COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 8, 2012

Rumah Makan Padang ACC Minang @ Bali!

Ok.. hari nie kite sambung cerita percutian ku di Bali tempoh hari!

Masih di hari pertama... Lepas dah check in @ Tune Hotel Kuta, petang tuh kiteorg ade 1/2 Day tour!  before gie jejalan.. tangki perot harus di isi dulu donggg!  barulah kuat tenaga batin nak jejalannn... :p

Kiteorg mintak Pak Made bawak kiteorg ke kedai makan yg Halal! biasanya kat Bali nie paling senang utk mendapatkan makanan yg Halal adelah Masakan Minang & Padang.. insyallah memang Halal!  or else boleh makan kat kedai makanan seafood... senang sikit biler takde daging, takde lah nak fikir2 disembelih ke tidak!  tapi yet kalau kat kedai seafood pun baca lah menu dia betol2.. kalau takde nampak masakan dia bubuh arak.. memang boleh makan dgn yakin! tapi biasanya restaurant2 besar dan mahal2 yg style org putih jerk yg masak gunakan arakk.. kalau yg kedai biasa2 jarang lah diaorg masak seafood guna arak coz cara masakkan diaorg lebih kurang sama jerk cam kite kat malaysia nie... masak sambal lah.. buat style bakar2 lah.. so kalau Yakin dgn kedai makan tuh.. sila lah makan tanpa Was-Was ye!  Tapi kalau ko Was-Was, dah tak yah makan! muahahahaa.. :p   

Pak Made bawak kami ke Rumah Makan Padang ACC Minang yg terletak di Jalan Raya Tuban, Kuta!

IMG_9208 copy
Kedai ACC Minang nie betol2 berhadapan ngan patung kuda nie!  dan jugak dekat betol ngan airport Ngurah Rai!

DSC_3747 copy
Aku dah biasa 'kepeningan' di kedai masakan minang camgini... Zaa yg baru first time!

IMG_9206 copy
So, dia adelah kepeningan jugak biler lauk penuhh satu meja! hahaha.. terlopongg gak lah mulut dia! klakar time nie... Zaa ingat cam semua lauk kene makan... So aku ckp kat dia.. takyah... makan mana yg nak jer.. nanti diaorg akan kire based on lauk apa yg kite 'SENTUH' jer! 

IMG_9205 copy
Muke pasangan 'kerekk' sbb dah biasa makan masakan minang/padang! :p

DSC_3753 copy
tengok sapa yg paling tak sabar nak makan! hahaha...

DSC_3754 copy
senyum lah.. senyumm lah.. ahai cikmek molek! :D
Harga makanan kat sini boleh tahan gak lah.. utk 4 org makan hari tuh kiteorg bayar around RM60++... tapi ok lah banyak gak lauk yg kiteorg amik that day!  Dari segi rasa masakan nya, not too bad! ok laa.. but sepanjang berada di Bali hari tuh, kiteorg adelah singgah dibeberapa buah kedai makan nasik padang... and ternyata lain kedai, lain citarasanya! tak kisah lahh... yg penting HALAL dan ade kesedapan nya tersendiri! :)

Ok.. lepas makan kiteorg teruskan perjalanan ke sebuah pantai nan indah!  Will share with you guys after this yea! ;)

7 comments:

Anum said...

wah seronoknya jalan2

Shu Shinju said...

banyaknya menu atas meja... shu x penah rasa masakan minang/padang.. nanti leh try..:)

Yana@Nana said...

yana singah sini baca.x dpt g dpt tgok pun jd lah.mane tau kalu g dh tau serba sikit kawasan at sana heheh

[z@ck] said...

apa beza masakan minang n padang akak?

mr and mrs sapic said...

kak acc stat yan bace pasal akak g bali lg...tros lelaju soh asben simpan duit..nk g bali lg...bali bes gle kan.....

La Cocca Di Papa' said...

x rase sakit perut ke? haritu kitorg gi bali x berani nak makan kat restaurant... korang ni mmg berani betullah salute!!!

Fabulous Me said...

Hari tu ada singgah sini. Supir jepot2 je trus ask die bwk mne2 nasi padang halal.. Mmg lapo menggile masa tuh. Sampai tatau ape name kedainye. Ahaks.. Ni u dah review bru pasan this is it! Mmg masakan padang sodap n menggile. Kalu2 kt mesia ni agak2 rindu weols p Sari Ratu menyantap.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails