COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 17, 2011

Tips Nak Bergambar Dengan Artis!


Sebenarnyer banyak lagi gambar2 aku & en. teman ber-fotogedikss kat white room tuu... tapi aku takot lak kang korangg terbeluuueeeekkk tengok pasangan pinkyyy jerk hari nie.. so kite selang seli kan yer... hehehe...

Ok.. hari tu kan aku ade terserempak ngan artis dua hari berturut-turut kat KLCC.... first aku jumpa Heliza.. then on the next day kebetulan aku terserempak ngan Ziana Zain plak... pastu biler aku sharing kat FB... adelah kawan aku sorang yg tuu.. alaa.. si gorjes ngokngek tuu... boleh plak dia mintak tips kat aku... tips macam mana nak amik gambar ngan artis! lorrrrr.. apa ke yg susah bebenorr... amik gambar jerr... susah apa nyer... hahaha.... :p

Ye laa.. ye laa.. aku pahamm... maksud kawan aku si ngekk tuu... macam mana kite nak tegur artis yg kite terserempak tuu cam kat tepi jalan ker.. kat shopping mall ker atau dimana-mana sahaja laaa... coz for sure the first thing yg menyelubungi diri kite adelah perasaan segan dan malu kann?? kann??

Eerrmm.. memang tak dinafikan yg pada mulanyer memang malu laa.. aku pun segan gak okkkkkkk... siapa yg tak segan kann.. of coz terlintas gak kat kepala hotak niee.. "eh.. artis nie ok ker kalau aku tegur dia nie?  eh.. nak ker artis nie layan aku yek? eh.. mahu ker si artis nie bergambar ngan aku ye?" haa.. itu lah antara Eh.... Eh... Eh.... yg akan berlegar-legar dlm kelapa hotak kite kannn...

Alrite... nie antara perkara2 yg aku buat dan aku pikirkan sebelum tegur artis tu kalau aku nak bergambar ngan dia... firstly kamu mesti ade.....

DSC_0466 copy
CONFIDENCE level yg tinggi dlm diri...
Bile dah rasa confident... then kene tanam sifat..............

DSC_0636 copy
BERANI!
Biler dah rasa berani... then baru lahh.....

_DSC1236 copy
buang jauh2 perasaan keMALUan dlm diri!
After that...

_DSC1269 copy
Sila lah buat muka tak malu anda... buat lah muke seploh senn abis... then bagi lah salam pada artis tersebut... tapi kalu boleh cara nak tegur tu hagak2 lahh.. jgn lah ko pegi melompat-lompat kat dia sampai dia terkujat berukss... walaupun hakikatnyer rupe ko dah mcm kera dpt bunga kekdahnyer.. nak2 pulak terserempak ngan artis yg menjadik pojaan hati korang kann... but please control ke-gorjesan and macho-an masing2 kehhh... and also jgn ko tunjuk yg ko poyo sangat.. just be cool and chill out sudaaa... :D

DSC_0446 copy
But yet you must be prepare in case of artis tu reject korang! suddenly dia ckp.. "no camera please!" hehehe...
Ye laa.. tak semua artis tu ok sometimes.. mana lah tahu kot2 ade yg TERsombong... secara tak disengajakan kann... hehehe... but so far aku jumpa takde lagi lah yg totally reject biler ko nak bergambar ngan diaorg.. well.. they should know.. they're the public figure.. so nak tak nak kene lah jugak layan kerenah peminat kannn... coz tanpa peminat sapa lah mereka2 itu.. ceewwaahhh! :p

DSC_3091 copy
So kalau artis tu siap beramas mesra ngan korang.. hah! lompat lah setinggi langit yerk! :p
Ok.. tips aku dah bagi dah.. lepas nie korang kalau jumpa artis jgn lupa snap gambo ngan depa.. jgn keMALUan lagi dah... pastu post kat blog or FB memasing keh! aku pun teruja gak nak tengok korang bergamboo ngan retisssssssssss! hehehee...

p/s:  actually last friday aku terserempak ngan Sharifah Shahirah with her hubby Ijoy and their son.. tapi diaorg nampak rushing.. and kebetulan org pun tengah agak ramai kat laluan tu.. so aku pun malas nak sapa... :D
  

17 comments:

wahida said...

ok ok...akan dipraktikkan ini tips...

InaAchik said...

yer2, aku tau sape gojes ngok ngek tu... kesian dia, dia jmp wardina dlm toilet tp segan nk tegur. tgk plak wardina cam nak memerut jerk! hahahaha...

nway, tengs for da tip jeng.
nanti aku wak muka tak malu cam ko! hehehehe

-aNida OtHmaN- said...

alrite...tips yang berguna....

tp penang ni mcm payah jaa nak jmpak ARTIS...

jmpak pak pie'ee selalulaa....BR NI DIA masuk sepital kepala batas demam...hhahahaha sian dia...

mekchu said...

mekchu ada baaaaaaanyak sgt ngan Z Kool.. hahaha... nak tepek jugak boleh tak?

♥ Juliana Violet ♥ said...

Neena, gambar berani tu tak cukup berani lah... hihihi.
still ayu. ;)

Neena, Vee nak bunge! Bagi dekat blog Vee... hihihi
tak malu nie. (^^,)

sW33tdARLiNG said...

tak boleh nak buang keMALUan tu laa....

atty's said...

tip yg berguna..

aanie said...

em, apa cth ayat yg patut kuar mula2??takut nti terkeluar ayat tlg amikkan gambar sy...hehe..neves punye pasal...:D

NeenaAnuar said...

wahida:
hihii.. cuba taw! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
hahaha.. tu lahh.. vunggukss lah ko nie.. alaa. patot tahan jerk wardina time tu.. if not tunggu jerk sampai dia abis memerott! hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

aNida:
hehehe.. ok apa Pak Pie pun.. but akak rasa ade jerk retis kat penang tu.. cuma lom dpt chan nak terserempak kottt.. :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
hehee.. buleh jaaa.. janji retisssssssssss!!! :D

NeenaAnuar said...

Juliana:
hihihi.. still ayu yek?. ok lepas nie kene kasik amik lebih ganas lagi!! :D

oowhh.. vee nak bungaa? alamak.. nak kene pi cameron nie pi borong banyak2.. hehehe...

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
aiyokkkK!! payah tuu.. sbb tu adelah kriteria yg paling utama tu.. hehehe.. takpe2.. cuba pelan2 naa.. :D

NeenaAnuar said...

atty:
hehe.. nanti cuba ye kak! ;D

NeenaAnuar said...

aanie:
hahaha.. just bagi salam pun dah ok dah.. :D

fiena_sofie said...

sy plg suke ble jumpe artis la...mang xde malu da...trs je mnx nk amek pic sme2...
bgos tips akak tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails