COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 25, 2012

Romantic Candle Light Dinner @ The Khayangan Dreams Villa BALI!

Lepas maghrib... kami bersiap-siap utk makan malam!  Makan kat mana?  makan kat dlm our Villa sahaja!  Ohhh.. kat kawasan nie memang takde tempat ko nak berjiimba jimbun cam kat Kuta ye! tempat nie adelah super duper sunyi sepii jer!!  ko nak kuar pun ko kene pi terjah ke bandar Seminyak and itu lah yg paling dekat... and ianya tak lah jauh mana.. tapi still kene naik kereta lah.. kalau nak jalan kaki memang nan hado lah coz kawasan Villa nie memang kat area2 ala2 perkampungan sikit gituu.. basically dia kat kawasan tanah sawah padi... but not to worry coz hotel nie memang menyediakan free shuttle utk ko ke Seminyak & alo ke Kuta.. tapi we ollzz tak memilih utk keluar dari Villa nie coz adelah tersangatt sayanggggggg mahu tinggalkan villa ini walaupun seminit hokeyyy!!! hahaha...

Aku memang camgini... kalau dah duduk kat hotel or resort yg best2... aku rela tak keluar bilik!  aku lebih suker terperukk dlm bilik and just enjoying and relaxing my self!  pasal tuh lah utk berjimba jimbunn aku dah duduk kat Kuta.. so seploh kali nak jalan kaki kuar masuk nak gie shopping ke apa ker anytime boleh jer.. and memang aku purposely pilih Villa yg camgini.. yg jauh dari kesibukkan kota.. utk aku beristirehat secukupnya! sampaikan waktu makan pun takmo keluar... I just wanna be in my Villa dan dilayan seperti seorang permaisuri yg mana segala nya di jamu depan mata! Ye lahh.. biler lagi nak memaharajakan diri sendiri kann?  so ini lah masanyaa.. dah ko penat penatt kejer carik duit... so sekali sekala tak salah rasanya utk memanjakan diri sendiri camgini!

Ok... so apa option yg ko ade kalau ko tak kuar makan?  Kat The Khayangan nie diaorg ade sediakan....

DSC_4767 copy
A Romantic Candle Light Dinner in your own private villa!   
Awesome rite???

Yesssssssssss!!! It is!!! hehehe...

Serious this is my first ever experience!  bukan aku & en.teman jer yg baru first time nak merasa candle light dinner yg sebegini rupe.. Zaa & Lee pun first time jugak nak merasa satu moment indah dlm jalinan perhubungan suami & isteri! So, of coz we are really excited for this sweet and memorable moment!

Ok.. Jom tengok macam mana diaorg buat set up for candle light dinner nie!

DSC_4754 copy
meja makan yg kat ruangan dapur tuh diaorg angkat and pi bubuh kat tepi kolam!  Ramai gak pekerja yg datang buat set up... yg lelaki angkat meja kerusi dan nyalakan lilin disekeliling kolam.. yg pompuan dok kat dapur nunn di belakang sana utk sediakan makan malam kami berdua!  Btw, gambar tak guna flash.. so biler ade pergerakkan.. abis rupe org macam kene gegeran gempa bumi! haha!

DSC_4757 copy
Sentuhan yg paling romantik!  Love flowers with candles!

DSC_4760 copy
dah nama pun candle light dinner.. so harus ade lilin-lilin yg menemani kami disepanjang makan malam yg penuh romantiss.. aaauuww!!!

DSC_4758 copy
Semuanya telah tersedia indah...

DSC_4761 copy
Hanya menunggu kehadiran merpati dua sejoli utk makan beradap! ewahhH!

DSC_4764 copy
memang sumpahh aku nak ckp yg feelingg diaa.. perrgggggggghhh!! lain dari yg lain lahh! dengan redup2 sinar lampu neon kekuningan dan jugak cahaya remang lilin disekitar villa.. owhh.. owhh.. I just can't describe the feelingsssssss!!! *gonjeng memang hover excited*

So, now let's have a romantic candle light dinner!

DSC_4770 copy
Dinner is served!

DSC_4772 copy
Bee.. are we dreaming??? T___T

DSC_4773 copy
Kalau boleh takmo makan! nak duduk camgini jerr... You pandang I.. I pandang You! hahaha...

Ade 5 course of food yg dihidangkan pada kami...

DSC_4779 copy
1) APETIZER ~ Spring roll

DSC_4782 copy
2) SALAD ~ Seafood & fresh fruit salad

DSC_4783 copy
3) SOUP ~ Cream Asparagus
DSC_4781 copy
4) MAIN COURSE ~ BBQ Combination – prawn & beef Served With Steam Rice and Sautéed Vegetable

DSC_4785 copy
5) Dessert - Cup Ice Cream with Strawberry
Nak ckp satu jerr.... Kelima-lima food yg dihidangkan adelah SEDAP!!! Berbaloiii dan sangat puas hati dgn food yg sediakan!  Persoalan Halal atau tidak mesti timbul kan?  Ok.. before aku pegi aku dah siap2 tanyer pihak pengurusan villa nie.. yg kami adelah muslim.. boleh tak cater halal food? then diaorg kata diaorg memang ade caterer dari luar yg memang sediakan halal food utk guess yg stay kat situ!  

Alhamdulillah.. dengan rasa yakin so itu yg aku booking jugak candle light dinner nie..  Ok for your info, Romantic Candle Light Dinner nie tak termasuk dlm harga bilik ye! (eh tak story lagi berapa harga villa nie aku dpt kan... hehee.. takpe.. kite peram dulu harga villa ni! :p)  So you have to pay this dinner separately.. Nak tahu berapa harga candle light dinner nie?  Kalau aku bagi tahu rate RM memang agak terbeliak jugak lah bijik mato kan.. so aku bagi USD rate supaya nampak kecik sikit! hahaa.. total utk per couple for this romantic candle light dinner = USD90 nett!

 
DSC_4775 copy
Biler ade bibik.. jgn lupa hargai mereka!  Bibik aku nie baik walaupun muke dia ade sikitt garang! haha...
Memang aku tak nafikan agak mahall lah jugak for having this romantic candle light dinner.. but org kata peluang nie terkadang tak datang berulang kali.. kalau dpt ulang, syukurr alhamdulilllah... tapi kalau tak dapat tak ke rasa ralat!  Sebab aku tahu kalau kat Malaysia jgn harap nak dpt villa yg camgini plus with dinner at rate yg camgini pun!  So... aku pejam mataa jerk ckp kat en.teman.. "Bee.. sekaliiii jer I nak merasa Bee! kite nie mana lah romantik sangat pun... ckp pun terkadang org ingat kite nie bergaduh.. walhal kite bergurau... So apa kata kali nie alang2 dah dpt Villa nie pada harga yg murah.. so kite spent sikit lah utk candle light dinner nie.. so kalau lepas nie tak dpt nak berdinner2 romantika camgini lagi takpe dah.. I tak kisah... at least setidak-tidaknya I merasa lah jugak utk sekian kali nie!  Boleh tak Beeee??? :D"  Biler binik merayu melelehh kat bawah ketiak dia... adekah mampu utk dia kata tak boleh?? hahahhaa... so taktik nak kene pandai! :p

But serious aku memang selalu lah tengok gambar2 yg orang having this type of dinner.. dlm hati cakap... Adoiyaiiii.... Teringinnn nya laahhh haii nak berdinner camgini!  Biler lahh dpt merasa camgini!  Tapi aku tak putus utk berangan-angan.. and yes.. berangan nie pada aku satu bende yg cam wajib lah.. coz selalunya angan2 aku menjadik kenyataan! hehe.. syukurr alhamdullilahh...  Ni pada pendapat aku lah yer.. to me kalau setakat bercandle light dinner dlm restaurant kat hotel tuh aku rasa takde feel lah!  very common jer pada aku.. maybe aku nie sukakan nature.. so feeling aku lain  macam sikit! heheh.. but org kata kite tak rasa kite tak tahu.. so biler dah rasa baru tahu!  so basically bende nie ikut citarasa individu jugak.. maybe pada org dia tak rasa apa yg menarik pun dgn dinner2 camgini.. pada diaorg rasa biasa jerrrr!  so up to our own feelings actually!  Cam aku serious memang boleh terasa lah difference dia!

IMG_0353 CopyCrop
the romantic touch automatically can gives you a romantic mood!  *sumpah aku tak tifu*

IMG_0389 copy
It is because you can really focus to each other!

IMG_0363 copy
You look at me..

IMG_0370 copy
and I look at you with lots of love!

IMG_0293 copy
Love is in the air!

IMG_0325 copy
walaupun dah nak masuk 7 tahun usia perkahwinan.. acara makan beradap jgn sekali dilupakan!

Kalau makan nasik lauk sambal belacan... adelah lebih afdal suap dengan tangan.. supaya air tangan tuh melekat! tapi dah makan pun western food... so gaya gorjees kene jaga! haha..

IMG_0338 copy
Bee... TQ so much for having the same interest with me! 

IMG_0327 copy
You feel me and I feel you!

IMG_0319 copy
Eh.. korang asyik tengok kiteorg jerk makan.. jom tengok pasangan yg lagi satu tuh pulak makan! :D

IMG_0223 copy
Lee & Zaa having a romantic candle light dinner @ their own private villa!

IMG_0232 copy
pun main suap2 jugak walaupun dah ade anak 2 hokey! I loike!!

IMG_0235 copy
they enjoy it!

IMG_0267 copy
chomel gambar nie kan! :D

Memang lama lah kiteorg berdinner romantika nie.. amik2 gambar.. lepas tuh concentrate betol2 makan malam bersama.. owhhh memang melekat disanubari kenangan makan malam bersama kali nie!  aku rasa inilah makan malam yg palingg indah sepanjang aku berkahwin ngan en.teman!  maybe disebabkan suasana tuh yg buatkan ianya terkesan di hati.. tapi itu tak lah bererti pegi makan dikedai mamak di kaki lima tuh tak hebat.. noo.. not like that... cuma biler kite dpt merasa sekali pengalaman yg indah sebegini.. so haruslah ia menjadi kenangan yg abadi sehingga mati.. :)

Jam hampir 12 malam.. baru pekerja villa dtg bersihkan tempat makan.. so kiteorg sambung ngan aktiviti amik gambar.. nanti aku tepek kat entry yg lain lah gambar2 kami semua berCamWhore!  

DSC_4819 copy
lepas tempat makan dibersihkan.. kami lepaking dibawah gazebo utk mendengar cengkerikk bersiul!

DSC_4820 copy
Flower Love board & candle ditepian kolam tuh kalau ikutkan diaorg nak collect sekali gus waktu bersihkan meja makan.. tapi aku kata takyah.. biar situ sbb aku sukerr ngan semua2 tuh.. siap aku mintak extra lilin lagi.. kot ade yg terpadam aku nyalakan balik! hehehe...

DSC_4832 copy
sbb suker amik gambar byk2 sebagai kenangan!

DSC_4834 copy
TV terbukak.. tapi tak tengok pun! haha...

IMG_0397 copy
OK.. tilam & bantal yg empuk udah memanggil manggil! 

DSC_4836 copy
suasana begitu romantisss sekali!  aaaaaauuummmmmmmmmm!!!

DSC_4838 copy
memang dlm villa nie takde lampu terang.. semuanya malap2 belaka!

DSC_4842 copy
bersih-bersihkan diri sikit...

DSC_4844 copy
OK.. Good nite people! :)


13 comments:

*SiRibenMerah said...

u, bestnya tgk honeymoon..
jelesssssss hokehhhh~

Shu Shinju said...

wow...mmg romantik sgt... suka la tgk kak nin ngan abg nuar...

suka tgk gambar abg lee cium tgn kak za tu..mmg sgt comel !!!

wAnNy said...

arghh,cantek hokey!!romantik betul dgn lilin2 tu...
bile laaa nk pegi bali lagi nih.. ;D

PinKy MoMMa said...

owhhh terbuai dengan cerita kamu neena..kalau lah saya punya banyak masa..nak camni gok huhu

Muja.. said...

gambar tu semua saper yg tangkap yer..hehehh sgt cumelll...malu sayer tengok :)

opsiti78 said...

so suwekkkkkk......

Peri PiA said...

bace entry ni penuh romantis

zila said...

Tengok u punya candlelight dinner membuatkan diriku nak juga begitu..alone lah...ada feel x agaknya yerrr ??? hentam sajalah labu

Pinkjambu said...

stress tengok gambo!!! huwaaaaaa!! bestnyaaa!!!

mama tisya said...

mmg romantic tul...yg gmbr berdua tu saper yg tlg snap or mmg smua guna tripod??

pernah merasa candlelight dinner time 1st honeymoon kt tepi pantai..oh sgt best

pena rozie said...

romentiknyer...

bErRy said...

hey, that's our stay during honeymoon!.. very romantic and beautiful! but, kinda eerie sikit bila mlm.. huhuhu..

pijut said...

nak tanya la..camna nak nak dptkan tone kaler camni? edit guna apa?? cantik la gambar :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails