COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 7, 2010

Matching! Catching!


Lama dah rasanyer tak wat entry about my wardrobe! Ade a few baju2 yg aku nak story mory... tapi tak ter-story jerk lagi.. huhuhu... Takper.. aku story yg nie dulu yer...


About baju pinky yg aku pakai waktu gie kenduri tunang cousin aku hari tu... lama giler rasanyer tak pakai baju tuu.. dok terperukkk jerk dlm almari... last aku pakai rasanyer dua tahun lepas kot... waktu hari raya puasa.... mula2 waktu aku nak pakai tu pikir2 gak 2-3 kali... kot2 aku hover dari org yg nak bertunang lak kang! Yelah.. sometimes tu pada kite cam ala ala biasa jerk... kot pada mata org cam hover ker apa kannn.. tapi setelah mendapat ‘green light’ dari fashion advisor aku.... sapa lagi kalau bukan en. Teman... maka aku pun pakai lah baju pinkyyyy ituuu....


M copy
Seeeee... betapa mathchingnyer aku dari hujung rambut sampai ke hujung.............. kain jerk!! Frust! Patotnyer leh matching dari hujung rambut sampai hujung kaki dah tuu... tapi kasut pinky aku rupe rupenyer tumit dia dah pecah! Tak perasan... waktu nak pakai hari tu, baru perasan... langsung aku pakai kasut warna putih jerk!



Actually kann... korset & kain sarong tuu... kalau ade yg perasan & penah tengok gambar tunang aku 5 tahun yg lalu tau lar kot... yerrr!!! itulah baju tunang aku! tapi... ade perbezaan sedikittt disitu... my actual baju tunang is like thiiss....


Engage2

Tang baju top tu yg lain... top bertunang nie jenis kain organza... dibahagian hujung lengan baju tu pun agak heavy lar ngan beadss & sequin....


Top baju bertunang nie masih lagi ade dlm simpanan aku... jarang sgt aku guna top tu unless ade formal functions like dinner @ hotel ker kann.. sesuai lah nak ber-bling blingg.. but dlm pada jarang guna top tu.... yet aku gatall gie tempah top yg baru... tapi top yg baru tu bukan lar baru2 nie aku tempah tawww... top baru berfesyen kebaya nyonya jenis kain chiffon yg aku pakai waktu kenduri cousin aku tu dah lama dah aku tempah... aku tempah sebulan lepas aku bertunang... boleh?? hehehe... arwah mak aku membebellll jerk kat aku... sbb baru wat baju... gie lagi tempah baju lain... nak wat camner... time tu aku memang tengah giler meroyan dok menempah baju... lagi pun time tu aku rasa cam sayang lak kalau aku tak utilizekan baju tunang aku niee...

So, biler tengok pada top baju tunang tu cam heavy sgt lar plak kalau nak wat gie kenduri kendara org... abih takkan tak nak guna langsung kain & korset tukan? nak2 lak kain sarong tu very the simple gitu... tu yg aku gagah gie carik kain lain tuk buat top kebaya nyonya tuuu... end up berguna jugakkan... hehehe.. ok lar... tak der lar jatuh category membazirrr pun coz after 5 years pun masih boleh diguna pakai kannn.... ;)



Engage1

That's my pinnkky shoe!
Nak kene gie betolkan lah tumit dia tuu.. nanti leh pakai...
Aku sukee sgt2 ngan kasut tuu... design dia cute jerk with valvet ribbon...
Tapi... siap lar ko tuk menahan sakit pinggang nanti!! coz, ianye setinggi 4 inchi yerr...
Saja aku carik yg tinggi2 sbb aku kan kemetot kalau berdiri sebelah en. teman!! :p


p/s: laki aku jahat tawww... waktu aku tengah dok draft entry nie.. tetiba jerk bersuara... "Ehh.. eehhh... tengok2 gambar you... nak compare.. gambar waktu tunang dulu & gambar terbaru sekarang... Ehhh... you nampak dah tua lar sekarang!! *sambil gelak sumbing* Aku nak gelak ker nak tampo dia nie??


19 comments:

POSH76 said...

tq buat review i ingat lining corset yer pandai matching hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik match jerk semua kan sis..ehehhe cantik :)...
ala cakap nan en teman..tua2 pun u sayang jugak kan..hehehehhehe

ina mail said...

ko tampo je En Teman, pandai je cakap ko dah lain. En.Teman jelous tak???

Nur Irfan Juezrie said...

cntik sgt makeup akak time bertunang tu..

Lady of Leisure said...

aww u look so sweet in pink..
:)

MisZ DeAnNa said...

i like that pinkyyyyyy shoes!

;p

NeenaAnuar said...

POSH76:
no prob sis.. actually kebetulan.. memang I dah draft pun about this entry last nite.. so biler tengok u punyer comment kat previous entry tu.. teruih terdetik dlm hati... memang sesuaii benorr ler I buat entry nie... ahakss!! anyway thanks! ;)

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hehee.. THanks sis!
hah! tu lar tu... kalau dia tak sayang.. siap dia ku kerja kann.. ceaaa.. cam berani sgtt kann.. :D

NeenaAnuar said...

Ina Mail:
hahahahaha... gelak besar saya baca comment akak nie.. tu lar tu.. entah2 jelesssss kot kak.. hahaha..

NeenaAnuar said...

Nur Irfan:

Thanks jue!

It's done by Kak Saidatulnisa.. kakak kpd Ella penyanyi tuu.. dia memang pandai make up! ramai org kata makeup akak waktu bertunang & kawin chantek! and akak sendiri memang puasss hati sgt2 ngan hasil kerja dia..

NeenaAnuar said...

Lady of Leisure:
Thanks sis! *blushing* :D

NeenaAnuar said...

MisZ DeAnNa:
yeahh... me toooo! :D

[z@ck] said...

hahahaha..
nampak maintain muda saja..

en teman jeles la tu..
=)

i j a t said...

wow...akak pakai la mcm mane skali pon..akak tetap vogue and cantik..hehehe..

NeenaAnuar said...

z@ck:
huhuhu.. vangga I taww!

ye lar kot tuu.. ahakss!!

NeenaAnuar said...

ijat:
wow!! blushinggg blushinggg nie! Thanks dik! kembangg vontuit akak ko nie haa... hahaha...

Suki Cida said...

neena... aku dah malas nak komen lagi pasal hang ni... bila nak taip hang chantik tu, mengeletar tangan aku... hahaha bule???

akhirnya ku khatam blog mu... hoyehhhhhh

Shu Shinju said...

ade beza kak... skrg makin cantik....

suka sgt rambut akak...napelah rambut shu x mcm rambut akak..huhuhu...

izaFiza said...

cantiknyer..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails