COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 13, 2011

Pukulan OMBAK RINDU! Amazing Love Story Yang Paling Terbaik & Berjaya Memukau Hati & Perasaan Aku Sepenuhnya!

OMBAK RINDU.... Filem yg paling hangat dipasaran sekarang... katanya setakat semalam kutipan filem nie dah pun mencecah 9 JUTA!!!! tak sampai 2 minggu tayangan, dah leh hit almost 9 million! perrgghh memang dasatttt dan kuat betol pukulan ombak nie! hihihi... Ye lah.. mana tak nya... ade penonton yg dah menonton lebih dari sekali kat panggung filem nie... which bukan satu fenomena yg gilerr.. tapi citer cinta nie yg dah berjaya membuatkan org jadik gilerr nak menonton nyer berulang-ulang kali!  Lebih2 lagi pelakon utama dia siapa lagi kalau bukan si Aaron Aziz yg macho lagi handsome dan charming tuuu!! eeeiiii!! serious rasa nak kunyah2 jerk dia tauuu.... grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!! geramm nie bukan geramm marah.. tapi aku gerammmm terlebih sukerrr dengan tahapp lakonan dia dlm citer Ombak Rindu niee...

Aku tahu ramai yg dah tengok citer nie... and maybe ade yg tak tengok lagi.. or maybe ade yg tak berminat pun akan pada citer nie.. tapi tak kire lah.. aku yet nak bagi pendapat aku tentang movie nie... Ok.. kalau ikutkan aku niee memang tak berminat sangatt nak tengok filem2 melayu.. sorry bukan underate or tak support pada filem2 Melayu kite yer.. tapi serious aku rasa cam era kegemilangan filem2 melayu nie dah lama luput... banyak tu memang banyakk filem2 melayu yg diterbitkan.. tapi nak dapat filem yg betol2 berjaya memukau hati dan perasaan aku memang susah sikit... aku nie tak sukerr nak layan citer2 yg takde message.. sorry yer nie sekadar aku beri contoh jerk.. no offence.. cam citer Zombie Kampung Pisang.. citer yg kosong.. setakat lawak yg pada aku tak lawak langsung pun... but ini bagi citarasa dan pendapat aku jerk... maybe pada org lain diaorg suker pada citer nie kan.. so that's why I'm saying.. soal suke ngan tak suker nie sangat2 subjective.. like aku sukerr ngan citer Ombak RIndu nie.. I'm sure some people don't like this movie huh! :D

But its ok! whatever it is.. pada aku.. memang dah banyak malay movie dok runnig kat pawagam... but aku jerk yg tak tertarik langsung nak gie tengok... rasanye leh dibilang Malay filem yg aku tengok kat panggung since 2000... sekali tengok Baik Punya Cilok.. then yg paling latest Hikayat Merong Mahawangsa!  Sepanjang sepuluh tahun... 2 malay filem nie jerk yg aku gie tengok kat panggung... memang silap haribulan org kata aku nie dasarrr tak tahu nak support filem2 org kite... sorryy.. aku hanya akan support kalau citer tu betol2 aku rasa boleh masukkk dlm diri aku... aku takkan simply buang duit aku semata-mata nak tengok movie yg takde message... takde feel.. dan takde impak pada diri aku sebagai seorang penonton!

Tapi bagi filem Ombak Rindu nie... entah kenapa bile aku tengok trailer slot dia kat ASTRO... aku memang dahhh terasaaaa camm citer nie mesti best!!!  aku bukan lah pembaca novel Ombak Rindu... so aku tak tahu citer nie berkisarkan apa sebenarnyer... so aku pun start google about filem nie... start digging the info... carik sinopsis filem nie... wahh.. lepas dah dpt tahu ianye merupakan sebuah cerita berkisarkan sebuah novel.. aku terus teringat pada cerita Nora Elena yg mana diadaptasi kan dari cerita Kasih Yang Suci!  Biler sebut Nora Elena.. terus teringat pada si Seth Tan... aaauuuwwww!!! lakonan Aaron Aziz yg sungguh mengancamm perasaaan seluruh wanita di Malaysia which termasuk lah aku jugakk!! muahahaha....

So faktor pelakon jugak menjadik tunjang utama aku nak tengok filem Ombak Rindu nie... serious tak aku nafikan Aaron adelah tarikan magnet yg agak kuat utk aku tengok filem nie! hehehe.. serious aku dah minattt giler ngan dia since ever dia berlakon dlm citer Nora Elena tu.. dulu aku selalu tengok dia berlakon.. tapi maybe watak dia tu cam tak innn sangatt dlm perasaaan aku... tapi lepas jer tengok drama Nora Elena aku dah start minatt ngan dia coz aku rasa dia memang berjaya membawa watak seorang lelaki yg sangat2 romantic sampaikan aku dah jatoh hati ngan lakonan dia.. nak jatoh hati ngan dia payah sikit lah.. sbb dia dah berbini.. kalau belum berbinik camm anuar jengg tu sedapp sikit nak feelinggg lelebey! ahahahaha.. :p

Ok... waktu mula2 aku war2 kan pada en.teman yg aku nak gie tengok citer nie kat panggung... dia dah wat muke 1 sen kat aku.. muke kekwat yg memperlekehkan citer yg aku nak sangat2 tengok nie! dia lagi lah payahh  nak ajak nonton filem2 melayu niee.. tapi aku ckp ngan dia.. tak fedulik.. aku nakkk jugak tengok citer nie kat panggung!  coz aku ckp yg instinct aku kuat mengatakan yg citer nie best.. aku yakin en.teman akan suker gak ngan citer nie.. but yet dia like 50/50 ngan aku nya kata2... ye lahh.. dia stock layan filem2 hollywood jerk.. tapi aku geram.. bagi dia sedas dua... senang jerk.. ckp yg jgn lupa awak tu asal makan tempoyak sambal belacan hokeyyyyyyyyy bukannya lamb chop ataupun steak!! :p

At last dia bersetuju gak lah nak gie tengok filem nie sama2 ngan aku kat panggung... itu pun yg dia ok sikit tu sebab dia penah tengok drama Nora Elena.. so aku ckp... citer nie pun berdasarkan novel gak.. so aku pasti citer nie sedap cam citer Nora Elena gak.. coz en.teman pun layan drama Nora Elena tu dulu tau.. hihihi.. tapi since filem nie ditayangkan pada 1 Dec hari tu... hati aku dah menginja-ginjaaa sangatt nak tengok... apatahlagi biler ramai member2 yg update status dah pegi tengok Ombak Rindu.. majority kata besttt.. suker giler ngan filem niee.. waaaaaaaaaaaa... lagi lah diri aku tak senang duduk.. rasa kalau boleh dann dann tu jugak aku nak pi terjah ke panggungg nak gie tengok movie sengsorang pun takpe...

Lagi wat rasa susah hati entah biler nak dpt tengok movie nie bile en.teman sepanjang bulan 12 nie.. almost every weekend memang fully book schedule dia with wedding photoshoot... so disitu aku dah mula gundah gelana sikit dah... tak tahu bile lah gamaknye leh dpt gie ke panggung nak menonton Ombak Rindu nie.. aku tak leh gie hari keje.. sbb nanti bukan aku yg menonton filem.. tapi filem yg menonton aku ketiduran gamaknye.. so jgn wat pasal.. dah makin tua nie gitu lah gayanye... bukan leh tahan sikit bijik mata nie.. around 9 malam jerk silap hari bulan nak terlelap dahh... so jgn carik pasal nak gie tengok during weekdays...

Tapi memang dah rezeki aku gamaknye... just over the weekend baru nie.. kebetulan hari sabtu en.teman ade wedding photoshoot tapi just for nikah ceremony jerk disebelah pagi... so by after lunch en.teman dah free! weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! asalnye aku tak tahu pun dia freee by afternoon.. coz dia pun takmo janjikan apa2 kat aku.. coz wat keje2 wedding nie bukan leh jangka bile nak abis.. so pada tengahari sabtu hari tu.. aku call dia nak bagi tahu aku nak kuar with my dad ke KLCC... tup2 dia kata dia pun dah on the way nak balik dah.. so apa lagi.. terus aku tanye.. Nak gie tengok Ombak Rindu tak since dia dah free time tu.. then dia kata ok jerk kalau nak gie.. So teruss aku zaaaasssssssssss bukak website TGV.. usha2 tiket.. takot gak kalau2 dah sold out utk semua tayangan... owh.... memang ade rezeki utk aku hari tu.. dpt pulak tempat duduk yg molek... timing pun ok.. so terus aku purchase tiket online jerk.. mula2 ingat nak pegi beli kat KLCC jerk since aku dah nak kuar dulu with my dad.. tapi aku takottt sangat2 in case tetiba elok jerk aku sampai KLCC kangg.. tetiba tiket lak abis.. so takmo amik sebarang risiko yg boleh membuatkan aku meroyan... baik aku grab jerk terus tiket online tu.. Yeay!!! excited gilerrr nak gie tengok Ombak Rinduu time tu! ngeeeeeeeeeeee~~~~

Dalam pada aku excited nak tengok Ombak Rindu... tup2 waktu nak wat ticket collection kat counter TGV KLCC tuu... boleh pulak TGV nie wal hal ngan aku... haa.. tu mula lah nak mencabar ke-gorjes-san aku bertukar kepada ke-gonjengan tu!!  vagangggg tak vanggangg kat bahagian tiket collection tuu. dia pegi bukak lorong tu utk org2 yg nak que utk beli tiket sama sekali harung ngan org2 yg nak buat tiket collection! bodoohh tau!!  org dah lah ramai... ko kata 45 mins before show dah kene wat ticket collection... yg ko pegi bukak 2 jerk counter.. termasuk org yg nak wat online booking collection pun kene beratur sesama dengan org yg baru nak beli.. what the fishh lah kann!

Actually waktu aku sampai tu.. aku teruss jerk gie kat lorong utk Booking Online Ticket Collection Counter tuu.. tup2 org yg tengah beratur panjang nak beli tiket kat situ datang sound kat aku ngan en.teman yg kiteorg dah potong que... wahh.. aku pun apa lagi.. terus jek tanyer kat budak TGV tu... "kenapa kat counter you nie tulis for Online Booking Collection Ticket Counter... tapi org yg beratur nak beli tiket masih boleh datang beli tiket kat sini?  So I yg dah beli online nie perlu beratur sama2 dengan diaorg semua nie lagi sekali lah just in order to collect my tiket? skg awk tengok.. diaorg semua ingat saya dah potong que diaorg!" Then korang tahu budak TGV tu kata apa? dia kata.. "entah lah kak... memang signboard tu dah ade camgitu.. saya pun tak tahu.." Boleh dia jawab camgitu?? lagi yg bikin panas bile org yg tengah beratur nak beli tiket u boleh pulak cakap... "beli jerk lah tiket tuu.. jgn argue apa2 lagi dah.. nak beli... beli jerk!"  wahhhhhhhhhhh!! ini memang dah betol2 mendatangkan marah pada gonjeng!! aku palingg kat dia.. aku soundd straight to her face!! aku ckp.. "sorryy.. I need to tell these people (TGV) that what they are doing are totally wrong!  I already bought my tickets online.. and now I need to collect my tickets... but this TGV collection counter tickets are totally with wrong concept! so I do need to tell them so that you and me will not have any missunderstanding!!"

Haaaa.. kan dahh kene ngan sedebik!  geram tau!! dia ingat aku nak potong que dia nak beli tiket.. haloooooo!! tempat ko nak beli tiket tu adelah counter org buat collection tiket.. but yet aku tak lah salahkan ko pun sebab yg salah tu adelah pihak pengurusan TGV yg vaganggg lagi begongg gie bukak counter utk org wat collection tiket sama ngan counter dia nak jual tiket.. so org yg nak beli tiket tu mesti lah salah faham pada org yg datang terus que kat tempat nak collect tiket kann... So ko pun kene lah faham... more considerate lah... dah sah2 terpampangg kat atas counter tu ade signage for Booking Online Collection Counter... so bukan salah aku lah.. so jgn lah nak marah aku pulak!  apaa... ko ingat aku nie jakiii jakunn sukunn sangatt kerrr sampai tak reti nak berbudi bahasa.. main potong que ikut sesuka hati.. haloooooooo!! ini Neena si Gorjes Gonjeng lahh! aku takkan suker sukiii gie potong que org ok.. itu memang kepantangann aku dlm kehidupan sivik seharian aku!  so aku takkan buat kat org sebab aku sendiri tak suker kalau org buat kat aku.. yg bersalah tu si TGV vunggukk tuu! pasal tu lah aku sound budak counter kat TGV tuu.. huh!

Ehhh!! sorrryy lah yerrr.... aku terEmo lak kat sini... but serious aku memang panas hati ngan org yg nak beli tiket tu.. common lah.. aku bukannye gie potong que coz nak beli tiket.. aku memang dah berada dlm lorong aku dan jugak berada pada counter yg betol utk aku buat collection tiket seperti yg diletakkan tanda signboard for Online Collection Ticket! (dah panas hati, terlupa pulak nak snap gambar counter tiket kat TGV vunggukss tu!)... so adelah tidak adil kalau dia nak salah dan marah kan aku kan.. sepatotnya salah dan marahkan pihak TGV lah yg buat system carca marba camgitu! sorry lah kalu org lain mungkin leh control gorjes takmo ckp apa2.. but not me yeaaaa! silap orgg kalau gaya gitu! T___________*

Ok dah lah tu.. kite sambung balik citer ombak rindu nie.. huhu.. mukadimah punyer panjang! lantak laaahhhhh.. aku kan memang gaya gitu.. kalau bercerita penuh ngan kronologi.. so incident beli tiket utk filem nie pun haruslah aku coretkan sekali disini supaya korang tahu perjalanan aku nak tengok filem ombak rindu nie betul2 punyer berombakkk besar dan berbadai sakan! ahahahaa... :p

Memang tak sabar rasanya nak melayari 2 1/2 jam punyer show.. aku takot gak kot2 apa yg org dok canang2.. best sangatt tu.. but end up pada aku tak lah bestt mana pun citernye.. ye lah.. sama gak cam citarasa dlm makanan.. ade org kata Kek Secret Recipe sedap... tapi ade org pulak kata tak sedap! so soal sedap tak sedap... or best tak best nie sangatt subjective sebenarnyer.. so bagi demi memuaskan hati sendiri.. adelah lebih baik pegi tengok sendiri dan anda nilai lah sendiri sama ada best ataupun tidak cerita yg telah pun menjadik satu fenomena yg agak hebat sepanjang tahun 2011 dlm industri perfileman tanahair nie!

DSC_0753 copy
So... apa pandangan & pendapat aku tentang Ombak Rindu nie?
Maaf pada kamu2 yg tak sukerrr ngan citer nie... kerana saya sesungguhhnya nak bagi tahu yg saya terrrrrrrrrrsangatttttttttttt-sangattttttttttttt lahhh sukerrrrr dan really enjoy this love story!!! Faktor utama yg membuatkan aku rasa filem nie menjadikkkk adelah kerana...

OM6
2 org tonggak utama.. The Hero & Heroin dlm filem niee yg super awesome!  Aaron Aziz yg membawak watak Aaris & Maya Karin yg membawak watak Izzah sangat2 terkesann dihati aku!  To me they have done such a good job for their own character!
Aku sukerrr citer nie coz dia tak dragging tak tentu hala.. Such a fast move dlm pengolahan cerita dia... Good job Osman Ali as the director!    

OM7
Cuma pada aku lah yer.. watak Mila Amilya yg didukung oleh Lisa Surihani ade kurenggg sikit! watak antigonis yg cuba dibawak tu cam kurang kick.. coz at timees biler dia bercakap terlalu laju sampai aku tak faham apa yg cuba dia ckpkan.. and then dia tak cukup kuat nak buatkan cam aku meluat kat dia! uhuhu.. but yet lakonan dia tak mengecewakan... still not bad for me!

Rata2 setiap scene dlm filem nie really nice!  Ombak Villa yg begitu indah.. lokasi pergambaran disekitar Cameron Highland & Langkawi sangat2 awesome! tetiba aku terfikir.. asal si Aaron berlakon jek.. mesti lokasi pengambaran kat Cameron ek? ehehehe.. takpe.. pasal tu lah aku suker gi Cameron! :p  Serious mata tak jemu melayari setiap scene dlm cerita nie.. aku rasa cam kejap jerk 2 1/2 jam tu abis.. 

Aaron memang terbaekk dlm melakonkan watak Aaris! dia punyer ciri2 romantic just like dalam drama Nora Elena masih dikekalkan... but romantic dia tu like on and off.. di awalan cerita tu dia tak romantic pun.. tapi ganaasssssssss!!! ahahaa... ye lah.. geramm giler aku tengok dia yg kekwattt bukan main! dlm hati tu sukerrr sebenarnye tapi egooo punyer pasal.. saja mauu tunjuk cam ala2 tak suker kat Izzah!  geramm jerk aku bile dia angkat kaki kat si Izzah utk bukakkan kasut dia! ish.. banyak lagi lah scene2 kekwatt dia di awal cerita nie.. sampailah waktu dia mengamukk kat Izzah biiler dia ingat si Izzah tu preggy! Walhal bukan preggy pun!  Bile Izzah dah lari.. baru dia menggelabarr nak carik si Izzah balik... baru dia tahu dia tak leh hidup tanpa Izzah!

OM1
salah satu scene yg best biler Aaris pujuk Izzah! time nie lah dia baru boleh terima Izzah sebagai isteri dia dan bukannye sebagai perempuan simpanan yg sah!  Skrip yg bikin aku cair... "Mulai Hari Ini... Izikan Abang Menjadi Pelindung Izzah!"  Ohhhh lalalalala.. sangat2 touchingg this momentt!!
and here some of my favorite scene....


OM3
time nie lagu soundtrack Ombak Rindu keluar...
"Tuhan tolong lembutkan hati dia...
Untuk terima ku seadanya.....
Kerna ku tak sanggup...
Kerna ku tak mampu...
Hidup tanpa dia di sisi ku..."


Huuuwwwaaa!! memang feeeling abiss time niee... Maya memang sungguh pandai dlm memain & mempamerkan emosi perasaan dia sepanjang filem nie berlangsung!  aku pulak yg rasaaa seperti aku berada di tempat dia tuu.. duduk bersimpuhh sambil feeling2 Aaron tengahh dok usapp kepala akuu! muahahahaa.. tapi tu khayalan semata laa.. endup aku tarik tangan en.teman.. aku bubuh tangan dia kat kepala aku.. air mata aku dah berjujuraann tanpa henti time nieeee!!! seriouss over feeling utk si Izzah time nie... uhukkk uhuukkk!!! but at the same time cam gerammmmm giler ngan si kekwat Aaris yg sukerr tapi masih nak tunjuk ego cam tak suker! haih!

OM4
scene yg paling hotttttt and spicyy!!!
Giler punyer intim diaorg berlakon time nie... kalau aku jadik binik Aaron rasa cam nak meroyan gak lah! ahahhaa...  salah satu skrip yg paling aku suker in this part bile Aaris tanyer kat Izzah... "Kau Suka Tak Aku Pegang Pipi Kau Macam Nie?" eeeeuuuuuuuuuuuu!!! dlm hati aku yg berdetikk... Harusssssssss lahhhhhhhhhhhhhhh!! ahahahaa... :p
OM2
Scene ni yg paling tak boleh blahhhhh!!!
Aaris @ Aaron menitisskan air mata jantann nya!!!
Dia bilang sama Izzah yg dia sangat-sangatt rindukan Izzah!!
Then they both cried sambiil peluk2!
Huuuwwaaaaaaaaaaa!!! kuar lagi air mata gorjes aku!!!!
OM8
Scene nie pun buat aku tak henti2 mengalirkan air mata!
kerana Fitnah.. mereka sengketa.. kasih sayang mereka direntap sekelip mata!
Sedeyy sangat time nie bile Aaris datang nak jumpa Pak Dollah endup ternampak Izzah...
Izzah dah excited nak jumpa Aaris coz diaorg dah lama tak jumpa...
tup2 Aaris datang maki hamunn dia segala...
sampai leh cakap Izzah Perempuan Sundal!
Huuwwwwwaaaaaaaaa!!!! Sedeyy lagi!!!

OM9
"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah" ~ Tagline @ skrip yg paling hangatt diperkatakan oleh majority penonton filem ombak rindu nie!

OM5
Akhirnya mereka bahagia!
weeeeeeeeeeeeeeee!!!! happy ending!!!!

Seriously... this movie really touched my heart! dah lamaa giler rasanye tak tengok malay love story yg macam gini di layar perak! dulu waktu tengok Lagenda Budak Setan dah rasa cam itu yg the best... tapi from my personal opinion.. rasanye aku lebih suker ngan jalan cerita Ombak Rindu nie!  Tapi bagi mereka yg dah membaca dan khatam Novel Ombak Rindu nie katanye kalau baca novel dia lagi best dari filem nie. takpelah.. kalau gitu nanti aku gie carik Novel dia pulak lahh... coz membaca dan tengok live nie tak sama feeling dia tu.. coz aku rasa kalau baca Novel tak leh sampai nangess cam mana tengok real movie camgini kot kan?? Huhuhuu....


Dan aku sangat2 sukerr dengan Soundtrack Movie nie yg dinyanyikan oleh Adira & Hafiz.. Lagu Ombak Rindu tu bila tiap kali keudara dlm filem tu.. memang boleh buatkan hati aku meruntun.. dann dannn mata aku berairr.. uhukk.. uhukk... Melodi dia sangatt indah.. ditambah pulak dengna lirik dia yg sangat sesuai dengan filem nie... Pastu entah apa punyer cengeng aku nie.. seawal movie tu lagi aku dah memang rasa veryy touched.. waktu Izzah merayu kat Aaris utk bawak dan lepaskan dia dari tempat pelacuran tu... since than.. setiap saat2 yg touching memang air mata aku nie sangatt murah utk dibuang! Buktiiinyaaaaaaaaaaa sebaik dari kuar panggung.............

DSC_0755 copy
mata, hidung dan pipi dah sama merah!!
Sib baik bawak bekalan tissue yg mencukupi! :p

DSC_0757 copy
Budak bulat nie ejekk saya sebab saya nanges!! Menchikk!!
Alaaa... dia pun entah2 nanges jugak tuu.. paling tidak pun bergenang air mata kot.. tapi pandai cover! hahaha.. :p
Sekarang kalau ikutkan hati.. memang nak jerrr gie tengok berulang-ulang kali kat panggung.. tapi rasanye cam rugi pulak kot.. baik aku tunggu dia punyer original DVD keluar.. lambat pun takpe.. aku sanggup tunggu!  So far aku belum langgan ASTRO First... tapi kalau citer nie kuar.. rasanyer maauu aku mintak en.teman langgan utk aku kott!! ngeeeeeeeeeeeeee~~~~ :p

Ingat... "Cinta tak kejam... cuma manusia yg tidak pandai menghargai Cinta!" :)

Owhh.... I'M IN LOVE WITH OMBAK RINDU!!! *v*


19 comments:

Anum said...

terbaik

Mimy Hamid said...

ko ni mmg terpukul habis ngan ombak rindu...berjela aku baca...panjang entry ko...aku yang baru tengok semalam...setelah berkali nak sgt tengok...aku dah baca novel beb...cara olahan novel dan filem berbeza harus la kena pendekkan...tapi filem yang terbaek...peanngan nya penuh satu panggung...syabas filem melayu

mrs.ecam said...

lawo la gambo ko nanges tu...hekhek

Pepel BoNda AmaNi said...

xleh jadi nie..esok lepas check up aku nak ajak shukri g tengok jugak....

Shu Shinju said...

lawa gambaq kak nin nangis tu...

cite ni best kan..:)

Pinkjambu said...

tak dapat tgk lagi, next time g TGV Wangsa Walk je ler, payah na KLCC pon, byk songeh ntah hape2.. Wangsa Walk sana ada couple seat.. kekekek

Dee said...

mmg bestkan neena...2 thumbs up!

Gen2Merah said...

sana sini org pempuan sibuk pasal Ombak rindu ni.. saya pun teringin nak tengok gak la filem ni. sekali sekala nak nangis apa salah nya kan... ehehe

Baru perasan.. pemilik blog ni macam iras2 Kajol... (",)

mekchu said...

nasib dah tgk mlm tadi.. kalo tak, TAK HINGIN baca review dari neena gonjeng.. hehehehe..

sekarang bila baca senyum2 sbb dah tengok.. dan bleh faham apa yg cuba disampaikan.. btw, nice review dear..

mikamusz said...

alahai, sempat lagik ke saya nak tengok ombak rindu kat wayang nih...

mamyharraz said...

ombak rindu mmg best! your review pun sgt bestt ;)

neena nangis pun comey.kiut sgt mata awk tu :)

Shehan Ismail said...

weee.. kak neena anuar masuk my blog. hehehehe.. besnyer.. kak, sy xnk bc review akak nih. nt sy sedih cm akak skali. heeee

-oP_ida- said...

akak MOVIE nie memangggg BESTTT!!!! KALo DAK xmeoryan laaa mak buyung ni sampai dua kali masook panggung....ekekekekek

seriusss SUKA ngan AAR15 (:

MahaSayang said...

huwaaa....panjang berjela entry ni...tapi sebab ombak rindu..ku habiskan jugeee...mmg best kan...i dpt tgk masa hari ke3 tayangan....bila baca entry u ni..rasa nak pegi lagik...huhuhuhuhu

pena rozie said...

memang terbaik....

Qaseh said...

Ombak Rindu the best filem this year...

Deqna said...

aku ni memang kepingin sgt nak tgk citer ni.. tapi tak taulah bilanya.. ingatkan hari tu cuti leh tgk tapi sibuk pulak menguruskan rmh yg kena rompak tuh...

::CIK LYNN:: said...

fuhhh...pnjg gla...=)tp cik lynn bc smpai abih tau...

smpai skrg xdpt tgk lg cz kt klntan xda wyg...sobsob...

nk tgu cti sem msti dh xda nya kt wyg...=(

Bitt (double IS) said...

perghhh wish me dpt tengok dengan hubby..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails