COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 1, 2010

Jemputan Mengejut Dari Cik Kaki Yang Bergelar 'Aku Bukan Chef'!


Sebelum aku meneruskan citer kejadian di rumah aku ketika ambang merdeka.. baik aku settle kan entry tertunggak nie dulu.. kalau terbakar dah lama rentungg hitam ketung! hehehe....  lagi pun cik kaki dah bising dah tanyer mana entry ngan  gambo2 yg bersepah muke dia... hak.... hakk... sowiee arr...  bukan aku tak mo buat... lately nie ke-buzy-an yg melampaui batas... tak cukup tido.. padan muke.. sapa suruh carik pasal! hahaha...

Semuanyer berlaku secara spontan!  ade satu hari tu around last week... melalui chat FB.. dak Iena invite aku dtg berbuka kat umah dia..... terkojottt I tauuu! hehehe.. ye lah... minah nie memang rajin masak2... pastu dia suke layan kawan2 dtg umah dia... so this time turn aku ngan awien lak yg bertamu dirumah nya.... bende nie actually bersambung dari pertemuan yg tak terduga kat TGV Wangsa Walk hari tu lah... pastu kan lepak kat NZ... tapi disebabkan waktu tu kesuntukkan masa nak korek sejarah hidup masing2...  wahhh sejarah hidup lah sangattttt.... hahahahaa.... hah! so tu yg kami sambung di pertemuan kali kedua nie....
 

DSC_2376 copy
Iena sedang menceritakan detik2 perkahwinan dirinye ngan si achik!

DSC_2377 copy
Bergegarr umah dak iena malam tuuu.... yg paling kuat suara aku ngan si iena lah... awien terbahak-bahak gakkk.. tapi still suara the two of ienas mengatasi segalanye... and awien kali nie dah tobat tak mo duduk di antara kami berdua lagi... hahahaha....

DSC_2378 copy
si rudy tengah dok interview si iena.... kami semua dok layan photo album perkahwinan diaorg petang tu sebelum berbuka puasa...

DSC_2385 copy
Inilah dia lauk2 yg di sediakan si 'aku bukan chef'!  tapi pada aku dah confirm cam chef dah nie.. baik dari segi decoration & jugak juadah2 yg disediakan... :D

DSC_2386 copy
semua dah tersedia diatas meja.. tunggu masuk waktu jerk tuk ngap!

DSC_2391 copy
bestt!!!  lain kali jangan lupa jemput kiteorg lagi yek! :D

DSC_2392 copy
Kalu waktu berbuka kami disajikan ngan air oren twister... waktu santai di sajikan pula ngan nescafe shake nie! mabelessss okkkkk!!

Weiii... sila tahu yg aku nie bukan lah penggemar air kopi ataupun nescafe... kalau minum confirm fenin!  tapi nescafe shake nie dah merubah citarasa aku... sesungguhnya aku dah berpaling tadah... hahaha... tapi rasanye takat jenis shake camgini jerk lah lagi kot diterima tekak aku nie... sedap wooo nescafe shake dak iena niee... skg cam dah ketagih lak.. not good lah ko beb!  ko sudah kasik aku dadahhh! hahahahaaha..... :p

DSC_2396 copy
slurrrrrrrrrrpppppppppppppppppp!!!!!!!

DSC_2398 copy
Lepas abis nescafe shake... kami di jamu lagi ngan hot nescafe!  pergghhh... memang malam tu dah balik umah tak leh tido sepanjang malam akibat caffeine yg berlebihan! huhuhu....

DSC_2412 copy
borak dah.. gelak sampai hilang suara pun dah.... so sebelum pulang... photogediks harus dilakukan... inilah dia isteri isteri yg mithali lagi gorjesssss.... :p

DSC_2413 copy
dan jugak para para suami yg sporting & jugak cool!

Nak tahu sporting tak sporting laki kami2 nie... korang tengok gambo nie... biler di suruh posing ngan trademark bergambo binik masing2... semua nyer ngan rela hati melakukan nyer... hahahaha......

DSC_2418 copy
paling tak boleh blah en. teman lah.... dah rupe yaaaa aaauuww... yaaa aaauuwww dah kekdahnyer! hahahaha.. ampunn Beeee... I tak sangka trademark I leh wat U jadik sebegitu rupee... heheheheheehe....

Tapi memang gamatt gak lah malam tu... Aku harap si Iena ngan Achik tak kene halau dari rumah diaorg tu plak... if not pisang berbuah dua kali lah.. lepas kene 'halau' dari NZ.. now kene 'halau' ngan jiran tetangga lak! hahaahahaha......

13 comments:

-NiD's- said...

kakneena, cheq teringin ayaq yg kakneena mINooom tuh...sebab kelihatan sungguh sdp......chantiklaa umah si ina nieh..chantik mcm tuan dia....

mummysyafie said...

best nya dapat jemputan berbuka dengan teman². tengok pic makanan pun dah leh agak semua nya sedap²..

Shu Shinju said...

hehe... mmg muka en.teman cute sgt...hehehe.. sporting btl..

POSH76 said...

wow bessnyer hehe

Queen said...

best nye lah hai..yang paling best somi2 yang sporting tu..kiut je memasing...adeeehh

Cik Yayang said...

persoalan Iena dah terjawab...now persoalan cik yayang pulak...gmbr raya dah ke mana mghilang? :-)) =))

Iena said...

oh akhirnya entry berminggu sudah ni publish jugak. puas aku tunggu nak tgk aksi gedix kaum suami yg kalah kite tu na...

tp seb baik aku x kena halau ngan jiran tetangga... pasni, kalo korang nak dtg lagi kena tampal sarang telur kat dinding la beb... sbg langkah berjaga jaga! suara kite 2 org pon dah ckp utk kejutkan jiran aku kat tingkat paling atas bangun sahur! hahahhahaa...

nway, tengs coz sudi memeriahkan teratak kecik ina&achik...

SURIA AMANDA said...

akak..kak long Lisa ckp dia nampak hubby akak dlm lrt isnin ari tu...dia nak tegur segan..nak amik gambar lagi segan..org ramai..kalau akak ada sure dia tegur...

Mimy Hamid said...

ala iena...aku dah tak mo ajak...sedih sob sob lap hingussssss

Eri-chan said...

bestnya wat mkn2 dgn kengkawan mcm ni...lauk pauk dan kuih muih semua mabeles..
mimy, pas ko kawin dgn megat sok, diorg ajakla ko....hehe..

azzey said...

chanteq umah tuan rumah.....:)

mrs.hanibunny said...

hahah buruk seh suami2 korang buat trademark korang... hahaha yang tak leh bla suami pemilik blog ni... hahahah.... aku yang seram neena...wakakaka

Ann Ishak said...

untuk suami tuan tanah --- auwwwww

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails