COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 1, 2010

Port Luck Di Rumah Cik Kaki Pulak.... Kurma Ayam dari Ku Untuk Mu!


Kalau hari tu dia dah jemput makan2 kat umah dia... seminggu lepas tu we ollzz semua pakat tuk wat acara berbuka secara port luck pulak dirumah nyer.... seronok gak dpt berbuka ramai2 camgini.... kalau kat luar sometimes penat sikit.. kalau kat umah lebih relax & santai...

Biler port luck harus lah masak secara sendirian berhad.... so aku masak apa?  aku masak sesuatu yg belum penah aku masak selama hari nie.. ni kes sama ngan kari kepala ikan lah hari tu...

Cara memasak kurma lebih kurang sama jerk ngan masak kari.. gunakan bawang merah, bawah putih & halia.... yg berbeza hanyalah rempah ratus nye sahaja....

DSC_2419 copy
serbuk kurma, kulit kayu manis, bunga lawang, jintan manis, jintan putih, buah pelaga & cengkih!

Tumiskan kesemua bahan2 nie... biler dah garing tuangkan air secukupnyer...  aku guna 100% rempah... ade org bubuh santan kan... aku saja nak try style tak mo bubuh rempah.... ok lah.. not bad gak rasa dia.. sbb aku memang suke masakan yg berempah... then biler dah sebati kuah kurma tu.. masukkan ayam... then siap! senang jerk masak kurma nie! hehehe...

DSC_2421 copy
Tadaaaaaaaaaa... my spice kurma ayam!  dpt kat tangan si Iena.. terus cantik lauk kurma aku di deco nyer! hehehe....

DSC_2424 copy
Nie sapa yg buat?  Nie Awien yg buat... serius mabelesss roti john dia weii.. camnie lah baru best makan roti john... puas dan terasa isi perot nyer... kalau beli kat pasar ramadhan... rasa telorr nipisss sesajaa... awien lepas nie wat lagik yek! hahaahaha...

DSC_2427 copy
owh nie lagi satu air tangan dari Awien.. sambal ikan bilis yg sangat hot & spicy!  seriusssss sedapp giler weii!!

DSC_2425 copy
so nie hasil air tangan tuan rumah plak!  ade salad... ade sotong masak sos tiram & jugak udang celup tepung!  fuhh! hebatt air tangan chef nie! :D

DSC_2420 copy
haaaa.. ini lah menu berbuka kami2 semua hari tu... simple and nice!

DSC_2428 copy
Inilah chef terdiva on that day! :p

DSC_2430 copy
hohohoho.. korang tengok.. org yg dah dpt bende pojaaann hati!  tali merahh tu beb!!!! siap speedlight lagi!  I loikee!! welcome to da club yerr beb! confirm lepas nie gambo2 kat blog ko malatopppsss!! :D

DSC_2432 copy
selamat berbuka!!

DSC_2435 copy
lepas makan besar... sang isteri dok lepak2 sambil makan anggur seedless &  yg para suami dok berkongsi ilmu pasal photography! 

DSC_2436 copy
owh.. pastu ade sessi urutan SPA massage pulak!  beb lepas nie amik tender urut aku keh! hehehe.... :p


Borak punyer borak.... yg si achik dok belajar pasal photography... iena pun joint sekaki gak.. aku ngan awien dah tergolek santai kekenyangan... hehehe.. then sambung makan lagi.... korang tengok gambar nie.... aku tak leh nak kata apa ngan action suami2 kami nie....

DSC_2437 copy
Si en. teman ngan Achik punyai action yg ade kimia.... yg si rudy dah berkata  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... hahahahaaha......
Dok melepak kat umah si Iena nie keje lain tak der... makannnnn jerkkk kekdah nyer! :D


10 comments:

[z@ck] said...

apa tu en teman?hehehe

Iena said...

nah hammmekkk... sekali update sampai 2 sesi berbuka hah ko...
tapi mmg xleh nak nafi la... roti john ngan ayam kurma tu mmg best gilosssssss...

baru perasan wei, byk tol sesi MAKAN kiter... air manis ntah baper kali... leh kencing manis tau!

#nuar sgt lucah ngan sausagenya itu! hahhahaa

Aini said...

makan kak jgn tak makan.. tpi awat akak maintain jek tp en teman nampk mkin mmbesar tu..hehe

Cik Yayang said...

syok nya la tgk menu2 tu...
best nyer nmpak....tak merasa la ku yg dikejauhan nih..:-)

melin melinda said...

Hi Neena...I dah email kat you mintak alamat...tapi you tak respon pun....

pls gimme ur add yeah

mekchu said...

si iena tu mmg pandai masak l.. tgk gmbr pun dah terliur.. nak pulak baru angkat dslr kan.. harus meleleh tgk.... kalo korang dekat, nak je join (tak ngajak, offer diri)

POSH76 said...

bessnyer tengok masak kurma & roti john tu yummy hehe

Eri-chan said...

bestnya uolls...pandai masak, pandai borak..hehehe..husband semua lak sporting..i likeeee

Lady of Leisure said...

wah bestnya makan reramai gini kan

Azmiezas said...

serius..akak nampak roti john tu sangat la menggoda..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails