COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 24, 2010

Beraya Sana Sini Di Raya Pertama & KeDua!


Giler aku punye citer raya... 1 Syawal amik masa seminggu nak hupdate! Aterrr kaalau sebulan nye citer Syawal.. mau setengah tahun kot nak update! Hahahahah.. tu laa.. korang kan suke nak tengok gambo banyak2.. so harus laa aku tempekkan gamboo bebanyakk... hehehee...

Tapi sila lah tahu yg hanya pada hari raya pertama jek gamba banyak dirakamkan... lepas pada tu.. cameraman aku cam tetiba hilang mood nak amik gambo.. tak yah tunggu abis satu hari raya.. di petang raya pun dia dah agakk lemau tuk pegang camera.... aku sendiri tak tahu naper.. korang tanye lah kat dia sendiri.. sbb bukan salah aku sebagai org yang nak posing! Hahahahaa....

Lepas dah abis sessi berposing raya kat umah my dad... yg kaum lelaki semua nya get ready tuk ke masjid for solat jumaat... then, lepas solat jumaat selesai.. baru lah kami semua berkunjung ke rumah Mak Long (kakak arwah mak) aku kat Cheras... Kat situ makan lagi sekali rendang, ketupat & kuah kacangg.. perrghh.. sentakkk betoi perot aku... sib baik tak tercabut kerongsang kebaya tu! Hehehe...

Kebetulan pulak sewaktu kami beraya di sana... Busu (adik bongsu arwah mak) sekeluarga pun beraya kat umah Mak Long... so dpt lah kami beraya bersama-sama...

DSC_2829 copy
Gambar secara berjemaah.. (time nie akak aku dah chow gie beraya umah SIL dia)

DSC_2827 copy
Paksu aku punyer idea.. semua org buat muncung katanya... hahaha.... nie sah2 dia tau anak buah senggal dia nie punyer trademark! Hehehehe...

Ok... lepas beraya umah Mak Long... dlm pukul 5 ptg teruss aku ngan en. teman zzzzzzzaaasssssssss ke kampung halaman en. teman di Felda Besout, Perak.. MIL aku dah sedia menanti kepulangan kami berdua....

Alhamdulillah perjalanan kami lancar.... dlm kol 7:30mlm.. kami pun tiba di rumah MIL.... anak2 buah en. Teman... Nabilah, Irfan, Apik & Icha semua dah terjerit-jerit depan verandah rumah MIL... “pak ngah.... mak ngahh.. yeah... yeahhh..” hehehe.... cute betol budak2 tu....

Kononnya niat di hati nak lah bergambar ngan diaorg semua ngan baju raya... tapi malangnye semua dah pakat pakai baju tido... hehehe... ye lah.. pak ngah & mak ngah pun tak hagak2 kan.. sampai dah malam.. harus lah depa semua dah mandi siap dahh... ngan MIL aku sekali pun dah siap berkain batik... hehehe.. Disebabkan semua dah pakat pakai baju tido.. so kami pun terus mandi2 dan lepak2 jap.. pastu terus tido gak! Hahaha... Semua org keletihan coz terlebih makannn kottt... :D

2 Syawal

Kiteorg tak ke mana pun.... lepas breakfast... aku ngan en. teman just get ready tuk ke open house cum reunion en. teman & frens! Umah kawan en. teman yg buat open house tu tak jauh pun... dlm kawasan satu kampung jugak...

DSC_2840 copy

Kat sana aku hanya kenal Kak Bibah & Abg Mazli.. diaorg nie best fren en. teman.. so tu yg aku dah penah kenal laa.... sib baik sampai2 diaorg dah ade... so tak de lah aku cam org yg hilang arah tumpuann... sbb yg kawan geng lelaki semua nya dah duduk sekumpulan tuk borak2... so yg geng pompuan duduk sekumpulan.. so harus lah aku kene mengjointkan diri dlm geng pompuan.. so sib baik lah kak bibah ade... kalau tak.... harus aku terkebil-kebil bijik mataaa! Hehehehe...

DSC_2835 copy


Kat sana makan laksa.. sedap! Owh... rumah kawan en. Teman nie nama panggilan nya kak chik... nama sebenar mintak maap.. aku tak ingat... so diaorg nie semua cam adik beradik laaa.. yg en. teman diaorg panggil abg long! Pergghhh... konon2 anak yg sulung lah tuu.. tak nampak cam anak sulung pong Beee! Hahahahaha...

Then, satu per satu kawan2 dia dtg.... tetiba ade sorang kawan dia tegur! “ehh... cam kenal jek? Selalu baca blog awak” *GULP*

Owh tak ku sangkaaaaaaa.... rupe rupenye ade schoolmate en. teman membaca blog ku! huhuhu... sogan lak ah kak rasa! hehehehe.... 

DSC_2838 copy
Korang jgn tak tahu... en. teman nie lebih banyak kawan pompuan dari kawan lelaki! dia ala2 romeo dulu time sekolah walaupun rupe dia nerd! kekekekee...  pandai2 jek bini dia dok reka citer.... betol tak betol.. kene tanya kawan2 dia nie laaa... hahaha...

Haaa.. yg bertudung dark purple tu lah kak chik selaku tuan rumah... yg duduk depan pakai tudung merah tu lah Kak bibah... and yg paling kiri sekali yg bertahi lalat manis di bawah bibir tu lah akak yg membaca blog aku... thanks sis sebab sudi baca my blog! kalau tak bagi tahu hari tu... confirm sampai hari nie me tak tahu! hehehe....  yg lelain tu kawan2 en. teman gak laa.. aku tak ingat nama diaorg.. sorry... hehehe.. tapi yg bestnye kawan2 en. teman nie majoritynya kawin ngan kawan sekampung... antara senior junior.. en. teman jek yg jauh tersasarrrr keluar!  ahaksss!!

Ok.. lepas dah abis beraya di rumah Kak Chik.... kiteorg pun balik umah MIL balik.... tak der wat aktiviti apa punnn... hanya menunggu kot2 ade tetamu yg nak dtg beraya.... seriously aku dah verangan2 nak berphotogedikss kat kg halaman en. teman.... tapi malangnya weiiii... sumpah aku tak tipu yg cuacaaaaa tersangatttttttttttttttttttttttttttttttt lahhhhh panaassssssssssssssssssssssss!!!! gilerrrrr kentang weii! aku dah macam kerang kene bakar... sotong kene grill dahh!  tak sangggup... duduk luar rumah panass... duduk dlm rumah lagi lah panas bin berkuapp!! uhukk... uhukk... end up tak lalu nak wat apa pun... aku amik keputusan tido dlm kepanasannn.... hahahaa... perghh.. tapi seyes lah.. sepanjang 4 hari aku ade kat sana... memang tak hagak2 panas nya.... itu pun salah satu sebab yg membuatkan en. teman tak lalu nak amik gambar... and aku pun tak lalu nak bergambarr... :(

Ok lah.. Akan aku sambung citer raya ketiga dan seterusnya dlm entry yg berikutnya yer! :D

8 comments:

POSH76 said...

bessnyer beraya & jumpa kawan lamakan hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy pun sama balik kg belah suami pun xamik pic beria pun..mcm neena ckp panas, nak buat apa pun xde mood n malas..

bestlah jmpe reader...maksudnya femeslah neena nie..

Shu Shinju said...

laaaa....mana pic akak kat open house tu???? :(

orang nak tgk akak....1 pon xde gabar akak...huhu..

mrs.hanibunny said...

just like me... aku happy gila bila tengok anak2 buah aku kalau aku datang diorg melompat2 hapy... terasa amat di hargai... kan?

NeenaAnuar said...

POSH:
time2 camgini lah nak amik peluang kann.. :D

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
errkkkk!! femesss kaa? hahaha.. Thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Shu:
hahaha... memang saja akak tak mo enterprem this time.. kasik chan abg nuar lak yg bergamba... :D

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
yeaaa... betoi.. betoi.. betoii! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails