COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, February 21, 2011

Amir & Syaima' Pengantin Paling Best Sepanjang 2010!


Korang ingat lagi tak pada entry yg en. teman coretkan nie kat sini dulu...  Ok... seriously apa yg boleh aku katakan... Job ini adelah yg terbaikk yg en. teman pernah buat sepanjang dia berkecimpung dalam bidang photography niee...  Alhamdulillah.. I can see his improvement in this field... and I'm so proud of him! :)

Actually ade beberapa fakta menarik about this wedding photoshoot!  Antaranya ialah...

~  Pengantin tak kenal pun ngan kami.... takde sapa pun yg recommend them to en. teman... selepas aku interview pengantin.. tanyer camner diaorg leh kenal ngan en. teman.. diaorg kata diaorg search kat internet utk carik photographer... and terjumpa link fotopages en. teman... and from there diaorg kata diaorg minat dan suke ngan hasil kerja en. teman...so tu yg terus diaorg call en. teman utk wat date reservation via phone & email... serioulsy aku rasa sangat bersyukur dan terharu coz ade org yg menghargai hasil kerja en. teman walaupun dia masih di tahap beginner time tuu....

~  First time en. teman dpt job secara full.. which means.. en. teman di pertanggungjawabkan utk buat coverage for the whole wedding... start dari belah pengantin perempuan hinggalah ke side pengantin lelaki...

~  First time jugak en. teman buat custom album yg bersaiz besar sedikit i.e. 10" x 12"... before2 this en. teman buat 8" x 12" jerk..

~  First time jugak aku follow en. teman gie wat shooting wedding utk org yg aku tak kenal... before this buat utk sedara mara sendiri.. so lain rasanyer... seriously agak kepenatan but I really do enjoy it... aku tak wat apa pun.. just jaga barang2 en. teman... and yg paling bestt biler wat outdoor shooting.. aku secara tak langsung jadik choreographer utk pasangan pengantin and sama2 bagi pendapat pada en. teman utk dptkan shoot yg menarik! :D

~  Ade gak someone tanyer aku waktu aku berada kat majlis pengantin nie... dia tanyer aku tak penat ker temankan en. teman wat shooting... aku jawab... "takkk... enjoy lagi ade.. sbb saya pun sama2 minat dlm bidang nie walaupun saya tak amik gambar!  in away I give my full support to him :D"

~  And yg paling bestttt.... pasangan pengantin nie sangatt sporting.. sangat sempoiii.... sangat photogenic... sangat memahamii... dan jugak sangat mudahh utk berurusan! seriously I love them so muchh! tak susah nak wat urusan ngan Amir & Syaima' nie...  walaupun diaorg stay kat Kerteh coz diaorg kerje kat sana.. tapi segala urusan tak penah susah.. baik dari segi payment mahupun time nak collect album!  Segalanya berjalan lancar... alhamdulillah...

So itulah serba sedikit fakta yg bukan auta about this wedding job... Nak tengok full version of their wedding album? Jom.....

DSC_0850 copy
2 custom album bersaiz 10" x 12"....

DSC_0851 copy
Album belah Syaima'!

Page 1 -8

Page 9 -16

Page 17 -20

DSC_0862 copy
Album belah Amir pulak...

Page 1 - 8

Page 9 - 16

Page 17 - 22

And this is the DVD copy for them!
Actually ade 2 big frame for them yg masih belum deliver coz Amir & Syaima' nak en. teman print out kan gambar diaorg yg berpakaian ala pengantin Bali.. diaorg snap during their honeymoon hari tu.. so now en. teman tunggu utk dptkan soft copy dari pengantin... nanti biler dah siap frame gambar tu.. akan aku share2 kan ngan korang kat sini yek.. actually biasanyer kalau pengantin tak request.. kite memang akan pilih 2 gambar the best from the shoots yg ade masa their wedding...  so biler dah ade request... boleh ajeee.. kepuasan customer perlu didahulukann.. :D

Ok.. kesemua layout custom album tuu.. aku & en. teman yg sama2 memerah kepala hotak dlm membuatnyer... memang tak dinafikan.. kerja nie agak mencabar.. banyak kerja2 remeh temeh yg perlu dilakukan. tapi itulah dia.. bile dah minat... apa pun jalan kannnn... lagi pun... adelah sangat puass biler dpt tengok hasil kerja dari air tangan sendiri... teringat at one time.. en. teman cam dah blurrr giler duduk depan computer dia... aku tengok dia tak bergerak-gerak pun ngan satu layout tuu.. dah beberapa minit.. masih tak berganjak.. layout tu masih kosong... so time tu lah si binik nye yg gorjes lagi gonjeng dtg membantu.. aku amik mouse.. aku yg designkan utk dia... lepas tu teruss en. teman pun dtg idea lagi mencurah-curah... hehehe.. tak sangka ade gak bakat aku nie kann.. ngagagga... :p

Seriously we both really enjoy in doing Amir & Syaima's wedding albums... kiteorg sendiri pun tak sabar nak tengok album nie siap secara penuh.. apatah lagi pengantin nya kannn.. and alhamdulillah... skg album2 nie dah pun sampai ke tengan Amir & Syaima' yg berada di Kerteh, Terengganu....

Last Friday... Amir's mother & sister datang amik album from us.. coz on saturday diaorg turun Kerteh to visit Amir & Syaima'! TQ so much to Untie Roziah & Ainaa yg willingly to travel from Bangi to Ampang on that day... and alhamdulillah... katanyer Amir & Syaima' and also the whole family members really happy with our artwork! and also they wanna do a duplicate copy lagi katanyer... huhuhu.. *terharu* 

Bukan main menyenggehh tokeyyy nie tulis resit!
Apa pun.. aku sentiasa mendoakan semoga en. teman terus success dlm bidang yg dia minati niee... teruskan belajar... teruskan mencuba sesuatu yg baru... and I'll always behind you to support you my BayBee!!! and also semoga en. teman terus tabah dlm menghadapi bebelan binik nya yg gonjeng nie kalau dia amik gambar pengantin secara tak senonoh... wellllll.. aku kan pengkritik dia yg paling hebattt! ngagagagaga.. :p

Btw.. thanks to Syaima' for your review about OneChannel Photography at your blog! Thank you so muchh for the compliments and we do really appreciate it dear! ;)

18 comments:

Kaseh said...

babe, yg dalam album amir..ada pose kat tepi pantai kot.. baju putih dua2..lawaaaaaaaaaaaaaa sgt2....wish bleh closeup kan yg tu.. bolehlaaaaa...

Kaseh said...

oh takper neena dah dpt tgk kat blog syaima.. lawa la beb gambo tuh...siyess..

ratusiput said...

lawa..cantik...mmg best jd photographer ni kan...aku ske!!~

atty's said...

semoga En.Teman terus dimurahkan rezeki berlipat ganda..amin

MiYOKO SuKi said...

sis neena, serius cntik gambo abg nuar snap2 tuu...

nk quotation pls..hehe...tp, kalo kena dtg png, sure mhl sket kann...tp, takpe accommadation free...

*tp, datenye takde lagi...book awl2 je*

nairaariaa said...

lamenye tak buke blog akak..da tukar header la..really the nice la..hee~apew2 pom..gudluck ntk en.teman akak... =)

syaima' said...

kak neena. tq sgt2. on behalf of amir and our family, thank u once again for the wonderful photos and service. sgt2 appreciate. album tu dua2 kami suka. sgt ada jalan cerita. and susunan gmbr sume mcm ada erti. masih tak puas utk belek2.

hopefully dapat kerjasama lg in the future. maybe dgn our new baby?? hehehe.

take care. mwahs.

risa said...

cantik lah neena!! eh, cantiklah gambar...hehehe semua cantik and gojes lahhhh

sepul said...

sebenarnya dah lama duk baca blog ni. cuma kali ni ja tetiba nak mai bagi komen. sebab saya rasa kerja en. teman tu baguih. saya suka style edit beliau yang banyak guna color half-tone ala-ala mcm remang-remang cahaya petang.
tapi nak buat mcm mana saya dah kawen. kalao saya tak kawen boleh jugak try skill en teman. inshallah saya cuba rekomen kat kawan-kawan. sebab saya rasa style editing en teman tu baguih.

NeenaAnuar said...

Kaseh:
hehehe.. TQ beb! waktu tu memang cuaca sangatt indah...

NeenaAnuar said...

Kaseh:
owh btw.. tu kat PUllman Putrajaya.. bukan kat laut.. tapi kat tasik buatan manusia.. hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hehehee.. TQ beb! muahhsss!!

NeenaAnuar said...

atty's:
insyallah.. aminn.. TQ kakokk! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
wah.. dah nak wat preparation yer.. bagus.. ok. insyallah.. nanti akak PM awak harganye yer! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
heheh.. TQ sweetie.. masih ingat kat blog akak nie.. :D

NeenaAnuar said...

syaima':
alhamdulilahhh.. TQ veryy much darlingg.... yeahh.. insyallah. lepas nie kite leh wat post wedding plak with your bam bam tummy.. that will be great tho! ;)

NeenaAnuar said...

risa:
hahahaha.. THanks kakokkk! ;D

NeenaAnuar said...

sepul:
TQ veryy muchhh bro! takpe.. kalau dah kawin pun leh wat.. kite leh wat potraiture picture! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails