COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, May 30, 2012

Golf View Room @ Pan Pacific Nirwana Bali Resort!

Baki satu malam terakhir di Bali... dari The Khayangan Dreams Villa Kerobokan, kami semua berpindah ke sebuah lagi hotel yg terletak di area Tanah Lot!

DSC_4394 copy
Tuuuuuuuuuuuu diaaaaaa... nampak tak ade bangunan kat atas bukit yg hijau tuh?  Hah.. tu lah dia hotel Pan Pacific Nirwana Bali Resort!
Ok.. hotel nie memang located betol2 kat sebelah Temple Tanah Lot!  Memang dari area Pura Tanah Lot nie korang leh nampak lah Pan Pacific Nirwana Hotel di atas bukit nunn!

Tapi sebelum check in ke sini.. kiteorg pi singgah makan tengahari dulu.. sib baik lah pak supir The Khayangan Dreams Villa baik hati semuanya... mintak singgah nak pi makan tengahari no problemo! dia siap tunggu kejap kiteorg makan kat sini!

DSC_4922 copy
Another kedai makan masakan Padang waktu on the way nak ke Pan Pac!

IMG_1144 copy
aku adore betol ngan diaorg boleh bawak berpuluh pinggan kat tangan camgini!

DSC_4924 copy
Welcome to Pan Pacific Nirwana Bali Resort!
Perjalanan tak lah jauh mana dari Khayangan utk ke sini... so that's why boleh dpt free shuttle coz jarak nya lebih kurang cam nak ke kuta or airport aje! 

DSC_5875 copy
Lobby @ Pan Pacific Nirwana Bali Resort!  Nice view kan?

DSC_4936 copy
Welcome!!!
Senggeh sampai telinga gonjeng dpt bunga ditelinga!

DSC_4940 copy
Enjoying our welcome drinks & cold towel upon arrival!

DSC_5877 copy
Luas permandangan dari atas Lobby hotel nie!

DSC_4948 copy
Blue Sea + Greeny Courtyard = Perfecto!

DSC_4946 copy
Dah dah.. jom masuk bilik jom dulu!


DSC_5266 copy
This is our room... Golf View Room!

DSC_5268 copy
Basically bilik nie adelah room category yg paling murah kat Pan Pacific!  Ini pun dah cukup selesaa nak mammm dah.. hehe!

DSC_5271 copy
Gambaran bilik mandi adelah wajibul di tayang! haha!

DSC_5272 copy
separate shower and jeemmbensss~


DSC_5273 copy
Big wardrobe!

DSC_5878 copy
Ok.. jom tengok apa yg ade kat luar balcony bilik nie!

DSC_5881 copy
Abaikan keadaan bilik yg &%#@#$^&%#@! hahahaha.. gambar nie di captured pada hari nak check out!

DSC_5884 copy
Ruangan balcony yg begitu santai dan sangat sesuai utk bersantai minum kopi.. tapi tak sempat pun nak merasa saat minum kopi berduaan disini sbb stay 1 nite memang sumpah tak cukup coz resort nie besar giler vavasss!

DSC_4950 copy
dah nama pun golf view.. so permandangan dari ruangan balcony bilik pun haruskan berkonsepkan kehijauan gitu!

DSC_4951 copy
Yeay! nampak gak laut walaupun sipi sipi!!


DSC_4949 copy
Sukerr ngan pokok kelapa yg tinggi melangitt nie!

DSC_4960 copy
Walaupun golf view.. tapi still boleh nampak cebisan pantai di sini!  Tapi utk nampak view nie ko kene keluar dan jalan sikit lah dari balcony bilik!

DSC_4952 copy
Basically Pan Pacific Nirwana Bali Resort nie adelah resort yg berkonsepkan padang golf!  so memang lah saujana mata memandang padang golf yg menghijau jer kat sini!  Aku sukerrr padang golf sebab aku suker pada kehijauan!  so ini lah salah satu musabab kenapa aku pilih resort nie!

DSC_4953 copy
Ok.. nie lah dia antara bilik Golf View Room!  dia ade 2 tingkat.. so terpulang korang nak pilih bilik yg mana satu! kalau boleh waktu buat reservation siap2 request utk duduk bilik lower ground or upper level!


DSC_4954 copy
agak2 nak jogging pun boleh kat area nie!


Other view of Golf View Rooms!  Seriously I love this environment!






DSC_4963 copy
nie gambaran bilik golf view dari sudut hadapan!
Ok.. confirm korang nak tahu berapa harga bilik nie kan?  For your info, aku book resort nie thru Pak Yantok (my travel agent @ Bali)!  coz biler aku survey2 via Agoda and directly with hotel nie.. memang harga diaorg offer agak mahal.. so biler tanyer ngan Pak Yantok.. alhamdulillah.. dpt harga yg lebih murah sedikit.. so terus aku mintak Pak Yantok book kan aku 2 bilik Golf View Room kat Pan Pacific Nirwana nie!  Waktu aku pergi nie aku leh dpt pada harga USD135 for each room!  Kalau convert duit kite around RM450 per nite... pada aku ok lah harga nie utk golf resort camgini sbb kat Malaysia pun hotel bodoh leh jadik lagi mahal pada harga yg aku dpt nie!  So, korang leh guna info aku nie utk korang buat perbandingan ngan harga yg korang dpt if in case korang nak pegi in the future!  Seriously resort nie sangat bestt utk satu percutian bersama keluarga mahupun secara berduaan sahaja!

DSC_4957 copy
Ok.. kite bersambung di entry seterusnya ya! masih banyak yg mahu kami kongsikan bersama kalian!  lepas nie kiteorg akan bawak korang jejalan disekitar kawasan resort yg super duper luass nie! :)




7 comments:

mama tisya said...

mmg cantik tmptnye..bilik pn best...toilet pn best cz ada bathtub:)

Shu Shinju said...

yeayyy..cepat sis... tak sabar !!

Pink Lavender said...

wewitt...
xtahan tgk gambar bilik b4 checkout tuh...auwww...hahahhaha

makneng follow kamu
jom follow makneng

Gieyana said...

mmg cantik lah hotel niec...nice!

Mooniqueen said...

Ni kalau nak dtg family pun cukup besar n luas bilik...harga pun ok siap bilik cantik, selesa giles la..

manisz said...

hai neena..
nak tanya soalan nie.. sorry yer if saya tnya ni soalan berulang, or maybe neena dah pernah tulis dlm entry sebelum2 nie..

1. ai first time nk g bali, area mana yerk patut saya menginap tuk memudahkan nk pegi sight seeing and shopping? bila duk cari2 hotel tu mcm blur sekejap, area manalah saya nk duk nie.. nk duk tepi pantai takut tersalah pilih mcm jauh sgt if nk jln2/mkn2/shoping sal mcm nk experience ke tmpat2 tu by walk.. kononnnnn.. ahhaha..

tq neena!

ch000tz axoera ヅ said...

nice shoots! yeaaaay m leaving to Bali as well very soon heheheh

nyway, love ur header too....soooo cute :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails