COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 24, 2010

Raya ke-3, 4 & 5!


3 Syawal

Hari nie memang dah set nak beraya di Ipoh.. umah Wak Yah (makcik en. teman)... aku tiap2 tahun tak penah missed beraya umah wak yah... coz aku agak rapat ngan keluarga dia... especially ngan Kak Ina... dia adelah pangkat sepupu ipar en. teman... hehe.. kirenye cousin en. teman punyer wife!

DSC_2841 copy
The Ina's! :D
We both memang kammm chingg gilerr... perangai sama.... nama panggilan pun dekat2 sama.. biler sedara mara panggil 'INA'... dua2 org akan pandang serentak...  hehehe... sbb aku kat belah keluarga en. teman pun diaorg panggil aku Ina gak.. hehehee... Kami berdua tak leh jumpa.. confirm kepoh satu umah... mulut pun sama2 pot pet!

DSC_2843 copy
Kami yg bagaikan adik beradik!

Serious aku tak sangka leh rapat ngan Kak Ina... ye lah cam belah aku tak de cousin perempuan yg lebih kurang sebaya ngan aku... yg lelaki ramai laaa... so biler jumpa kak ina nie.. rasa cam bestt gilerr... dpt lak yg satu kepala.. tu yg buat lagi best tuuu... pasal tu aku tiap kali kalau balik Ipoh or Manjung (umah kak ina sendiri) mesti tak sah kalau tak singgah sana... cozz diaorg semua sangat baik!   aku tak penah rasa cam aku nie org luar... infact aku getting closer and closer with them!

Penah jugak lah kak ina citer ngan aku... yg mula2 biler diaorg dpt tahu aku nak kawin ngan en. teman.. diaorg kata abis laa... mesti eksyen budak bandar nie... high taste and high demand.. nak ker si neena nie duduk kat umah kampung?  nak ke si neena nie bercampur ngan org kampung?  and skg kak ina sendiri terkejut biler aku tak penah menolak tuk tido umah dia... tak penah nak say No atas perlawaan dia dan keluarga... coz pada aku... I'm just being me... tak perlu lah nak eksyen tak tentu pasal.. kite semua sama jek.. bandar ker.. luar bandar ker... kite semua manusia biasa & hambaNYA... cuma satu lahh... aku memang akan eksyen kalau org tu yg start eksyen ngan aku!  hahaha... aku kalau org buat sekali baik.... berjuta kali akan ku balas baik...kalau org eksyen ngan aku.. maka aku pun tak segan2 nak eksyen balik.. nak2 pulak biler aku dah bagi 2-3 kali chan... kalau aku jek wat muka manis.. ko wat muke ketat... apa kes aku nak wat muke maniss memanjang... letih weiiii... eh.. ok ok.. terlari topik lak! hahahha...

Ok.. balik pada citer raya... again.. gambar sewaktu makan2 kat umah Wak Yah en. teman tak snap... dia terus2 menuju ke meja makan and melantak jek keje nyer... hehehe.. aku plak sibuk tolong wak yah ngan kak ina kat dapur tuk idangkan makanan2 yg dah siap di masak... wak yah masak lauk kampung.. bestt woo.. masak gulai kari ikan masin.. sambal ikan bilis.. ish.. macam2 lagi lah.. aku dah tak berapa nak ingat... but memang mabeless lah makan tengahari hari tuu... 

Lepas beraya umah Wak Yah... kami semua tertolak ke rumah Pak Waeb!  dia adelah abg sulung MIL aku... sib baik lah umah diaorg nie semua dekat2... tak lah jauh mana... so leh cover dlm masa satu hari kalau dah ke Ipoh tuu....

DSC_2849 copy
Gambar secara berjemaah di rumah Pak Waeb!  nie baru sebahagian dari family en. teman tau... ade lagi sebahagian yg tak jumpa niee... ramaii family belah en. teman lagi kalau nak berbanding ngan aku....
Lepas beraya umah Pak Waeb... kami beraya umah Kak Linda pulak... Kak Linda nie cousin en. teman jugak... aku suke gie umah kak linda nie sebab dia pandai deco umah dia.. cantikkk sangattt!

DSC_2858 copy
Ni lah ruang tamu rumah kak linda.. cozy jerk... barang2 dlm umah dia pun cantik2...

Konon niat di hati nak lah posing2 dlm umah dia.. sekali ade tetamu lain yg bertandang... punah harapan ku! huhuhu... end up kami posing2 santai di ruangan makan jek la! hehehe....

DSC_2855 copy
Kak Linda yg duduk sebelah aku tuu....  aku admire betol ngan kerusi makan dia.. cantik laa....

DSC_2856 copy
From Left:  Abg Joi (cousin en. teman @ hubby kak ina) Kak Ina, MIL, Kak Linda, Me & Wak Yah!
Kat umah kak linda nie lah baru en. teman cam ade mood sikit nak ambik gambo.. maybe dah malam and cuaca pun sejuk sikit... tapi tu lah.. sessi bergambar terbantut laa pulak biler ade tetamu yg tak kenali berada disitu... huhuhu... takpe.. next time lah aku posing2 lagi dlm umah kak linda nie! :D

Lepas beraya umah kak linda.. malam tu jugak we ollzz balik ke Besout.... sampai umah MIL dah kol 12.... mandi2 terussss ZzzzzzzzzzzZZZZzzzzz..

4 Syawal

Seharian berada di umah MIL.. tak kemana2 pun.... hanya melayan kerenah anak2 buah.. Icha & Apik!  owhh.. again and again aku cam duduk dlm microwave!  siap amik tuala lembap dok sapu2 kat badan.. serious tak tahan this time... selalu kalau balik sana... leh tahan lagi.. tapi time tu rasanyer tahap kepanasan adelah melampau sedikit kot....  and again mood tuk bergambar terbantut! :(

5 Syawal

Aku ngan en. teman get ready tuk balik KL... Lepas breakfast... mandi mandi... before bertolak balik.. baru buat sessi bersalam-salaman ngan MIL, SIL & BIL... sessi pemberian duit raya pun dilakukan sekali.... gambar againnnn nan adooo.. takpe lah.. tahun lepas nye raya dah ade gambar bersalam-salaman ngan diaorg... :D

Ok.. begitulah tamatnyer cerita raya aku selama 5 hari... citer dah balik KL nie.. nanti aku sambung later later keh!  ;)

8 comments:

azzey said...

Neena: wah beraya kat ipoh! len kali roger2 dtg kpg i kt tk intan.....dh dkt dh tu.....sejam lebih je.....len kali dtg ye.....:)

Mimy Hamid said...

aku pun rasa hot kat kg..bukan la kita ni puteri lilin ke hapa..tapi musim panas time raya..hotttttttttttttttt....dah macam sauna

Shu Shinju said...

haaa...ambik kau !!! sekali arung...3 hari raya..hehe..

akak.. corak baju akak tu ade lbh kurang cam baju shu.. tp, baju shu colour maroon..:)

mekchu said...

wahh over tau siap ada tuala basah.. ekekeke.. tp raya hari tu mmg cuaca panas dia lain mcm.. pas tu ptg hujan kan.. rumah kak linda tu cantik laahhh

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehe.. insyallah dear! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
yup! exactly! memang panasss tahap gabann on that week kan! huhuhu...

NeenaAnuar said...

Shu:
owh ye ker? heheheh.. nanti sharing2 lah kat blog shu yek! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
ha'ahh.. ptg ke malam leh lah tahan sikit... sejuk la... hehehe.. memang umah dia lawa... admire sesangatt.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails