COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 10, 2012

Sunset Di Uluwatu @ Bali!

Dari Dreamland Beach, kami bertolak ke Uluwatu pulak...  Perjalanan mengambil masa lebih kurang 20 minit jer!

DSC_3865 copy
Ini lah dia keindahan dan keunikkan yg ade di Uluwatu!

DSC_3867 copy
YES! ini adelah salah satu tempat yg wajib anda terjah jika anda bercuti di Bali!!!

DSC_3868 copy
Kalau tak anda akan rugi sbb tak dpt buat muke cute sambil kata peace di atas permukaan muka bumi yg masyallah..... sungguh gorjes ini!!!

DSC_3872 copy
Ini lawatan aku kali kedua disini!
Tapi hatiku tak henti-hentii mengucapkan Subhanallah.. Subhanallah.. Subhanallah! 

DSC_3876 copy
First time pegi sama jugak in Jan 2008... and waktu tuh air tengah pasang.. tapi cuaca pulak mendung!  Tapi kali nie berbeza sikit.. cuaca cerah, tapi air pulak surut!  Pada aku kalau dtg waktu air tengah pasang ataupun air tengah surut.. tetap mempunyai panorama yg begitu indah dgn gayanya yg tersendiri!  Waktu aku dtg in 2008 dulu.. air tengah pasang, so memang jelass tampak kebiruan air yg menghempas ke dinding2 cliff di bawah itu! Sumpah awesome giler!! Kalau korang nak tahu apa keunikkan di Uluwatu nie dan nak tengok gambar versi air pasang.. gie terjah gambar2 tuh kat entry yg NIE!  Kat situ memang ade cerita detail about Uluwatu nie... apa yg perlu korang buat disini! apa yg korang perlu berhati-hati disini... sbb sini banyak monyet yg super duper genius yer! hehehe.. kalau korang memain silap haribulan korang leh jadik mangsa 'keganasan' si monyet! hehehe.. cam hari tu ade 2 org mangsa yg kiteorg nampak.. sorang budak pakai selipar warna warni.. abis selipar dia kene siat2 ngan si monyet tuh.. melalak sakan budak tuh.. sian kiteorg tengok! punyer lah kiteorg budget alert ngan si monyet.. sampai terlupa nak snap moment tuh coz semua org tergamam! uhuhu...

DSC_3884 copy
Baru aku nak feeling manja ngan en.teman kat sini...
Tup tupp....

DSC_3888 copy
Mat salleh sengettt nie nyibuk nak interprem! hahaa.. nie lah diaorg punyer sifat yg hover peramahh! :D

DSC_3897 copy
Kat sini kerja lain takde.. ber-CAM-Whore jek lah kejenya! :p

DSC_3907 copy
Us on top of Uluwatu Cliff!

DSC_3937 copy
Matahari dah semakin hampir melabuhkan tirainya!

DSC_3938 copy
Menadah muke utk effect cahaya matahari terbenam!

DSC_3913 copy
Dalam hati tetapp tak berhenti berzikir...
Subhanallah... Ya allah sungguh indah ciptaanMu ya allah! 

DSC_3917 copy
2 sekawan menikmati panorama yg menakjubkan!

IMG_9613 copy
Kalau rasa2 nak bunuh diri.. kat sini lokasi yg amat sesuai sekali! Muahahahaha.. But eh serious tau! Pak Made ckp banyak dah kes org bunuh diri kat sini! Uuuuhh! seriau dengar....

IMG_9617 copy
tapi time nie kiteorg memberanikan diri utk melihat keindahan yg terdapat di bawah sinunnnn!!!  We both adelah PowerPuff Girls!  suami2 kami yg jenis gayattttt skettttt! hahaha...

DSC_3939 copy
nampak tak bukti sapa yg paling cuakkk kat sini??? hahahahaha.. ampunnnnnnnn Beeeeeeeee!!! :p

DSC_3941 copy
Sian en.teman.. 2 kali dtg sini tak dpt lihat keindahan tempat nie ngan jelas sbb tak boleh pakai cermin mata! sbb cik Monyet takkan berdiam diri yer kalau nampak jerk cermin mata ke, subang yg labuh ker, rantai ker.. confirm dia akan tarikkkkkkk dan rampas dari ko! so ingat tuh.. so kalau nak nikmati permandangan kat sini.. sapa2 yg specky tuh make sure korang pakai contact lens ok! jgn jadi cam en.teman yg dah puas aku suruh pakai lens takmo!  dia kata tak selesa nak pakai lens kat bijik mato!

DSC_3953 copy
Isshh!!! ade jerk yg nak interprem kat dlm ruangan gambo aku tau! menchik!!

DSC_3924 copy
Anyway.. Ini lah dia permadangan indah di bawah sinunn!

DSC_3926 copy
air lautnya berwarna Emerald!

IMG_9624 copy
Yg kat atas cliff tu adelah Uluwatu Temple!

DSC_3968 copy
Ok selepas menyusuri tebing dan cerunamm yg indah tadi.. now kami akan ke satu tempat persembahan yg indah pulak! I'll continue in next entry yea! ;)

4 comments:

CikFi said...

bestnyer kak... romantiknyerr

wAnNy said...

masa saya smpai sini dulu hujan melebat..sedihhh..tp x lama pastu benti,then trus gelap,xde sunset2...siap terpelecok2 lagi,,ada tourist langgar..kelam kabut jekk..masa kitorang pegi nyet2 sume nyorok dan bertamadun..hihi

ratna said...

Cantik view tepi laut ni..tenang je

[z@ck] said...

Uluwatu Temple akak tak pergi ke? unik gila temple atas cliff..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails