COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 30, 2011

Ade Org Menyamar Guna Nama Aku Utk Buat Comment Yang Buruk Tentang Dr. Marsita Mansor!

Pagi tadi check email.... terbuntangg sikit bijik mata bila baca email dari seseorang nie!

Thanks for your email Salbiah!
Why do I say thanks to her?  coz aku lebih suker org datang tanye aku sendiri akan kesahihan bende yg tak pasti! so takde lah nanti jadik buruk sangka dan menyangka tak tentu pasal!

Ok.. aku rasa sapa2 yg dah lama follow blog aku nie memang dah tahu lah kott kann aku penah wat operation ngan Dr. Marsita Mansor kat Pantai Medical Centre pada January 2010! Seriously sumpahh tak fahamm apakejadahhh nya org guna nama aku utk buat comment buruk about Dr. Marsita??  Nak tahu apa comment buruk nie?? haa.. nie dia.. setelah ku gOOgle.. memang sohih ade org guna nama penuh aku utk buat comment yg tak baik about doktor kesayangan aku tu!

This is really sad!!! :(
Ok now cuba bersangka baik!!! mungkin ade org lain yg suratan atau pun kebetulan yg nama nya sejibikk sejibonnnn ngan aku... *_________*

So.. dlm keadaan nie kite amik lah atas dasar org yg kebetulan namanya sama ngan akuuuu... motippppp org yg bernama "neena johari" tu nak tulis camgitu about Dr. Marsita??? aku sendiri takde jawapan.. but as orginal Neena Johari kat sini.. meh aku nak bagi tahuu.. yg to me Dr. Marsita Mansor adelah the best ever gynea doctor I've ever met!  Segala corat coret pertemuan aku dgn doktor marsita telah pun aku abadikan di SINI...

Aku memang sangat2 TIDAK BERSETUJU dengan pendapat si "neena johari" yg buat comment kat satu ruangan website INI... sumpahhh apa yg dia tulis tu sangat2 bertentangan dengan pendapat aku! So I hope sapa2 yg terjumpa nama neena johari di ruangan comment website tu.. ingin aku jelaskan disini sesungguhnya comment yg dibuat pada tarikh 24 & 25 August 2010 itu BUKAN aku!!  Kalau nak tahu comment aku pasal Dr. Marsita Mansor.. sila refer saja ke blog aku nie... coz disini lah tempatnya segala pendapat baik atau tidak akan aku luahkan!

DSC_0130 copy
Rasanya ini bukti paling kukuhh membuktikan aku sayanggg giler ngan doktor marsita mansor!
Apa pun.. I feel sooo bad biler ade org berkata buruk about herr... to me Dr. Marsita such a nice lady! aku dah anggap dia macam mak aku... aku bebaass nak share apa saja dengan dia tanpa any boundaries!  Dia lah yg banyak tenangkan aku sepanjang aku berada di hospital.. punyer lah takot nak wat operation coz it was my first ever experience!  Doktor yg sangat2 polite.. kuat ugama... baik hati budi.. sangatt caringg.. serious aku memang sayanggg sangat2 ngan doktor nie!

DSC_3486 copy
Tengok muke aku ade macam rupe org sakit tak? walhal nie baru lepas buat operation nie!  Dpt jumpa doktor teruss terasa baik!
Biler aku fikir2 balik.. org yg buat comment guna nama "neena johari" tu.. mungkin ade niat nak jatoh kan Dr. Marsita lah kot! errrmm.. dunno.. but dari apa yg dia comment tu memang nampak cam ade ciri2 ke arah itu lah kann... takpe lah doktor.. lumrah kehidupan dlm dunia nie camgitu lah... ade org suker dan ade org tak suker... dlm ade yg menyokong.. pasti ade jugak yg tidak menyokong.. begitu juga dengan citarasa seseorang kan.. ade org suker satu2 rasa masakan.. tapi mungkin tidak pada citarasa org lain!  begitu lah lumrah sifat hati naluri setiap insan didunia nie..

cuma satu lah yg aku nak ckp kat sini... kite kalau tak suker akan pada sesuatuu ataupun pada seseorang.. tak payahh lah kite nak buat provokasi sampai camgitu sekali!  kalau betol ade bukti takpe.. cam contoh ko makan nasik ade tikusss kat dlm nya.. haa... gunakan ruangan blog ataupun FB utk postkan bukti tu... jgn lah ko komen sana sini takpe sebarangg bukti yg jelass! coz silap haribulan leh jatoh fitnah!  lepas tu pulak guna nama yg sama sebijik sejibonnn dengan nama org lain.. dah tak pasal2 org lain terkene setepekk tempiass cam apa yg aku hadapi sekarang nie!

But aku tak kisah.. elok juga ade yg datang bertanyakan pada aku sendiri about this! at least aku ade bukti kukuh kat blog aku nie.. bukti aku menceritakan yg baik2 tentang dr. marsita.. So pleaseee lah manusia2 di luar sana.. kalau kamuu tidak bersetuju.. ataupun tak suke akan pada sesuatu perkara / pada seseorang.. jgn lah nak provoke tak tentu pasal umpama org yg hilang akal! Just think to yourself lah.. kalau bende yg kamu suker tapi org lain tak suker.. tapi org kutuk atau org hina.. kamu suker tak??? mesti kamu tak suke kan?? so sama jugak lah kat sini.. so pendek kata. jgn buat org kalau tak suker org buat kite.. respect lah hak org lain.. masing2 ade kesukaan masing2.. nak beri pendapat takpe.. but tolong JANGAN PROVOKE!!!

Aku serious rasa sedih bile ade org yg berkata tidak elok about Dr. Marsita.. coz aku rasa ianye boleh menjatuhkan reputasi dia.. dan jugak periuk nasik dia.. kalau betol tak bagus.. bagi bukti apa yg ko dah lalui.. jgn just ckp atas angin camgini.. sapa2 pun boleh ckp... bagi comment! biasanya org yg tak berani jek takkan bagi bukti.. kalau betol ade bukti.. sila tampilkan.. then aku pun boleh fikirkan dan pertimbangkan...

Apa pun.. aku akan terus mendoakan kesejahteraan my beloved Doktor nie.. moga rezeki dia makin berlimpah ruah.. coz biasanya org kalau teraniaya nie.. Allah sentiasa berada disisi mereka.. Insyallah!

 

15 comments:

Mimy Hamid said...

bersangka baik nama sama tapi kebetulan pulak nama sama...hmmm susah nak diperkatakan...sian ko neena...sikit sebanyak orang akan cakap ko menjatuh kan dr mashita..padahal bukan ko pun..takpe beb kebenaran melalui luahan kata kata ko ni mungkin akan membuka mata...doa orang teraniaya termakbul sekiranya "neena johari" tu tak wujud

-oP_ida- said...

SUKA AYAT NIeh ~Biasanya org kalau teraniaya nie.. Allah sentiasa berada disisi mereka.. Insyallah!

Aini said...

Rasa macam ade org yg sama je dalam comment2 tu yg guna nama lain untuk buruk2 kan dr marsita tu..

Ape la punya manusia kan. Kalau org yg btul2 x tau mmg boleh terpedaya dan terpercaya...

*SiRibenMerah said...

mcm mana org tuh leh tahu u penah dpt treatment ngan doc tuh kan? iskkk.. sket punya ngeri bila nama sendiri kena kait camneh.. huhuhu..
semoga doctor tabah menghadapi situasi sukar neh.. siannn~..

ameris said...

neena;
saya pun penah operate D&C masa miscarriage dulu april 2009. dr marsita tersangat baik orgnya. penuh dgn keibuan. skrg dia dh buka klinik sendiri kt tmn melati.

rasanya org tu sengaja nk menjatuhkan dia.

Allah bersama2 dgn org teraniaya...
semoga rezeki dr marsita bertambah2.

youramirah said...

sis neena dearie,

saya & hasben kenal Dr. Marsita ni kat Pusrawi time kitorg try to find out about fertility problem. while doc yg lain sume by appointment only, kitorg diattachedkan dgn Dr.Marsita. She is the best gynae in town la kan, sebab dia sgt friendly, every visit musti nak salam peluk cium kan, buat kita rasa comfort dgn dia even kitorg hasben+wife ada mslh infertility. berkat prescription yg Dr.Marsita kasi berjela-jela tu, finally saya pregnant. I dedicated a few entry to her but suddenly ada ANONYMOUS yang buruk2kan Dr. kesayangan kita nih. ape la masalah diorg ni kan? agaknya cik@puan ANON ni tak recovered kot, tu yg dia salahkan Dr. Marsita. pdhal Dr. Marsita pon manusia biasa, bukan Tuhan untuk menyembuhkan penyakit. saya pon geram dgn diorg ni tp what to do, lantakkan je lah.

*tetibe rasa nak peluk Dr.Marsita & say "Finally I'm pregnant doc!" T___T*

Dee said...

sib baik neena..kalau kena yg marah betul tu silap2 siap saman..sabar jelah kan..

Eri-chan said...

bahaya fitnah2 ni..dosa besar ni, nak mintak ampun dah satu kes. cakap belakang je pandai. kat depan jadi mati kutu.

but pernah dapat fwd email dari seorang doktor menceritakan ada doktor2 yang sendiri bersifat pentingkan diri. macam dia bagus. pastu buruk2kan doktor lain. adalah penting untuk minta 2-3 pandangan berlainan doktor sebelum melalui prosedur yang memakan kos yang tinggi misalnya untuk mengelak tekanan emosi yang tinggi selepas satu2 prosedur dijalankan.

Iryani Noor said...

isk apa la teruk punyer perangai.. xpe neena, anggap la org tu sama nama dengan u.. pikir baik je k..

anyway, skrg i tgk under fertility treatment with Dr Marsita (@klinik Medina, Tmn Melati).. she's on of the best gyne yg i pernah jumpa, sgt islamic & all her explanation on fertility/medication sangat thorough.. every time jumpe die, rasa sejuk hati.. susah nk jumpe Dr yg best mcm die.. so rasa sgt sedih bile tau ada org ckp buruk about her..

Wawa Tasliman said...

sabar neena, anonymous tu mesti takut nak cerita. kalau betul apa yang dia pernah alami dengan dr tu. show some proof la kan. tak suka perangai provokasi tu. i salute sabiah yang send the email tu. unless dia tak terpedaya dengan comment 'neena fake'

OMG.. silalah buat something yang lebih berfaedah.

Roslinda Idris said...

Hi neena. Sape lah punya kerja buat macam ni kan?

I pun bersalin dgn Dr Marsita Mansor ni kat Kohilal last year on September. She is such a great doctor. Tgh sakit2 contraction tu tgk muka dia je dah dapat tenangkan kita. Mmg puas hati sgt dgn layanan dia treat kita macam anak dia siap bacakan doa utk kita. I bersyukur sgt dpt jumpa ngan doc ni and klu ade rezeki lg lepas ni mmg akan bersalin dgn dia jgak.

Sedih bila org ckp buruk ttg dia la.

dinashuz said...

Salam Neena, u tau tak i pun ada org tinggalkan komen2 jahat pasal my beloved doctor.. yes, i pun bersalin dgn dia no problem.. sedih bila baca mcm2 comment.

uvanes said...

I just want add something here. Dr. Marsita was my gynea for my 1st baby Raoul. I never regret in choosing her. She is real angel. After 2 recurrent miscariages, imagine my urges to retain the current pregnancy safe & healthy.And Dr. Marsita made sure I have full confident throughout my pregnancy. Did I said she is Angel? :) The most memorable thing about her is, she made sure i go through normal delivery. And On delivery day, she made sure Raoul breast feeded before they cut the cord :) That was so emotional. And guess who cut the cord, my hubby :)She just made sure he is there with me all the time. Since I took epidural, i couldn't push. My hubby will go n take a look down there n said I can see head, push push :) What a memorable day. I will definitely go back to Dr. Marsita. Love her to the max.

the-purle-ace said...

Pada asalnya Dr Marsita mmg gynae saya seawal 1st trimester... saya pon terbca juga komen tu... saya pon termkn jugak...2nd nd final saya tukar dr lain kt ampang puteri.. dr ariza dan dr zarina... ... tetap saya kata kan 2-2 tak dpt menandingi dr Marsita... tak lokek ilmu, peramah, lemah lembut... Allah Maha Besar cukup 40 weeks saya ke kliniknya... tgk2 dah 3cm dilated... pergi to her recommended labor clinic... dia ckp blh bersalin secara natural baby ok... my experience with her sgtlah baik... baby ok lsg takde problem dan bersalin normal je...tk de lah macam yg org kt forum tu mengarut... itu suma komen sengaja nk menjatuhkan Dr Marsita... she's the best!!!

SitySha said...

Salam Neena,
Agak harsh yg bg komen ttg doctor tu.Dr Marsita mmg softspoken,baik n mmg selesa bila ckp tentang masalah kita.
Saya sempat la 3x treatment dgn Dr and siap reccommend to my friend.However,lepas die salah diagnose my friend punya case,
i terus rasa tak confident nak pergi,sbb agak serius diagnosis tersebut yg bolehkan kawan saya hilang baby.
She ignore Dr advise and seek 2nd opinion from other gynae,n alhamdulillah,she delivered her baby last 2 weeks.This was happened when she was 6 wks pregnant.
Ni kisah benar n bukan saya nak mereka2.Mungkin kesilapan itu berlaku 1 dalam 1000,manusia mana ada yang perfect kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails