COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 28, 2012

Berapa Harga 1-Bedroom Pool Villa di The Khayangan Dreams Villa Kerobokan BALI?

Ramai gak yg bertanya kat aku berapa harga satu malam 1-Bedroom Pool Villa di The Khayangan Dreams Villa Bali nie...  Ok.. meh nak share ngan korang!  org kata kalau lagi banyak kite berkongsi.. insyallah lagi banyak pulangan yg kite akan dapat suatu hari nanti! ;) 

Ok, untuk 1-Bedroom Pool Villa nie...
*our love flower board masih teguh disitu walaupun dah semalaman.. bangun2 pagi bukak jer pintu bilik terasa begitu nyaman sekali*



IMG_0826 copy
Eh.. betol korang nak tahu nie???

IMG_0874 copy
Eh... perlu ke kite share ngan diaorg ek? :p

IMG_0841 copy
Apa kata this time kite jadik kedekutt sikit! muahahaha...
Eh... not good.. not good... tak murah rejeki nanti kalau kedukut! :p

IMG_0970 copy
For 1 night stay, we pay only RM407.00 per villa per night! Yeayy!!!

Mahal atau murah??? Ok.... sapa2 yg rajin survey harga villa which come with private pool akan tahu lah harga yg aku dpt RM407.00 ni mahal ataupun murah!  Kot ade yg tak tahu biasanya berapa range harga utk pool villas camgini... ok meh sini aku tunjuk...  

Nampak tuh.. nampak tak 50% off tuh?
Haa.. aku grab yg ini laa... Promotion nie dari Air Asia Go Holiday!

But kalau korang nak tahu, aku buat print screen nie after aku purchase aku punyer villa hari tuh.. sbb terlalu excited nak beli, terusss terlupa nak wat print screen! haha.. tup2 biler check balik.. rate dia berubah sikit.. dari RM407 ke RM424.. biasalah harga online nie memang fluctuate kan... but yet harga RM424 nie still murah hokeyy!  nampak tak harga original dia berapa kat situ?  around RM849 which is memang standard price utk accommodation yg jatoh dlm kategori pool villa camgini ye!  So, biler dpt 1/2 price.. maukk tak giler meroyan aku nak pi duduk pool villa camgini? hehehe...

Dan pasal dpt 1/2 price nie jugak lah yg membawak aku pegi bercuti lagi sekali ke Bali! haha.. serious aku nie memang ade satu penyakit yg memang sesaja suker gatal buat survey2 biler tengah dok free... tempat yg paling aku suker terjah utk godek2 promo yg murah adelah Air Asia Go Holiday dan Agoda!  Serious kalau ko bernasib baik memang boleh dpt harga bilik yg berbaloi-baloi cam yg aku dpt nie!  Pokok pangkal nya ko kene lah rajin buat survey.. masuk website sana.. godek website sini.. coz promotion nie berubah ubah.. dia bukan sentiasa ade.. and the best part about Air Asia nie kengkadang tuh... dia tak announce pun ade promotion big sales.. but yet ko boleh dpt certain hotel with good deals! kalau malasss... sendiri mauu ingat lah ye! :p

Sebenarnya kalau diikutkan hati nak jerr aku stay 3 hari 2 malam kat Khayangan nie since dah dpt harga murah kan.. then biler mengenangkan harga utk romantic candle light dinner pun boleh tahan ratenya.. so en.teman kata buat kos melepas! haha.. so dia bagi option.. sama ade nak stay sini selama 3 hari 2 malam with candle light dinner.. then tak yah stay kat Pan Pacific Nirwana.. or else stay sini just 1 night plus candle light dinner and plus stay 1 night kat Pan Pac! owhh.. tetiba aku jadik tamaK! hahah.. so aku ckp.. harus dptkan semua.. takmo kos melepas.. walaupun sekejap... walaupun hakikatnya hati meronta-ronta tak puas menginap di Pool Villa Khayangan yg gorjes nie... tapi aku lawan napsu serakahh ku ituu.. janji dpt merasa kesemuanya! hehehe...

Ok.. this is just for your info, The Khayangan Dreams Villa nie ade 2 cawangan tau.. satu terletak di Kerobokan which itu adelah tempat yg aku menginap.. and another cawangan ade kat Seminyak!  Biasanya aku notice yg cawangan Seminyak nie agak mahal sikit berbanding Kerobokan!  Basically.. Features villas more a less the same.. bak org kata sama tapi tak serupa!  Yg kat Kerobokan ko punyer living hall yg luas which kat seminyak takde.. ok aku pulak nak jadik pemalas nak explain pepanjang... saja nak kasik korang jgn malas utk survey apa perbezaan antara Khayangan Kerobokan & Khayangan Seminyak.. so sila survey information di Official Website The Khayangan Dreams Villa nie ye! :p  


DSC_4831 copy
dengan bilik & service yg tip top...

DSC_4854 copy
seriously terasa bagaikan satu mimpi biler dpt menginap di Pool Villa @ rate RM400++...
Nie second time aku dpt stay kat resort yg berkonsepkan Pool Villa camgini!  Dulu.. first time stay kat Kamandalu Resort and Spa during our marriage HoneyMoon!  Memang aku suker stay kat villas yg ade pool.. coz to me it is really privacy... really relax.. and calm.. walaupun villa itu dikelilingi dinding semata.. tapi atmosphere dia sungguh berbeza sebenarnya!  Pasal tuh lah kalau ade offer2 yg giler vavisss camgini.. seboleh mungkin aku takmo melepaskan peluang utk terjahhhh jugak coz just imagine kalau kat Langkawi pun room yg biasa2 like kat resort2 di area Tanjung Rhu pun hargaa lagi mahal dari Pool Villa nie okk...   

Anyway... now we move on to second day @ The Khayangan Dreams Villa nie.. hari kedua merupakan hari terakhir kami disini... Sarapan pagi datang kepada kami tepat jam 9 pagi! 

DSC_4860 copy
Everything being prepared just in side your villa!
Ko nampak MEM Besauuu tengah beristirehat di bawah gazebo sementara menunggu bibik siapkan breakfast? muahahaha..

DSC_4871 copy
Memang serious aku jadik MEM besauuu sepanjang berada disini! haha.. and biler tak banyak buat keje.. maka badan pun naik lah sekilo dua! uhuhu..  

DSC_4876 copy
"Tan Sri" Khairol & "Puan Sri" Neena Gonjeng!

DSC_4878 copy
Kami memilih Nasik Goreng Telur & Mee Goreng Telur for breakfast!

DSC_4886 copy
Lepas breakfast.. cecepat terjun pool.. oohhh.. rugii wooo kalau tak mandi puas2..

DSC_4890 copy
Yang ko bayar mahal tuh sebab private pool nie lah.. so baik gunakan kemudahan yg dibayar seboleh mungkin!

IMG_1051 copy
Binik:  Bee.. best giler Villa nie kan.. kalau boleh takmo balik!
Lakik:  Takpe.. nanti ade rezeki kite datang lagi ok!

DSC_4899 copy
Checking out with sedey mood!

Ok.. nie aku nak tunjuk kawasan The Khayangan Dreams Villa Kerobokan nie...

DSC_4903 copy
dari main reception ko toleh kiri ko nampak nie...

DSC_4904 copy
ko toleh kanan ko nampak nie!

Seee.. serious sempoi giler kawasan villa nie kan?  Tapi biler dah berada di dalam your own private villa... sungguh ko tak ingat pun rupe kat luar nie camner kekdahnya! hehehe...


12 comments:

POSH76 said...

mmg berbaloila beb...kena rajin survey....tak puas tngk gambo...balik kang nak tngk kat umah

yana lyana said...

bestnye..thanks for sharing :)

wAnNy said...

bestnyee,,ada rezeki pasti nak jugak duduk villa kat bali nih..gerammmmmm ;D

harga bilik mmg suke berubah2..hari ni tgk lain,esok dah harga lain..

Shu Shinju said...

ohh...shu jadi giler sekejap tgk entry ni.. serius rasa nak pi...huhuhu... murah la kak... mmg bertuah la kalau dapat dok pool villa camni..

AIN NAZRI said...

wah mengujakan... rasanya saya pon kena rajin2 survey kalau tempat mcm ni..

RealDahlia said...

WOW!!!!!!!!!!!!

Rara Nasiha said...

bestnya bestnya ! :)

Pinkjambu said...

mampos tengok entry nih, giler ah!! memang sangat berbaloi baloi!! thanks ye neena for sharing!! huhuhuh

mama tisya said...

berbaloi222 la dpt 50% dr normal rate...sgt best

Daus Zila said...

Nak tanya u guna credit card or debit ? Klu guna debit boleh tak ?

Daus Zila said...

Hye..nak tnya u guna credit card or debit ? Klu guna debit boleh tak ?

NeenaAnuar said...

Daus Zila: hi... I guna credit card... not to sure if they can accept debit card.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails