COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 8, 2011

Kesimpulannya... Sabah Memang BEST! Insyallah Ade Rezeki Nak Pi Terjah Lagi!

Ok.. siri penjelajahan korang ke Sabah di I'm Yourss nie sudah pun berakhir!

Sesungguhnya Sabah dah terpahat dihati dan sanubari ku!

dan juga...

DSC_0609 copy
telah meninggal seribu satu kenangan terindah buat kami berdua!

DSC_0791 copy
Terutama di Magellan Sutera Habour!
Thanks a lot for the good & great hospitality!
We do really enjoy our stay here!
Kenangan tengok sunset yg super duper gorjes... makan makanan laut yg super duper delicious especially the lobsters... then melihat bulan mengambang ditepian pantai... dan of coz tempat tinggal yg super duper awesome di Magellan Sutera Habour nie akan terpahat indah dalam salah satu siri percutian kami berdua bersama!

Walaupun tak berkesempatan nak pegi buat aktiviti luar like island hoping, tour to gunung kinabalu... and also up to the tip of borneo... takpe.. semua tu dah pun ku masukkan dlm next year itinerary.. kot2 ade rezeki insyallah akan ku terjah Sabah lagi sekali.. but this time tak duduk dah lah kat hotel yg mabeless nie.. coz nanti sayang lagi nak tinggal bilik kan.. hahaha.. so kalau pegi next time akan kami pilih hotel2 yg lebih murah dan dekat town KK betol.. so senang tiap2 hari pun boleh jalan kaki jek gie makan lobsters! ngehh.. ngehh.. ngehh....

Ok lah.. last day kat Sabah.. flight around 6 ptg.. so check out dari bilik around 12 noon.. so nak wat apa sementara nak tunggu pak supir dtg jemput kat hotel pukul 4? apa lagi.. mari lah kite mengabadikan gambar kenangan bersempena meraikan cinta kami di sekitar kawasan hotel nie saja!

DSC_0725 copy
Sayanggggg banyak2 budak muchuk macchamm saya nie!

DSC_0729 copy2
pelukk ketatt ketattt!!

DSC_0732 copy
laga-laga hidung cukup.. sbb nak laga mulut nanti kene barred! :p

DSC_0735 copy
Darimu.. kutemukan hidupku...
Bagiku.. kau lah Cinta Sejati!

DSC_0721 copy
time nie rasa cam ala-ala tan sri dan puan sri sedang bergosiip! :p

DSC_0750 copy
sisa2 akhir di sana kami abiskan dengan melepak di Tarik's Lobby Lounge!  Besttt sangat2 tempat nie! aku sukerr!!

DSC_0766 copy
aku order Pineapple Juice.. and en.teman order Hazel Nut Coffee!  kekacang dtg secara pakej!

DSC_0755 copy
gambar nie leh wat poskad hotel nie tak? muahahaha.. :p

DSC_0759 copy
jemput minumm!! rasa dia ok lahh.. tak lah gorjes mana!

DSC_0758 copy
aku rasa lagi gorjes tempat melepak nie dari air tu! ahahaha.. ye arrr.. sangatt besstt okk lepaking kat kerusi nie... selesa sangat.. pastu view dia pun awesomeee!!!

DSC_0760 copy
see!! privacy tau tempat dia.. memang meant for 2 person.. and depann sekalii duduk nya.. teruss mengadap laut & swimming pool!

DSC_0763 copy
abang charming I sedang menikmati!

DSC_0774 copy
abis segelas.. layannnnnnnnnnzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzz!!!

DSC_0779 copy
ok dah dah.. percutian dah tamat.. masa utk pulangg! uhukk.. uhukk..

DSC_0795 copy
TQ to pak supir yg sudi menjemput kami dari airport ke hotel dan hotel ke airport.. service mantop!

DSC_0792 copy
Bye Bye.. TaTa Sutera Habour Resort!!!

DSC_0744 copy
Bee... Jangan lupa pada janji yerr.. I nakkkk sangatt2 pegi buat tour island hopping.. pegi ke kundasang utk melihat gunung kinabalu... dan jugak ke Tip or Borneo dannn jugak ke beberapa lagi kawasan yg menarik boleh dilawati di Sabah nie!  Janji tauu.... ade rezeki kite pegi lagi sekali ek!
*ngadaaa si gonjeng nie.. Bali dah 4 kali. sabah takkan kali kedua pun nak kecoh! :p*

Kot lah ade yg tertanya-tanya.. sapa lah yg amikkan gambar2 kami berdua sepanjang percutian nie kann.. seriously most of our picture kalau bercuti ke mana-mana memang kiteorg amik secara sendirian berhad jek.. so nak say TQ soo much pada our Mr. Tripod... tanpa dia siapa lah kami! ahahaha.. confirm kalau takde tripod.. memang susahh dan agak mustahil lah nak amik gambar gediksss together gather camni!

DSC_0542 copy2
Ni bukti Mr. Tripod nak tergolek!
Fuhhhhhh!!!! sib baik sempat we both selamatkan dari tergolek & tersembamm camera godang en.teman ke tanah.. ye lah kiteorg set timing kat camera.. pastu dlm pada nak tunggu dia snap.. tetiba angin bertiupp sangat kencang sampaikan tripod hampir tergolek! uhuhu..

OK.. disini aku amik kesempatan jugak nak say TQ so much pada semua komen2 yg korang telah tinggal kan kat blog aku nie.. really appreciate it.. seriously aku tak berkesempatan nak reply satu persatu... nowadays I'm getting buzy and buzyy! uhukk.. uhukkk... Tapi percaya lah yg aku sangat2 menghargainya ok!  So nie ade beberapa persoalan yg timbul so aku jawab kat sini lah yer! :)

mama tisya
cantik tul view nmpk langit tu...suar biru tu pn cantik..mn bli??
~ thanks mama tisya.. seluar tu I beli kat Central Market.. ade I blog kat entry yg NIE...~

oP_ida
adoilaaa sukaaaaa benar tgk sume pic akak... pstt paling xleh tahan pic yg dlm laut tuh...sangattt cumiLLL.. ni kalO sofia tgkkk soheh riuhhH...mana daknyaaa untinin kelihatan coMelLLL disitu..... akak SONTOT tuh hapa???haahha
~ hehe.. thanks dear! Sontot tu bermaksud rendah @ pendek! :D~

Shu Shinju
bestnya makan..exspecially seaweed tu..teringin nak rasa..kat tempat2 kite ade tak rasa2nye?
~ shu akak tak pasti ade ke tak kat area2 kite nie.. rasa2 cam susah jerk nak jumpa!~

Nashays
cer citer kat mn gak exact location nak mkn2 lobster neh...dlu ms pegi cam x puas aje makan seafood.. 
~  as I told before I pegi makan lobster tu kat are Filipino Market tu jerk.. kat situ tiap2 malam memang ade area cam pasar malam diaorg jual seafood camgini~

Kot-kot ade sapa2 yg bertanyakan apa2 tapi aku tak terjawab lagi kat sini.. just roger yea.. insyallah nanti aku jawab! thanks all! ;)

13 comments:

Anum said...

memang best

suezen said...

uhuh!.....love to see u guys:)

Shu Shinju said...

hihihihi...comel jer pic akak & abg nuar mr.tripod nak tergolek tu....

thanks akak...jawab soalan shu & reveal kt sini..:)

Lulu Caldina said...

rugi tak tengok gunung kinabalu kan?? :p

adila said...

seronok baca blog percutian korang, dalam planing gak nk ke sabah thn dpn... mudah-mudahan d permudahkan oleh NYA...

wAnNy said...

abis dah??
xpe,,ada lagi kan,,cameron pulak...akak jgn nk ngelat,,rajin update ye :D

Mimy Hamid said...

semestinya tripod..kalau xde tak dapek la gojes gonjeng nak gambo berduaan romentik gini...auwwwwwwwwwwww ...ku cemburui kemesraan pengantin 6 tahun ni:))..inspirasi ni

Bitt (double IS) said...

memang besttt!! sweet sangat uoll nehhh....

Kh@iLi said...

Love to see the pixs..superbb!! that candid pix is the preciouss one.. :)

xi da ya said...

sukenyeee sume gmba sis dgn en teman!nmpk loving sngt~:)

Alycia said...

sabah mmg best.. pg lah.. Alycia dah pergi ke kundasang & island hoping ;)

Lulu Caldina said...

dear, lulu ada cadangan ni :)

Dah pergi tpt ni tahun lepas, tapi khabarnya pulau ni semakin membangun skrg ni.. rasanya dgn dslr tu, hoh, mesti dpt tangkap gambar lagii lawa dari entri ni

http://lulu-pages.blogspot.com/2010/07/holiday-percutian-yang-tidak-dapat-aku.html

Wahidah said...

bace netr akk back to back pesal sabah ne...watkn wa teringin nk p ths hotel la kak..eh hotel ke resort..resort kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails