai Che Dah nie merupakan salah satu yg kire sedap larr.... so kalau ade antara korang yg nak ke t'ganu and nak tau kedai maan yg sedap2 nasi dagang nyer tu... sila lar bertanya dengan ku yer!


U seee... I bedal sampai 2 pinggan OK!!
Aku nyer prinsip kalau balik kg - "I'M NOT ON DIET IN TERENGGANU!!" huhuhuhu...



Elok jer lepas makan.. tup2 terserempak ngan sedara sendiri daaa... dia pun dtg minum pagi kat warung yg sama... Kak Asmah!! Dia nie arwah mak aku nyer cousin lar.. dia tak tau pun yg kiteorg turun t'ganu niee... biler dah jumpa kat kedai tu kire kategori kantoii lar... hahaha.. sbb biasanyer kalau we ollzz turun memang akan gie singgah majority umah2 sedara kat sana... but for this trip we ollzz tak der masa, so memang tak plan pun nak gie jejalan umah sedara mara.. tapi tup2 terkantoiii jugak... hehehehe.. memang sedara ku amat ramai di Marang & Kuala Terengganu OK!


So lepas b/fast... we ollzz meneruskan perjalanan ke Tasik Kenyir... on the way to tasik kenyir tu... mcm2 yg aku ternampak which is pada aku agak unik larr...



Pok Wan Kopitiam...
Canggih jugak t'ganu skg nie... dah banyak kedai2 ala kopitiam yg dibuka kat sana... kalu kot2 ade yg tak tau... Pok Wan tu bermaksud "Pak Wan" @ "Pakcik Wan"


Warung McGyver....
Hai macam2 cara tuan kedai nak menarik perhatian pelanggan kannnn....


Biler nampak jerr si raja buah nie dijual di tepi jalan sewaktu on da way ke tasik kenyirr... ngan pantas PakNgah aku memberhentikan keretanyer... hehehee...


Aksi memilih buah... tapi buah pun dah ujung2 dah.. musim kat t'ganu dah nak abis dah..


Yeahh... I'll Eattt youuuuu... yumm.. yummm...


Perrgghhhh... memang menusuk qalbu betol!!
Aku memang hantu durian kalau korang nak tau yerr...
(PakNgah aku agak terselindung dibelakang aku tu pun enjoying the durianssss)


Daddy aku tak yah ckp larr.... dia lagi hantu dari aku... walaupun ade kencing manis... tapi dia kasik cucukkk itu insulin lebeyyyy sikit kalau gie outstation... hehehehe... no pantang2 during holiday OK! Bay-Bee aku pun leh tahan gak... dia pun kaki durian....



Tak pernah lagi aku beli durian... tuan yg jual durian tu siap jamu air minum lagi... mungkin kebetulan jugak makcik nie menjual di depan rumah dia jerr... so boleh lar dia menjamu kami air kann....


Terima kasihhh makcik!
Walaupun hanya menyedekahkan kami segelas air tanpa menyedekahkan kami buah2 durian tersebut... wah... wah... wahh.... sesuka hati aku jer kan nak durian secara free!! semoga rezeki makcik semakin murah yerrr....


Oh yaa... waktu we ollzz makan durian tuu.. ingatkan we ollzz jer yg 'hantu durian' kat situ.. rupa2nyer ade lagi makhluk lain yg berhantukan buah durian nie rupenyer.... wait for da next entry yeah!!


7 comments:

Suki Cida said...

hahah sekali tengok mcm program jalan 2 cari makan... wakakakak

Deqna said...

haah lah macam jalan2 cari makan lah...

tapi haruslah nasi dagang dari terenggani ni yg terasa keasliannya tu kan.. aku pun suka gak makan nasi dagang ngan gulai ikan tongkol tuh.. sedap..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah giler durian ropenyer neena nie..kalu kat ganu tue harus la wajib kena makan nasi dagang tue kan..musti sedap banget tue..sampai licin pinggan..(trus lapo tgk nasi dagang tue..) heheheheh

nasaoji said...

saya pun antttuuuu durian...

mujur dis year dpt rezki limpah ruah durian depan mater...hehehe....

kak, kedai nsi dagang tu yg pernah msuk paper bab2 saman tu ker?...

nasi dagang mmg sedap....!..;p

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hahaha... JALAN-JALAN... CARI MAKANNN... yumm yumm..

Deqna:
hehehehe... aku memang tengah buat program JJCM nie..
memang sedapp sehhhh... yg pure nyer hanyalah di t'ganu sahaja!!

Purplelicous:
memang saya giler sgt ngan durian sis! oh yaaa... tu yg sampai licinn tuuu... sbb terlalu sedap lar tuu... hihihihi...

nasaoji:
wow.. awak pun sama kah? bagus2 kite leh geng!
errrmm.. rasa nyer bukan yg nie.... yg kene saman tu kat area chendering...

Hasra_Razali said...

Ermm ramai sedara kt trg ke? arwah mak asal trg ek, neena? korang smua suka nasi dagang sgt2 ker? kalau cmni, kena ikut balik kuantan ngn has la...mak has nyer nasik dagang korang kena try, tak caya tanya la awien & husband dan juga za & lee...dorang smua dh rasa nasi dagang mak has..mak ok..bkn hasra, hasra haram tak tahu..hahahaa...

NeenaAnuar said...

ha'ah.. memang kg mak neena kat t'ganu.. tu yg ramai sedara mara tuu... hehhehee.. ok jerr.. nanti kite plan yer tuk balik kg Has! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails