COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 29, 2010

Baju Raya Yg Ke-2 Bagi Tahun 2010!


Ok... I'm sure korang dah perasan baju raya aku yg no. 2 nie kan?  eh ye ke korang perasan? ker aku yg ter-perasannnn? hahahaha.... :p

DSC_2996 copy
aku sukeeee sangattt ngan colour baju  nie!
Disebabkan colour dia tu lah yg membuatkan hati aku jatuh cinta... terus cair lolehhh... perasaan meluap luap dah tak terbendung lagi serta melonjak-lonjak ingin sekali memilikinya!  kalau korang nak tahu.. baju nie aku beli secara Ready Made!  aku beli kat Ampang Park Shopping Mall... aku beli dlm lebih kurang dua minggu before nak raya kalau tak salah... asal nyer aku pegi berbuka puasa kat restaurant Cozy Corner with my dad & en. teman... but sementara nak tunggu masuk waktu berbuka.. sajalah jalan2 kat area booth2 yg jual baju2 raya nie.. alaa.. kalau sapa yg penah pegi Ampang Park mesti tahu... kalau bukan musim raya pun ade jerk baju2 kurung yg dah ready made di jual kat situ... macam2 fesyen ade!

Tapi all this while aku tak penah lagi beli sepasang pun baju ready made kat situ... before2 this penah lah try.. tapi biler try out... selalunye failed!  cutting out... pakai rasa tak selesa... jenis material kain pun cam tak berapa nak tepati citarasa aku... so tu yg end up tak jadik nak beli... but not this time!  biler lalu kat situ.. tetiba mata nie tertumpu kat satu patong yg pakai baju yg aku beli nie... tapi colour dia colour maroon!  aku pun belek2... tengok punyer tengok.. memang macam2 colour yg dia ade.. and most of the colors are really nice!  aku suke! ade hijau.. ade merah.. ade pink.. ade purple.. and most of it ade like double tone!

Mula2 tu aku cam berpikir-pikir... nak beli ker tak.. nak beli ker takk.. coz harga dia RM399 sepasang... and last price yg aku dpt lepas tawar... RM370 jerk!  memang mula2 tu rasa cam mahal lah jugak.. tapi biler aku pikir2 balik... kalau tempah pun sometimes leh cecah harga yg sama and in fact aku penah gak lah tempah biler dah total up harga kain & harga upah jahit... leh jadik lagi mahal kengkadang tuu...

Actually biler hati dah berkenannn tu kannn.. mula lah dia nak buat perbandingan itu ini... hehehe.. tapi serious.. biler aku teliti betol2.. calculate balik... ermm.. rasanyer harga RM370 tu cam berbaloi lah jugak.. sbb aku tahu kain opel nie leh tahan gak semeter harganyer... and then baju ready made nie dah siap2 with full lining tau! so kalau nak tempah buat full lining.. harga dah jadik double... and biasanyer tailor akan charge harga agak mahal kalau kain yg jenis sutera, opel, manik or berbatu....

End up.. lepas dah cuba.. tengok cutting semua just nice on me!  saiz S yg diaorg jahit tu memang dah ngammm ngammm jerk ngan my body... hehehe.. so apa lagii.. terus mintak approval en. teman lerr.... tanya dia ok ker tak baju nie... biler dia buat thumbs up... baru lah aku ngan senang hati nak amik baju nie... fuh! tu pun almost 1/2 jam gak lah aku duduk kat booth baju nie... hehehe...

Itu pun kann.. yg buat aku jadik amik baju nie.. sbb en. teman belikan tuk aku! hehehehe.... yer lahhh... kan aku penah kata dulu... aku kalau bab shopping2 baju aku.. biasanyer aku lebih prefer tuk guna duit aku sendiri... bukan apa.. kalau en. teman ade duit pun lebih baik dia spend kan tuk bende2 lain yg lebih berfaedah dlm hal2 rumah tangga... tapi disebabkan waktu aku nak beli baju nie aku lom dpt duit raya dari company aku lagi... dan kebetulan pulak en. teman kan baru dpt durian runtuh + duit raya dari Maybank.. so harusss lah aku tadah tangan mintak simpati dari diaaaa.... Hahahahaha.... sib baik dapattt! TQ Beeee!!! :D

DSC_2997 copy
Selain warna... jenis kain opel dan jugak cutting baju yg membuatkan aku tertarik nak beli baju nie!
Aku kalau beli baju ready made... perkara utama yg aku akan teliti tentang cutting baju... aku nie tak suke pakai baju gebang gebang atau dlm erti kata lain dalam keadaan yg besar gedoboss... hehehe... pendek kata aku nie cerewet gak lah dlm pemilihan baju... and this is the first ever collection baju yg aku ade terdiri dari kain Opel! actually dah lama aku aim nak beli kain opel and tempah buat baju... but end up tertangguh-tangguh.. memang dia nak suruh aku beli ready made jerk la nie! hehehe.....


15 comments:

lady XOXO said...

tapi mmg cantek ur baju sis.. i loike

-NiD's- said...

akak seriusLy cakap BJ nie memang chantik......si pemakain pn cun melecun...sukanyaa tgk akak DHLAA CHANTIK kurus lak tuh jelesnyaa....
lawalaa materiaL diaa mana dapat nieh..musti mahaLkan...=)

Softtouch [Hanim] said...

mmg cantik warna n baju nie...sesuai ngan neena

Eri-chan said...

cantik ada 2 tone kaler je aku nampak..rega kalau dah suker..pejam mate..apetah lagi en teman yg bayo..huahua...
eh aku tensen gak baju ready made ni kalau tak ngam bdn maklumle aku bentuk pear (peha besar)..ngehehehehe

Lady of Leisure said...

amboi neena baju raya u semua lawa2 la..

xi da ya said...

sume baju sis lawa2!
nak jugaaak~hehe

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
Thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

NiD:
TQ darling! tak de lah mahal sangatt.. kire berbaloi lah bile beli daah siap! :D

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
TQ deary! ;D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
betoi2... biler hati dah berkenan sgttt tu.. memang leh buta mata teruss! hahahaha....

NeenaAnuar said...

Lady:
thanks lady! alaa.. biasa2 jerk.. baju lady tak tayang lagi.. mana tahu lagi cantik dari neena punyer! hehehe....

NeenaAnuar said...

xi da ya:
TQ lalingg! :D

POSH76 said...

bukan senang nak cari baju ready yang ngam dgn kitakan hehe

nikzairfan said...

comey nye.....dia...pandai begambar

mekchu said...

kalau dah minat tu beh baik beli.. nnti blk rumah mesti terkenang... pegi balik dah sold out.. merana!!! kalo harga mcm tu, mekchu pun selalu pakai duit sndiri je.. kalo rm37.00 bleh la bro.john bayarkan.. dari dia membebel, baik kuar duit sndiri je.. utk kepuasan diri kan.. apa salahnye..

neway, u look so gojes la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails