COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 1, 2010

Specialnya Hari Merdeka Tahun Ini!


Aku actually banyak betol citer2 yg tertunggak.... tapi aku terpaksa dulukan entry nie sebab bahang hari merdeka masih terasa...

On merdeka eve (hari isnin).... buat pertama kali nyer sambutan hari merdeka dengan meriah sekali diadakan kat dlm umah aku sendiri... dulu2 waktu bercinta rajin lah keluar during merdeka eve... sebab nak pegi tengok bunga api lah konon.. tapi hakikatnyer nak carik alasan gi dating... hihihi... tapi lepas2 dah kawin... tak koser aku nak keluar dari rumah and bersesak2 kat luar nun...better duduk aku duduk kat umah sambil romen-tis bersama en. teman... hehehee.....

Ok.. apa yg specialnyer sambutan hari merdeka tahun nie?  of course sbb jatuh dlm bulan ramadhan.. dan jugak sebab umah aku gamat dibuatnyer ngan kunjungan kawan-kawan rapat!  Tak pernah lagi aku celebrate merdeka camgini... biasanyer kalau tak keluar berdua ngan en. teman... aku akan lepaking jerk ngan dia kat umah....  tapi tahun nie memang special abis lah aku rasa... :D

DSC_1085 copy
Me, Iena, Za & Awien!  Demi support negara sendiri.... marilah makan buah buahan tempatan! hahaaha....

DSC_1087 copy
posing lagik!  hah! amik ko... tak hagak2 tuan rumah kannnn.... seyes giler kuasa ngan bendera besar dia tu! hehehe.... Thanks to Awien & Rudy for da big flag! ;)

DSC_1088 copy
Let's say "MERDEKA!"
Adekah kami ladies ladies saja yg menyambut hari kemerdekaan pada hari itu?  owhhhh.. tidakkk sama sekali.. mana boleh para2 suami kami ketinggalan.. malah diaorg lah yg paling terujaaa abis malam tu! hahahaa....

DSC_1089 copy
Yeay!  kibarkan lah jalur gemilang!

DSC_1093 copy
I-pad pun nak joint sambutan hari merdeka bersama2 kami.... hahaha...

DSC_1096 copy
Merdekaaaaaa! Merdekaaaaaaa! Merdekaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....  tengok si Darwisy... pening kepala dia tengok aksi2 si tuan rumah! hahaha....

Memang fun giler malam tu... actually we ollzzz semua dah get ready nak tengok bunga api lah konon... sebab dari balcony umah aku memang leh nampak lah seluruh KL ngan jelas... tapi malangnyer nan ado bunga api pun.... maybe sebab bulan ramadhan so diaorg tak set kan bunga api.. tapi kalau tak silap aku... tahun lepas ade gak bunga api walaupun merdeka jatuh dlm bulan ramadhan.... ker diaorg dah tak der budget nak wat bunga api? hehehee....  Cian kat Rudy yg dah set2 kan tripod and camera kat balcony umah aku.. end up bunga api tak muncul2.. takpe bro... next year kite cuba lagi... or else tahun baru nanti.... :D

Actually before lepak2 di ambang merdeka nie... we ollzz semua dah pun start berkumpul dari lewat petang and then berbuka puasa sama2... yg tu aku citer kat entry lain yek.... al-maklum lah.. banyak benor gambo2 nyer.. so nak kene select dulu! hehehe.... Thanks to all my beloved friends coz sudi spending their time @ my house and celebrate national day together2... serious sangat happening and hope we can have this celebration from year to year!  Kawan2 yg tak dpt nak joint... next year kalau ade rezeki & peluang.. jgn segan2 tuk joint sekali kehhh.... :D

20 comments:

-NiD's- said...

BESTnya......

mrs.ecam said...

okeh...heeeeeee

Mimy Hamid said...

tunggu kawen baru aku pi gegar merdeka...skrang nk kuar malam je kena spot check..

POSH76 said...

bess ni jarang nak berjimba dgn kawan2 waktu MERDEKA hehe

Queen said...

bagus juga takde bunga api...sekarang org tgh mencari lailatul qadar..heeee.....nak main mercun pun bersopan santun.heeee

Azmiezas said...

Bestnye..macam raye..

mummysyafie said...

salam kemerdekaan neena..ni baru semangat patriotik..

Iena said...

semangat x semangat... siap pasang lagu sudirman tu...

gambar last skali tu cam dah gaya tugu negara aku tgk... hehehhee

IdzaLia said...

happy kan sambut mcm ni tak yah bersesak2 kat tmpt org ramai kan.. ^__^

azzey said...

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

NeenaAnuar said...

Nid:
memang seronok sekali sekala berkumpul camgini dear... :D

NeenaAnuar said...

ecam:
:D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hahahaha.. tu biasa beb! aku dulu2 pun camgitu gak! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
tu lah tu.. sekali sekala rasa fun sangat! :D

NeenaAnuar said...

Queen:
betoi2.. agreed! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehee... tu lah pasal.. :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
setahun sekali sis.. so semangat sikit lah kannn! hehehehe....

NeenaAnuar said...

Iena:
si Lee lah punyer kerja tuu!

hahahaha... next time kite gie posing kat tugu negara lak reramai! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
ha'ah.. lepak2 camgini more relax laa.. :D

NeenaAnuar said...

azzey:
semangatt you! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails