COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 18, 2012

Sepetang Di Tanah Lot Bali!

Actually... kalau takat aku berdua ngan en.teman rasanya tak singgah dah kot ke Tanah Lot nie buat kali kedua!  Tapi disebabkan Lee & Zaa baru first time nak ke sini.. so aku fikir dah alang2 balik dari water rafting.. baik lah singgah jek terus ke sini!  At least Zaa & Lee dpt lah mengenali Tanah Lot yg menjadi mercu tanda Bali!  Ibarat kalau ko dtg Bali tapi ko tak bergambar kenangan di Tanah Lot adalah kurengg lengkap lah gitu! hehehe....

Asalnya nak lah bergaya cam si cewek tuh... tup2 en.teman kata.. dahh dahh.. tak yah lah mengangkang sgt! buruk benor rupenya! chet!!! kalau aku kangggkanggkangg depan dia jerr kangggggggg... mauu dia kata aku buruk??? muahahaha.....


DSC_4293 copy
Ukiran pintu gerbang yg sungguh unik!

DSC_4310 copy
Gaya si Lee kalau berbinik dua! muahahhaa... lawakk plak gambar nie aku biler aku tengok bebetol! nampak cam si Lee tengah pimpin tangan aku.. walhal tangan aku dah angkat ke atas! hehehe....

DSC_4305 copy
Marilah kite menuju ke Tanah Lot!  Dari pintu masuk sampai lah nak ke pura tanah lot.. memang banyak kiri kanan penuh ngan tempat shopping!  Serious mata nak julingg julingg!  hehehe...

DSC_4413 copy
dlm pada jalan sesama.. elok jer sampai kat sini.. boleh plak kiteorg berpisah!  Aku, en.teman & pak made sekali.. pusing2 carik Zaa & Lee entah kemana dah menyorok! hahaha... maybe waktu diaorg amik2 gambar kami dah lost to each other!  nak carik pun tak nampak sgt sbb ramai org!  takpe lah.. nak wat camne.. nanti ade jodoh pasti kami bertembung semula! :D

DSC_4315 copy
Itu lah dia Pura Tanah Lot!

DSC_4330 copy
Dah dtg kali kedua pun tatapp nak amik gambo!

DSC_4332 copy
Teruja nya macam baru pertama kali dtg melawat! T______T

DSC_4334 copy
Tak fedulikkss!! DULU datang ngan camera ciput.. skg dtg ngan camera godang! :p

DSC_4337 copy
DULU tak dpt gambo wide angle camgini.. skg dpt! :p

DSC_4340 copy
On the other side of Pura Tanah Lot.. ade lagi satu pura kat sini i.e. Pura Batu Bolong!

DSC_4312 copy
Lupa nak citer, baju Bali yg berwarna biru nie aku beli kat Kuta waktu en.teman & Lee beli seluar merah diaorg yg buat water rafting tuh!  Tak basuh terus pakai! belasaaaaaaaahhh ajeee.... kata hardcore traveler! heh! :p

DSC_4317 copy
Kat sini pasir dia hitam coz ade pergunungan gunung berapi kat sini!

DSC_4321 copy
Cuaca kat sini kejap kang mendunggg.. kejap kangg panass!

DSC_4342 copy
sekali sekala biler ade gambar senyummman poyo camginii cool gak eh! :p

DSC_4344 copy
Pak Made kalau ade kat KL.. memang aku nak suruh dia join One Channel Photography! Leh jadik co-partner en.teman buat job shooting wedding! hehehe...

DSC_4345 copy
Kalau camera ko ade kat tangan Pak Made... Insyallah tak perlu risau kot2 gambar ko tak menjadi!

DSC_4346 copy
Bee, next time kite dtg sini kite pakai baju pengantin ek!  Camera you dah cool... ade Pak Made sebagai photographer lagii chill! :D

DSC_4351 copy
Hah.. tapi bukan main mendung.. now dah panas!

DSC_4353 copy
baru lah nampak permandangan yg cantik sikit... if not kelabu asapp jerk!  Btw, kiteorg nak menuju ke pura diseberang sinun!

DSC_4354 copy
kat Pura Batu Bolong nie tak seramai org kat Pura Tanah Lot!

DSC_4358 copy
Nak amik gambo tenanggg jek!

DSC_4364 copy
kalau agak2 tension.. dtg sini utk lepaskan tension sambil menjerit sekuat hati... jgn gi terjun bunuh diri lak!

DSC_4366 copy
waktu nie matahari dah semakin menurun... tapi belum sampai waktu sunset lagi!

DSC_4369 copy
Dalam perjalanan patah balik dari Pura Batu Bolong ke Pura Tanah Lot.. terjumpa kawasan menghijau nie!  penat aaarrhh! duduk aaahh jap sambil menikmati keindahan suasana disini!  kat belakaang aku memang ramaiii org dok lepak2 sambil beriadah dan menunggu waktu sunset disini!

DSC_4370 copy
Jalan ke depan sikit lagi.. tup2 terjumpa pulak ngan cowok cowok Bali nie!
Then kami teruskan perjalanan utk turun semula ke Pura Tanah Lot... tup2 terserempak jugak akhirnya ngan Zaa & Lee!  rupenya diaorg pun mencarik kiteorg tapi diaorg pun budget akan bertembung ngan kiteorg gak nanti!  tapi diaorg dah cover pura tanah lot.. so now they are heading to Pura Batu Bolong! hehhee.. kami dah buat perjalanan songsang!

DSC01999 copy
Pak Made berpisah ngan aku & en.teman.. dia bawakkan Lee & Zaa plak ke Pura Batu Bolong!

DSC01981 copy
Sib baik masing2 ade kelek camera.. so kalau terpisah pun takpe!

DSC02017 copy
dalam pada diaorg...

DSC02046 copy
jejalan kat atas nie...

DSC_4373 copy
aku ngan en.teman turun kat pura tanah lot pulak!

DSC_4386 copy
air suruttt.. dpt lah kiteorg turun sampai ke sini!

DSC_4385 copy
kiteorg pi terjah ke belakang pura tanah lot!

DSC_4391 copy
time nie mintak tolong mat salleh amikkan gambo! :D

DSC_4395 copy
see.. sebelah cerah.. sebelah mendung! memang matahari dok main cakkk cakk ngan kiteorg time nie!
DSC_4396 copy
kalau air tengah pasang.. memang tak leh turun sampai ke sini!
 

DSC_4398 copy
teruja pulak aku tengok bentuk muka bumi kat sini!

DSC_4399 copy
sekali imbas nampak cam ala2 hot spring... walhal air laut jek!

DSC_4400 copy
ramai org masuk kat bawah pura nie!  aku tak tahu apa yg ade kat situ.. malas nak pi tengok.. just amik gambo dari jauh je!

DSC_4406 copy
pakej lengkap... penat, panas, melekit, hitam, berkilat!
 

DSC_4302 copy
Ok... now it's SHOPPING TIME!!!!

DSC_4301 copy
jejalan kat tempat shopping...

DSC_4416 copy
tup2 terserempak ngan Lee & Zaa tengah wat shopping disini!  So sesama kami menghabiskan duit disini!

DSC_4415 copy
Confused jap.. aku nya muke tensi sbb fulusss makin susutt... duit yg juta jutaa dah tinggal ribu2 ribu jerk... yg si tokey kedai nie apa ke hal muke tensi gak? patotnya dia tersenyumm leborrr sbb dpt byk untung kami dok boronggg sakan kat kedai dia.. oh takpe.. anggap je lah dia tengah P! :p

Apa pun shopping dia Tanah Lot ade lah sangat awesome!!! sampai ke matahari terbenam gak lah kami dok sakann menyoping disini... hehehe...  dah gelap baru reti2 nak balik! kalau terang aku rasa mau dok jalan dan pusing dan pusing over and over again gamaknya! hahaa...  Yang paling best... sampai satu tahap Pak Made, Lee & En.Teman dah surrender.. diaorg tunggu aku ngan Zaa kat mobil aje!  Oh btw, yg gambar 18SX semalam tuh... kiteorg jumpa kat Tanah Lot nie jugak lah sebenarnye! :p

4 comments:

RealDahlia said...

Hi Neena...Bila baca story u abaout Bali, I makin teruja nak kesana for 2nd time!! Cheers!Btw all the pics is awesome! Minat giler!!!

La dOLcE mEa_nAtt said...

besnya...layan gambar kak neena terasa mcm cuti bersama...heheheh

mama tisya said...

cantik2 smua gmbr....yg gmbr bertiga tu btul la skali imbas mcm lee pegang tgn neena sama..hehe

Biqque said...

nice shot kat pura batu bolong tu! i tak sampai pun kat situ :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails