COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 31, 2012

5 Star Luxury Bali Resort - Pan Pacific Nirwana Bali!

Alhamdulillah... sepanjang berada di Bali.. cuaca sungguh indah & baik sekali! Cuma di pagi hari nak balik ke KL jer hujan turun sekejap.. lepas tuh cuaca kembali cerahhh dan matahari memancarkan sinarnya!

Ok.. dihari pertama, petang lepas dah check-in tuh takde buat apa pun.. so apa lagi, aku ngan en.teman pergi lah membuat sessi lawatan rasmi disekitar kawasan resort yg berkeluasan 103 hektar ini! Luass giler vaviss ok kawasan resort nie! Ye, al maklum lah kawasan padang golf.. so harus lah luas kan.. tapi yg bukan kawasan padang golf pun memang luass hokey!! tak caya... jom tengok dan sama2 kite buat inspection, betol ke idak resort ini mempunyai ciri 5 Star Luxury Resort seperti yg diperkatakan!      

"Let's discover a lush 103-hectare hideaway built
atop a sheer cliff with breathtaking views of the Indian Ocean and Tanah Lot"

DSC_4969 copy
Aku memang suker berkaki ayam kalau berada dikawasan padang kapet yg  menghijau sebegini!  Seriously terasa sungguh bebasssssss!  Ok let's walk...

DSC_4977 copy
Lobby hotel dan sebahagian restaurant-restaurant yg mengadap lautan hindi!

DSC_4976 copy
Resort ini memang betol2 bersebelahan dengan Tanah Lot Temple!

DSC_5788 copy
Kite zOOm in sikit pura tanah lot!  Basically kalau dari hotel nie, kalau korang nak ke Tanah Lot memang ade free shuttle! just arrange it with Front Desk.. insyallah diaorg akan arrange kan korang punyer transportation pergi dan balik!  Cam kiteorg tak pegi dah lah Tanah Lot coz hari tuh waktu balik dari buat Water Rafting kat Ayung River, kiteorg dah visit Tanah Lot dah.. so takde lah rugi masa nak kuar dari hotel nie utk gi wat visiting lagi! hehehe.. aku nie memang saiko sikit, kalau dah duduk hotel yg aku rasa cam bestt.. memang aku takmo kuar2 dari hotel lagi dah coz I just want to spent up my every single little second kat tempat yg aku bayor.. so baru lah rasa berbaloi! :D

DSC_4979 copy
Sesapa yg kaki golf, resort nie sangat sesuai utk korang terjah!  Aku yg bukan kaki golf ni pun dok henjoy tengok org main golf kat sini sebab biler dia pukul bola golf... aku pulak yg dpt bayangan camne biler dia hayut kayu golf sambil matanya terlihat pada keindahan persekitaran yg Subhanallah ini!

DSC_4975 copy
Ini adelah salah satu kawasan kesukaan aku!  dan tempat nie jugak lah yg membuatkan aku tertarik nak datang kesini sebenarnye! hehehe... nak tahu kenapa? it's be'coz kat sini kite leh duduk lepak sambil menanti saat matahari terbenam! Waktu en.teman amik gambar nie, matahari dah pun memancar direct dihadapan kami which lebih kurang 3 jam lagi matahari akan terbenam!  so tuh yg nampak cahaya memutih!  Perasan tak ade payung2 comel didirikan kat depan tuh?  haa... kat situ nanti diaorg akan bubuh cushion2 comel bile menjelangnya saat sunset! 

DSC_4974 copy
Actually kawasan nie dimiliki under restaurant TLC! Kat resort nie memang banyak restaurant.. ade lebih  kurang 7 restaurant tau! gilerr aaarrr.... yg aku discover dua jerk iaitu TLC nie ngan tempat breakfast! hahaha... yg lelain tuh memang aku tak sempat nak pi terjah pun utk lihat camne rupe restaurant tuh coz sgt kesuntukkan masa!  kalau stay more than 1 night maybe boleh lah singgah ke restaurant tuh utk amik2 gambar walaupun tak dine in kat situ!  So, kualiti masa yg ade seciput harus lah digunakan sebaik mungkin dengan bercandaaaa! :p 

DSC_4978 copy
Ok.. let's move on... kite tengok apa yg ade diatas sinunn!

DSC_4981 copy
Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Memang aku golek-golek Kuch Kuch Hotta Hai hokeyyyyy kat sini! hahahaha... Seriouss I loikeeeeee this place!!!

DSC_5011 copy
YaaaaaaaHhhhooOOOoooooo!!!!Btw... ko nampak ade Gazebo comel kat belakang tuh?  Sabar.. jap lagi kite terjah!

DSC_5015 copy
Damn peaceful!

DSC_5023 copy
kalau aku punya sayap... udah lama aku terbang disekitar kawasan yg sungguh gorjes ini!

DSC_5031 copy
dah tak boleh terbang.. kite jalan kaki jer laaaaaaa Bee!!!

DSC_5030 copy
Underneath pokok kelapak.. I'll wait for you....

DSC_5032 copy
Dah lah... jom lepak bawah my favorite pondok nie pulak!

DSC_5029 copy
santai sengsorang mana chomel.. kene berdua baru extra chomel.. ko tak nampak sapa yg paling chomel dlm gambar nie? hahaha.. tak menahan aku tengok muke en.teman!

DSC_5034 copy
We love sea breeze!!!

DSC_5038 copy
waktu dok lepaking kat bawah gazebo.. ternampak segerombolan manusia ini sedang meeting!

DSC_5040 copy
hehee... family mat salleh nie tengah wat rehearsal for their wedding rupenye!  Haii.. bestnya lah kan kalau dpt buat wedding kat Bali nie.. tempat memang awesome giler!! Angan-angan yg tak bisa menjadik kenyataan.. so yg ku termampu takat nie bermimpi jek lah nak buat garden wedding kat Bali!  T_____T

DSC_4987 copy
Duduk di bawah private gazebo sambil menikmati kebiruan Lautan Hindi yg terbentang luas di hadapan resort ini!  disebabkan resort nie diatas bukit, so memang nan hado pantai utk bersantai-santai lah ye disini!

DSC_4986 copy
This is the other side of resort!  Dari kawasan gazebo yg kiteorg lepak.. kalau toleh belah kanan akan nampak pura tanah lot.. then kalau toleh belah kiri leh nampak sebahagian lagi kawasan hotel yg mana disekitar kawasan nie ade beberapa kolam renang yg tak sempat pun kami nak berenang! uhuhu....

DSC_5800 copy
Disebabkan resort nie takde pantai.. so diaorg sediakan a few gazebo yg mengadap lautan hindi!  Seriously I love this landscape too! Dan gazebo gazebo ini jugak lah menjadik salah satu sebab musabab kenapa aku nak stay kat Pan Pacific nie coz aku boleh mengadap lautan yg membiru seluas-luas permandangan!   

Dalam pada lepak.. tup tupp dah nak sunset! owhh.. nak kene kejar pi tengok sunset! actually kalau nak tengok dari bawah gazebo nie ok jer.. tapi kiteorg saja nak gie tengok sunset dari tempat lain which akan di kongsi di entry berikutnya nanti! (saja notti nak suruh korang tertunggu tunggu! :p)  

Anyway.. waktu kiteorg lepak2 kat gazebo nie.. Lee and Zaa memang takde ngan kiteorg sbb diaorg bantai tido dan berehat kat bilik! hehehe... so kiteorg pun takmo kacauu.. kami pepandai jek bawak diri sendiri ngan wat aktiviti sendiri amik gambo & bersantai di bawah gazebo.. tapi biler dah makin nak ke sunset.. tup tupp....


IMG_1214 copy
depa muncul dengan menjadik paparazzi kami! huh.. sib baik kami takde wat aksi terlampau masa diaorg snap gambo nie! hahaha...

Biler nak kejar kan si sunset.. plan asal nak pi melawat kawasan sekitar swimming pool telah pun terbantut!  Tapi sib baik dpt gak cover on the next day before check out!  

DSC_5820 copy
Seriously besar godang swimming pool dia!

DSC_5824 copy
Mengenang nasib tak dpt mandi kolam dan main water slide tuh! uhuhu... Tu lah, sapa suruh stay satu malam jer?? *sentap* uhukk uhukk.. takpe.. itu tandanya dia suruh datang lagi sekali ke sini sebab tak dpt mandi pool plak! hahahaaa.. :p

Timing very limited coz sunset kat Bali around pukul 6 petang.. kalau ikutkan nak mandi pool belah malam, tapi apakan daya aku terpaksa buat pilihan sama ade nak mandi pool or nak  lepak kat TLC during dinner!  end up pilih lepak kat TLC jer sbb en.teman kata mandi pool kat mana2 boleh mandi.. kalau nak relax with chill environment, lain tempat lain atmosphere nya!

DSC_5867 copy
Ariel views of main pooL! seriously kat sini banyak giler vaviess swimming pool nya!  nie on the way aku nak naik ke atas.. ade banyakkkkk lagi kolam2 yg lebih private!

DSC_5868 copy
Berangan konon hari kedua before check out nak mandi kolam jugak.. tapi tetap hampehhh coz it's my birthday!  So, timing plan dah lari coz ade unplanned cake turn up! haha.. btw, nie pool di bahagian atas!

DSC_5873 copy
This is another pool! Kolam2 yg di area atas nie lebih privacy! 

DSC_5874 copy
This is another section of swimming pool kat resort nie! uhuhu.. lelehh air liur jek aku tengok gambo2 nie balik coz sedey tak dpt rendamkan badan dlm kolam yg banyakk iteww!!!

Eh btw, kat sini ade SPA tau.. biasalah hotel2 camgini mesti ade Spa Center diaorg sendiri kan.. tapi serious aku tak sempat lahhh nak pi terjah SPA dia.. memang tak de intention pun nak pegi wat urutan coz memang harga dia mahal kebabom lah sikit... tapi aku just suker nak pi terjah just utk amik2 gambar!  tapi tetap tak sempat coz rushing just for 1 night stay.. seriously tempat nie sangat luas utk diterjah dlm masa satu hari! terjah tuh boleh terjah.. tapi ko kene ade kos melepas sikit lah!  Yg mana nak mandi pool nya.. yg mana nak melepak nya.. yg mana nak amik gambar nya.. haih.. senang citer memang tak cukup masa lah!  Takpe lah.. mana tahu ade rejeki next time kami kemari lagi.. aalaaa.. welll ini kan kampung kiteorg! muahahahaha...


7 comments:

Anum said...

seronoknya

wAnNy said...

luas gilesss!
x sabo nk tgk sunset..cpt2 update ;D
btw mmg comel muke en teman kat gazebo tuh...hahaha

mama tisya said...

best tul dpt melompat pastu baring2..mmg mcm resort tu korang yg punye

Ann@zanyra said...

waa..cantik giler resort ni..aiyo kami yg mcm xpernh trpikir nk ke bali pun rs mcm dh tertarik nk ke sane pulak:)

Bitt (double IS) said...

dok lepak sini lama2 sebab ismeth dok tengok pool dlm pic u neh..hahhahaha serius best pool situ...banyak gilakkk...

padan la uncle i selalu ulang alik p sana...padangnya luas gabak dan cantik..

btw, u always cunss! ;)

Nur Hareza said...

minta izin letak link blog neena ye.. (da letak da pun..hi3)

Hemu Hemu said...

bessnyer....
neena...gambar yang diambil guna kamera nikon kan? lens jenis ape erk...? masyaAllah sooo cantik....sama manis ngan tuan punyer blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails