COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 20, 2010

Suke Sangat Dengan Kebaya Sulam Nyonya Nie!


OK.. masa utk menayang baju raya! hahahaa... actually baju nie dibeli secara last minit and unplanned! hehehe.. leh lak camgitu kannn... haaaa... tapi itulah hakikatnyer!

Panjang sejarah nya kalau aku nak cerita kan macam mana aku boleh beli baju raya yg unplanned nie... actually aku plan nak pakai baju lain on 1st hari raya which baju tu dah pun berada dlm almari baju aku... but end up bertukar jadik lain... haa... camner leh jadik camgitu?  nanti aku story dlm next entry yek!  sekarang aku nak gedik ngan baju raya tahun 2010 nie dulu! :p

DSC_2825 copy
Aku beli top kebaya nyoya yg bersulam nie seminggu sebelum hari raya....

Actually aku kalau boleh nak carik lah baju fesyen lain selain dari kebaya nyoya nie... sebab aku dah penah ade kebaya camgini yg berwarna HITAM NIE...  tapi malangnyer aku tak jumpa lah pulak baju yg berkenan & sesuai ngan kain biru baju melayu en. teman!  haa.. citer pasal kain baju melayu nie pun akan aku selit kan dlm next entry yer!  pasal kain baju melayau en. teman jugak lah terpaksa aku beli baju kebaya nyonya nie! hehehe...

Tapi aku tak lah rasa cam tak syok ker apa ker ngan baju kebaya nyoya nie.. sbb aku memang suke sangatt ngan sulaman & jugak cutting kebaya nyoya nie.. material dia pun bestt.. 100% cotton.. so tak panas... and sulam dia pun jenis lembut and tak kerasss or gatal2... memang nak jadik rezeki aku berkebaya sulam nyonya di hari raya pertama... kebetulan plak nie lah satu2nyer baju yg aku jumpa which boleh di padankan dengan kain baju melayu en. teman! so now aku dah ade 2 collection baju kebaya nyoya.. satu hitam and satu biru!  mana tahu lepas nie akan bertambah warna2 lain pulak.. kasik complete set tone warna.. hahaha...

Kalau pegi kedai yg jual baju kebaya nyoya bersulam kat Ampang Point nie.. memang giler menengok tone tone color yg ade...  kalu biru bermacam2 jenis biru yg ade... tinggal nak mix and match jerk! biler sebut pasal mix and match.... haa.. sila lah tahu yg baju aku nie pun terjadik secara mix and match yer! :D

DSC_2818 copy
Kain tu merupakan kain yg disimpan hampir 5 tahun lamanya... and percayalah yg belum penah sekali pun aku memakainya! sumpah tak tipu! :D

Haaa.. tu lah yg aku katakan tadi... ade banyak sejarah di sebalik baju raya aku tahun nie... so nak tahu apakah sejarahh ituu... wait for my next entry yeah! :D


21 comments:

Shu Shinju said...

cantiknye baju raya akak..... kain tu x nampak cam 5 tahun dah...

Dee said...

cantiknya neena berbaju kebaya nyonya..rega pun leh tahan kan?

ratusiput said...

cantik ar beb...aku pun teringin gak tp aku ni kan rendang n gebu skit...takut jd lg renek plak nanti...ehehe...tp mmg cantik kale kebaye ko ni...kena ngan kain ngan kerongsang sme...sweett..

mekchu said...

yup.. like ur style.. kadang2 mix n match ni lebih 'menjadik'.. neway, happy neena dah 'kembali'..

Eri-chan said...

neena, aku tingin nak beli kebaya nyonya..tapi tak lepas2 lagi...asyik belek kat kedai tapi tak beli2 gak...uhuk beli kat kedai nama alafan indah ker?

NeenaAnuar said...

Shu:
thanks dear! hehehe.. memang nampak baru coz tak penah pakai sekali pun lagi shu... dok berlipat dan bersimpan elok jaa dlm almari! :D

NeenaAnuar said...

Dee:
huhuhu... TQ sis! harga dia tak der lah mahal mana.. reasonable jugak lah ngan quality dia.. baju saja around RM158...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
thanks beb! alaaa... ko tau tak.. actually kat kedai yg aku beli nie.. memang melambak lambak saiz tuk org yg berbadan besar tau.. double XL pun ade.. :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
owh.. mekchu rindu sama I ker? kekeke.. thanks dear!

haa.. mekchu kan pandai wat kerja matching katching nie kannn?? :D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
ha'ah beb.. kat kedai tu laa.. alaa.. ko tiap2 leh gi shopping kat situ beb.. so apa lagi.. kasik sambar lah satu! hehehe...

POSH76 said...

lawala beb....nak2 kalau pinggang kerengga hehe

NeenaAnuar said...

POSH:
thanks dear.. tapi I punyer pinggang tak cukup nak masuk dlm kategori kerengga lagik laa! hahaha..

ikiqzana said...

aduduhhh.. neena comei nyer berkebaya nyonya.. biru color lg.. hihihi.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

peewwwiiiitttt....alamak ingatkan anak dara lagi baru nak ngorat..hehheheh..cun rrr sis...

Mimy Hamid said...

adeh kalau aku kurus kan bagusssssssssss....sah sedozen kebaya akuu

Ann Ishak said...

cantik babe

NeenaAnuar said...

ikiqzana:
hehehe.. TQ sis! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
ahahha... takpe.. ngorat jerk! jgn segan2.. kekekkee...

NeenaAnuar said...

Mimy:
alaaa beb.. ko skg pun comeyy ja aku tengok pakai apa pun! :D

NeenaAnuar said...

Ann:
TQ beb! :D

FifaMusz said...

Cantik kebaya, org nya pon manis!.. boleh jugak beli online.. kalau nak labuh skek, boleh beli kain kebaya non-ready made..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails