COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 18, 2011

Kenapa Aku Tak Jadi Model?


First of all... aku nak say TQ very veryyyyyyyyy muchh to all of you yg penah ckp @ berikan comment kat aku yg aku nie persis seorang model lah... layak jadik model lahh.. ade gak yg sama kan muke aku ngan artis2 tempatan mahupun antarabangsa! ceeaaa... poyoss jerk bunyinye kann.. hahaha.. ye lah... nak wat camne... aku adelah aku.. tapi dah ade rupe & gaya retiss.. so bukan salah si gorjes gonjengg lah kan?? hahahaha...

Apa pun TQ so muchh and muchh bile ade yg samakan rupe aku nie ngan retiss.. for example wajahku ade kalanye mirip ngan Tiz Zaqyah lah.. Kajol tu dah semestinyer.. kalu ikut rating dia lah yg paling tinggi.... hehehe.. then ade gak yg kata cam Ida Nerina lah.. cam Vanidah Imran pun ade gak... and then ade gak yg penah kata I do look like Raja Azura... haaaa..  Pushpa Narayan pun ade gok! and yg terbaru bile si hot mama nie ckp rupe aku like Tasha Shila.. pelakon baru yg berlakon dlm cerita Gemilang katanyer... hohoho.. seriously si gonjengg makin shy shyyyyyy!! pipi merah cam dah tak yah pakai lagi dah kekdahnyer... sbb dok blushinggggggggggggggg jerk memanjang! huhuhu... oh ade yg lagi hebat bile ade yg ckp aku lagi malatoopsss dari artis! fuhhh... berpelohhhh... basahh kuyuupp ketiak aku weiii!! huhuhu... in away takot gak silap haribulan retisss balik kasutt plak kaat aku! hahaha.. but anyway.. apa pun yg korang katakan.. from the bottom of my heart.. I do appreciate it and TQ so muchh okK! *HUGS*

Alrite... berbalik kepada subject diatas.... jauh peginyer menyimpang. nak citer lain.. mukadimah nyer lain.. hahahha.. layannnnnnn! :p  Ok... memang ramai yg mengomen dan suggest gak kat aku utk jadik model... katanyer aku berbakat... aku pandai posing sana situ sana sini... and also dah sememangnyer hobby aku suke bergambar kan.. so why aku tak jadik jer model yek?  haaa.. nie meh sini aku nak jawab kat korang meh... ngeeeee... :D

Ok.. sebenarnyer aku nie memang minatt & suke bergambar sambil berposingg ala2 model... tapi malangnyer aku tak minat nak jadik model pun... acaner tu? hehe.. yeaa.. seriously aku hanya suke posing2 dan bergediss santai secara santai jerk... aku tak penah terpikir pun nak ceburi bidang modeling secara serious... to me it's my passion.. just for my own satisfaction...  biler dah ceburi bidang modeling tu maknanyer cam dah jadik satu kerjaya kann... takpe lah... rasanyer aku tak berminat nak wat bidang modeling sebagai kerja aku... sbb aku lagi suke nak jadik secretary seksi-tary... hihihi.... :D

Lagi pun ade beberapa kriteria kalau betol lah aku nak jadik model.. confirm kene reject kot.. hehehe.. firstly.. aku nie tak lah kurus mana.. tang perot.. kalau duduk still berlapis.... then tahap ketinggian pun masih di tahap yg tak berapa nak tinggi... then muke pun tak lah comel mana kalau nak dibandingkan ngan Hanis Zulaikha yg sumpahhh gorjess gilerr.... tanpa secalit makeup pun cunn abiss... kalau dah dimake-up apatah lagi... yg aku nie pulak... misai & janggut pun ade taww... tiap2 hari nak kene trim.. hehehe... Haa.. so pasai tu lah aku tak jadik model... ngeeeee...

Anyway.. walaupun aku tak jadik model secara nyata.. aku tetap akan jadik persis model selagi minat pada dunia bergambar tu ade... hehehe...

DSC_0148 copy
Gaya seorang model professional!  ngagagagaa.. :p 
Gambar yg paling aku suke during photoshoot @ white room hari tu... lom penah publish lagi! :)
Teringat kata2 arwah mak dulu biler dia tengok aku nie kaki bergambar... "angah nie sangatt photogenic!  muke makan gambar... pasal tu mak suke tengok gambar2 angah..." I really missed you mom!

20 comments:

MaMa IriS said...

teruslahhhh jadik model kat blogsss, hehehe sbb sudah tentu i akan followwwww...

pija said...

hai..
i'm ur silent readers ok..
hehehee...
act, u dah tgk ke iklan olay kajol nyer versiaon..
1st time i tgk i terus teringat kt u sis..
sebijik muke uoll ek...

risa said...

ala yang...jadi model untuk somi pon dah ok kannn...dapat pahala lagik..hehehe
u memang sweet lah dear... ai like

mrs.ecam said...

ko ckp ko x tnggi...ritu aku jmpe ko kt ampang park pong ku rs humang aii tnggi yerr kajol m'sia nih...heeeee...ko mmg mcm model...heee

sW33tdARLiNG said...

dah ler suka bergambar, dapatlah en.suami yang suka ngambek gambar... sesuweiiiii...!

MiYOKO TACHIBANA said...

xpe, sis neena..

jd seksi tari yg HOT persis model...

suka ngan posed sis neena tuu

Shu Shinju said...

wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...shu pon suka gambar ni...serius..giler2 nyer gorjes !!!!

makdara TERdiva said...

weeewit! suka sesangat! :)

Rizziela said...

yup...setuju dengan pendapat semua orang yg niena memang ada bakat jadi model

Seindah Bicara 2 said...

wow.. mude nye.. time tu umur brape kak.. =)

NeenaAnuar said...

MaMa IriS:
hehehe... TQ so muchh dearrryy!! ;D

NeenaAnuar said...

pija:
hohoho.. dah.. dah tengok dah.. tapi ternyata kajol dlm iklan tu lagi chantikkss dari si akak gonjeng nie! hehehehe... Btw TQ so muchh yeah dear! ;D

NeenaAnuar said...

risa:
hehehe.. TQ sooo muchh kakokkk.. luv you alwayss! muahh... muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

ecam:
hahaha.. tu lah.. awat ko tak tegur hari tu kann.. leh gediks bergambo sama2.. hehehe..

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
haha.. tu arr.. suratan & kebetulan sungguhh! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hehehe.. TQ veryy muchhh darling!!! ;)

NeenaAnuar said...

Shu:
hihihi.. TQ soo muchh my dearr! muaahhss!! :)

NeenaAnuar said...

makdara TERdiva:
wottt woott!! hehe.. TQ so much sista! ;)

NeenaAnuar said...

Rizziela:
huhuhu.. TQ very muchh sis! ;)

NeenaAnuar said...

Seindah Bicara 2:
ha? tu gambar terkini lah dikkk.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails