COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 28, 2011

My Gorjes Lempeng Pisang!

Dari tengah bulan Nov lagi aku punyerr lah mengidam (yg tak berisi) nak makan lempeng pisang! tapi asyikkk laa tak dann nak membuatnya... biasalah hujung2 minggu hujung tahun nie kan ke banyak sangat aktiviti ujung minggu.. especially memenuhi undangan org2 yg dlm process nak carik penyebab utk mengidam! :p

End up just over the weekend baru nie baru lah aku berkesempatan utk membuat.....

DSC_0158 copy
My Gorjes Lempeng Pisang nie!

Nak cara2 membuat dan resipi lempeng pisang nie?? boleh2.. duluuuu aku dah penah dah blog out pasal si lempeng nie.. korang gie terjah kat entry yang INI.. kat situ siap ngan gambarajah nya sekali!

Kalau dah alang2 membuat tu kan.. better lah buat bersungguh-sungguh.. supaya kudrat en.teman pegi beli pisang emas tu tak sia-sia.. maka ini lah hasil dari 2 sisir pisang emas yg telah pun ku lempang kan.. eh silap.. lempeng kan!

DSC_0157 copy
banyakkk??
well.. naked chef nie memang tak reti kalau masak sikit2.. dia kalau sekali buat memang cam ala-ala nak mentekedarahh kekdah nya!  Tapi jgn risau.. nie bukan aku sorang makan.. en.teman makan.. my daddy pun makan jugak.. so leh lah tahan utk di bawak bekal keesokkan hari nya ke tempat keje! org kata kalau dah mengidam tu baik buat lelebey sikit.. supaya lepas nie lagi 2 tahun kot baru dia nak melempeng lagi sekali!
*______*

Lempeng pisang memang favorite aku.. pasal tu aku boleh tahan & kalis lelemak tepu dari tumbuh di body! coz why? coz aku tak berapa nak suker makan cekodok pisang! cekodok deep fried.. so minyak manyakkk ooo... kalau lempeng nie.. ko tuang minyak sikit jek atas frying pan.. then balik2... then siap tuk dimakan!  so dah dpt tips nak kuruss secara tak langsung kat sini??? Good! :)


5 comments:

Sue_Echan said...

wow macam best jer.. ley kasi recipe x?

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Lempeng pisang terbaik!!! makan smbil minum ayor kopi heaven...

Mimy Hamid said...

serius beb seumur hidup tak pernah aku makan lempeng pisang...tetiba ko buat ...rasa mcm nk rasa secebis..cebis je la sbb aku tak makan pisang ..heheh tettttttt

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

CANTIK LAK..LEMPENG PISANG KAK KAJOL NIKH... EHEHEHEE

Wawa Tasliman said...

favorite ni.. nak try lah.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails