COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 1, 2011

SUBHANALLAH... Such A Scenic, Romantic & Awesome Sunset @ The Magellan Sutera, Kota Kinabalu, Sabah!

Ya Allah Ya Tuhanku....
Sesungguhnya Engkau Maha Besar..
Engkau Maha Agung...
Sungguh indah ciptaanMu Ya Allah...
Ternyata tak terungkap dengan kata-kata...

Aku rasa sepanjang hidup aku.. inilah sunset yg paling awesome yg aku penah lihat dengan mata kepala aku sendiri.. Dulu waktu gie Maldives pun time sunset dia tak secantik nie.. maybe time tu musim hujan kat Maldives.. so awan kepol banyak... so cahaya sunset tak menyerlah sangat!

Serious aku ngan en.teman like tergamammmmm + tercengangggg bile tengok langit yg berubah-ubah tone warna.. setiap saat ianya berubah.... masyallah.. serious tak berhenti-henti mulut terkumat kamit Subhanallah... Subhanallahh.. Subhanallahh... Sumpahhh gorjesss gilerrr sunset view kat sini!!!

Ok.. pada aku memang menggila lah cantik nya coz to me tone warna di langit dpt dilihat berubah-ubah detik demi detik.. and sunset nie berlaku dengan cepat taw.. so we not dare to missed it even sesaat! It's sooo beautiful! puas hati bile en.teman dpt captured some of awesome sunset views kat sini.. and kalau nak percaya.. percaya lah yg sesungguhnya gambar2 nie semua adelah original tanpa sebarang editing warna yer!!

Dah.. takmo membebel panjang2 lagi... moh lah layan gambar2 sunset yg super duper gorjess nie!

DSC_0336 copy
rasa sangat bersyukur kerana dpt mengabadikan ikatan kasih suci kami berdua disini!

DSC_0340 copy
moga kasih sayang kami akan terus bersinar seperti sinaran mentari ini...

DSC_0333 copy
Ya Allah.. Engkau teguhkan lah cinta kami hingga ke syurgaMu.. Insyallah...

DSC_0345 copy
Kami bersyukur kehadrat Mu Ya Allah diatas limpahan nikmat yg telah Engkau berikan pada kami selama selama ini!

DSC_0342 copy
Walaupun kami masih hidup berdua.. tapi Alhamdulillah kami sangat bahagia! Terima Kasih Ya Allah kerana pertemukan kami berdua!

DSC_0351 copy
“Love is the dawn of marriage, and marriage is the sunset of love”

DSC_0325 copy
Mentari dicelah rimbunan pepohon rendang!

DSC_0323 copy
daku pun mahu mencelah disini!

DSC_0326 copy
tanpa jemu ku memandang....

DSC_0327 copy
tanpa letih ku berdiri!

DSC_0328 copy
demi melihat keindahan ciptaan Illahi ini!

DSC_0331 copy
sesungguhnya Engkau menciptakan Mata utk melihat kekuasaanMu!

DSC_0332 copy
“When I admire the wonder of a sunset or the beauty of the moon, my soul expands in worship of the Creator”

DSC_0360 copy
Disini ku terasa kekerdilan diri!

DSC_0366 copy
Berdoa agar diri ini tidak sesekali terlupa akan kebesaranMu Ya Allah!

DSC_0121 copy
here we can see awan yg berkepol-kepol! bertambah scenic dengan speedboat yg merentasi lautan!

DSC_0124 copy
Time awan kepul2 nie masih lambat lagi nak sunset.. sorry lah aku belasah jek tempek gambar2 nie tanpa mengikut urutan! uhuhu...

DSC_0134 copy
Sunset di sekitar kawasan Hotel Pacific Sutera Habour! 

DSC_0621 copy
dari tempat makan pun boleh lihat sunset!

DSC_0318 copy
sambil mandi pool pun boleh layannn!!!

DSC_0144 copy
memang geramm ngan awan yg seketol-seketol tu!

DSC_0369 copy
Ok.. ini adelah moment sunset yg paling aku sukerr sekali! perhatikan saja pada warna langit itu.. terdapat beberapa tone warna disitu! 

DSC_0378 copy
Time nie matahari dah semakin nak terbenam...

DSC_0373 copy
Seriously I'm Speechless!!!!

DSC_0367 copy
"Sensual pleasures have the fleeting brilliance of a comet; a happy marriage has the tranquility of a lovely sunset”

DSC_0372 copy
makin nak tenggelam.. makin cantek dan makin berubah tone warna dilangit!

DSC_0374 copy
“Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.”

DSC_0371 copy
Love each other so much!!!

DSC_0381 copy
You wanna have a romantic dinner here? yea! for sure you can! :)
tapi kiteorg tak lepak pun makan2 kat sini.. coz makanan dia (breakfast) cam tak berapa nak menepati citarasa kami... so adelah lebih baik kami gie enjoy makan lobster & seafood2 lain kat Filipino Market nie! hehehe.. :D

16 comments:

Maizan said...

romantisnya.

Ann@zanyra said...

SUbhanaAllah...
waweeeeee...terpegun jugak tgk gmbr..klu real tu lg la mau ternganga mate xberkelip spy xterlepas 1 saat pun detik2 indah ini..

Mimy Hamid said...

Subhanallah cantik nya sunset dan posing romentik lak tu

wAnNy said...

ouhhhh,,cantekkkkknye view kak..
suke2 ;)
rasa nk pegi sana sekarang!hihi

mama tisya said...

best tul tgk gmbr korang berdua-duaan ni...

Shu Shinju said...

subhanallah...mmg sangar cantik.... bestnyeee...

Dalila Hamid said...

mmg cantik2... romantiknya...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sangat cantik sis...sangat bertuah dapat menemui saat begitu..anugerah illahi baut sis dan somi...bestnyerrrr jeles ar... pandai tol snap pic tu...

Eri-chan said...

subhanallah. pertukaran siang ke malam yang amat mengagumkan

Deqna said...

Memang cantik.... itulah dia kebesaranNya

mrs puex said...

terpegun dan terpesona..:D
sangat indah ciptaan Allah s.w.t..

eLLy said...

Sangat cantik ciptaan Tuhan'
and gambar both of you sangat romantisssss

mamyharraz said...

kagumnya ciptaan Allah..subhanallah mmg cantik!

pic sgt tersentuh sbb sgt romantik! likeeeeee!! :)

el said...

subhanallah
sgh indah ciptaanNYA
xpuas tgk..
sgt2 gojes
sgt2 jeles tgk korg romenlentik taw..tp loikeee milion2..hehehe

Peri PiA said...

Subhanallah,indah nya!!!sabar ye,kami pon dah 4thn kawin blm ade rezeki.

hanya Allah yg tau perasaan ini :")

semoga Allah izikan 1 hari nanti

syukur sgt2,ttp bahagia

Gerbang Chinta Bridal said...

Ungkapan " Masha Allah" sepatutnya digunakan untuk perkara yang menggambarkan keindahan, ketakjuban yang positif terhadap sesuatu perkara.Manakala penggunaan kalimah SubhanaLLAH pula biasa digunakan oleh baginda SAW dalam perkara yang dianggap pelik atau hairan pada perbuatan yang kurang tepat ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails