COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, February 24, 2011

Bukan Lagu Oh Azizah Jer Yang Sedap... Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Azizah Pun Sedap Okk!!

Korang ingat lagi tak kat entry yg En. Teman Ade Hati Nak Kawin Ngan Anak Dara Orang nie? Haa... hari nie nak story pasal nasik sedap nie....

warung Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah yg terletak di Medan Bukit Indah, Ampang!
Stall nie terletak dekat ngan umah aku.. pasal tu tiap2 hari boleh jerk nak pi beli nasik nie.. hehehe... tapi tiap2 hari tu hanyalah pada kadar waktu hari bekerja sahaja yer... ye lah.. bini gonjeng en.teman kalau hari keje dapur memang susah nak berasap.. sbb kalau berasap pun takat masak yg simple2 like goreng telor ngan kicap jerk lah.. uih.. itu pun dah sodapp bangatt dah!  hehehe... Tapi tak dinafikan yg dlm seminggu mesti sekali nak pekena gak nasik azizah nie.. oh ya.. btw naper aku sebut nasik azizah.. coz dulu waktu mula2 dia berniaga.. dia guna nama Nasi Kukus Azizah.. tu nama tokey dia la... she's a kelantanies...  and seriously aku boleh ckp yg memang so far nasik kukus ayam goreng berempah dia adelah yg terbaik aku penah makan setakat nie...  btw aku tak tahu ade cawangan atau tidak stall nasik kukus nie... so far yg aku tahu dia bukak kat area umah aku tu jerk la.... 

DSC_0892 copy
beli sebungkus RM5... teruss kenyang tahap gaban!
Apa yg menarik tentang nasik Azizah nie... firstly... ayam goreng dia memang giler terbaeekk.. dia punyer perap @ marinate tu terasa sampai ke tulang! kalau aku yg makan.. memang hancur semua tulang2 tu aku gigit.. and silap haribulan memang telan terus... then.. secondly is dia punyer kuah tuuu.. pergghh.. tak tahu lah .. nak kata kuah kari pun tak kari.. tapi memang special lah kuah nie dia... rasa berempah jugak... then dia bagi sambal belacan sikit for extra hot.. but yet kuah dia tu pun dah hot2 dah.. kuah dia memang sedap gilooozz! pekattt sepekat pekatnyer!  and last but not leastt.. of coz nama Azizah tu sangat special coz itu nama arwah makk... :D

27 comments:

rohana said...

owhhh taww tempat nih.. kekeke.. bukit indahhh, adeihh.. tapi tak pernah terai lagi ler nasik nih.. teman kawan beli ada, kawan suka meno lepak kat kedia mamak bukit indah nuh.. ekeke

Kyra said...

irfan good boy plus comey plus ancem

Kyra said...

lepas ni letak nma nasi kukus kak gonjeng..super duper best..
ceq tolong p resmi

risa said...

kat sini pon ada nasi ayam berempah tau dear...murahhhhhhhh baru 3hengget..tp bungkus macam nasi lemak singgit lah...hehehehe

Hazz said...

fuhh..tertelan2 ayaq liuq chek tgk nasi tu..terbaik la..gulai org kelantan memang sedap gila..ditambah plak sambal belacan pedas berapi..tetiba rindu plak masakan mak mentuaku kat Kelantan...

Shu Shinju said...

tgk gambar pon dah xtahan.... huhu...

-kak LiMaH- said...

tudiaa.......sampai ketulang leh pepak..memang sempoilaa nasik kukus nieh.....

ehehehhehe
hott tuh yang best

eLLy said...

adus petang2 hujan2 nie bila tengok gambar makanan terus lapaq wehhh

Just Call Me Bitt said...

sedap gilosss...lama tak makan nasi kukus ayam dara

MiYOKO SuKi said...

nyum2...tgk gambo pun da terliurr...

sW33tdARLiNG said...

near my hse pun ada ayam goreng berempah ni.. kuah dia 1 kind mcm gulai pun ada.. yg terbaik ada sambal.. pergghhh!

Kaseh said...

sekali tgk macam nasik kandar lak eik.. lapo la tetiba mlm ni haishh...

Rinna said...

Tgk pun dah tau sedapnyaa..Ayam goreng berempah mmg sedap.. :)

NeenaAnuar said...

rohana:
owh yerr ker? hehehe.. try lah 1 day.. memang delicious rasa nyer! ;)

NeenaAnuar said...

Kyra:
errkk.. me confused jap ngan your comment nie dear.. hehehe..

NeenaAnuar said...

Kyra:
hahahahaa... bilaa lahh gamaknya nak jadik laguu tu! :D

NeenaAnuar said...

risa:
ohh.. ok.. best gak kecik2 camgitu.. :D

NeenaAnuar said...

Hazz:
hehee.. betoi2.. :D

NeenaAnuar said...

Shu:
siann koranggg kann.. dari jauh dok jamu matoo kat blog jekk.. adeh.. tetiba rasa bersalah bangatt! huhuhu..

NeenaAnuar said...

-kak LiMaH-:
hehee.. takpe.. nanti kalau mai KL kite makan ni jugak naa.. :)

NeenaAnuar said...

eLLy:
hehehe.. simptom yg palinggg normal tu! :D

NeenaAnuar said...

Bitt:
makan jer Bitt.. you pakai PB skg.. malatoopss okk! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
heeeeeeeee... lagi sorang! :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
yup! betoi2... :)

NeenaAnuar said...

Kaseh:
ha'ah.. macam laaa.. kuah dia tu pekat bangatt! :)

NeenaAnuar said...

Rinna:
heheehe.. memang mabelesss nasik nie.. we both like it very muchh! ;)

kamil salleh said...

Ini nasi kukus yang kakak saya jual ni... memang sedap tak terkata. Terima kasih berkongsi informasi ini.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails