COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 25, 2011

YahOOooo! Aku Bakal Terbang Ke Denmark!


Jeng.. jeng... jengg... meh sini ah kak gorjes gonjeng nak cerita!

Kelmarin.. waktu on da way balik dari kerje.. aku nak melintas jalan nak ke KLCC... tetiba aku kene tahan ngan seorang pelancong warga asing.. dia berasal dari Denmark... datang bercuti di Malaysia...  motipp dia tahan aku??? sbb dia nak amik gambo aku... huhuhu... actually dia berkenan sudaa with my outfit on that dayy... apakah special benor baju aku on that day? haha.. entah lah.. pada aku biasa2 jerk... bukannyer material dari kain yg mahal punnn.. tapi dah ade org berkenan.. so kite patot appreciate lah kannn.. :D

Actually waktu kene tahan tu.. dah lah tepi jalan.. adoi jalan lak jammed... kereta banyakk.. dan dann aku maluuu menggila... terasa diri cam retisssssssss lah plakk ko! and time tu jugak lahh.. dan dannnnn aku teringat yg selalunyer aku yg dok menahan artis utk aku ambik gambo ngan diaorg... kali nie aku plak yg kene tahan... huhuhu... tapi aku layann kan aje minah salleh dari Denmark tu.. sbb paham... diaorg datang negara kite.. diaorg nak rakamkan sesuatu yg ingin di bawa balik sebagai kenang-kenangan walaupun sekadar costume! Just like waktu aku pergi Bali dulu... first time pergi.. terujaa gilozz biler tengok diaorg punyer costume.. sama gak.. aku suruh diaorg posing utk aku... utk aku bawak balik gambar diaorg sebagai kenang kenangan... and now it's my turn maybe... hehehe.. and aku rasa mungkin korang2 pun pernah alami seperti apa yg aku alami kot kann.. kalau ade share2 lah yek! kot ade korang penah pakai kain batik.. tetiba ade mat salleh mintak ko posing secara berkemban ker... hahaha.. so share2 yek.. mesti interesting nak baca kisah korang plak! :D

Ok.. waktu aku nak melintas tu... tetiba ade minah salleh Denmark tu tegur aku dari belakang... "excuse me.. can I take your photos... such a nice outfit.. I love it" hehee.. terkujat gak memula.. tapi ngan secara spontan nyer jugak aku pun berposing lah utk minah salleh tu...

Gambar yg berjaya di captured oleh minah salleh tuu... actually gambar tu penuh.. tapi minah salleh tu plak biler aku ckp nak amik gambar yg dia dah snap tu dari camera dia... terus dia closeup kan sikit... hihihi...
Haha.. seee... betol kan aku kata.. aku bakal terbanggg ke Denmark... jadik lah kannn.. nak pegi entah kan bile ke Denmark tuu... dpt kirimkan gambo dlm camera tu pun jadik lahh.. hehehe...  Pastu aku pun mintak lah dia bergambar kenangan ngan aku jugakk...  

percubaan pertama... owhh.. jelass benor si gonjeng giler kuasa!

Ok! nie baru adiL! hahaha.. :p
Seriously rasa cam vangga lah jugak kann.. coz pelancong value gak outfit kite kat sini.. walaupun hakikatnyer baju aku nie bukan lah betol2 tradisional punyer costume.. but yet ade warga asing yg berkenan ngan outfit yg dah diberikan satu citarasa kontemporari... wah ayat aku cam perunding imej lak dah kekdah nyer.. haha.. layannN! :p

Ok.. jom tengok the full version of my oufit yg bakal terbangg ke Denmark nanti.. harap2 sampai lah yek... kalau dia delete tak sampai lah aku... ngagagaga..

DSC_0887 copy
Baju nie berkonsep kan ala baju kelawar..
Kalau korang nak tahu.. baju nie dah berumur hampir 6 tahun... lama giler dah baju nie... waktu aku buat baju nie.. time tu org tengah giler2 dok buat pesennn baju kelawar.. so aku pun takmo ketinggalann... aku beli kain nie sepasang.. then tempah jahit tang baju jerk.. yg tang kain tu aku ikat & lilit sendiri jerk.. ikat cam kain pario.. nak guna buckle pun boleh...

DSC_0889 copy
aku suke gak ngan colour baju nie.. very the sweet sweet like gula2 gitu! :D
Actually baju nie merupakan baju yg kedua menarik perhatian warga asing.. before this ade lagi satu baju.. haa yg tu best.. sbb yg berkenan tu bukan minah salleh tapi Mat Salleh yg macho lagi hensem bergaya! hahaha... Ok yg first tu nanti later2 lah aku story yo! :)

p/s:  sewaktu entry nie dipublish... sesungguhnya aku berada di luar kawasan KL... yup! me sedang coti2 merehatkan minda kekdahnya... see you guys... have a good weekend ya! ;)

34 comments:

MiYOKO SuKi said...

cntiklaaaa...

love ur outfit too...

camne nk wat kain ala2 paroi tuu...

-kak LiMaH- said...

samat becutiss kakak....

tudiaa.....memang sesuai pn kena tahan ngan minah salleh tuh..
baju akak chantik pastu uniklaa..
kaler dia buat tak tahan tuh..
sweeet sangat

Rinna said...

Wahh curlast laa baju.. ala2 kelawar nie leh terbang ke Denmark..

Mmg sweet jerk Neena pakai camna laa tak teruja minah salleh tuh tgk..hehehe..

ratusiput said...

mmg suweeetttt rase nk makan je baju tu.ehehe..

eLLy said...

entah2 minah denmark tu pun blogger dik ;)

Queen said...

nik pernah..tp die tak cakap pasal baju..cuma die stare je...pastu ajak aik gmbr..pelik kot..nanti nik buat entry INSYAALLAHHHHHH

Idy said...

amboi!! macam ni dah boleh artis..hehehe!!
seriously baju u ni LAWA and i pernah teringin nak pakai kain ikat macam tu tapi tak retilah..

atty's said...

memang cantik pun baju tuh

mekchu said...

vavavava.... tumpang bangga.. harus lantik minah gonjeng ni jadik duta kecil denmark!!!

makdara TERdiva said...

patutlah makcik salleh tu berkenan..memang cantik pun baju tu..ala2 tradisional

Mak Izz said...

k neena............. akak sgt nakaiiii!!! mati2 igt akak nk bcuti ke Denmark. so notiiiiiiiiii!!! tipah tertipu lagi! :) :) :)

risa said...

bestnyeeeeeeeeeee.....nak ikutttt
pstttt...u look gojes lah laling!!

Dee said...

mmg cun pun baju tu..patutlah dia terpikat..

kathy jem said...

Baju yg neena pakai tu mmng sangt cantek dan sesuai ngn neena... =)

nairaariaa said...

baju nie ade keunikan melayu atau malaysia style,maybe that why la minah denmark tu berkenan,nak buat kenangan..huu...mmg baju sis tu cantik n unik...hee~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb..pp ko blushing ke tahan ke..blushing blusher..:P ahaahhaha larikkkkkk

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
thanks dear.. ooo.. okk.. nanti akak wat tutorial about it yea... senang jerk.... :D

NeenaAnuar said...

kak LiMaH:
TQ my darlinggg... hehehe.. segann gakk wooo kene tahan camgitu... :D

NeenaAnuar said...

Rinna:
kalau lah bisa ku terbanggg.. hehehe.. btw... thanks sis! ;)

NeenaAnuar said...

ratusiput:
uit! jgn laa.. abis lah baju aku nanti beb.. hehehee...

NeenaAnuar said...

eLLy:
ha'ahhh kannnnnnnnn.. mana tahu.. hehehe..

NeenaAnuar said...

Queen:
hah! cepat2 wat entry taww.. :D

NeenaAnuar said...

Idy:
TQ very muchh dear.. ok ok.. will do the tutorial about it later2 yea.. :)

NeenaAnuar said...

atty:
TQ so much kty! ;)

NeenaAnuar said...

mekchu:
aiyokk.. takmo laa.. takott nak jadik duta.. haha.. btw, thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
hehe.. TQ very much MTD! ;)

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
hahahahahaa.... sowieeeeeeee!!! :p

NeenaAnuar said...

risa:
heheh.. leh2.. kite jumpa dlm mimpi ke denmark je la nanti yer kak.. :D btw thanks sis! muaaahh!!

NeenaAnuar said...

Dee:
huhu.. TQ kak Dee! :)

NeenaAnuar said...

kathy:
TQ so muchh sweetie!! :)

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hihih.. agaknye lah kottt.. apa pun thanks for da compliments yea dear.. muahhss!!

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahhaaa.. tu ar pasal.. weiii... memang blusher aku jelass giler kalau amik gambar ngan Iphong! kalau kat camera godang en.teman sometimes tu tak nampak langsung lak.. huhuu...

cikbedahlaser said...

sy yg out dated ke.. mmg baju akak ni unik? cntik.. sy suke kaler die.. biru n coklat.. err even bukan major colour

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehehe.. thanks dear! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails