COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 11, 2011

IKEA MeatBalls & IKEA Daim Cake! Kedua-duanya Sangat Gorjesss!


Dah dekat2 nak lunch time nie.. elok sangat lah kalau aku buat entry pasal makan! hehhehehe...

Hari tu gie IKEA saja nak survey barang utk umah baru nanti... so kekdahnyer kalau dah sampai ke IKEA... adelah tidak sahhh kalau tak makan kat food court dia... makanan yg paling favourite sekali aku rasa semuaaa org pun dah tahu i.e. IKEA MeatBalls & Daim Cake!  IKEA nie skg dah tak macam dulu2.. gilerrr punyer ramai umat maknusia terjah ke sana nak2 kalau during weekends & public holiday... sampaikan nak carik tempat makan kat food court dia tu pun susah menggila! penuhhhhhhh jerk sentiasa.. pastu que nak beli makanan pun ibarat berkurun nak menunggu....

Ok... membebel pun tak guna sbb ko nak makan bende sedap... semua org pun nak makan bende sedap.. so sama2 tunggu lah secara sedap! Hari tu aku tak pergi berdua jerk ngan en. teman.. tapi di temani oleh our BFF Lee & Zaa... another friends of us... Awien & Rudy tak free lak on that day... so diaorg tak dpt nak joint us!

DSC_0016 copy
Org yg handsome tu tak penah lagi try meatballs.. so hari tu dia terujasss sangat nak mamammm meatballs lepas binik gonjeng dia dok hasutt kataaaaaaaaa SEDAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP BEEEEEEEEEEEEEEE!!! :D

DSC_0017 copy
Tuuuu diaaa.. dok jalan kucing ngan trolley makanan!

DSC_0020 copy
amik kauuu...  cuba kire berapa banyak daim kek kat bawah sekali tu! hehehe....

DSC_0021 copy
Kami adelah Duta makanan IKEA for Meatballs & Daim! :p

DSC_0025 copy
Sebelum makannn.. kite amikk gambaaaaaaa duluuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!! :D

DSC_0033 copy
OMG!!!! nak pengsaannn skg jugak biler tengok gambar niee... tak tahann tengok! huhuhu....

DSC_0034 copy
Daim adelah wajibul... and yg bolat2 tu adelah Delicato!

DSC_0105 copy
First time aku cuba Delicato tu... and taste dia ok lahh. not bad.. ade combination of coffee toffee & cokelat.... tapi confirm tak leh makan banyak2 sbb ianyer terasa sangatt beratt!

DSC_0036 copy
Owh.... lihat saja keterjuaannyer melihat bebola daging yg gojes itu!

DSC_0037 copy
Aaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmm!!!

DSC_0038 copy
Alolololoooo... comeyyynyer mukeeee my buchukk nieeee.... hehehe.. sedapppppppp kannnn Beeeeeeeeee??  Mau dia nak kata tak sedappp... siap kalau boleh nak order lagi... hehehe....

DSC_0041 copy
Mereka2 tanpa lelaki yg berbaju merah itu yg hantoo meatballss jugak!

DSC_0050 copy
En. teman:  eeeeeeeehhhhhhhhhhhhhh.... you curik meatballs I eekkk??  Me:  Elehhhhh... tak yah nak curi coz tiap2 memang I got your balls what! Ooooopppppppssssssssssssss!!!! :p

DSC_0056 copy
sessi makan beradap! :p

DSC_0080 copy
owhh.. sampai kembang2 hidung gonjenggg makan ballss tuu!

DSC_0083 copy
OMG! cam org kene sawann biler dpt makan meatballs! ^_^

DSC_0089 copy
owh... nampak tu.. kami masing2 terujaaaa ngann bijik2 raspberry sauce!  sapa yg tak makan sauce tu adelahhhh tersangattt sangattttttttt lah rugi! hehehe...

DSC_0102 copy
dua sahabattt yg merupakan penggemarr tegarr IKEA meatballss!!!

DSC_0112 copy
oh my macho man kekenyangan.... *ish makin lama makin hensem & cutee lah aku tengok laki aku nie.. :p*

DSC_0110 copy
and last but not leasttttt.... mmmmmmmmmmmmmmpppppppppphhhhhhhhhhhhhh!!!!!

32 comments:

mizzura said...

yezza....meatball & daim cake the best!

Shu Shinju said...

Ya Allah kak....rasa cam nak turun KL sekarang jugak.... nak makan meatball & daim cake...huhuhuhu....

ratusiput said...

aduh makkkkk...tgk muke ko mkn cenggitu mmg kompem sedap.ehehe..

Deqna said...

airisy mana??? lama tak nampak dia nie..

InaAchik said...

ko ni kan... sajerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jer bikin lemak aku tak duk senang! xleh jadi ni!!!

man yusoef said...

pic time tgh tolak trolley tu ingt Tiz Zaqyah..hehe...yup best mkn kat ikea. hrga pon okeh! tapi daim cake tu topping mcm manis gile

MiYOKO TACHIBANA said...

DAIM cake mmg da best laaaa.....

menawan hati.....ermmmm....nk kena terjah KL gak niii....

-aNida OtHmaN- said...

glurspppp...akak nak kena babap nieh....

teruja tgk akak tolak troLi tuh..
MCM artizzz WOoOOOO......CHANTIKK SANGAT...


akakkkkkkk......sesungguhnyaa saya disini sedang menelan air lior.....teringin sangat...

Queen said...

tak penahrasa 2 benda sedap tu..sebab yabangtak suke pergi sana utkmakan..die kata orgramai..hukhuk

Alida Ali said...

Ohhhh I Like...

eLLy said...

Adus dikk akak yg kenyang nie pun terus jadi lapar balik .. huhuhu

ceQ`Julia said...

mak aihhh bukan main layan tgk gambar2 akak with meat ball n daim tuhhhh....seriouss xleh tahan..kat perak xde la..huhuhu
Neway kak i baru folo u..
Folo me bck dear..

♥ciK-t0ge ♥ said...

mak aih sis..

xleh blah tgk pic sis mkn daim cake tu..

penuh dgn keterujaan...

aww! nk kejar pi ikea la sat gi.. uwaaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah i lup meatball n daim kek IKEA too..sedap gila kan...jeles tengok ko makan beb..huhuhuh

NeenaAnuar said...

mizzura:
hoyehhhh!!! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hehe.. sorry lah kalau akak dah wat kamu 'mengidam'.. takpe2 nanti turun KL kite pie IKEA makan meatball ek! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hehehee... serious tak tipuuu... :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
airisy demam.. so tak follow us on that day! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ngagagagagaaaaa... :p

NeenaAnuar said...

man:
huhuhu.. Tiz Zaqyah? ye ker? hehehe.. anyway thanks yek! ha'ah.. betoi.. agreed with all your statement tu..

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hehehe.. mai.. mai... :D

NeenaAnuar said...

aNida:
huhuhuuu... TQ sweetie.. but so soorryy coz secara tak sengaja akak dah wat kamu terliurr dan teringinn.. takpe.. nanti turun KL kite pi pekena semua nie naaa.. :D

NeenaAnuar said...

Queen:
nik.. pegi lah during weekdays coz tak ramai org... :)

NeenaAnuar said...

Alida:
*wink* :D

NeenaAnuar said...

eLLy:
heheheeheee... :D

NeenaAnuar said...

ceQ`Julia:
hehe.. takpe.. perak ngan KL tak jauh.. nanti ade free time turun KL leh gie IKEA! :D

btw, thanks for following me dear...

NeenaAnuar said...

ciK-t0ge:
hehehe... pie jgn tak pie taw! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahaaa... so apa lagi beb.. pie lah pekena IKEA pasnie! :D

Princess Kekuri said...

terima kasih sis sbb berjaya buat saya terliur kat penang ni :(

nasaoji said...

kiter pun ri tu first time makan meatball situ..ok la...asben ckp mayb sbb meatball situ lembut..

kt suker kuahnyer ajo.. :)


tp, rs nak p makan lagik la pas bc n3 nih.. :)

NeenaAnuar said...

Princess Kekuri:
erkkk!!! I'm sowieeeeeeee darling... huhuhu...

NeenaAnuar said...

nasaoji:
hehehe.. memang bende alah nie kalau sekali dah rasa.. confirm ketagih punyer! hahahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails