COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, December 12, 2011

Melihat Fenomena Gerhana Bulan Penuh Pada Malam 10 December 2011!

Korang dapat tengok tak fenomena gerhana bulan penuh pada malam sabtu baru nie? Aku alhamdulillahh.... dapat peluang melihat dan jugak merakamkan detik gerhana bulan penuh nie.. tapi aku tak dpt tengok sewaktu bulan ditutupi oleh matahari sepenuhnya... dan jugak dah terlepas beberapa minit setelah bulan terbukak semula...

Bila sampai umah (baru balik dari KLCC lepas nonton wayang gambo)... terus suruh en. teman amik camera dia and amik gambar bulan yg sudah & sedang terbukak semula.. waktu tu jam lebih kurang almost 11 malam...  so here are some eclipse shoots by en.teman!

Untitled-1
Allah Maha Besar... Maha Suci Allah... Satu lagi keagungungan Allah S.W.T. yg dapat kite lihat di muka bumi ini...
Kalau ikutkan hati nak tunggu till the last moment bulan tu terang sepenuhnya.. tapi tak larat dah nak menunggu coz badan dah letih sangattt and jam pun dah almost 12 midnite..

Apa pun bersyukur sangat2 coz dapat gak kiteorg tengok moment gerhana bulan nie.. kiteorg lihat dan amik gambar2 nie dari parking lot kat umah jerk... memang agak bernasib baik lah coz aku tengok kat FB ramai yg update status kata tak nampak gerhana bulan nie coz cuaca agak mendung dan berawan agak tebal... 

Tetiba teringat pada panorama bulan yg indah sewaktu berada di Sutera Habour last month!  kalau berada disitu utk lihat gerhana bulan nie.. pasti ianye lebih awesome! 

6 comments:

nairaariaa said...

bestnye sempat tengok..kite pom tunggu tapi terlepas...

mekchu said...

hari nak dekat 4-5kali masuk sini.. mekchu tak dpt tgk mlm tu.. terlupa pun iye jugak.. finally, dpt jugak tgk yg claer.. subhanallah..

Wahidah said...

bestnya kak..wai pun tgk wyg gk...wai sempat tgk time bulan penuh je...:(

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

canteknyaaaaaa... itu semua dari ALLAH, alhamdulillah kan...

Lulu Caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

Pepel BoNda AmaNi said...

indahnya ciptaan ILLAHI kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails