COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 2, 2011

Apa Aktiviti Yang Menarik Kami Lakukan Sepanjang Berada Di Kota Kinabalu Sabah?

Sabah memang terkenal dengan keindahan pantai dia kannn!  memang cantik perairan Sabah nie.. aku memang tahu banyak aktiviti2 yg boleh dijalankan sepanjang berada di Sabah!  tapi adekah aku buat semua aktiviti2 yg ade di Kota Kinabalu Sabah nie?  Jawapannya TIDAK!  nak nangess japp! Huuuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Tu lah sapa suruh dok hotel yg ala2 mewah tuu.. kan dah kene catuu tak leh gie wat aktiviti! ahahaa.. tak laa.. bukan kene catu.. tapi membuat pilihan yg bijak jerk!  Ye lah... kalau ikutkan hati nak jerk gie buat all the activities yg ade kat sana.. nak2 pulak Island hopping kat.....

DSC_0139 copy
Tunku Abudul Rahman Park nie!
Memang island hopping nie adelah aktiviti yg paling hott lah kat KK.. sapa gie Sabah sapa tak buat aktiviti nie memang rugi! so aku jatoh dlm kategori rugi lah gitu? muahahahah.. no wayy!! en. teman dah janji ngan aku.. insyallah next year ade rezeki dia bawak aku lagi sekali ke sini.. Hoyehhhhhh!! *sambil goyang2 bontot*

Tapi for sure next time pegi takkan duduk dah kat Sutera Habour nie.. we both decide nak stay kat hotel yg murah2 jerk kat area bandar KK tu... maybe like RM100 per nite.. janji selesa...  takde view yg menarik pun takpe.. coz semua tu dah tak penting coz yg lagi penting adelah tiap2 hari kami nak keluar dari hotel.. then buat aktiviti sepanjang hari... then balik bilik just utk tido... then esok pagi bangun lagi.. kuar lagi utk buat aktiviti.. so pasal tu lah aku tak buat any aktiviti sepanjang berada di Magellan Sutera Habour nie hari tu... memang seriously hati tersangatt lah terkinja-kinja nak buat aktiviti island hopping nie... tapi en.teman kata sabarrrrrrrrrrrrrrrrr!!! rugi kalau keluar dari kawasan hotel nie.. kite bayar hotel nie leh tahan harganya. pastu nak kuar then balik bilik malam just utk tido.. oh tak worth it! yeaa.. aku tahu tuu.. tapi hati gonjeng nie mana leh tahan bile tengok pulau2 cantik sebegitu.. uhuhu...

DSC_0138 copy
nie semua berpunca dari sini!  Tu lah sapa suruh singgah sini! :p

DSC_0141 copy
Kat dlm resort Sutera Habour nie itself.. dia memang ade diaorg punyer own Sea Watersports Centre! so kalau banyak duit leh lah amik pakej2 dari dlm nie jerk.. kire more privacy lah gitu.. dari ko nak travel ke main jetty di Jesellton tu kan... tapi harga dia memang agak high range lah berbanding dari luar... OK abaikan watersports nie.. coz endup kiteorg tak amik apa2 aktiviti pun coz dah janji nak gie tahun depan kan??? so Abamm tembamm I.. watch out for Sabah promotions &  offers @ Air Asia lepas nie yerk! :p

DSC_0243 copy
So apa kite nak buat skg nie?

DSC_0233 copy
marilah kite bersantai-santaian di sekitar kawasan hotel yg santekk ini yok!

DSC_0248 copy
merenung nasib yg tak dpt pegi pulau2 yg 3 ketoi nunnn di hujung sana! eheheh...

DSC_0259 copy
sib baik lah little beach kat resot nie sangat santekk! so mengadap dia pun dah puas hati dah!

DSC_0266 copy
aku suker landscaping hotel nie! very greeny... sangatt bersih dan begitu terjaga!

DSC_0270 copy
muahahahaaha... abang cameraman saya dah kepenatan amik gambar gorjes binik dia! btw, tu bukan tuala nak maindi pool mahupun laut.. tapi tu tuala lap pelohh dia ok! dia memang kuat peluh punyer budak! so kene carry towel kalau wat kerje2 outdoor gini! :D

DSC_0272 copy
sian abang macho lagi hensem saya nie... gambar dia kurang kalau tiap kali pegi holiday!  tapi bukan salah aku ek.. dia yg takmo bergambar sangatt... so sesekali ku suruh dia pose....

DSC_0275 copy
hammekkkkkk kauuuuuuu!!! sib baik perot boroi dpt dicover dengan jayanya! muahahahahaa...

DSC_0283 copy
kau di seberang sana.. ku di seberang sini!

DSC_0285 copy
percutian ini telah berjaya dengan penambahan lelemak! yeay!!!!!!!!

DSC_0290 copy
sukerr sangat lepaking kat sini! tapi tak mampu nak lepaking lelama.. sebab aku bukan lah spesis putih melepak yg bersidai pun jadik merahh jerk paling teruk pun!

DSC_0292 copy
this is soooooooo awesomee!!!  so relax & tranquil !!!

DSC_0294 copy
dia nie mengalahkan puteri lilin kekdah nya tau! dia punyer port memang bawah pepohon rimbun nie jerk!

DSC_0313 copy
sib baik lahh ade kawasan yg rimbunn niee.. so dpt lah kami berjemur disini saja!

DSC_0474 copy
Kalau tadi kat kawasan pantai.. now kat bahagian lobby hotel nie pulak! ade kedai yg menjual cenderahati.. tapi harga memang tertinggi diangkasa lah gamaknya yer! so setakat look see look see nak menghabiskan masa lapang... ok lah tempat nie.. barang2 yg dia jual best dan menarik jugak, banyak choice...

DSC_0476 copy
hahaha.. dia ketemu sama kawan baik dia kat sini! :))

DSC_0477 copy
Gaya Dato K @ Dato Khairol bermain golf!

DSC_0492 copy
waktu jalan2 kat kawasan restaurant Al-Fresco nie.. ternampak lak basikal nie.. ahaha.. siap ade delivery service lagi tau!

DSC_0499 copy
kalau dah penat jalan.. lepak2 lagi di kawasan beach & pool!  the sea breeze really awesome here!

DSC_0519 copy
then kalau nak main games pun boleh kat sini ade pondok comel disediakan!

DSC_0544 copy
ade 3 jenis games kat sini.. ade Jenga, Chess &

DSC_0533 copy
siapa pemenang dan siapa pengalah?

DSC_0522 copy
haaa.. nie part yg palingg syiokkkkkkk sekali okkkkk!! biasanya kalau time lepak2 kat tepi pantai nie.. walaupun ko tak mandi laut.. tapi tempias air laut masin tu mesti terlekat jugak kat badan ko.. so bile dpt Cold Towel nie.. fuhhhhhhhhh!! serious sangat2 lah refreshing bile dpt lap kat muka, leher & tangan.. kalau org lelaki nak lap kat badann pun boleh! org pompuan pun leh gak.. tapi pandai2 lah ko cover ek! ehehe...

DSC_0523 copy
dah dpt cold towel.. dpt refreshing fruits jugak! sangatt chillin'!

DSC_0526 copy
ternampak burung jinak nie.. rasanya specis merpati nie.. memang jinakk sangat! dia pun nak merelaxxs kan diri sama... hehehe..

DSC_0483 copy2
Sorry.. gonjeng nak sambung gedix! jgn maraa arr! :p

DSC_0485 copy2
yg kat bawah tu kawasan SPA! ikutkan hati nak pegi.. tapi bile tengok pada harga.. tidak mengapalah... baik aku wat SPA kat Melaka yg selalu aku pegi nie lagi berbaloi coz leh wat 2-3 kali dengan sekali harga kat sini!

DSC_0487 copy2
Bee tolong jgn amik gambar camgini lagi sbb saya nampak sontot lagi kementot!

DSC_0489 copy
haa.. camgini saya suker sbb nampak tinggi lampaii! :p

DSC_0564 copy
OK.. dah bersedia ngan swimsuit! makanya??

DSC_0569 copy
nak mandi pool?

DSC_0576 copy
tak jadik lah.. lepak dulu lah...

DSC_0255 copy
Menyusuri petang hari... matahari pun dah takde.. so sangatt bagus kalau dpt rendamkan diri disini!

DSC_0605 copy
by petang air laut memang agak rough.. ombak kuat sikit.. so tak berani nak mandi sangat.. so just dip2 in jerk!

DSC_0607 copy
gedebuhhhsssssssssss!!!!!

DSC_0585 copy2
Ok lepas nie ko akan saksikan 'kanak-kanak' riang sedang mandi ditepian pantai!

DSC_0589 copy
Jaga2!! ombak besar nak dtg nie!!!

DSC_0590 copy
Haaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! Readyyyyyyy!!!!

DSC_0592 copy
Yeaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!! Aku sanggup meredahi ombak besar itu! *sambil wat muke berlagak*

DSC_0593 copy
ok dah penat dah main ngan ombak! bukan apa.. rindu saat2 hampir 25 tahun dulu! :p

DSC_0597 copy
duyung or dugong?

DSC_0602 copy
hah! nape? tetiba terasa cam air laut menarikkk! ahaha.. walhal pasir yg bergerak! :p

DSC_0616 copy
Ok.. dah mandi laut.. terus pi terjah mandi kolam lak! feeling sungguh awesome! En.teman tak mandi laut.. dia mandi kolam jerk! mamat tu memang kurang adventure sikit! muahahaha...

DSC_0629 copy
hari hampir malam.. so tidak ade aktiviti lain melainkan makan.. bermanja.. bermesra dan bertido semata!  lalalalalalaa..... :p


13 comments:

Shu Shinju said...

waaa...bestnye tengok kak nin mandi laut....

Deqna said...

bagus tul korang abiskan masa kat hotel jer.. barulah hanimun gituh kan...

kiterang dulu pun buat hotel just tempat tido jer... mandi kat swimming pool pun tak sempat, sibukkan aktiviti luar.. tu yg aku kata kalau tiap tahun pergi pun worth it sbb byk sgt tempat yg nak dituju... tu yg sampai ke kudat pun pernah.. jauh gilak...

next yer ko pergi ko sewa kete, senang korang nak kemana2, dijamin tak sesat sbb jalan kat sana senang nak dihafal..kiterang ada member kat sabah branch sana yg sewa kete..

mama tisya said...

cantik tul view nmpk langit tu...suar biru tu pn cantik..mn bli??

-oP_ida- said...

adoilaaa sukaaaaa benar tgk sume pic akak...

pstt paling xleh tahan pic yg dlm laut tuh...sangattt cumiLLL..
ni kalO sofia tgkkk soheh riuhhH...mana daknyaaa untinin kelihatan coMelLLL disitu.....

akak SONTOT tuh hapa???haahhahahaha

Mimy Hamid said...

cantik sungguh sutera harbour ni...menawan hati kuuuuuuuu...tempat cantik bersih...damai la aku rasa

mamyharraz said...

mmg owsem hotel ni kan.syg nak tinggalkan p outing.

pic semua lawaaaa suka tgk :D

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

cantik giler gambo... hehehe

[z@ck] said...

patutlah tak keluar hotel sangat.macam2 boleh bt kt dalam eh.nak pergi sana one day. =)

::CIK LYNN:: said...

jlesnya tgk pic akak...suma cantik2!!!

Wahidah said...

wah seronoknya die main ombakkkk

Sue Echan said...

BEST GILER LA KAK NEENA.. DPT SUAMI SPORTING YG RAJIN MELAYAN.. BARULA SERONOK!

Suspek Utama said...

best..best..x sabar nak gi sabah..weehuu..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails