COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, May 23, 2012

Minang Permai Masakan Padang @ Kuta Bali!

Lepas sejam mengurut tapak kaki... cecepat kiteorg balik Tune Hotel utk check out!  Actually pepagi before kuar gie shopping kat Hard Rock and gi mengurut.. kiteorg dah siap2 check out from our room coz kiteorg tahu kiteorg confirm akan lewat balik ke Tune balik!  Tune nie bukan boleh main late check out ke apa.. kalau dia kata kol 11 time check out.. kol 11 lah bilik ko akan automatik jadik gelap sebab segala bekalan elektrik akan terputus! haha.. well.. dok hotel budget camgini lah.. tapi aku tak kisah.. janji tempat selesa cuma kite lah kene pepandai sikit plan out kite punyer masa!

So.. like kiteorg hari tuh kuar pagi.. then tinggalkan beg kat reception.. itu pun diaorg charge around RM8 kot satu beg utk diaorg simpan dlm loker diaorg.. ok lahh tuhh.. takde lah mahal mana pun... So, senang.. dah check out awal2.. kot lah kalau terlajak pun tak risau!  So, sesampainya  kami di Tune.. Pak Supir dari hotel penginapan kami yg seterusnya telah pun menunggu kehadiran kami utk dibawa ke hotel yg terletak tidak berapa jauh dari bandar Kuta which lebih kurang setengah jam perjalanan camgitu!

IMG_9794 copy
TaTa Tune Hotel!

DSC_4567 copy
Datin Seri & Puan Sri sedang menuju ke dalam kereta rasmi! :p

DSC_4573 copy
Memasing dah kebulurr giler dah time nie! hahaha.. tu lah menyoping sampai lupa kediri... amikk kauuu tup2 dah lunch! Yang si Lee dah memekak.. nak makannnnnnn nak makannnnnnn!!  So mintak lah Pak Supir kami berhenti di mana2 kedai muslim yg menyajikan masakan padang!  

YESSSSSS!!! hahahaa.. hoverr excited dpt jumpa kedai makan! :p

IMG_0036 copy
Kat sini agak berlainan cara hidangan dia... basically apa ko rasa nak makan, ko pegi lah amik sendiri.. just tunjuk lauk apa ko nak then dia akan bubuh dlm pinggan which is agak contra ngan kedai makan kat ACC Minang nie yg saji penuh satu meja makan! hehee.. but tak kisah lah cara mana sekali pun.. yg penting sedapp!! which is veryyy lahh the sedappp I telll youuu kuah masak lomak kuning kat dlm pinggan ituuuu!!! :D

IMG_0044 copy
Seronok dpt jumpa nasik dan dpt makan sedap! :D

IMG_0047 copy
kalau ke Bali.. make sure korang jgn lupa utk try minum teh botol yg chilling ini!  Btw, biler tengok gambar nie.. serious aku tak leh lupa si Lee & en.teman dok berlawan ckp.. "So, nak guna sapa punyer pembukak penutup botol nie?" hahaha.. memang sah bengong! 
Pak Supir kat Bali memang terbaekkk lah!! ko nak makan diaorg oke jerr.. tak kisah menungguu.. itu lah yg aku super duper suker kalau ke Bali!  korang akan dilayan bak tuan puteri dan maharaja tatkala berada disana.. ko nak mintak tolong apa pun boleh.. walhal nak berhenti makan nie bukan lah dlm agenda dia pun!  sepatutnya dia terus bawak kiteorg dari Tune Hotel ke hotel mereka aje... but yet diaorg sangat baik bile sanggup tunggu kite makan dlm masa 1/2 jam!  Serious service camgini memang terbaekk!  Ade lah kami pelawa dia makan sekali.. tapi dia taknak! dan ini memang tabiat biasa pak supir kat sana.. ko offer diaorg makan sekali sama2 biasanya memang diaorg menghormati kite.. dia hanya akan duduk dlm mobil mereka sahaja! Cerr ko buat camgitu kat sini.. jgn lah ko harap nak berhenti dimana2 walaupun seminit dua! Kalau time jalan sesak.. cer ko naik teksi and mintak pegi ke jalan tunku abdul rahman ke apa ke.. confirm dia kata.. Sorryy.. saya tak pegi! gggrrrrrr..........

Ok lah.. next entry will continue our journey to another wonderful resort @ Bali!  So stay tune ok! ;)


1 comment:

opsiti78 said...

seronok baca neena nyer story....bestnya dpt makan nasi padang....nasib kat kg baru ada kedai minang yg sedap....boleh gak merasa mkn nasi padang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails