COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, January 18, 2010

Meeting & HP


Tadi en. teman lepas dah makan malam... dia bercerita lah pasal hal office dia....

Petang tadi dia ade staff meeting...
Lepas tu head of department dia ade lah bagi tau pasal hal2 alaa.. remeh temeh hal dlm office nie lar.. biasalah kat mana2 pun ade jer hal2 camgini kan... antara issuenyer adelah... pasal dengar radio with earphones & jugak pasal penggunaan HP during office hours....

Betol2 tengah waktu head dia bercakap pasal isu talipon2 tu... tup2 kedengaran lah bunyi talipon yg dtgnyer dari kalangan org2 yg tengah meeting tuu jugak.....

~suasana menjadik senyap seketika....~


Staff A : (*BERKATA DALAM HATI... sapa pulakkk yg talipon time nie.... elok pulak org tengah ckp hal talipon... dia call lar plak... tapi rasa2 cam tau jerk sapa yg call nie*) Halloo... haa.... hmmm.. hmmm.... ok ok... ade meeting niee..

Caller : Ohh.. ok.. ok tak per.... nak tanyer pasal makan nie... takper lah!

Staff A : Ok.. ok.. (terus tutup phone!)

Head of department : Haaaaa.... macam itu lah kalau nak ckp kat talipon... tak yah ckp lama2... kejap jer kannnn.... (*SAMBIL REFER PADA STAFF A TADI) saya kalau ckp ngan wife saya pun tak lama... adelah dalam 2-3 minit jer...

Semua staff : *senyum kambing*



Sesungguhnyer ianyer mengundang senyum kambing jugak lah pada aku... geli pulak hati aku... dlm pada org dok sibuk meeting hal HP.. leh lak lar Staff A nyer HP berbunyikkann.. on the dot lak tu... memang saja nak carik pasal & boleh jadik role model disitu!


So, nie aku nak bagi tau lahhh yangggg sebenarnyerr.....


V


V


V


V


V





DSC_1036 copy

Staff A adelah En. Anuar a.k.a en. teman!
and yang..... Caller tuu... sapa lagik kalau bukan binik dia tu hah! Tiap2 hari mau call... tanyer lain takdak.. tanyer mau makan apaa??? eehh.. laki aku... aku nyer suke lar nak call bilerrrrrr!!! hahahahaha......

24 comments:

Lady of Leisure said...

hehe... somi isteri niiiiii...
makan penting woo.. i pun hari2 tanya hubby pasal makan hehehe..

ini blog wirdah said...

sis,kelakar lak rase bile baca cite ni.kebetulan sgt lak kan.tyme tu gak la sis nak call.haha.naseb baek head of department tak marah en teman ;)

POSH76 said...

wat suspen jer....everyday call tu adalah wajib....hehe..

Cik Pah said...

alalalala.. comey nyer gambar kamu berdua.. cik pah pun slalu gak call laki akak without reason.. saje jer

L@n@ said...

dear.. kite pun terseyumm kambeeng sekali..ngeh3x..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahaha kantoi lak nyek call masa tengah meeting topic hangat..dah terpaksa en teman jadi role model.. :P

ijad said...

selamat tahun baru...

NeenaAnuar said...

Lady of Leisure:
tu lar pasal kann... hari2 mesti mau tanyer.. mau makan apa laling?? hehee...

NeenaAnuar said...

Wirdah:
hahaha.. tu lar pasal... akak pun mula2 tu risau gak kot2 dia kene marah.. sib baik tak.. udah nyer jadik role model.. ahakss!!

NeenaAnuar said...

POSH76:
exactly! hehehe...

NeenaAnuar said...

cik pah:
huhu.. TQ kak! call saje2 pun best kan... hehee..

NeenaAnuar said...

L@n@:
hehehehehe... :))

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
tu lah tu! kantoiii udahnyer... hehe..

NeenaAnuar said...

Ijad:
Selamat tahun baru! ;)

ina mail said...

rupa-rupanya keja nena ye asyik tel en.teman time keja. en.teman tu dah besau panjang, tak yah tanya dia nak makan apa.apa nena masak , mesti dia makan.

Deqna said...

ko rupanya... mesti time tu kan muka si Nuar dah merah padam kan..

joijoi80 said...

Kan dah kantoi.. kalo hubby joijoi time meeting awai2 dia silence mode.. tp dlm masa tu sure dia antar sms balik.. kalo x .. anginler satu badan..

Suki Cida said...

kih kih kih baik je bos perli eh? adoiii en teman bagus la nak menjawab call jugak... chaiyok

"biar ai gaduh dengan bos... jangan gaduh dengan binik...gaduh dengan bos kena resign jerk, gaduh dengan binik tidoq luaq!" ok tak statement tu???

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hehehehe... masalahnyer neena tak masak hari keje kak... sekali sekala jerk baru masak.. so kalau tak masak, gamaknyer beli luar.. tu yg call tanyer tu.. hahaha..

NeenaAnuar said...

Deqna:
agaknyer lah.. agak 'kemaluan' lar jugak kot... hehehehe...

NeenaAnuar said...

joijoi80:
ha'ah.. better to silent mode kann... takpe lepas nie confirm en. teman tutup teruih kot dia punyer HP before masuk meeting.. ahakss!!

NeenaAnuar said...

Cida:
hahahaa.. setuju bebenor ngan statement tu... :D

-aNida OtHmaN- said...

alalal comeinyaaa akak+abgnuar...tegelak nida baca n3 nie....

makan waJib oo tanya...setiap hari tanya arini nak makan apa..bukan nak tanya .....penat ke hapa..hahahhhhaha

cute jaa akak + abgnuar tegelaK mcm tuh...hihihih

Chenta Eyfa Najibrz said...

hahaha..u r so cute & so sweet a dear

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails