COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 3, 2012

My Birthday Surprise CHRONOLOGY @ OnBoard Air Asia Flight AK1365!

*PERINGATAN MANJA... ENTRY INI PANJANG BERJELA!*
*SAPATAKBACASAMPAIABISYOUWILLMISSEDSOMETHINGINTRESTINGHERE! :P*

OK lah.. as usual aku bukan reti nak citer pendek2 nie.. aku kan kaki bebel.. cerita haruslah detail kerana aku bercerita mengikut keadaan dan kejadian yg sebenar! hahaha!

Rite.. lets start...  begini ceritanya...

25th April = My 32nd Birthday!  *HappyTuaDayForMe*

Pada tanggal 25 April nie jugak lah merupakan hari terakhir kami di Bali = Departure flight from Bali @ 7:10pm!

Ok.. waktu aku nak purchase flight tiket nie around bulan February hari tu.. kebetulan pulak date around my birthday nie ade tiket promo! timing flight utk pergi dan balik boleh dpt harga promo.. which is pergi flight di pagi hari.. dan pulang flight malam dimalam hari! kengkadang Air Asia nie mengong gakk.. sometimes promotion yg dia buat harga murah tu flight bertolak dari Malaysia tengah  malam.. and balik ke Malaysia balik flight awal pagi... aku kalau flight camgitu memang berfikir-fikir jugak lah nak amik ker takk.. kalau promotion yg 0 fare tuh mungkin lah jugak kot aku purchase tak kire timing pukul berapa sekali pun.. tapi biler tiap kali air asia buat promotion @ Zero Fare tuh jugak lah tak pernahnya aku dpt log in and purchase.. asyikk lah duduk waiting room sampai ke sudah! So biler hari tuh dpt promotion ticket for all in price ticket @ RM250 per person utk pergi balik ke Bali.. aku rasa harga tuh cam agak murah jugak lahhh... coz before2 this aku pergi lagi mahal harganya dari harga yg aku dpt nie.. so tuh yg aku tak berlenggah terus jerk sambar! hehehe...  

Nak2 pulak tempoh aku beli ticket nie ngan tempoh perjalanan aku selang 2 bulan jerk.. beli bulan February and travel bulan April.. so kebiasaannya harga ticket agak susah gak lah nak dpt promotion camgini rasanya... but kalau during Air Asia wat promotion yg menggila tuh.. harga tiket gi Bali rasanya boleh mencecah serendah RM300 for 2 person kot utk tiket pergi dan balik!  tapi tiket nie ko kene lah beli dlm setahun awal dari tarikh perjalanan ko yer! kalau takat sebulan dua nie memang nan hadoo harapan lah nak dpt tiket serendah itu! *ok secara tak langsung aku dah bagi tips sikit dlm nak beli flight tiket kan?*

Then biler dah tengok2 tiket promo nie.. terus jerk roger en.teman.. dia kata kasik green light.. then kebetulan pulak our beloved friends pun memang free during this period... masing2 memang tak sibuk ngan tugasan masing2.. so aku pun beli lah tiket yg kebetulan just around my birthday!  Seriously waktu beli tiket flight nie memang aku takde lah plan poyoo poyoo nak gie celebrate my birthday kat Bali ke apa ke! dah 32 tahun dahh punn.. rasa makin tua makin cam takde lah heran sangat pun nak celebrate birthday2 bagai nie! *oktipudlmhatinakjugaksebenarnya!hahaha*

But seriously... the main agenda going to Bali adelah bukan atas dasar nak celebrate my b'day sangat pun.. it is just much more for a casual vacation actually... so kalau incase dpt celebrate kat sana.. celebrate lah.. kalau takde.. takde lah.. coz pada aku kalau belated pun ok.. no hal!  Yg paling penting agenda bercanda di Bali itu lebih penting! :D

So pada tanggal 25 April yg lalu... hari terakhir kami di Bali dan merupakan hari terakhir kami menginap di Pan Pacific Nirwana Bali!  Hotel review aku story mory later2 keh.. nie nak citer birthday surprise yg super awesome nie dulu.. hehehehe...  Ok pada yg tak tahu actually percutian di Bali nie bukan percutian antara aku & en.teman berdua-duaan sahaja... tapi kami pergi berempat.. bersama our best buddies Zaa & Lee!  Kire percutian bercouple gituuu! first time ever aku pergi holiday ke luar negara with friends! seriously such a wonderful trip! :)

Sorry aku tak sampai2 lagi ke cerita surprise b'day aku kann.. hahaa.. sorry lah.. as aku bercerita apa yg aku ingat aku type.. so layann jerk lah si minah gonjeng nie bercerita ya! :p   Ok ok.. back to my birthday surprise... semuanye bermula di pagi hari pada tanggal 25 April.. lepas kiteorg semua having breakfast kat hotel... kiteorg teruskan aktiviti berphotogediksss!  Waktu tengah dok amik2 gambar tuh.. sekali tetiba Zaa secara spontan bersuara.. "eh.. takde buat apa2 ker for Neena punyer Birthday?  at least kalau ade kek ker.. boleh lah kite semua amik gambar and do a simple celebration!"  Aku sebagai tuan punyer badan yg dilahirkan pada hari tersebut.. harus lah sekadar tersenyum tersimpul malu sahaja!  Memang sejak awal aku memang takde lah pulak nak plan buat apa2 for my birthday sewaktu berada di Bali... so memang tak terfikir langsung pun nak pi order kek apa ker waktu tuh! But since biler Zaa dah ckp camgitu... aku pun terfikir OK gak kalau nak wat small celebration just for fun since kiteorg dah berada di sana kan...

So aku pun kata ok gak kalau nak buat.. aku ckp ngan en.teman.. jom lah gie beli small piece of cake kat  one of restaurant kat Pan Pacific Nirwana Bali nie just sekadar wat syarat for celebration.. en.teman pun kata OK!  so aku ngan en.teman pun berlari dlm suasana hujann rintik-rintik ke sebuah resturant utk dptkan kek... Lee and Zaa stay kat bawah Gazebo.. hasilnya gambar ini sempat dirakamkan oleh mereka!

 DSC_5493 copy

DSC_5501 copy

Sesungguhnya.. kalau korang betol2 nak tahu.. waktu dlm berjalan berpimpinan tangan nie... dalam hati aku berbisikkk 'sentapp' gak lah ngan en.teman... hati ku berbisik begini... "haih.. nak wat camne.. lakiku bukan jenis yg pandai nak buat any plans for birthday ke... anniversary ker... so redhaa jerk lah... yer! aku kene redho jerr kalau dah b'day aku pun aku yg kene plan and arrange it on my own!"  hahahaa.. sadisss kan bunyik nya?? but seriously ini bukanlah satu keluhan yg negative yer... tapi aku redhaaaaaaaaa.. ingattt.. yg redhaaaaaaaa itu adelah ikhlas! hahaa.. so seriously aku dah biasa dah.. coz sepanjang mengenali en.teman.. dia memang bukan jenis yg pandai nak buat surprise or any plans... selalunya aku tukang buat plan.. and dia sebagai supporter and banker nya sahaja! hihi..

So as I said.. memang aku dah sememangnya sedia maklum yg en.teman adelah seorang yg bukan kaki buat kerja surprisee surprise nie! So mind set aku memang dah set upp baikk punyer... takkan ade sebarang surprise dari en.teman pada bila2 masa sekali pun! Sbb biler aku budget cam dia akan buat surprise.. nan hadooooooo kekdah nya! haha.. boleh budget org buat surprise utk ko?? yeeerrr!!! seriously aku tak tipu & tidak hipokrit ye! aku ngan muke tak malu nak mengaku yg aku tak terkecuali dari kepinginnnnnnnnnnnn bangattttt utk merasai org buatkan surprise agenda for me! muahahhaa... Nak2 pulak di hari kelahiran ataupun during my anniversary day! Well aku rasa semua perempuan pun punyai perasaan yg sama macam aku nie kot... kalau korang seorang perempuan tapi tak rasa cam apa yg aku rasa nie aku rasa korang nie abnormal! hahahaha... :p

OK! Seriously sepanjang perkenalan aku ngan en.teman yg dah pun mencecah hampir 14 tahun lamanya... baru 2 kali aku terima something surprise from him! Sekali dpt bunga besarrrrrrrr punyer during my birthday (waktu nie belum start blogging)... and sekali lagi adelah time aku merajok + sentap ngan dia in 2010 nie! Tu jer lah 2 kali aku terima kezuttannn dari dia! Tapi itu pun aku dah bersyukur sangat2 dahh.. adelah jugak kejutan dari dia yg sememangnya tak berapa nak pandai wat kerja2 surprise surpriseee nie! hehehe..

So like me.. memang dah ade satu garisan or border line dlm mind set aku yg en.teman nie memang takkan buat any surprise yg gahh gahh for me.. coz nak buat simple surprise plan pun amat susah buat dia.. dulu waktu mula2 kawin.. pernah lah aku tanyer en.teman.. "Naper awak susah nak wat surprise utk saya?  Biler b'day ker anniversary ker.. jarangggggggg sangat2 saya boleh dptkan suasana yg penuh ngan kezutannn!"  Nie lagi satu petua.. kalau tak puas hati biler laki sendiri tak perform as kehendak kite.. tanyer jerk direct kat dia naper dia tak buat seperti apa yg kite ingin kan.. coz kalau ko tak tanyer.. nanti ko ingat dia tak amik berat tentang ko lah.. ignore ko lah... pastu ko pulak akan mula nak kecik hati dan seterusnya makan hati sendiri... which is not really good for husband and wife punyer relationship! This is my own opinion lah yerr! lain org or lain pasangan lain cara mereka mengatasi situasi sebegini..so cam aku kalau ade apa2 yg aku rasa cam tak berapaaa nak best.. direct jerk aku tanyer kat en.teman! haha.. but alhamdulillah lah.. en.teman bukan lah jenis yg berdiam diri biler aku bertanya.. dlm setiap pertanyaan aku pada dia.. tak kire isu apa sekali pun.. dia pasti memberikan jawapan dgn seikhlas hatinya...

Dan ini adelah jawapan en.teman terhadap persoalan aku tuh.. En.teman berterus terang dgn aku yg dia memang tak berapa nak pandai dlm membuat sebarang plan or surprise2 aktiviti nie.. dia bukan taknak buat.. tapi dia kata dia tak pandai... lagi satu dia kata.. kalau dia nak buat plan utk surprise kan aku pun.. susah sikit sbb dimana ade aku.. disitu ade dia... dimana ade dia dan disitu jugak lah adenya aku! hehehe.. so kalau takde org ketiga yg membantu dlm agenda yg dia rancang.. so dia rasa cam susah sikit nak buat plan surprise tuh!  Pastu aku tanye lagi.. "Naper tak mintak jek tolong org ketiga?" giler kejiiiiiiiii binik en.teman.. nak jugakkkkkkk org buatkan surprise utk dia! lantakkkkkkkk lerrrrrrrrr! :p  Pastu en.teman kata.. dia segan nak mintak tolong ngan org lain.. dia kata takot menyusahkan org pulak nanti!  Ohhhhhhhhhhhhhh Begituuuuuuuuuu kata ku... Ok lah... aku terima pakai lah jawapan dia tuh dgn seikhlas hati! sekurang-kurangnya aku dah fahamm kenapa laki aku nie seorang yg jenis bukan pandai buat surprise or any plans!  :D

But itu tidak membuatkan aku rasa tak dihargai oleh en.teman! pada aku itu mungkin satu perkara yg en.teman tak mampu nak lakukan.. so takkan lah aku nak paksa dia buat pulak kan? dan takkan lah aku nak emo pulak semata-mata dia tak buat apa yg aku teringinnnnnnnnn bebenorr nak rasa ye dak? so the best thing is kite yg merubah perasaan itu! aku dah ckp pada diri aku yg aku tak boleh aspect any surprise from him! kalau ade surprise tu memang gilerrr bapak mustahil ever thing to happen to me lah! muahaha..

Sekaliiiiiiiiii.... perkara yg giler bapak mustahil tuh lah yg sesungguhnya tanpa diduga telah pun terlakar dlm sejarah hidup aku! hahaa.. amik kauuuuuu.. sejarahhhhh katanya! but YES! serious aku anggap kezutann di atas flight AK1365 nie adelah kejutann yg paling besar dlm hidup aku.. dan ianya benar-benarrrrrrrr telah membuatkan aku terkejuttttttttt berukssssssssssss!!! sungguhh tanjaatttt gegirlll tauu! hahaha... Tapi persoalannya.. bagaimanakah surprise ini boleh terjadi??? adekah 100% plan dari en.teman semata??  jengg.. jengg.. jengg.. meh aku sambung kepoh lagi!

*lantaklahkorangkenebacaentryakuygniepanjangberjelanie*

OK.. berbalik pada cerita sesampainya kami di restaurant utk order kek tadi...  Sampai jer kat restaurant tuh.. tanye punyer tanyer... diaorg kata kek yg dah ready made takde.. kalau nak.. kene order baru then baru chef kat dapur diaorg akan prepare a fresh piece of cake! so aku pun suruh lah waiter kat restaurant tuh tanyer chef.. berapa lama nak kene prepare? chef kata around 20 mins! adoiyaiiii... confirm tak sempat coz waktu kiteorg tanyer tuh jam dah pun menghampiri pukul 10:30 pagi.. which Zaa & Lee around 11 pagi dah nak kene gerak ke Kuta town utk wat body massage!  diaorg gerak awal dari Pan Pacific hotel utk buat SPA kat town.. whereas aku ngan en.teman stay lagi kat hotel till pukul 3 ptg!  then nanti we ollzz semua pakat jumpa kat airport jerk terus petang tuh!  actually Zaa & Lee ajak aku ngan en.teman gie wat body SPA tuh.. memang lah aku suker.. but yet aku sendiri dlm dilema antara nak tinggalkan hotel Pan Pacific or nak jugak wat body massage! uhuhu.. end up aku ngan en.teman decide utk stay kat Pan Pacific hotel coz en.teman kata yg body massage tuh kite dah pun selalu buat.. yg hotel nie entah bile masa lagi kot nak dtg lagi.. kalau pegi Bali lagi pun mungkin dah tak duduk hotel nie.. mungkin duduk kat hotel lain pulak! so aku pun agree with en.teman punyer penghujahan.. waimaaaaaaa.... aku ngan en.teman tak follow utk wat body massage coz rasa sayangg sangat nak tinggalkan hotel Pan Pacific itu! hehehe..  So atas sebab kami terpisah dengan Lee & Zaa ini jugak lah terjadinya surprise yg tidak disangka-sangka ini...

So since nak order kek tak sempat utk celebrate together with Lee & Zaa.. en.teman kata takpe lah.. order jek kek tuh utk kite berdua since kiteorg lepak hotel pun takde wat apa2.. sambil chill out kat hotel leh lah makan kek tuh nanti!  so aku pun ckp kat en.teman.. ok lah kalau gitu, pergi lah bagi tahu kat Lee & Zaa yg kek nie makan masa kalau nak order.. kalau nak tunggu lambat dan tak sempat... aku tunggu kat restaurant tuh utk buat kek booking utk kite.. and aku suruh en.teman pergi kembali ke gazebo dimana Lee & Zaa waiting for us.. aku suruh en.teman bagi tahu diaorg yg just go back to their room and pack ups their belongings... and then diaorg boleh get ready for check out... nanti kite jumpa Lee & Zaa kat Lobby hotel jerk and say Bye Bye!

Haaaaaaaaaaaaaaa.. waktu nie lah diaorg bertiga plan out my birthday surprise on board nie!  Rupenya waktu aku di restaurant sementara nak tunggu buat kek booking.. en.teman pergi ke gazebo utk bertemu dgn Lee & Zaa utk sampaikan amanat aku... so time nie lah Zaa ade tanyer kat en.teman.. "so tak nak buat apa2 ker utk Neena?" en.teman jawab... "eerrrmmm.. tak tahu lah nak buat apa.. sbb hadiah dah bagi in advance dah hari tuh!"  lepas tuh.. Zaa & Lee secara spontan ckp kat en.teman.. why not buat something jugak for me... then en.teman kata good idea jugak kalau nak buat something... boleh lah kalau nak carik apa2 jer utk bagi kat aku nanti... since Zaa pun nak ke town, en.teman ckp kat Zaa just get something utk aku kat sana sbb ye lah kat area Pan Pacific Hotel tuh nak beli apa pun kann... bukan ade tempat shopping pun... 

Then Zaa pun agree with that plan.. So Lee & Zaa pulak suggest kat en.teman.. diaorg ckp apa kata kalau kite buat surprise atas flight aje!  Then, en.teman pun teruja dan setuju jugak ngan idea diaorg tuh.. so en.teman kata kat Zaa.. tak kisah lah Zaa nak carikkan hadiah apa pun on behalf of him.. as long as ade something lah utk buat surprise on board nanti... So diaorg semua pun agreed.. so itu lah cerita sebenar disebalik kejadian surprise for me hari tuh kekdahnya!  Aku tahu citer nie pun dlm flight lepas kene prank by the cabin crew hari tuh! hehehe... sbb kalau korang perasan dlm video tuh aku ade tanyer kat diaorg semua kan.. "biler plan??? Biler korang plan???"  Pastu kan en.teman ade kata... "diaorg nie.. diaorg nie.. ckp terima kasih kat diaorg.. sbb diaorg yg kasik idea nie"

Ok now aku nak sharekan video original yg direcordkan oleh Zaa (by Iphone) and Lee (by DSRL).. Actually dua2 video nie lebih kurang sama jer content dia.. yg berbeza cuma waktu mula2 cabin crews dtg kat aku... Zaa dah tertido.. yg berjaga Lee sorang.. itu pun dia tak perasan sangat diaorg dah dtg kat tempat duduk aku.. so Lee tak sempat nak setting camera dia.. yg dia sempat record dgn menggunakan Iphone jerk time tuh.. so pasal tuh lah kat camera DSLR Lee takde part cabin crew nyanyikan birthday song tuh utk aku! hehehe...  pastu baru Zaa terjaga dari tido.. baru Lee pas kan Iphone kat Zaa utk Zaa continue recording!  So disebabkan ade dua copy of video... so tu yg aku terpaksa combine and edit sikit2 utk jadi video yg NIE...  tapi dlm video tu korang tak dengar betol2 apa yg aku ckp kan in full detail kan?  Ok now korang leh dengar ngan jelas dan penuh apa yg aku ckpkan kat sini!


 ~By Iphone~


~By DSLR~

Haha.. senggalll aku kan? boleh pulak tanyer kat flight attendent tuh.. "naper tak bagi tahu nak buat surprise???"  mengonggg sungguh laa punyer soalan! hahaha.. en.teman kata kat aku.. kalau dah bagi tahu bukan surprise lah namanya!! hahaha.. ye tak ye jugak kan.. tapi itu lah reaksi spontan dlm percakapan aku waktu tengahh menggigilll dlm keadaan yg amatt terkejot!  soalan yg tak logik abiss semua keluar! hehehe...  and yg lagi tak menahan.. boleh pulak suara hilanggg terusssssssss!!! takde suaraaa nak bercakap dah! hahaha.. memang sepanjang 5 hari kat Bali aku dah mula hilang suara coz banyak sangat gelakkk then kurang minum air.. cuaca pulak panas.. so tuhh yg suara pun hilang.. tup2 biler dpt surprise... terusss tak terkeluarrr teruihhhh!!! :p

Tapi memang betol lah kan... bende kalau nak jadi kan.. tetap lah terjadi.. elok pulak lah on that day Zaa & Lee dah plan out utk check out awal dari hotel utk gie buat massage kat kuta town! kalau diaorg tak check out awal.. maybe diaorg pun takde masa nak gie carikkan hadiah utk aku!  Haaa.. bercerita pasal hadiah nie.. actually waktu kiteorg dah masuk boarding gate kat airport, memang aku ngan en.teman dah ternampak Lee & Zaa tengah dok macam nak shopping barang Swarovksi kat area Duty Free!  aku pulak takde lah macam nak singgah and kacau diaorg ke apa time tuh sbb saja nak kasik chan diaorg berdua shopping secara romantik! aku memang takde rasa nak shopping apa2 kat area duty free tuh since dulu dah penah shopping!  see, biler aku fikir2 balik bende kalau nak jadik surprise cam secara automatikk jerk aku pun takde feeling nak gie terjahh ke tempat diaorg tengah buat shopping tuh!  buat nya aku tetiba rasa cam nak pi terjah jumpa diaorg mesti diaorg pun cuakkk jugak kot tetiba tuan yg nak kene surprise ade kat situ! hahaha!

So aku ngan en.teman terus jerr pi tunggu kat boarding gate utk ketemu ngan Lee & Zaa... yg en.teman pulak katanya memang dah macam boleh agak2 jugak lah yg maybe Zaa akan shopping something utk aku kat Swarovksi tuh!  so pasal tuh lah en.teman pun wat bodoo jerr and takde pulak kata nak pi jumpa diaorg kat outlet Swarovksi tuh!  Tapikan org kata lepas kite dah kene surprise.. baru kite boleh detect kejadian2 pelik yg berlaku disekeliling kite before kite kene prank kan?  cam aku lepas dah kene surprise tuh.. baru lah perasan yg en.teman cam worried gilerrrr biler tak nampak kelibat Lee & Zaa kat airport!  walhal timing nak boarding lambat lagi... masih ade masa lah utk diaorg tiba kat airport.. tapi nampak lah dia punyer worried tuh lain macam sikit!  Walhal dua org laki bini tuh dah baikk punyer tengah dok shopping kat area Duty Free..

Then waktu kat dlm flight... tetiba Zaa lambat sampai kat tempat duduk dlm flight!  yg si Lee dah sampai dah kat tempat duduk dia.. then Zaa cam tertinggal agak kat belakang... tapi aku tak pulak syak apa2 pun time nie... sbb biasalah biler kite beratur nak masuk flight nie kengkadang kite terlepas antara satu sama lain kann.. so aku pun ignore kan ajer.. rupe-rupenya.. Zaa lambat tuh sebab nak kasik hadiah aku yg dia dah belikan tu kat cabin crew.. and then mintak tolong cabin crew buatkan surprise for me!  Zaa dah siap2 bagi tahu my seat number... and lagi satu Zaa kata dia ade mintak tolong kalau boleh kot2 diaorg boleh buatkan Announcement dlm flight about my birthday!  End up there's no announcement but cabin crew dtg terus kat tempat duduk aku... hahaha... sian en.teman, Lee & Zaa yg budget akan ade announcement dibuat dlm flight... sekaliii nan hadoo annoucement pun! hahahaa.. lawakk gak aku dengar citer diaorg balik! patot lah diaorg semua cam tak ready jerr waktu aku dpt surprise tuh! :D

Yg si Zaa sampai dah tertido... Yg Lee pun tak ready ngan camera dia utk recordkan moment aku kene prank tuh coz diaorg semua ingatkan akan ade annoucement dulu dari cabin crew ataupun dari pilot... so tuh yg dia pun tak sempat nak setting camera dia waktu cabin crew dtg kat tempat duduk aku!  Yg en.teman lagi best.... aku yg nak kene surprise... dia pulak yg terhoverr surprise nya! boleh pulak dia blurrrrrrr giler waktu all the cabin crew dtg kat tempat duduk kiteorg! cam seolah-olah dia tak tahuu menahu plakkk dahhh akan adenya surprise utk aku sampaikan camera dia pun dia tak set!  tapi yg aku feliksss tuh, just before cabin crew dtg kat tempat aku nak kasik kejutan.. bukan main lagi si en.teman tanye kat aku.. "eh.... you tak nak sikat sikit ker rambut you?"  Aku jawab.... "laa.. watpe nak sikat rambut.. malas lah.. jap lagi kan nak tido.. lambat lagi nak sampai KL nie!"  but yet at the same time aku macammmmmmmmmmmmmm.. ehhhhhhhh!! apa ke hallllllllllllllllllllll laki aku nie?  biasanya kalau kiteorg travel.. kalau dlm flight tuh aku biasanya memang comot bomott sikit... rambut confirm mengerbang.. tak kuasa aku nak sepit2 or set up gorjesss gorjes bagai... so biler dia tanyer camgitu aku jadik kepelikkan jugak lah.. eh naper dia tetiba jerr leh tanyer aku taknak sikat rambut ke?? tapi time tuh just ignore jer like takde apa2 lah kot... tapi nasib baik lah aku sepit jugak rambut aku tuh sikit.. sbb cabin crew dtg bagi surprise tuh time aku baru lepas makan malam... so memang kebetulan aku sepitkan rambut aku secara cincai boncai sbb nak melantak!  cumanya muke memang tahap dah sememehh abis dah time tuh.. bedak kat muke pun dah tinggal sipi sipii jerk kekdahnya!  then satu lagi kemusykilan aku biler lepas makan.. aku kata kat en.teman yg aku nak tido.. boleh pulak dia tanye.. "eh awal nya dah nak tido??" Aku sumpahh pelikk giler gak time tuh.. apasall org tua nie tak kasik aku tido? bukan ker memang dah jadik kebiasaan kiteorg dlm flight kalau lepas makan jerk akan tido sekejap!  haha.. tapi serious aahh.. time tuh kan memang takde lah terfikirkan apa2 pun.. aku just rasa pelik jer just for a split seconds... pastu aku abaikan jer kepelikkan dia tuh tanpa aku dpt merasakan sesuatu perkara simbolik yg akan terjadi sebentar lagi! hahahaha...

DSC_5928 copy
muke tanjattt birthday girl!
Opocottttttttttttttt!!! hahahaa.. serious muke gonjenggggg gilerrr!!!
Dlm pada tak ready tak ready tuh.. sempat gak lah en.teman snap sekeping dua gambar candid! haha...
DSC_5930 copy
another candid shoot!
memang en.teman tak ready langsung utk amik gambar time nie..  dia kata dia sendiri pun terkojottt berukss biler tetiba jerk cabin crews nie berdiri di seat kami... lagi tak menahan biler en.teman ckp kat aku yg dia sendiri pun tergamamm plusss tersurprise plusss excited sama biler aku kene surprise! haiiiiiii lahh lakiiiiiiiiii!!! dia yg plan nak wat surprise utk aku.. dia pulak yg tersurprise... boleh??????????  hahaa.. apaapajerlahBee... tapi yg pasti time all these cabin crew dah beratur disisi seat aku... memang seriously aku tak sedar langsung kehadiran mereka coz time nie aku tengah membelek majalah rasanya.. kengkonon nak kasik mata mengantok lah sebelum menidorkan diri... tup2 biler stewardess nie bersuara... "ARe you Miss Neena?"  biler aku terpandang keempat-empat mereka berdiri disisi kerusi aku... teruss aku cam berderauu gak lah darahhh sbb time tuh sumpah aku memang tak perasan langsung hadiah yg dipegang leh steward tuh!  So bende yg pertama came accross to my mind adelah..... "Ya Allah! apa aku dah buat salah nie sampai 4 org cabin crews datang terjah aku camgini nie?"  sumpah aku memang cuakkk giler vavissssssssssss time nie!  memang time tuh terfikir apakahhhh kesalahannn yg aku dah buat ngan Air Asia nie sampai diaorg semua datang confront aku camgini sekali?? muahahhaa... sekali biler dia sebut.. "Today is your birthday?" haaaaaaaaaaaaaa... baru lah aku tahu yg rupanya aku dpt kejutan!! tapiiiiiiiii!! time tuh tak dpt cam lagi yg surprise nie datangnya dari en.teman, Lee & Zaa tau! aku dok ingat Air Asia yg kasik kejutan nie utk aku.. since aku fly on my birthday so diaorg yg kasik surprise tuh!  sekalii, biler dia sebut.. "this is from your lovely husband!" huuuwaaaaaaaaaa!!! terussss aku memang like speechless gilerrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! nak jerrrrrr aku menjerittttttttt sekuat hati dlm flight tuh yg AKU TAK PERCAYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

DSC_5931 copy
Tetiba rasa tak boleh nak senyummm seperti biasa!  semua nya cam tak kene jerk aku rasa time tuh!  hahaha... memang penangan surprise nie hebatt jugak lah aku rasa! seumur hidup aku nie lah surprise yg palingg surpriseeeeeeee sekaliiii! hehehee.. and yg pasti air mata syahdu masih berlinang disitu! :p

 Pastu waktu kat dlm video yg aku publish kat atas tadi kalau korang perasan ade aku ckp yg "korang nie


DSC_5934 copy
Korang  perasan tak kat dlm video tadi, ade stewardess dtg balik kat seat kiteorg, pastu dia kata bukak dulu hadiah nie, takot kotak kosong jerk nanti! hahaha.. serious dlm kepala hotak aku ade gak terfikir dah camgitu... budak2 nie cam nak prank aku jer kot kat atas flight nie! takkan lah en.teman nak kasik aku hadiah lagi sekali kot setelah dia berikan aku hadiah in advance hari tuh? (hadiah nie pun belum sempat aku reveal lagi.. tup2 dah dpt 2nd pressie.. uhuhu)  memang sumpah aku tak percaya lah kotak yg tertera Swarovski nie akan ade brg Swarovksi didalam nya!  pastu kalau korang perasan jugak aku ade ckp kat dlm video tuh yg "eh ke Pembukak Botol nie?" hahaha.. tapi memang aku dah be prepared dah time tuh kot2 aku bukak kotak nie, tup2 ternampak pembukak botol! hahah.. memang aku dah get ready nak jerit dah dlm kepal tebang tuh! muahahhaa...  Actually, cerita pembukak botol nie ade history nya tersendiri semasa kami di Bali tempoh hari! memang tak menahan betol ngan kisah si Penutup Botol! nanti lah aku story  mory pasal Penutup Botol tuh di entry yg akan dtg ye! :D


DSC_5943 copy
sooo cute and sweet!
I love it! :)

DSC_5997 copy
I love Swarovski & I love earings! :)

DSC_6010 copy
terussss pakai ko!!! hahaha..
time nie flight dah gelap gulita... so kiteorg switched on reading light.. tu yg nampak cam sportlight tuh!  and yg klakor tuh, org dlm flight semuanye tido kepenatan.. kiteorg semua nya cargaassss macamm baru bangun dari tido! hahaa.. nie semua akibat super surprise nya tragedi! :p

DSC_6019 copy
THANK YOU SO MUCH MY LOVE!!!!
You dah berjaya buat something yg I tak pernah terfikir you akan buat!
Seriously I touchingggggggggg sangat2!!!
Dalam video kan ade scene aku kiss and hug en.teman kan... perasan tak Zaa yg sebut.. "Kiss.. Kiss.. Kiss.. Kiss.." Hohoho.. time tuh sumpahh segann giler vavisssss nak kiss kissingg tau!  walhal waktu dpt hadiah & surprise tuh.. kalau tak mengenangkan ditempat public, memang aku dah comolot jek ngan en.teman dah! muahahahhaaa.. :p

DSC_6029 copy
dah landing kat LCCT... saja kuar dari flight last sekali.. ingat nak bergambar ngan keempat-empat Flight Attendent yg nyanyikan lagu b'day utk aku tuh... tup2 yg Steward semua dah turun dan keluar dari flight! so tinggal lah dua org si cantik manis nie!  takpe.. janji adooo kenangan! TQ soo much guyss for your co-operation! hope to see you guyss again in my next fly! ;)

DSC_6043 copy
punyer tak percaya... sampai kat arriving hall pun masih takmo lepas my BayBee! :p

DSC_6044 copy
sayangggg kamuuuu sepenuh hati!!!

DSC_6047 copy
moga kite berdua dihadiahkan sebuah hidayah yg terbaik dariNYA pula selepas ini... mudah mudahannn.. Aminnn!

DSC_7390 copy
sampai umah.. tak puas hati amik gambar dlm keadaan gulap gulita.. so mintak en.teman amik gambar close up pulak!

DSC_7392 copy
I love the design.. something yg aku belum penah ade dlm collection!

DSC_7404 copy
Ade 5 bijik batu Swarovski!  satu warna purple, dua warna merah & 2 warna putih jernih!
Bentuk daun yg menjalarr sangat sesuai sebagai satu simbolik percutian yg indah di Bali yg mana Bali ternyata sebuah bumi yg masih kekal dengan kehijauan alam semulajadinya!  Yes itu lah yg membuatkan aku jatuh cinta dgn Bali kerana alam semulajadinya yg sangat2 terpelihara!

DSC_7398 copy
apakah ini?  Jengg.. jengg.. jengg..
Ade org hadiahkan saya Balinese pure Natural Oils nie!
Boleh digunakan utk mandian, body massage & wangian dlm rumah!

DSC_7402 copy
pluss ini jugak!  syiling pouch from Bali!
Yeay!!! sukerrrrr!!!
so siapakah gerangan yg berikan kedua-dua hadiah nie pada saya?

DSC_6038 copy
Ini lah dia orgnya!
Sahabat baik saya.. Zaa!
Thanks dear for the lovely birthday gift!
Lee & Zaa, Thanks a lot for all your support and arrangements for my birthday surprise on board!
and Thank You so muchhh for choosing the b'day gift on behalf of en.teman!
Me & him loike it very much!!!
Hugsssssssssss with lots of love!!! :) 
Sesungguhnya... sepanjang 32 tahun hidup dimuka bumi nie.. inilah kejutan palinggggggggg manis sekali dlm hidup aku!  aku takkan boleh lupa sampai bilerrr bilerrr!!!  banyak sangattt sangat perkara manis disebalik ulang tahun kelahiran 32 tahun nie!  antara kenangan terindah adelah menerima kejutan di dalam sebuah pesawat kapal terbang yg bernombor AK1365 yg berada pada ketinggian 39,000 kaki di permukaan udara, kemudian di surprisekan dgn bantuan Cabin Crew Air Asia berserta birthday song from them, adenya teman2 rapat disekelilingku and also nie first time dpt 2 hadiah dari suami terchinta bersempana hari kelahiran!  Moga kemanisan ini tidak membuatkan aku lupa dan alpa pada Allah s.w.t.  

Syukur alhamdulillahh atas nikmat dan rahmatMU ya Allah!

23 comments:

Sue Echan said...

sweetnye... untung ade cik abg yg sayang kat kak neena... ^^

Al Kisah said...

so sweet

mama tisya said...

bc citer neena ni mmg bole wat surprise jugak...mmg best...berjaya jugak akhirnya en teman wt surprise ...hehehe

Deqna said...

walaupun panjang aku abis baca hingga ke perkataan terakhir..hahaha..

aku baca pun sama cam cara ko tengah bercakap ngan aku,.. so aku leh imegin kan keseluruhan citer ini...

tapi memang2 bestlah dapat kezutan sebegini, yg kelakarnya nuar pun sama tergezut jugak walhal dia yg nak menyeperaiskan...hahaha..

lee n za pun sgt bagus memainkan watak....

-cinta soFiaSafiya- said...

KAKNIN sangat BERTUAH.......... dapat suami spoting abis camtuh.... n dapat BFF yg gegila besttttt...

moga ALLAH ramhat kalian hingga ke JanNah..insya'allah....

bestlaa tgk akak.....

Shu Shinju said...

bestnyeee..bertuah sggh kak nin.. ade husbang yg penyayang & kawan2 yg sporting...:)

Aida Tasrip said...

alhamdulillah kak neena di kurniakan pasangan cam abg nuar yg sgt best n sgt syg kak neena..semoga kak neena & abg nuar kekal bahagia bersama hgga ke syurga..amin ^^

MiYOKO SuKi said...

sgt2 best..sgt2 sweet...

word by word..sy baca..hehe

wAnNy said...

panjang sungguh!hehehe
btw mmg best kan kakkk..cayalah kat en teman.. ;)
lelaki ni mmg susah nk plan surprise utk kita..x tahulah kenapooo..yg kita ni mengharap jee..ngeh3...

nuramira said...

Ya Allah best nyaaa lahaiiii! Nak jugak XD Ayat paling best "Kalau tak mengenangkan di tempat public, memang aku dah blablabla je ngan En. Teman". Bhaha btw, both of you are so sweet together. :)

ellynadyra said...

terkorban masa lunch aku baca entry ko la gonjeng wakkakakakaka.....tapi sronok lak baca hahahhahahahha.....may both of u happily ever after!

O'gosh said...

fewh..berjaya jugak baca sampai habis....hehe...

mmg suweet muweet plus romantik sesangat...ai plak yang rasa adrenalin En Teman tu...haha

Anyway, Happy Birthday to you...(actually umur kita sama...tapi u nampak lagi muda and of course gorjes la kan..)

nurul azuani said...

sweetnya! akak cantik :)

Fabulous Me said...

Hahahaha en teman ssh nk buat surprise sbb xde geng kot.. ssh.. lgpon idea kering.. kte ni lain.. kretip sket..

Fatin Khadir said...

abis gak baca, wlupon pnjang sy akn bca smpai abis... Hehe.... Sweet lah..... Sukaaa... :))

Bitt (double IS) said...

surprised sangat! i plak terharu tetiba...hheehhehe...sebenarnya i pon baru nak plan for iskandar birthday bulan 5 neh..hehhe nampaknya cancel, nampak gayanya kek2 mcm leceh..nak kasi present mcm xde dlm plan...heheehe

btw, gonjeng sangat cun dlm video ;) happy birthday again!

mia-ina said...

so surprise sungguh & terharu..aduhai romantik hubby neena

eLLy said...

pergh.. akak start baca from highway plus Sg buluh sampai la nak masuk simpang rumah kat Rawang nie... sangat panjang dan menghiburkan :-)

retna yusof said...

best nyaaa,,,!!

untung neena ada kengkawan yang boleh tolong en somi buat surprise!!

btw "hepi belated besday neena"
dengan ucapan, "apa ada pada nombor.. heheh" *wink

:: Riri-Fatieha ::~ said...

happy belated birthday sis... so sweet...

QasehnyaRania said...

haaaa..sekali buat suprise,terkejut akak yer..hehe

happy belated birthday 4 u..so sweet =)

Rospadila Salleh said...

tak sangka boleh menitis air mata bila baca entry sis neena ni..touching btul kalu dpt suprise camgini...

mama leen said...

NAK NANGIS.. SO SWEET

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails